Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - smile

Страници: [1] 2
1
Сливенски граждани поздравяват кмета Кольо Милев и му пожелават здраве и успехи във всяко начинание по случай Никулден с прекрасната българска народна песен „Дядо Кольо на банкет”:

http://www.youtube.com/watch?v=9Xlv9gIve4s

Нека от тук нататък банкетите да са предимно семейно – роднински. Нека в Сливен дойдат много чужди и наши инвеститори, нека община Сливен спечели големи проекти за финансиране, нека в управлението има истински принципност и прозрачност.

Източник:
http://vagabont.sliven.net/index.php?id=93549

2
Една много хубава идея за Оставка. Напишете ОСТАВКА на банкнотите, с които пазарувате! Те остават валидни!


3
Браво сливенски управляващи!
За последните 2-3 години направихте Сливен и региона абсолютни опашкари. Вече сме след Видинско и много след Монтанско!
Честито!

4
Светофарът проработи вчера.
Остават въпросите:
Защо на кръстовището нямаше регулировчик, поне в пиковите часове?
Колко струва техниката, която е подменмена - 8000 или 800 лева?
Защо, ако е имало възможност тази техника да се закупи от Сливен и да бъде настроена от сливенски специалисти, така, че светофарът да заработи още в събота сутринта това не е направено?
Ще завърша с най-актуалния въпрос в момента:
КОЙ?

5
Разпределение на гласувалите за ГЕРБ и Коалиция за България по признака Образование:

Висше образование 36,4% за ГЕРБ; 24,7% за БСП.
Средно образование 37,3% за ГЕРБ; 22,8% за БСП.
Основно образование,, 20,6% за ГЕРБ; 36,7% за БСП.
по-ниско от основното образование, 17% за ГЕРБ срещу 40%. за БСП

БСП печели изборите в клас тъпанар.

6
Отговорете на въпроса и посочете верния отговор: КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ АКО ОРЕШАРСКИ ПОДАДЕ ОСТАВКА?

а/ Слънцето ще избухне и после ще угасне
 
б/ На земята ще настане потоп
 
в/ Кокошките ще спрат да снасят
 
г/ БСП и олигархическите кръгове ще загубят властта

7
Светофарите не работят от петък - 1-ви ноември.
В района има два инцидента с коли - на 4-ти и 5-и ноември.
Нещо не се вързва!
Управляващите да не се крият и мълчат като мишоци, а да направят официално изявление - защо не работи светофара и кога ще тръгне.
Кой управляващ е отговорен, че на кръстовището няма регулировчик?
Поради създадената ситуация там всеки момент може да стане катастрофа. Не дай-си боже и със жертви.
Кой от великите управляващи ще отговаря тогава?
Господа управлчващи, защо получавате заплати от нашите пари?

9
Robespierres, така ще пламне страната. Трябва да се кара по ред, твърдо с политиците, но в рамките на закона.
Имаме средства в рамките на закона да променим всичко.
Първо: Промяна на ядрото на политическата система - 100% мажоритарни избори, отзоваване на депутати, носене на отговорност от тях за резултатите, настъпили в резултат от тяхното гласуване, като бъдат освободени от отговорност само за приказките си.
Второ: Контрол чрез прозрачност, достъп до информация и участие на представители на гражданското общество в държавните и общински институции и структури.

Всичко останало ще дойде после - Велико Народно събрание и нова коституция, промени в Съдебната система, избор на съдии и прокурори пряко от народа, озъптяване на монополите и много други.

Това може да стане само с постоянното ни участие в тези процеси - разумно, търпеливо и разбира се - твърдо, без компромиси.

14
Байовци, Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение.Не тя с това започва. Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи. Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана. Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни. Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава. На такива аз съм им писал и преди”. Днес е момента да си купите живот, които сега се продава, утре не и милиони да давате”. Та тези, които покажат разписките с печата на Централния комитет, те нека живеят свободно в отечеството ни, а другите презрете и отсечете алчните им ръце желаещи властта само за да ви грабят.
 
За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край.Бъдете силни братя и не щадете силите ,нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви другиму, нито пък ще позволи да потънат в забвение. И не забравяйте -Аз неведнъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.
Васил Левски1873 г.

http://www.youtube.com/watch?v=3RBGdrcehcs

15


В Исландия, хората накараха правителството да подаде оставка, банките виновни за кризата бяха национализирани и беше решено да не се изплащат създадените от тях дългове към Великобритания и Холандия, поради лошите им финансови политики. На публична гражданска асамблея хората решиха да променят и създадат нова конституция. Найс, а?

И всичко това бе направено по мирен начин. Цяла ненасилствена революция срещу силите, виновни за сегашната криза.

Точно затова нямаше никаква публичност през тези две години: какво ли щеше да стане, ако и другите страни членки на Европейския Съюз бяха последвали примера на Исландия? А, ако това бяха направили гражданите на САЩ?

Ето и фактите накратко:
2008 г. Централната банка е национализирана, кроната се обезценява и стоковите борси спират работа – страната е в банкрут.
Същата година гражданите протестират пред парламента и успяват да свалят министър-председателя и целия му кабинет, насрочени са нови избори.
Страната е в лоша икономическа ситуация. Законопроект предлага изплащането на дълговете към Великобритания и Холандия за 3,500 млн. евро да станат в следващите 15 години с 5,5 % лихва.

2010 г. Хората излизат на улиците, настоявайки за референдум. Януари 2010 президента спира законопроекта и обявява публична среща с референдум.
През март, на референдума е приет отказа от изплащането на дълговете, с 93% гласували „за“. По същото време правителството продължава разследването на виновните за кризата, като са задържани много изпълнителни директори и банкери.

Интерпол издава заповед, която принуждава всички замесени да напуснат страната.

Чрез тази криза се сформира асамблея, която да пренапише конституцията, като заложи и научените уроци (тя ще замени сегашното копие на датската конституция). Избрани са 25 граждани без каквито и да било политически връзки от 522-ма кандидата, за които единствено изискване било да са пълнолетни и да имат подкрепата на 30 човека.

Конституционната асамблея започва през февруари 2011 г. до сега, „карта магна“ от препоръките на други асамблеи се разглеждат из цялата страна. Конституцията трябва да бъде одобрена от сегашния парламент на Исландия и от следващия законно избран.

Накратко за исландската революция – оставка на цялото правителство, национализация на банките, референдум, на който хората да могат да вземат икономически решения, даване на съд на виновните, пренаписване на конституцията от хората.

- Crowz Eye via Debi Samuels

http://saprotiva.org/

Страници: [1] 2