Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Moderator Club

Страници: [1] 2 3 4 ... 48
1
Новини от BG политиката - тук е мястото :)

2
Тук ще проследяваме всичко по-важно от света на спорта. :)

3
Тук ще проследяваме всички по-важни новини от чужбина. :)

4
Тук ще проследяваме всички по-важни новини от България. :)

5
Тук е мястото, където ще следим светските клюки. :)

6
Тук ще проследяваме любопитни новини. :)

7
Тук ще следим всички по-важни сливенски вести. :)

8
На 50 години си отиде от този свят Даниела Ненчева - дългогодишен директор на галериите в Сливен

Снимка: Фейсбук
Напусна ни дългогодишният директор на галерията Даниела Ненчева /1967 г.-2017 г./. Поклон пред паметта й!
Поклонението ще бъде на 25.09./понеделник/, в катедрален храм "Свети Димитър", от 11:00 ч.
Даниела Ненчева е родена на 28 юли 1967 г. Завършила е специалност "Живопис" във Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" през 1993г. при проф. Георги Костов. В периода 1993 - 2009г. е преподавател по изобразително изкуство в ОУ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. От 1994г. е член на Дружеството на сливенските художници. От 1995 до 1997 е била член на контролно-ревизионната комисия на Дружеството на художниците-Сливен. През 2000г. е приета за член на Съюза на българските художниците. През 2001г. е член на Представителството на СБХ-Сливен. От 2001 до 2010г. е председател на Дружеството на художниците - Сливен. Става и директор на Художествена галерия "Димитър Добрович".
Даниела Ненчева има 35 самостоятелни изложби. Има множество участия в колективни национални и международни изложби. Участва и е организатор на национален пленер по живопис в Сливен. Организатор е и на традиционния детски конкурс "Аз и моят град", посветен на празника на Сливен - Димитровден. Работи в областта на рисуваната коприна и живопис.

sliven.net

9
Тук ще проследяваме всичко по-важно от Къщата на Big Brother 2017. :)

10
В галерия „Сирак Скитник“ е подредена изложба „Голото мъжко тяло – 1856-1944“

Уникалната колекция от картини е подредена в галерия „Сирак Скитник“. Тя показва 96 творби – живопис, рисунка и скулптура на 54 автори, някои от които са знакови имена в историята на българското изкуство, а други позабравени и напълно неизвестни за широката зрителска публика.
Експозицията е под надслов „Голото мъжко тяло – 1856-1944“. Изложбата предлага първия по рода си визуален разказ за тази особена национална прикритост през фигурата на оставения без дрехи мъж. Голият мъж, който по една или друга причина, щом напусне частното пространство, като че ли се превръща в смущаващ социума обект. Експозицията представя развитието на учебния мъжки акт през периода и „употребата” на голото мъжко тяло в творчеството на художниците у нас.
Изложбата е придружена от каталог и се реализира в партньорство с Национална галерия, София, Национална художествена академия, Национален музей „Земята и хората“ – София, Съюз на българските художници, художествените галерии в Пловдив, Кюстендил, Сливен, Шумен, Плевен, Пазарджик, Казанлък, Стара Загора, Лом, Ателие-колекция „Светлин Русев“, фондация „Цанко Лавренов“, частните колекции на Александър Керезов, Боян Радев, Венцислав Кадиев, Владимир Георгиев, Иво Райков, Николай Младжов, д-р Огнян Делибозов, Тома Николов, Христо Баларев.

sliven.net

11
Художествена галерия "Димитър Добрович" получи дарение от Веселин Дамянов - Вес и Стефка Аройо

Снимка: Художествена галерия "Димитър Добрович"
Сливенският график Веселин Дамянов - Вес дари свое произведение на художествена галерия „Димитър Добрович”. Творбата, озаглавена „Екслибрис. Румен Райков”, бе показана в организирана по-рано тази година самостоятелната изложба на автора в институцията. Художествената галерия закупи и една творба от него - „Екслибрис. Красимир Добрев”. Художничката Стефка Аройо също дари свои произведения - общо шест композиции, изпълнени с маслени бои („Относителност”, „Размисъл и съзерцание”, „Ефимерност”, „Малко преди изгрев слънце”, „Празник в Севиля”, „Лунна светлина”).

sliven.net

12
В галерия „Сирак Скитник“ е подредена изложба „Немият образ и слепият текст“

На 4 април 2017 г. в сливенската художествена галерия „Сирак Скитник“ бе открита изложба "Немият образ и слепият текст". В експозицията са подредени повече от 60 творби на автори, сред които Антон Митов, Иван Мърквичка, Борис Георгиев, Галин Малакчиев, Георги Божилов – Слона, Текла Алексиева, Румен Гашаров, Андрей Даниел, Недко Солаков, Лъчезар Бояджиев, Венцислав Занков, Боряна Драгоева – Росса, Сашо Стоицов и др.
Изложбата е кураторски проект на Пламен Петров и Рамона Димитрова от Софийска градска художествена галерия.
Този проект е опит за преглед на физическото присъствие на текста (дори и маркерите за него) в българските пластически изкуства, като думата „текст“ в случая трябва да се разбира не само в смисъл на обособен писмен сбор от думи и изречения, а и като отделни думи, срички, буквени и цифрови графеми.
В изложбата „Немият образ и слепият текст“ са включени картини, които пресъздават лица и събития от ХІХ в., както и от ХХІ в.
На откриването на изложбата присъстваха десетки гости, между които бе и Корнелий Желязков – бивш областен управител на Сливен.

sliven.net

13
Тук ще проследяваме всички по-важни здравни теми. :)

14
Тук ще проследяваме всичко по-важно около компютърните вируси. :)

15
Тук ще проследяваме всички по-важни теми от близкото и далечно минало. :)

Страници: [1] 2 3 4 ... 48