Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Анализатора

Страници: [1] 2 3 4 5
1
На 40хил. евро ще предизвикаш интерес, но няма да успееш да го продадеш. Реалната му пазарна цена е около 30хил. евро. От все сърце Ви желая успех! 8)
Няма нужда от спам !

2
 :) Анализирайки за пореден път, стигам до извода, че не са в достатъчно количество. Когато достигнат критичната наса, т.е. до устата, чак тогава може да се очаква реакция. На този етап повече от това някой ентусиаст да накара кораб да акостира принудително на козлодуйския бряг и да направи отчаян неуспешен опит да привлече съмишленици, които не са достатъчно узрели да прегърнат каузата на воеводата едва ли може да се направи. Ще погине както ентусиастът-воевода, така и шепата убедени сподвижници. С други думи казано, положението е критично, но все още не е станало нетърпимо за да последват по-радикални (революционни) действия. За да стане нетърпимо се надявам на помощта на българския политически гений и на неговата безпринципна безгранична лакомия.

3
Е добре, де! Давайте решения какво да правим! Стига с тези анализи. Тях съм си ги направил отдавна. Какво да правим вдругиден? И след това. Това е важният въпрос.
Анализ винаги е необходим. Дори като се насере човек е наложително да си направи един авто-анализ: "Защо се насрах?" След като установи причините следва да предприеме адекватни действия, така че да не се насира втори път (освен ако не му толкова неприятно да е насран).
В случая ситуацията е по-деликатна защото, когато някой ти сере в гащите и зададеш риторичния въпрос:"Кой ми сра в гащите?", логичния отговор е само един.
Малко е времето, а процеса е с голяма инертност и пак ще изпитваме дискомфорта от преливащите чужди лайна в нашите гащи.
Помислете какво Ви/ни струват тези чужди лайна. :)

4
Защо никога не се случва правилното нещо в управлението на държавата, така както го разбират, очакват и искат повечето от хората предпочели да останат в България или нямащи друга алтернатива?
Огромно количество материали, статии, анализи, коментари и прочие са изписани по темата, но въпреки това не се получава очаквания положителен резултат. Електоратът е облъчван от едни и същи медии, от едни и същи анализатори, социолози, политолози, политически "лидери" - представители на еднолични партийни организации и др. субекти добрали се до медиен микрофон и аудитория.
Когато човек е болен ситуацията е ясна. Преглед, изследвания, поставяне на диагноза и назначаване на лечение. Оставя се на волята на болния да реши как да се лекува, дали да се възползва от предписанията на специалиста или да прави каквото си е наумил, уповавайки се на "милостта" на Бог, на "чудодейните" универсални лечебни свойства на алкохола или на случайността.
Когато човек иска да построи нещо или да развие някакъв бизнес, но не му достигат средства се обръща за помощ или до приятели (ако са налице такива) или до банката. Банката обаче не дава вече кредити както "едно време", а само срещу относително сигурни гаранции. Това е така защото след големия фалит на банковата система в България, БНБ наложи на всички мераклии за упражняване на банкова дейност да поддържат нещо като гаранционен депозит в БНБ и могат да отпускат кредити само до размера на този собствен депозит. Този стриктен банков надзор изключи възможността да се дават необезпечени кредити на всеки "шурей" и "баджанак".
По какво ситуацията в страната в момента се различава от примерите по-горе? Почти по нищо.
Много хора в момента "отчаяно" искат да "влезнат" във властта, без да си дават сметка за това какво може да се случи в следващите месеци, ако не се оправдаят очакванията на хората които дръзнаха да изразят своя протест от отвратително мизерните условия в които трябва да оцеляват.
Само изключителна наивност или наглост може да се нарече очакването на някои кандидати, че с медийно облъчване, харизма или хвалипръцковщина, ще може да се манупулират обществените нагласи на хора без работа, доходи и храна.
Също толкова наивно е и очакването от страна на електората, че хора които вече 23 години нищо смислено не направиха (освен лично за себе си) сега ще вземат да се вразумят и променят и току виж започнали да работят за някакъв неопределен обществен идеал или кауза.
Е, питам тогава, какво пречи управлението на държавата да се постави на принципа на банковото кредитиране?
За да не се породят дребнави коментари и за по-голяма яснота ще дам следния пример-предложение, който не е повлиян от опита на Исландия, но може да има намек за малка аналогия.
Всеки кандидат за депутат, за да се регистрира за участие в изборите, да е длъжен да внесе ГАРАНЦИЯ за участие в определен размер. Този размер да бъде 1/240 от брутния вътрешен продукт на България за последните 4 години. Ако примерно, БВП е 6млрд. на година, за 4 години ще е 24млрд, което разделено на 240 депутати прави по 100 милиона на кандидат депутат. Т.е. за да си осигури един "мераклия" за седалките в парламента участие в изборите, да намери 100 млн лева или съответната им равностойност в благородни метали, недвижими имоти (хотели, МОЛ-ове, земя) оценени от банка, която да гарантира с активите си тази оценъчна стойност.
Е, да, ще каже някой, че кой има толкова пари или имоти? Ами като няма ще си търси съмишленици и гаранти които имат  и му вярват, че е толкова способен и велик, че му ги отстъпват за времето на неговото депутатстване.
Ако някой разполага с 1 милиард ще може да ги депозира за 10 депутатски места - квоти.
С това приключва първият етап - регистрацията.
След провеждането на изборите, който спечели да заповяда да управлява. Депозитите на спечелилите остават блокирани в БНБ и съответният депутат може да взима решения и да носи отговорност само до размера на своя гаранционен депозит. Ако той е умен, образован, предприемчив, родолюбец и прочие все положителни неща - така както се е клел в предизборнит си обещания и вследствие на неговите управленски решения се спечели нещо, той да може законно да задържи половината от спечеленото, а другата половина да отива в държавата (за развитие на инфраструктурата, социалната сфера, културата и пр.).
Ако обаче се провали и загуби, то да му се отнемат от депозираните средства толкова колкото да покрият причинените загуби и в по-нататъшната си активност разполага с лимит на отговпрност до размера на остатъчните средства.
Трябва да има възможност депутатът (респ. неговите "гаранти") да може да допълва своя депозит за да увеличи възможностите си за участие в управлението на държавата.
След приключване на 4 годишния мандат депозираните гаранции да остават за още 4 години блокирани в БНБ за да могат да се покрият евентуалните загуби от някаква "скрита" дейност чиито вреди по принцип излизат наяве с известно закъснение.
Ако след тези 4 години всичко е наред бившият депутат да си получава паричните депозити заедно с натрупаните лихви по официалния лихвен процент на БНБ, а непаричните гаранции да му се освобождават от доброволно избраната "кандидат-депутатска ипотека".
Това е само едно рационално предложение за изтребление на нечистоплътни властови мераци.
Който иска да печели от тази "политическа рулетка" да се бръкне по-дълбоко в джоба.
Не е нормално ако двама залагат на един и същ печеливш кон, единият заложил левче, а другият милион, да спечелят по милион и двамата. Този който залага милионите няма да е съгласен. Е защо някой тарикат си мисли, че ще може да се заиграва с нашите пари за наша сметка и за единствено негова лична изгода?
В допълнение на изложената картина, да си народен представител е въпрос на чест и депутатите да не получават заплата за дейността си, нито привилегии. Депутат не е професия или длъжност, а призвание, за което получаването на заплата е срамно и обидно. 8)


5
Сега Гражданинът ще гласува с бюлетината която наподобява роло тоалетна хартия. След три - четири месеца Гражданинът ще гласува с дебела гьостерица.

6
От всичките "европейски" проекти са останали само разкривените и вече ръждясали табели, информиращи за това какви са проектите по които сее работило. Скоро и табели няма да останат и с тяхното изчезване ще изчезнат и всякакви следи, че за нещо си са усвоени толкова милиони.
Надявам се, че разбирате за какво говоря.
Ефективността от използването на парите по европейските проекти е толкова ниска, че е по-добре да ги няма. Един "частник" с тези пари ще направи от 6-12 пъти повече неща и при това смислени.

7
Оикновено нещата се чупят в скоростта на административната процедура. Това е нормално и обяснимо за средата, която се характеризира с относително висока бедност и провокираната от нея корупционна нагласа.
В администрациите не работи "цветът" на нацията. Сред обществеността се е установило трайно усещането, че в администрацията работят лица с висок коефициент на непрофесионализъм, който хората наричат с една по-народна и образна дума - некадърност.
Некадърникът на държавна или общинска длъжност е най-тежкото наказание за обикновения данъкоплатец, който освен, че издържа тази многобройна армия от хрантутници, трябва и да ги чака да се назландисват при изпълнение на служебните си задължения.
Некадърникът е защитен от закона за държавния служител и тромавостта на съдебната система.
Нещата ще се оправят тогава когато отношенията станат подобни на залозите в казиното.
Инвеститорът заплаща една гаранция в размер на 5000лв. за да получи решение в 5-дневен срок и ако го получи на 6-ия да му изплащат обезщетение в същия размер, ако това се случи на 7-ия ден обезщетението да е в двоен размер и т.н. за всеки ден просрочие.
Това е само едно предложение и то може да бъде реалност само ако в администрацията работят експерти. С поплювковци и некадърници няма как да се случи. Те гледат да изнудят Инвеститора за подкуп, чрез бавене и протакане до ,момента на "узряване" в който Инвеститора да ги моли да вземат подкуп.
"Ама, много Ви се молим бе мили Господа, кажете колко искате, че горим от желание да ви обезщетим за "мизерните" Ви заплати?"
Това е положението. Като почнете от кмета, заместниците му, секретаря, главния архитект, юристконсулта, началниците на дирекции и стигнете до най-ниското ниво - всичките искат рушвет по един отвратителен и недостоен начин.
Затова инвеститори няма, защото има хрантутници.

8
Нов музикален изверг се появи на ларгото до заведението "МАКИ".
Извергът се прави, че свири на кавал. Пуснал си е запис на някакви народни изпълнения и подобно на индийски факир дресиращ кобри с флейта, мести пръсти по дупките на дървената пръчка, досущ като музикант.
Пълен плейбек и как цял ден тероризира хората наоколо с тая "музика".
Абе кмете, зарежи предстоящите избори или зарежи кметуването. Не може и двете любеници под една мишка да носиш. Влез си в ролята на кмет и разкарай тая сган от обществените пространства. Не сме длъжни да ги търпим. Не сме длъжни да бъдем толерантни към техните бизнес начинания.
Дай им възможност на тия тримата акордеонисти (терористи), на китариста и на тоя кавалджия да организират концертите си в концертна зала.
Имай милост към нас дето ти изкарваме заплатата и си изпълнявай обязаностите като кмет. Фиркай полицията, да не се скатават зад храстите на завоя, а да подържат обществения ред така както се полага (казано по военному, че да ме разбереш). И данъчните да проверяват музикантите дали имат касов апарат свързан електронно с НАП. Разбра ли ме? Анатън му? Понимайш? :'(

9
Ако един ден се вземе решение да се направи паметник на някаква абсурдна слава и в частност - паметник на ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ, то тогава ще бъде сериозно състезание измежду "РАВНИ" - кой от кой по-голям крадец. Та наш Кольо (не оня абонаментен план на Вивател, а нашия кмет) ще заеме достойно място в пантеона на големите български крадци, а той има и уникален ник (защо ник, а не прякор).
Йордан Лечков ще се бори за първенството (да стане от бронз) със зъби и нокти, а и ритниците няма да пести, че той от друго не разбира - дай му задник и му гледай сеира.
Да не забравяме и достойният сред достойни кандидат за приза - крадец намбър оан бивш министър и сливенски кмет - Асен Гагаузов.
В никакъв случай не бива да подценяваме безспорните качества и на Янко Янков и на първия демократичен кмет - Христин Петков.
Всички те са достойни и по-достойни от който и да било аматьор.

10
Един анализ на последните събития, подсказва, че следващия протест ще бъде срещу кликата на Гагаузов, което означава - срещу марионетката му Милев.
Няма отърване от народния гняв. Трябва да бъдат пометени като плъхове от хамбара и запряни където им е мястото - в пандиза за кражби и злоупотреби.
"Моряшките" фланелки с едро вертикално рае ги очакват.

11
Да си представим следната ситуация. На един банкет (моля да не правите асоциации с песента "Дядо Кольо на банкет" - те нямат връзка с темата) всички са костюмирани, гримирани, опитват се да създадат впечатление за висока образованост, възпитание, клтура, духовност и прочие. В един момент на случайно затишие някой се изпърдява звучно и миризливо. Звукът се долавя да идва откъм деловия президиум, но всички присъстващи се правят на глухи. После започват един по един да напускат (да се изнизват кат' пръдня из гащи) защото миризмата ги души, а остава съзнанието, че всички гледат напускащия с насмешливо укорителни погледи казващи: "Аха, ето го пръдливеца!"
Точно такава е картината с този Интегриран план.
Някой от Управата се е изпърдял, но в колективната им отговорност не смеят да си признаят.
Съществува още един възможен сценарий.
Да си представим, че сливенския кмет е прост и необразован (всички знаем, че не е прост, а по-скоро е неподходящо образован и неподготвен), но е самовлюбен, както е прието в психологията да се определя като "нарцистичен" тип.
Следствие на своя нарцисизъм, той няма да посмее да реагира на "софийските" шивачи поканени "да му ушият за 500 хил.лв. дрехи невидими за глупавите хора от неговото обкръжение". Историята е стара колкото света, а за първи път е записана в историческите хроники под формата на приказката "Новите дрехи на Царя".
Ето това правят в момента тези софиянци (нищо лично към чистокръвните български селяни формиращи монолитното почти двумилионно тяло на столицата) - "ШИЯТ В НЕСВЯСТ".
Ако наистина кмета е толкова прост и глупав щях да се успокоя със сентенцията, че е демократично избран, а демокрацията не дава избор на най-достойните, а на най-себеподобните, т.е., че какъвто е електората такъв е и кмета.
Но кмета не е, нито прост, нито глупав, въпреки всичките му усилия да си създаде такъв имидж - на човек интересуващ се само от банкети и географски пътешествия.
Кмета няма име и фамилия - той е СИНДРОМ, а проявите на този синдром в последните 23 години се свързват с маниакално желание и целенасочено практическо действие да се присвои и окраде де що има с употребата на властовите механизми.
Едно нещо съм научил в тоя живот, че няма перфектна схема за измами. Ясно е, че в случая става дума точно за такава схема. Най-добре е някой прокурор да провери нещата по процедурата съвместно с представителите на един специализиран обществен комитет.
Поради голямата обществена значимост на този план и за да не се получават аналогични истории като "Радо-канализация-пари-кражба", имам следното предложение:
-Да се състави обществен комитет от следните официални организации-
1. Камара на строителите - мин. 3 души;
2. Камара на архитектите - мин. 3 души;
3. Камара на инженерите - мин. 3 души;
4. Индустриално-стопанска асоциация - мин. 3 души;
5. Неправителствени организации - 3-7 души;
6. По един представител на представените в Общ.съвет партии - 5-7 души;
7. Представители на обществени групи - 3-5 души.
Този обществен комитет, в който няма да присъстват държавни и общински чиновници, кметове и назначени от него лица, да прегледа работата на комисията избрала настойчиво "тези шивачи" - писачи на планове, да провери достоверността на представените от тях документи - това не е никак сложно - и при наличие на доказателства за неправомерни действия да сизира прокуратурата.
Не забравяйте едно, винаги остават следи. Този който има престъпно поведение се бори яростно за прикриване на следите водещи към него. Ако има такова нещо, а всичко говори (дори бих казал - крещи), че такова нещо има, облеченият във власт престъпно-мислещ човек ще направи всичко възможно за да осуети разкриването на схемите.
Затова, колкото повече са хората в този обществен комитет, толкова по-трудно ще бъде за "престъпника" да купи своята непорочност.

13
Прави впечатление обявената стойност на този проект - 613 712,22лв
Обърнете внимание на стотинките. Еди си колко лева и 22стотинки. Каква прецизност! Каква пестеливост!
Ако не ме лъже паметта изпълнителят на поръчката спечелил с краткия срок - две седмици и цена от около 360хил.лв.
Въпросът е за какво са дадени останалите около 252хил. лв до обявената на табелата стойност.
От снимките се виждат неща които не са голяма гордост дори и за по-посредствен изпълнител, като спечелилия.
Ако тези 252хил.лв са дадени за инвестиционен проект, не е ли нахално за проекта на една подпорна стена от по-едър чакъл да се изсипят толкова много пари.

14
ОБЩИНА СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ ЗА ГРАДОУСТРОЙСТВОТО И РАЗВИТИЕТО
Две обществени обсъждания организира Община Сливен във връзка с изпълнението на проекта „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Сливен като център на агломерационен ареал” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 - 2013 г.
Целта на Интегрирания план е трайно подобрение на икономическото, материалното, социалното и екологичното състояние на град Сливен. Основна роля при неговото изработването ще имат жителите на Сливен. Те могат да изразят мнението си по ключови теми, свързани с развитието на града, като участват в анкетното проучване, организирано от Общината.

Случайно присъствах на третото обсъждане в строителната камара, където аудиторията беше професионално подготвена. Липсваха бодряшки напътствия от рода на: "Дерзайте, дерзайте! Разчитаме на вашата компетентност." и пр.
Точно обратното. Стана ясно, че това не е свързано с градоустройството и развитието, защото е предварително капсулирано само в "до три зони на въздействие".
В градоустройството такива филми няма, защото там нещата се решават в тяхната цялост и взаимна обвързаност.
Един колега попита разработчиците, сега ли ще определят тези "до три зони на въздействие" или са им зададени предварително със задание от общината. Отговора беше, че тепърва ще се търсят, което не удовлетвори аудиторията, защото веднага възникна и един незададен въпрос - а тогава за какво са ви отпуснати половин милион лева? За да се обучавате за наша сметка ли? Или заради черните ви очи?
Въпреки, че отговор не последва на всички стана ясно, че е налице поредната схема за присвояване на пари.
Когато стигнаха до въпросите за отдиха и спорта отношение взе инж.Ст.Шевкенов, който попита как ще стане тази работа без участието на Сливенски минерални бани, без развитие на местността Даулите, като микро-зона за ски в този "агломерационен ареал", без развитие на инфраструктурата в посока на вилната зона.
По инструкции от МРРБ, трябвало да се ограничат само в регулационните граници на града.
Всички останахме с усещането, че се подготвят да излеят огромно количество "вода" в една каца без дъно, но от МРРБ не ги интересува това, че кацата няма дъно защото дъното на тая пуста каца не влиза в обсега на интегрирания план, а само и единствено наливането на "водата", която ще се кара до Сливен с помощта на големи банкови цистерни за развитие на бизнеса с пъленето на бездънни каци.
Другата конфузна ситуация беше с това, че разработващия екип не познава нито града нито региона. Не се ориентират в посоките и подходите към града. Хал хабер си нямат от особеностите на местната циганска общност. По този въпрос арх.Стамов ги направи за смях, а един друг аритект им каза, че ако не се съобразят с този фактор - бай мангал - проектът им ще остане само на книга и няма да види никаква реализация.
Последва отговор, че циганският проблем не влиза в тази разработка и че той е въпрос на политическо решение.
В резултат на направените наблюдения и анализ на получилата се ситуация може да се каже обобщено:
Общинските управници пак засраха положението с избора на неподходящи хора. Толкова ли не се намериха местни специалисти да направят този план (който стана ясно, че не бил план а само писани мерки - нещо като доклад - оха, доклад за 500 бона - "да са живи и здрави"!)
На следващия етап европейски пари щели да се отпускат само за проекти свързани с реализацията на този Интегриран план, а като гледах тия софиянци как се потриват и ослушват без да знаят къде са попаднали, определено може да се каже, че развитие в следващите години нямада има.
Със сигурност ще има източване на пари, но срещу тях няма да се получи нищо.
После ще последва премахване на валутния борд и нас ни чака голяма инфлация и дружно братя да връщаме изядените от бай Кольовата клика пари.

15
Всичко на този свят е възможно с изключение на посочените по-долу три неща, които са невъзможни.
1. Да получиш от умрял писмо.
2. Да "вдигнеш" високо вече "умрялото" си достойнство.
3. Да получиш отговор на зададен "неудобен" въпрос от кмет, политик и престъпник, в който отговор да се съдържат някакви нотки на срам или признание за вина поради престъпни действия или бездействия.

Страници: [1] 2 3 4 5