Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Ve_Ko

Страници: [1] 2
1
Протоколът от последната сесия на Общинския съвет, проведена на 17 октомври, вече е качен в сайта на Общинския съвет. Припомняме, че в средата на месеца сдружение „Свети Георги Победоносец" поиска чрез молба до председателя на ОбС информацията относно сесиите да бъде публикувана в сайта на местния парламент. От сдружението настояваха да се публикуват данни за броя присъстващи съветници, начина им на гласуване по отделните предложения и др.
Дни по-късно групата на ГЕРБ излезе с декларация, подкрепяща предложението на сдружението.
Изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Борислав Павлов е разговарял с всички ръководители на групи в съвета. Всички са били единодушни, че няма проблем протоколите от заседанията да се публикуват в сайта на Общинския съвет.
И така, днес вече първият протокол, този от последната сесия на местния парламент, е достъпен за всички граждани. Можете да го намерите на сайта на съвета www.obs.sliven.bg, в рубриката „Сесии на ОбС", която се намира на синята лента в горната част на сайта. В същата рубрика са публикувани и дневния ред на заседанията, както и предложенията за гласуване.
 

2
Пиша тези редове по повод днешната Ви публикация"Герб - Сливен се обяви за прозрачност..."
Бъдете коректен и напишете името на сдружението, което входи писмо в Общински съвет-Сливен за пълна прозрачност в действията на Общински съвет- Сливен. Сдружението е "Свети Георги Победоносец" - Сливен. Писмото е сканирано и може да се види на страницата на сдружението във Фейсбук.

3
Като се лансира версията за кариеризъм/смешно е да се твърди това/ не се решават проблемите в партията, които са много по-дълбоки, а именно незачитане мнението на членовете. Когато не се вслушваш в тези, които са решили да отделят от времето си, от енергията си, за да бъдат полезни по някакъв начин, то какво остава за хората от улицата? Техният глас е без значение дотогава, докато не излязат с по-голяма мощ и не пометат цялата политическа върхушка в държавата.
Петрова/Виолетке/ трябва да вникваш по-дълбоко във философията на нещата, а не като клакьорка да повтаряш това, което ти казват, за да симулираш успех. Борова не печели от твоето поведение, напротив - изглежда все по-жалка. Тя, а не желаещите да представляват Сливен и региона в парламента е причина за разпада на сливенската организация.

4
Помествам и писмото на една журналистка-бивш член на ПП"българия на гражданите". Това се случи и тук -в Сливен, с тази разлика, че тук имаше събрание, на което бе единодушно решено, че водач на листата трябва да бъде човек от Сливен, който е запознат с проблемите на региона. Дойде Тома Биков и заплашително размаха пръст, че "ако не сме послушни, ще закрие местната структура"!?! Целта беше по места да се сложат хората от националния съвет, хората около Кунева. Людмила Елкова, която отговаряше за организацията в Сливен също се опита преди време да размахва пръст, но тогава още разбра, че срещу нея не стоят пионки, а мислещи хора. Затова не застана начело на листата, защото ясно й беше показано, че не желаем парашутисти. А Кунева едва ли не, иска да я представи като безрезервно желаеща да работи за партията. Радвам се , че с време се случи всичко това, за да сме наясно, че няма нищо ново в поведението на хората около Кунева - изключително недемократично поведение. Такъв въпрос беше зададен и на Тома Биков - "Каква е разликата между демократична и тоталитарна партия, тъй като хората от националния съвет, представляващи ПП "България на гражданите "се държат по втория начин.
Ето и писмото на журналистката от Карлово:

Бивш член на партията на Кунева: България на гражданите не чува хората си по места, не чува и хората от улицата!
Сряда, 03 Април 2013 18:02
PlovdivNews.net

Лидерката на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева твърди, че едва деветима от Пловдивска област са напуснали партията. Въпреки това бивши членове на партията продължават да оспорват твърденията на Кунева и продължават да изказват разочарованието си. Колежката Зорница Акманова от Скай тв - Карловое една от разочарованите. Публикуваме без редакторска намеса нейното отворено писмо:

ОТВОРЕНО ПИСМО
от
Зорница Акманова, бивш член на опорния екип на ПП Движение България на гражданите в община Карлово

Уважаеми приятели, познати, бивши колеги от ДБГ,
С търпение изслушах всички упражняващи се в риторика на наш гръб членове на Националния съвет на ПП"Движение България на гражданите". Пиша тези редове, защото като журналист смятам, че всеки има право на отговор. Искам да споделя няколко факта, които може би ще са интересни на аудиторията. Нека първо да кажа, че аз бях част от Опорния екип в община Карлово. Целият екип напусна ДБГ в неделя, без изключения. До този момент в живота си не съм участвала в никоя друга партия. Колегите ми от опорния екип също. Обичам професията си и никога не съм имала за цел да бъда народен представител или да влизам в управлението под някаква форма. Като журналист имам възможността да изразявам гражданска позиция и да давам трибуната на хората, които искат да зададат дневния ред на обществото. И в този момент считам, че дневният ред на обществото минава през промяна на досегашните порочни практики в българската политика. Това е видно от протестите, от несъгласието с насилственото налагане на мнения, идеи и решения. Включих се в проекта ДБГ, защото наистина вярвах, че това е нещо ново и че желанието на всички участващи в този проект е да променят познатата ни до момента система.

Много харесах идеята за МОРАЛЕН БОРД, който да бъде коректив на партийната структура. Е, питам се – къде е той сега?! Някак странно и той се включи в схемата за защитаване на партийния елит. Познато. Това сме го виждали и преди. Чувствам се обидена от това, че аз и колегите ми, които се разочаровахме от поредния политически балон – бяхме обвинени, че се борим за постове и депутатски кресла. НЕ! Ние се борим срещу поредната несправедливост, която се случва в българската политика. Борим се за най-ценното право на демокрацията – свободата на словото и различното мнение. Борим се за това, когато влагаме време, сили и умения – да имаме възможността поне да изразим мнение и да бъдем чути. Защото иначе се получава, че сме просто пълнеж, пионки, бройка ... Движение България на Гражданите тръгна с идеята за промяна, за това да се спрат порочните практики в българската политика, за това да има конкурси, да няма калинки и най-важното – гражданите да имат правото да УПРАЖНЯВАТ КОНТРОЛ. Това, че ние бяхме политически лица, макар и назначени, не ни прави по-малко граждани. Не ни отнема правото да упражняваме контрол, когато виждаме, че първоначално заявените принципи биват подменени от идеята "да уредим нашите хора, които после да можем да управляваме". Искам ясно да заявя – решението за водачи на листи бе взето еднолично от националния съвет. Дори не бяха направени формални събрания по места - ей така, за парлама, както се казва, за да се чуе поне мнението на хората по места. В нито един от безбройните имейли от страна на ръководството на партията не ни беше казано да правим събрания, да излъчваме номинации и т.н.

Категорично заявявам, че не сме имали предвид нито едно конкретно име, което да намери място в листата на 17-ти МИР Пловдив- област. Това, което искахме, е да имаме свободата да избираме, да се приложи ПРИНЦИПЪТ политика да се прави отдолу нагоре и местните структурите да са тези, които да предложат аргументирано на Националния съвет кои лица да намерят място в листата. Има ли смисъл да казвам какъв беше отговорът на партийния елит?!

Е, питам се – къде е новото, къде са гражданите, къде е свободата?! Не желая да ставам съучастник в поредната ЛЪЖА! Не желая да мълча! Не желая да бъда удобна на шепа хора, които искат да разиграват политическия си театър! И се питам сега, ако гражданите на България са алтернативата на политическия картел, как те ще получат своя глас в следващото Народно събрание, чрез Движение България на гражданите, което не чува хората си по места, не чува хората от улицата?!

6
В-ке, по-добре грешки в писането, отколкото в мисленето. ;D

7
Става въпрос не за участие в листи, а за начин на поведение, от което губи паргията на г-жа Кунева. Ти пак нищо не си разбрала или много добре разбираш, но добре ти утърва, щом си се изкиприла в листата. Явно си от хората, които смятат, че за тях може, но за другите - не. Това показва защо кражиш около Борова като "пипирудка".

8
Партията на Меглена Кунева няма нищо общо с това, което изкат гражданите на БГ. В Сливен сложиха като председател една г-жа Борова, която лансира няколко човечета около себе си. С поведението на интригант ,отврати много умни, интелигентни, образовани и мислещи хора. Скандалът, който се разрази в Сливен не е защото някой инал лични амбиции, а защото тази госпожа не имформираше членовете на партията в Сливен за решенията от София, не може да проведе нормално събрание, веднъж не изрази мнение или позиция. На всичко отгоре непрекъснато е “смасяла имформация в София, която не е вярна. Листата в Сливен е жалка. Четвъртата в листата - Нели Драгнева на нито едно събрание не изрази позиция. Все не знаеше, не разбираше. От ония дето се подмазват на началника. Петата Пламена Стефкова е била на половин събрание, но нали е личната уристка на семеиството Борова-Попстоиков....Трагрдия под Сините камъни.

 

9
Листата на България на гражданите в Сливен е жалка.
Г-жа Борова е успяла да отврати умните и интелигентни хора, които станаха членове на партията в Сливен. Няма нито един от тях на снмиките от регистрацията в РИК. Интригите и са успели.

10
Твърде закъсняла реакция. Трябваше по рано да я изхвърлят, преди да е направила толкова поразии с гласуването си.

11
Знам, че паметта на хората е много къса и здтова искам да им напомня кой подкрепяше Лече през всичките тези години - Деси Танева. Ако ГЕРБ-Сливен издигнат нейната кандидатура за кмет все едно е дали лече или тя. Не забравяйте че тройката Лечков, Танева и мария григорова "управлаваха" града ни през последните години.Единия напред а другите зад гърба му. Сливналии - не забравяйте.

12
Страхотни кандидатури се оформят в града ни. Как не се срамуват да се покажат? Стари муцуни, които са направили много... - за себе си.

13
Много странно! Защо ВиК ще сменя водопровода пред Универмага... Това ангажимент на дружеството ли е?

14
Попов, изненада ме текста за смяната на Терзиев. Мислех, че си сериозен журналист. Ако малко си беше направил труда, щеше да разбереш, че Терзиев не само трябваше да бъде махнат, но и изобщо не трябваше да бъде управител на това изтормозено от неподходящо слагани за управители човечета. Такъв беше й той. Попитай и ще разбереш. Около 500 човека във ВиК си отдъхнали след смяната му. С лъжи не се управлява, още повече на инат.

15
Пич, явно "Пчеличката" и "viktor" са уцелили точно в десятката, че така си се засегнал! Един съвет от мен: овладей малко язвителния си тон, защото изглеждаш прекалено несигурен ;)

Страници: [1] 2