Автор Тема: КОЛЬО МИЛЕВ - ОТЯВЛЕН ЦЕСЕКАР И ПРОНОНСИРАН АНТИ-ЛЕВСКАР  (Прочетена 4288 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vass

 • Младши
 • *
 • Публикации: 68
  • Профил
Новини от бръснарницата: ИНЖЕНЕР КОЛЬО МИЛЕВ - ОТЯВЛЕН ЦЕСЕКАР И ПРОНОНСИРАН АНТИ-ЛЕВСКАР

Бръснарница, бръснарница, ама фактите са си факти:
Първо: Още в началото на кметстването си, Кольо Милев премахна портрета на Левски от кабинета си и го замени с подарения му от еврейска организация портрет на Хаджи Димитър.
Второ: На 19 февруари 2012 Кольо Милев не почете паметта на Апостола, като не присъства на тържеството на паметника на Левски в Сливен.
Трето: На 18 юли 2012, Кольо Милев отново не почете рождения ден на Апостола, като не присъства на тържеството на паметника му по този случай.
Не е известна съдбата на портрета на Левски, премахнат от кабинета на Милев.

Причината за пренебрежителното отношение на Кольо Милев към Апостола на свободата е може би фактът, че той не е от Левски, а от ЦСКА и затова не участва в мероприятия свързани с футболния враг?

Мистерията ще бъде разгадана на 19 февруари 2013, когато се навършва крълата 140 годишнина от гибелта на Апостола. Ако Кольо Милев отново, за четвърти пореден път има по-важни ангажименти за този ден от честването на Апостола, всички ще си направим съответните изводи.

А пропо, Г-н кмете, къде е изхвърленият от кабинета Ви портрет на Левски? Ако все още съществува, защо не го подарите на истински българи, които с гордост ще го сложат на видно място?

Ето и бръснарския коментар, който излезе след третата проява на кмета през лятото на 2012:


ИНЖЕНЕР КОЛЬО МИЛЕВ - ОТЯВЛЕН ЦЕСЕКАР И ПРОНОНСИРАН АНТИ-ЛЕВСКАР
Бръснарски коментарПод знака на ЦСКА

Такава мълва доминира тъдява, както сред широките,така и сред по-тесните общински и обществени приятелски и неприятелски кръгове. По пазарски сергии и знойни кафеджийници, в оскъдни паркове будните граждани коментират напоследък „зле прикритите футболни пристрастия на кмета Кольо Милев”. Налага се мнението,че градоначалникът е отявлен привърженик на ЦСКА и прави всичко възможно да унизи заклетия противник на червения клуб – ПФК ”Левски”.
„В омразата си към „Левски” кметът Милев е стигнал до там, че свалил от стената в кабинета си портрета на Дякона на Свободата, и с генералския си ботуш стъпкал и размазал лика на националния светиня Васил Левски, повикал един щастлив временно зает и го накарал да изхвърли „боклука” в първия контейнер, който види. А на стената разположил портрет на Хаджи Димитър.
„Какво е това, ако не обругаване на „Левски”? - риторично се питат и същевременно още по-риторично отговарят смутените привърженици на Левски.
„Може ли изобщо да се сравняват Левски и Хаджи Димитър?” - питат вещи по темата дейци. Те веднага изсипват куп доводи в полза на Дякона и в ущърб на Хаджията. Ето някои яки като чугун становища:
„Хаджи Димитър е бил клуцохорски хулиган и пропаднал съвременен teenager. Той бил жив терорист. Убили клуцохорския хеким (нещо като дж пи), защото не му давал направление.А когато бил пъдар в касъмовските лозя, гонел набедени апаши и ги попържал както му падне.”Хаджи Димитър дебне за лоши джипита
 
„Това е нищо! - твърдят други - Като минавал от Влашко в България, прерязал гърлото на бай Янко Пъдаря, защото тоя не му разрешавал да лови риба в азмака. Затова сетне нарекли мястото Янково гърло в чест на нещастния пандурин.”
„Бил голям женкар” - допълват местни от Централен Сливен - „И голям инат - гърмели го турците на Бузлуджа, гърмели го, ама той не умирал. Изчакал да се мръкне и като дошли самодивите, ги подгонил из ормана, уж да ги пита дали наистина Караджата е станал дух. Накрая една от самодивите не издържала и го плеснала с ръка по бузата и оня се кротнал.”Караджата преди да стане дух

„При Левски няма такива тинтири - минтири” - твърдят благочестивите левскари.” Е, вярно, че убил там някой си. Но то било поръчение. Ни една мадама не е помирисал, камо ли да пипне! Нямал пари -беден, гол, бос, над главата си без парче керемида! А синодалните старци на Дянков не искат да го правят светец!”
„Тези неща не са ли известни на Кольо Милев. Защо Батков мълчи?” - с тревога се питат левскарите. По - умерените от тях отправят добронамерен апел към градоначалника: ”Господин кмете, купете си химикалка, за да си запишете тези работи, че за друг път да знаете… (Събрал данните ГаВе, снимки СБ- архив и пресфото).Паметникът на Левски, издигнат по технологията на "Обущарското пиронче"

Неактивен вън от рая

 • Нов
 • Публикации: 17
  • Профил
Глупости на търкалета! Човек като си няма работа... Ами що ли аз си губих времето, да му ги чета?!

Неактивен vass

 • Младши
 • *
 • Публикации: 68
  • Профил
Интерсно е дали някой журналист ще се осмели да попита кмета на редовната пресконференция ще участва ли в поклонението на 19 февруари, защо е отсъствал предишните пъти и каква е съдбата на портрета на Левски от кметския кабинет?
« Последна редакция: 08.02.2013 18:16:30 от vass »