Форуми на Сливен.НЕТ

Сливен - институции, организации, медии => Форум на в-к Сливенски новини => Темата е започната от: Ve_Ko в 06.04.2013 15:58:26

Титла: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: Ve_Ko в 06.04.2013 15:58:26
Партията на Меглена Кунева няма нищо общо с това, което изкат гражданите на БГ. В Сливен сложиха като председател една г-жа Борова, която лансира няколко човечета около себе си. С поведението на интригант ,отврати много умни, интелигентни, образовани и мислещи хора. Скандалът, който се разрази в Сливен не е защото някой инал лични амбиции, а защото тази госпожа не имформираше членовете на партията в Сливен за решенията от София, не може да проведе нормално събрание, веднъж не изрази мнение или позиция. На всичко отгоре непрекъснато е “смасяла имформация в София, която не е вярна. Листата в Сливен е жалка. Четвъртата в листата - Нели Драгнева на нито едно събрание не изрази позиция. Все не знаеше, не разбираше. От ония дето се подмазват на началника. Петата Пламена Стефкова е била на половин събрание, но нали е личната уристка на семеиството Борова-Попстоиков....Трагрдия под Сините камъни.

 
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: misspetrova в 06.04.2013 22:03:33
Явно някой много съжалява, че не е в листата на партията и сега се чуди какви глупости да пише!!!!! :D
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: Ve_Ko в 07.04.2013 13:38:51
Става въпрос не за участие в листи, а за начин на поведение, от което губи паргията на г-жа Кунева. Ти пак нищо не си разбрала или много добре разбираш, но добре ти утърва, щом си се изкиприла в листата. Явно си от хората, които смятат, че за тях може, но за другите - не. Това показва защо кражиш около Борова като "пипирудка".
Титла: До Ve_Ko
Публикувано от: _Petrova в 07.04.2013 15:32:17
  Много критикувате, но грешките, които Вие допускате при писането са много и това е явно причината, поради която сте извън листата!
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: Ve_Ko в 07.04.2013 18:26:38
В-ке, по-добре грешки в писането, отколкото в мисленето. ;D
Титла: До Ve_ko
Публикувано от: _Petrova в 07.04.2013 19:42:14
За амбициите, които имате, мисленето наистина е много важно, но за да Ви уважават и за да не Ви усмиват наблегнете на писането! Защото ще звучи по-добре "мисленето ми е добро и писането също"
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: Ve_Ko в 09.04.2013 21:54:59
 ;D
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: Cheffa в 13.04.2013 17:35:07
 

"Писмото до Меглена Кунева или истината за гр.Сливен"

 

ДО ГОСПОЖА МЕГЛЕНА КУНЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП“ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ“

СОФИЯ                                           

 

            Уважаема Госпожо Кунева,

 

            Във връзка с начина на работа на политическа партия „Движение България на гражданите“ Сливен,  част от членовете на партията желаем да Ви уведомим за състоянието на местната организация, работата на общинското ръководство, задълженията и отговорностите на членовете на ръководство. От назначаването на д-р Нина Борова за председател на организацията до настоящия момент ние считаме, че с  досегашния метод на работа и отношение към членовете на партията намираме безброй много пропуски, неглижирано отношение към предстоящите задачи, поставените въпроси за обсъждане и начина за тяхното разрешаване.

            В многократните ни опити да помогнем на работата в секторните политики и вземане на решения ,касаещи проблемите в град Сливен ние потърсихме мнения и отговори на гражданите на град Сливен, членовете на партията и наши съмишленици.

            От симпатизанти на нашата партия и близки до партия ГЕРБ достигна информация до нас, че г-жа Нина Борова е учредител и член на партия ГЕРБ в гр.Сливен. По наша молба към тях и представител на партията ни беше достигнато до архивите на партия ГЕРБ, след което тази информация бе потвърдена. Целта ни бе анонимно да предпазим партията от атаки в предстоящите избори и съхраним имиджа й.  Г-жа Борова продължава контактите си с представители на ГЕРБ Сливен и основните и искания са да бъде назначен съпругът и за Управител на МБАЛ „Иван Селимински“. За постигането на тези цели, г-жа Борова не би се спряла пред нищо. Тази информация, почти сигурно ще бъде използвана в предизборната кампания. Това е и основната причина за забавяне на подаване на молбата й за прекратяване „фиктивно“ на членството й в ГЕРБ. Изчакването до последно е, за да се установи на каква позиция ще бъде позиционирана в местната структура на нашата партия. Казваме „нашата“, защото я чувстваме като такава и защото сме дали голяма част от енергията си и идеалите си. Това е причината, поради която подаваме този призив за съдействие. Все пак, нашите очаквания от партията ни са големи и не бихме желали, да станем жертва на безскрупулните лични интереси на „нашият“ общински председател.

            Малко фактология, в подкрепа на нашите твърдения:

            С приемане и подписване на декларация за учредяване на ПП“Движение България на гражданите“ на 09.06.2012 година г-жа Нина Борова става учредител на политическа партия „Движение България на гражданите“.

            На 18.06.2012 година тя подава молба до ръководството на ГЕРБ за нейното напускане от партия ГЕРБ. С деянията си д-р Борова носи наказателна отговорност за невярно подадена информация, а и в разрез чл.11 от Закона за политическите партии и с нашия устав. 

            За това ние имаме съмнение, че д-р Нина Борова работи против партия“Движение България на гражданите“ и в  полза на партия ГЕРБ. С действията и бездействията си г-жа Борова умишлено или не проваля нашата политика на партията. На проведените досега общински събрания се вижда, че тя не е запозната и некомпетентна относно общинските и политически проблеми на град Сливен, а да не говорим за вземане на мерки за тяхното решаване. Под нейното ръководство членовете се разединиха и загубиха своята идентичност,  сила и потенциал. Това е особено опасно в навечерието на важните битки с нашите политически опоненти, които ни превъзхождат с опит, средства и информация. Не на последно място, следва да се отбележи, че г-жа Борова осъществява своята практика без да има необходимите разрешения за това и без да спазва фискалната политика на страната. Името и не се слави с добра репутация в града. Известна е преди всичко с това, че три пъти се е явявала на изпит за специализация и три пъти е била скъсвана, което е един от уникалните случаи в цялата държава. Това също няма да ни бъде спестено в предизборната кампания. Ние не искаме да копираме недобрата практика и порочния модел на сегашните управляващи с налагането на калинки и плашила, само защото са близки на някого в управлението. Нали такива бяха нашите идеали, залегнали в основният ни документ. Искаме да водим политика с чисти емоционално, професионално и морално хора, за което имаме основателни съмнение, че г-жа Борова не е.

            Некомпетентните действия и решения на г-жа Борова се прикриват чрез грубото погазване на структурната йерархия и представяне на невярна обстановка в нашата организация, директно пред представители в София, без да има съгласуване за такава информация на местно ниво.

            Госпожо Кунева, на фона на всичко това настояваме да бъде назначена проверка за политическото състояние на д-р Нина Борова и вземане на отношение по случая.

            Считаме, че това е опасно и компрометиращо за политическия живот на нашата партия.

            Искрено се надяваме за Вашата бърза намеса, за да се изчисти името на ПП „Движение България на гражданите“.

 

19.02.2013г.

гр.Сливен

                        От членове на партията, подкрепено също от :

 

Момчил Пангелеев 0882 40 33 40
Иван Данчев 0887 86 96 43

Камелия Грозева 0884 20 50 63

 

 

Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: Cheffa в 13.04.2013 18:17:35
Dora Apostolova-Raykova:

 Аз не съм член, най-малко фен на партията на Меглена Кунева. Причината е моето възмущение, за начина по който са Ви освободили като регионален председател на "ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ"/ДБГ/
Не Ви познавам, но искам да Ви кажа, че г-жа Борова не е достойна да седне на Вашия стол. Това е нечестно , недостойно и най-вече неморално!
Г-жа БОРОВА и съпругът й д-р ПОПСТОЙКОВ - бивш шеф на Сливенската болница , в която семейството им управлявше чрез лични симпатии и антипатии към отделни колеги - лекари , несимпатични на съпругата г-жа БОРОВА .
Така се случи и при дисциплинарното изгонване чрез съдебно решение преди години на д-р Маруся Тодорова - шеф на Физиотерапията в Сливен със съдействието на дългогодишния адвокат на болницата Димитър Митев, зам.председател на ГЕРБ в Сливен. Съдебното решение беше подкрепено от свидетелски показания чрез притискане на дъщерята на тежко болната възрастна пациентка, която за да я приемат и лекуват в болницата поставиха условието дъщеря й да даде определени показания за да лекуват тежко болната й майка, която вече не е между живите.
По ирония на съдбата след известно време г-жа БОРОВА РЕШИ ДА ПРЕКРАТИ ЧЛЕНСТВОТО СИ В СДС . МАЛКО ВРЕМЕ СЛЕД ТОВА Г-ЖА БОРОВА НЯКОЛКО ПЪТИ ПОСЕТИ семейството ни, за да моли баща ми АСЕН който вече беше болен от рак на белите дробове ,за да го моли настоятелно да й стане ПОРЪЧИТЕЛ - ГАРАНТ за приемане в НОВА за г-жа БОРОВА партия тогава все още БКП.
Моят баща беше авторитетен и уважаван от обществоно в Сливен и въпреки тежкото му състояние стана гарант - поръчител на г-жа БОРОВА, която стана член на комунистическата партия БКП в Сливен!
Сега виждам ,че се е "УСТРЕМИЛА" с всички свои морални "добродетели" към ПОРЕДНАТА НОВА ПАРТИЯ НА КУНЕВА, която може би ще я направи ДЕПУТАТ !!! БДЕТЕ!!!
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: PetrovaSliven в 14.04.2013 15:38:58
Хе- хе , като сте написали писмото на 19.02.2013г. защо чак сега, почти 2 месеца по-късно го публикувате? Кой от листите е жалък? Когато имате професионалните успехи на г-н Димов, господата Хулиян и Господинов, тогава ги оценявайте! Г-н  Тичалиев и той ли е жалък? В листата присъстват и дами с успешни кариери . Вие защо не се назовете? Не се крийте зад "членове на партията".
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: Cheffa в 14.04.2013 17:07:30
 ;) Виолетка - кокетка. Сладурана.
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: bezimenna в 25.04.2013 19:49:45
Не знам какъв отговорен политик ще е госпожата Борова ли е, елхова ли е, след като е натирила психично болния си син в София, за да не и съсипва имиджа и да не и се пречка в Сливен. И ние сме длъжни да търпим безобразията му ежедневно >:(
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: _Petrova в 25.04.2013 22:57:04
 :o  bezimenna, каквато и да е госпожата Борова или Елхова, намесването на синът и е недостойно, а думата " натирила " звучи меко казано зловещо при състоянието му, което посочвате. Явно сте твърде наясно с личните дела на госпожата, но  не е лошо да търсите и други средства, с които да подчертаете негативното си отношение към нея!
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: PetrovaSliven в 26.04.2013 15:03:43
bezimenna, бива ли да си толкова жалка или жалък (подозирам, че си мъж)! Ей, такива анонимни  доносници като теб са достойни само за презрение. Представи се , кой си ,какъв си, човек ли си или влечуго?
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: Cheffa в 05.05.2013 21:26:56
Помествам и писмото на една журналистка-бивш член на ПП"българия на гражданите". Това се случи и тук -в Сливен, с тази разлика, че тук имаше събрание, на което бе единодушно решено, че водач на листата трябва да бъде човек от Сливен, който е запознат с проблемите на региона. Дойде Тома Биков и заплашително размаха пръст, че "ако не сме послушни, ще закрие местната структура"!?! Целта беше по места да се сложат хората от националния съвет, хората около Кунева. Людмила Елкова, която отговаряше за организацията в Сливен също се опита преди време да размахва пръст, но тогава още разбра, че срещу нея не стоят пионки, а мислещи хора. Затова не застана начело на листата, защото ясно й беше показано, че не желаем парашутисти. А Кунева едва ли не, иска да я представи като безрезервно желаеща да работи за партията. Радвам се , че с време се случи всичко това, за да сме наясно, че няма нищо ново в поведението на хората около Кунева - изключително недемократично поведение. Такъв въпрос беше зададен и на Тома Биков - "Каква е разликата между демократична и тоталитарна партия, тъй като хората от националния съвет, представляващи ПП "България на гражданите "се държат по втория начин.
Ето и писмото на журналистката от Карлово:

Бивш член на партията на Кунева: България на гражданите не чува хората си по места, не чува и хората от улицата!
Сряда, 03 Април 2013 18:02
PlovdivNews.net

Лидерката на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева твърди, че едва деветима от Пловдивска област са напуснали партията. Въпреки това бивши членове на партията продължават да оспорват твърденията на Кунева и продължават да изказват разочарованието си. Колежката Зорница Акманова от Скай тв - Карловое една от разочарованите. Публикуваме без редакторска намеса нейното отворено писмо:

ОТВОРЕНО ПИСМО
от
Зорница Акманова, бивш член на опорния екип на ПП Движение България на гражданите в община Карлово

Уважаеми приятели, познати, бивши колеги от ДБГ,
С търпение изслушах всички упражняващи се в риторика на наш гръб членове на Националния съвет на ПП"Движение България на гражданите". Пиша тези редове, защото като журналист смятам, че всеки има право на отговор. Искам да споделя няколко факта, които може би ще са интересни на аудиторията. Нека първо да кажа, че аз бях част от Опорния екип в община Карлово. Целият екип напусна ДБГ в неделя, без изключения. До този момент в живота си не съм участвала в никоя друга партия. Колегите ми от опорния екип също. Обичам професията си и никога не съм имала за цел да бъда народен представител или да влизам в управлението под някаква форма. Като журналист имам възможността да изразявам гражданска позиция и да давам трибуната на хората, които искат да зададат дневния ред на обществото. И в този момент считам, че дневният ред на обществото минава през промяна на досегашните порочни практики в българската политика. Това е видно от протестите, от несъгласието с насилственото налагане на мнения, идеи и решения. Включих се в проекта ДБГ, защото наистина вярвах, че това е нещо ново и че желанието на всички участващи в този проект е да променят познатата ни до момента система.

Много харесах идеята за МОРАЛЕН БОРД, който да бъде коректив на партийната структура. Е, питам се – къде е той сега?! Някак странно и той се включи в схемата за защитаване на партийния елит. Познато. Това сме го виждали и преди. Чувствам се обидена от това, че аз и колегите ми, които се разочаровахме от поредния политически балон – бяхме обвинени, че се борим за постове и депутатски кресла. НЕ! Ние се борим срещу поредната несправедливост, която се случва в българската политика. Борим се за най-ценното право на демокрацията – свободата на словото и различното мнение. Борим се за това, когато влагаме време, сили и умения – да имаме възможността поне да изразим мнение и да бъдем чути. Защото иначе се получава, че сме просто пълнеж, пионки, бройка ... Движение България на Гражданите тръгна с идеята за промяна, за това да се спрат порочните практики в българската политика, за това да има конкурси, да няма калинки и най-важното – гражданите да имат правото да УПРАЖНЯВАТ КОНТРОЛ. Това, че ние бяхме политически лица, макар и назначени, не ни прави по-малко граждани. Не ни отнема правото да упражняваме контрол, когато виждаме, че първоначално заявените принципи биват подменени от идеята "да уредим нашите хора, които после да можем да управляваме". Искам ясно да заявя – решението за водачи на листи бе взето еднолично от националния съвет. Дори не бяха направени формални събрания по места - ей така, за парлама, както се казва, за да се чуе поне мнението на хората по места. В нито един от безбройните имейли от страна на ръководството на партията не ни беше казано да правим събрания, да излъчваме номинации и т.н.

Категорично заявявам, че не сме имали предвид нито едно конкретно име, което да намери място в листата на 17-ти МИР Пловдив- област. Това, което искахме, е да имаме свободата да избираме, да се приложи ПРИНЦИПЪТ политика да се прави отдолу нагоре и местните структурите да са тези, които да предложат аргументирано на Националния съвет кои лица да намерят място в листата. Има ли смисъл да казвам какъв беше отговорът на партийния елит?!

Е, питам се – къде е новото, къде са гражданите, къде е свободата?! Не желая да ставам съучастник в поредната ЛЪЖА! Не желая да мълча! Не желая да бъда удобна на шепа хора, които искат да разиграват политическия си театър! И се питам сега, ако гражданите на България са алтернативата на политическия картел, как те ще получат своя глас в следващото Народно събрание, чрез Движение България на гражданите, което не чува хората си по места, не чува хората от улицата?!
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: PetrovaSliven в 06.05.2013 10:33:56
Какъв си шеф като не си прочел даже устава на партията? Там ясно си пише как се избират кандидатите за народни представители. И какви са тези писма от преди месец? Тогава се редяха листите и разни хорица доста се разочароваха ,че няма да станат депутати. А ДБГ определено спечели от това ,че я напуснаха кариеристите.  И като чуя ,че някой е избрах единодушно ми става ясно за какво иде реч. Както и да е, честит празник на храбростта!

Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: Ve_Ko в 06.05.2013 13:15:27
Като се лансира версията за кариеризъм/смешно е да се твърди това/ не се решават проблемите в партията, които са много по-дълбоки, а именно незачитане мнението на членовете. Когато не се вслушваш в тези, които са решили да отделят от времето си, от енергията си, за да бъдат полезни по някакъв начин, то какво остава за хората от улицата? Техният глас е без значение дотогава, докато не излязат с по-голяма мощ и не пометат цялата политическа върхушка в държавата.
Петрова/Виолетке/ трябва да вникваш по-дълбоко във философията на нещата, а не като клакьорка да повтаряш това, което ти казват, за да симулираш успех. Борова не печели от твоето поведение, напротив - изглежда все по-жалка. Тя, а не желаещите да представляват Сливен и региона в парламента е причина за разпада на сливенската организация.
Титла: Re: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа
Публикувано от: PetrovaSliven в 06.05.2013 17:08:26
Ех, стига с тази Виолетка, та Виолетка! Като не съм Виолетка какво да направя?
Титла: Re: ПП "България на гражданите"
Публикувано от: Cheffa в 09.11.2013 00:01:19
Заваляха оставки в партията на Кунева в Бургаско
---------------------------------

Още знакови фигури, ръководители на общински структури на партията на Меглена Кунева в Бургас, хвърлиха оставки. От „България на гражданите” се оттеглят общинските ръководители на партията в Поморие, Камено и Приморско. Това е пореден удар за партията на бившия еврокомисар след напускането на областния координатор на движението Пламен Янев миналата седмица. Самият Янев е учредител и председател на структурата от самото й начало.
 
Основен фактор за решенията за напускане на партията се оказва конгресът на движението, проведен на 21 септември. Още в деня на конференцията се разрази скандал между делегатите и се наложи нейното прекъсване.
 
Сред подалите оставка е и общинското ръководство на Поморие начело с председателя Минко Минчев. Потърсен за коментар той обясни, че има пълно разминаване между обещанията в началото на създаването на партията и това, което в момента се случва. „Решенията, които бяха предложени тогава от ръководството и начинът, по който се опитаха да ги прокарат - чрез манипулации и груба подмяна на резултатите от конгреса, ме наведоха на мисълта да осмисля участието си в тази партия. Ценностите, които бяха заявени в началото на създаването на партията и целите, които тя си поставя, бяха подменени”, заяви пред Минко Минчев.
 
По думите му е имало няколко спорни предложения, които е трябвало да бъдат гласувани в рамките на националното събрание. „Имаше опит на ръководството, в лицето на Найден Зеленогорски, при гласуването да бъде прокарано решението, което е удобно на ръководството на партията. С доста хватки, тези, които са присъствали там, знаят как стоят нещата. Едно от момичетата, които преброяваше резултати, му е било наредено да съобщава резултати, които са различни от реалните. Те според мен са нереални и това не думата на делегатите. Настоятелността, с която ръководството се опита да ги прокара, показва, че те имат различни цели от членската маса. Имат цели, които гонят”, обясни мотивите си напусналият партията Минчев.
 
Той е категоричен, че има тотална смяна на идеите на партията от създаването й до момента. Той определи като грешка включването на „България на гражданите” в редиците на Реформаторския блок. „Когато създавахме партията и структурата, говорехме за един дългосрочен проект с визия за бъдещето, а в последствие се оказа, че реално партията се обезличава с участието си в този реформаторски блок. Действията, които напоследък предприема ръководството, не ме удовлетворяват. Това не е моята партия. Хора, които говорят за нов морал, за ценности, реално те не ги спазват. Не може лица като Найден Зеленогорски например да обявява нова политика, а да действа по стария начин”, заяви Минчев и допълни, че в момента няма намерение да се включва в друг политически проект, тъй като не се идентифицира с никой