Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - вън от рая

Страници: [1] 2
1
НСМСБ (Национално сдружение за малък и среден бизнес) лансира идеята да се кандидатства за получаване на статут на национално представено НПО на ММСБ(Микро, малък и среден бизнес). Тъй като изискванията по закон са твърде високи, а сдружението ни няма достатъчно капацитет, УС взе решение да се комбинираме със Съюз "Произведено в България". Ние обаче трябва да изминем "нашата част от разстоянието", което означава позициониране на структурите ни по места, а където нямаме - да ги учредим (където е възможно). Там където имаме вече известни позиции, какъвто е случаят в Ямбол, се провеждат събрания предимно с работодатели (самоосигуряващи се лица също), за да се разясни идеята, т.е. проекта, защо трябва и какви са формалностите, които трябва да покрием с общи усилия.
Реално ние (ММСБ) не сме представени при обсъждания на ниво МС и нямаме възможност да прокараме нито една наша претенция на това най-високо ниво, т.нар. "тристранка". Там сега се представя КРИБ (К.Домусчиев) като " защитник" на интересите на ММСБ, поради което вече 25 години нищо не се случва в наша полза.

Сега се сумират проблемите за бизнеса по общини, така че всеки ще има възможност да изложи проблемите си.

Срещата в Сливен е в 12 часа в зала в хотел "Централ Парк". Всеки в сферата на микро, малкия и среден бизнес е добре дошъл.

2
Е добре, де! Давайте решения какво да правим! Стига с тези анализи. Тях съм си ги направил отдавна. Какво да правим вдругиден? И след това. Това е важният въпрос.

3
Общи приказки, които може да ги каже всеки. Аз предпочитам конкретиката. Тогава си личи дали приказващите разбират какво приказват. Ако ми обяснят пътя, по който смятат да реализират всичките тези красиви и общи думи, тогава добре. Но, едва ли! Не че някой друг може. Всички за митингаджии с кухи лозунги.

4
Живко, нищо не разбах от това що си го написал. За парк "Юнак" ли говориш или за водния цикъл? За парка имаше една жалба, но те си я оттеглиха и решението за избор много отдавна влезе в сила. А темата май си е за водния цикъл...???

5
Този, за който говоря и който е инициатор на тези сигнали, стои в сянка. Сигналите ги пускат подставени лица - мюрета разни. А тоя се изживява на кукловод.

6
Сигналът е една измишльотина, плод на отвратителна злоба, завист и алчност. Източникът на този сигнал е един първосигналник, който е свикнал да краде и си мисли, че всички са като него. След като не може той да се облаже, няма да даде на никой нищо да свърши. Прави всичко възможно, за да провали идването на всяко едно евро в града. Затова се опитва да саботира всички проекти с глупавите си писания. Хората от управлението на проекта и от прокуратурата вече си провериха сигнала, излязоха си със становище, че това са пълни глупости и нещата вече могат да започнат да се случват. Само че това човеченце ще продължава да пише. Вчера се научи да пише и вече не ще да спира.

7
Глупости на търкалета! Човек като си няма работа... Ами що ли аз си губих времето, да му ги чета?!

8
Изпълнителите спечелиха поръчката, заради офериран много къс срок. Още на втория ден обаче, им спряха срока под предлог - археологични разкопки. А всъщност те продължиха да си работят с мълчаливото съгласие на възложителя, като не им течеше срока по договор. Сетете се какво може означава това.

9
Така е. Вчера и аз се завъртях. А влязох в завоя с доста ниска скорост.

10
Нищо никому не внушавам. Просто изнасям факти. Които някои не искат да бъдат изнесени, защото противоречат на тезите им. Г-н Попов говори неверни неща, относно тази сделка, а аз го поправям.
После Мишо иска да му покажа решение на ОбС-Сливен. Твърди убедено, че такова няма. Пита човекът. Дори и въпросителна е сложил. И аз възпитано му отговарям: "Ето, това са решенията".
Твърди, че цената я е измислил кметът, за да облагодетелства някой си. Аз му показвам ясно и с пръстче дори му посочвам къде да гледа, че цената е определена от ОбС.
Твърди, че цената е "евтина" и е уговорена задкулисно, а аз ясничко и аргументирано му обяснявам, че цената дори е висока. Иначе през 2009, когато нямаше криза и пазарът на недвижими имоти се беше разбеснял, все някой щеше да закупи един поне от тези имоти. А това не става. Какво да говорим за 2012 г. Имотите още щяха да си стоят, а общинският бюджет щеше да е с 2 млн. по-големи задължения.
Елементарно и с достатъчно конкретика. Смятам, че така е коректно. Без софистика и проблясъци за местоположението на "тънката разлика". Защото всеки човек може да направи тънката разлика между лъжата и истината, между празнословието и аргументацията, между предубедеността и обективността.
Това е.
А, и уточнявам, че не защитавам кмета. Нито съм негов фен, нито на партията му. Говоря само за конкретната сделка. Не за другите кметски теми, по които се разтягат локуми по местните медии. В тях може и да има истини. Не знам. А когато не знам, не коментирам. Но когато човек види, че другият лъже по един въпрос, цяло чудо ще да е, да му повярваш и на другите лакардии, дето ги разправя. Още повече важи това правило за една медия.

11
С Решение № 748/26.11.2009 г. имотите са обявени за продажба чрез публичен търг с явно наддаване, като ОбС им е определил начална тръжна цена. Понеже според Мишо, цената е мноооого ниска, никой не се явява на търга. Прости хора, няма що! Не щат на ниска цена да купуват имоти.
С Решение № 28/23.12.2011 г. ОбС отново пуска имотите в продажба, като намалява началната тръжна цена с 10% (съгласно чл. 63, ал. 6 от НРПУРОИ може и с 50% да я намали). Накрая на решението, както си е и по закон пише: "Възлага на кмета на общината да организира провеждането на търга и сключи договори със спечелилилите участници." Кметът си обявява търговете. Но и понеже и тези цени са мнооого ниски, пак никой не се явява. На резервната дата две седмици по-късно, се явява само една единствена фирма на явния търг. Има си комисия, има си явен търг в зала "Май", има си протоколи, има си обявления. Всичко си има. Та така, тази фирма си печели по най-официален и законен начин на обявените от Общински съвет цени. Не от кмета повтарям са утвърдени тези цени, а от Общински съвет-Сливен, подписани от председателя му - С. Келеведжиева. С тези мноооого ниски цени, които обаче никой друг не харесва. На които никой друг, ама никой друг не ще да купува. Защо ли не искат тези хора да купуват?
От писанията на Мишо разбирам, че въобще не си е направил труда да отвори ЗОбС и НРПУРОИ. Ако беше ги отворил, изреченията в поста му нямаше да имат такова улично звучене. За да говориш нещо, трябва поне малко да си се опитал да разнищиш нещата и малко поне компетентност да вкараш. Иначе изпадаш в празнословие. И още по-лошо - когато празнословието е с определен цел и то определено недобронамерена. Не мисля обаче, че това е призванието на една медия. Вие как мислите?

12
Само не разбрах кой измисли новината, че кметът е "отдал" имоти на "Биндер" за 2 млн. лв. без решение на общински съвет? Че и "Седмица" я повтаряте като факт тази измишльотина. Хубаво Радото си плещи щуротии, ама и вие да го повтаряте... Днес г-н Попов точно такова нещо изписа пак. Що ли? Една лъжа сто пъти казана...

13
Парите от целевата субсидия (2 500 000), отпуснати от министър Дянков да отидат за църквите – настояха на последната общинска сесия опонентите на Лечков. Митев и др. техни колеги ги обвиниха в популизъм.

Вчера 19-те общински съветници, а след това и от Коалиция „Съюз за Сливен” публикуваха сигнал и декларация до министър Дянков и други институции, в които съвсем сериозно и настоятелно защитават тезата си целевата субсидия да отиде за църквите. Според тях 450 хил. лева трябва да бъдат предоставени на 45 православни храмове в общината, 50 хиляди за изграждането на параклис на „Агликина поляна” и 2 млн. лева за обещания от кмета и гласуван от общински съвет православен храм в парк „Юнак”.

Има ли резон във всичко това и каква е тезата на самите съветници? Ето я:

Насочените от Лечков средства от субсидията са за обекти, изпълнявани още през 2009 и 2010г. Те не са били включвани в капиталовите програми, като са изпълнявани и обекти с еднолично решение на кмета. Сега се отваря пролука голяма част от отпуснатите средства просто да бъдат откраднати.

Ако субсидията бъде дадена на църквите, това ще върже ръцете на кмета и поизгладнелите му сподвижници. Сливенската епархия, в лицето на владиката, църковните настоятелства и миряните няма да позволят подобен грабеж и ще контролират въпросните харчове – убедени са авторите на вчерашните сигнали.

"Седмица"


Определено не съм фен на Лечков, но съм убеден, че това е продиктувано или от безмерна глупост, или от най-елементарен популизъм. Извинявам се за тежките думи, но нека погледнем практично на нещата. Аз смятам, че абсолютно безотговорно Дянков отпуска подобна субсидия. Това е в противоречие с всички изречени думи от негова страна и от страна ББ. Да отпуснеш пари от ДБ, за да може един самозабравил се управник за разплати възложени без осигурено финансиране обекти..., е малко съмнително - меко казано. Всъщност - не е без осигурено финансиране. Защото - къде бяха тези многознайковци, когато се гласуваха тези безумни бюджети, с абсолютно неизпълними и невъзможни приходни части. На всеки с мозък, колкото но щраус поне, беше ясно, че бюджетът е такъв, за да може да се харчи безмерно и да се задължава общината. Но въпреки това...
Но да се върнем на темата: какво ще стане, ако не ползваме тези пари по предназначение, а напълно безхаберно я раздадем на храмове, които не са и общинска собственост. Ами много просто - фирмата изпълнител на неизплатените работи, която най-вероятно е с напълно изрядни строителни и финансови документи, ще осъди общината, ще и блокира сметките, ще ангажира съдебен изпълнител и ще ни съдере задниците от разноски. Ще си вземе парите с лихвите и разноските, като ние, като община, ще се лишим от полезно имущество, което би ни носило плодове в бъдеще. Значи накрая реално ще дарим едни пари, дадени ни извънредно, за необщински обекти, за да ни вземат реално общинско имущество. Още по-буквално - взели сме и сме дарили сградата на общината например, на Светия синод. Който междувпрочем има имущество в десетки пъти по-голямо от това на община Сливен. Как да не се чудим и дивим на такова "умно" решение. Поправете ме, ако греша. Не твърдя, че съм най-големия умник и дори не ми се ще да съм прав. Защото, ако съм прав, това означава, че не само кметът ни не става за никакъв ч..., но и опозицията му въобще не му отстъпва по този критерий. Кой тогава ще се грижи за нашите интереси? Накрая ще ви тегля една м... на всички ви, дето се правите на политици и ще си духна под опашката и няма и да погледна назад. Да си управлявате квартал Надежда.

 

14
Благодаря. ;)

15
Да, за гражданите - видях го. Вината е моя. Извинявам се. Но, все пак, не виждам проекто-бюджета. Може пак да съм "недовидял". Не се заяждам вече. Просто искам да видя бюджета. Най-вече "капиталовите разходи". Но и приходната част. Искам да знам, как ще плащат капиталовите. Нормално е, нещо което ще се обсъжда публично, да е максимално разпространено преди това. Написах "проекто-бюджет" в търсачката, ама - не. В раздел "бюджет и финанси" е празно като в общинска хазна. :D

Страници: [1] 2