Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Анализатора

Страници: [1]
1
Колкото пъти ми се наложи да мина по Ларгото, толкова пъти се натъквам на една и съща картина. Един уличен музикант разгъва стар акордеон и от устата му се леят мааазни звуци подобни на думите от устата на вехтошаря: "Стари неща купу'аам." - изречени с металически тембър за да пронижат слуха и на мъртвите.
Репертоарът е един и същ и до болка познат: "Тумбалалайка", "Беса ме мучо" (като го чуя колко е фалшив на моменти ме хващат бесовете, ама много, мучас ме хваща яд), "Данюва мама" (абе аз твойта мама... фалшификатор нещастен) и още две бози "ала" стари градски песни.
Малко по-назапад с приближаването до Стария бряст ме подхващат мисионерите с техните картички, "събиращи" помощи за някаква кауза и все застават на пътя ми като амбулантни търговци от района на Капълъ чарши в Истанбул.
Питам и не мога да получа обяснение, защо тези натрапници превземат нашето общо пространство, на което всички сме съсобственици и образно казано притежаваме идеална част собственост и би било нормално, ако някой иска да ползва тази наша собственост, да получи нашето изрично съгласие.
Защо няма наредба на Общинския съвет регламентираща тази дейност, а ако има защо не се спазва.
Защо мазния музикант не застане пред кабинета на кмета и да разтяга меха и мазни бузи по цял ден.
Защо не се регламентира точно място (където) и време в което, въпросните музиканти да "шашкат" с латерноподобната си "музикална артистичност" минувачите.
Звукът се разпространява по въздуха, а въздухът е общ и спокойствието на гражданите трябва да се защитава от натрапници, които всъщност са едни редовни нарушители на т.нар. обществен ред.
Кмета сложи каци с палми на Ларгото, но те не издават поне звуци. Заобикаляхме острите им листа през лятото с досада, но с явното съзнание, че през зимата няма да ги има.
Хайде кмете, направи нещо за опазване на обществения ред. Разкарай ги тия с акордеоните и китарите от местата където живеят или работят постоянно хора. Засили ги там където намериш за добре, но да не натрапват "творческите" си заложби там където сме принудени да живеем или работим. Ако мислиш, че не съм прав, дай личен пример, като ги поканиш да се изявяват постоянно пред входа на общината.

2
Има ли война срещу в-к Седмица?
По-скоро войната е срещу това което изнася вестника, а то не е по вкуса на управляващите града ни кръгове.
Войната е срещу истината.
Вестници много, но такива които показват истината от един друг ъгъл - безкомпромисната гледна точка на журналиста Г.Попов - са малко, а в Сливен просто други няма.
Политиката е средство за достигане до властта, а властта е средство за лично облагодетелстване на тези които я упражняват.
Нашата история е пълна със случаи на затваряне на устата на неудобни хора.
"Неудобни" хора са онези авторитети, които ненавиждат просташкото и безпардонно властничество и отварят очите на широката общественост за лъжата в която ги потапят властимащите.
Интелигенцията е враг N 1 за управляващите.
Интелигенцията застрашава с разкритията си устоите на властниците.
Интелигенцията задава "неудобни" въпроси, които дестабилизират "авторитетните" позиции на властимащите.
По неписан закон във властта не влизат най-достойните, а хитреците.
Нашият народ е изрекъл една мъдрост: "Хитростта е умът на простака."
Вестникът може да бъде изкупен от шайка гъзолизци, но не може да бъде спряно електронното му издание.
Властниците могат да положат усилия за забавяне на интернет комуникациите.
Властниците могат да унищожат хартиения носител - вестника който се продава в павилионите, могат да стигнат и по-далеч - да унищожат самия издател, но с това няма да спрат разпространението на човешката мисъл.
Властникът не е човек, защото неговата мисъл не е човешка.
Властник е индивид намърдал се в някаква управа и упражняващ насилие върху свободите и правата на други лица с цел лично облагодетелстване - материално или от друго естество (например сексуално).
Властник е индивид олицетворяващ себе си със стола на който седи.
Българския народ е казал: "Един златен пръстен и в лайно да го сложиш си остава златен пръстен, а едно лайно и в златен поднос да го сложиш си остава лайно."
Весела Коледа за екипа на в-к Седмица и умните хора в Сливен.
 :)

3
Имам предложение, което искам да обсъдя с няколкото ентусиазти, дето не си начесаха езиците (пръстите).
Като анализирам ситуацията в момента и от последните няколко местни избори стигам до заключението, че в системата има нещо порочно. В какво се състои точно порочността?
Един кмет го избират постоянно живеещите в населеното място. В това няма нищо лошо. Когато обаче се избира кмет на община се получават определено някакви инфекции, при това отразяващи се нездравословно на управленския климат. Става въпрос за това, че кметът на общината се избира и с гласовете на хората от населените места на територията на общината и точно в това е порочността.
Предлагам да се премахне понятието кмет на община, а заедно с него и възможността да го избират от цялата община.
За управлението на общината си има орган и той се нарича - ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, а ние го наричаме "малкия парламент" (оная говорилня в която наред с простотиите понякога се вземат и сравнително рационални решение, на които все по-рядко ставаме свидетели).
Общинския съвет е оня представителен, съвещателен и пр. и пр. орган, който ще изрази съотношението на силите в цялата община, но сегашния избор на кмет на община е несправедлив. Как ще се почувствате, ако за домоуправител във вашия блок съседите от квартала изберат човек, когото не познавате някога да е живял като ваш съсед?
СЕЛО - СЕЛСКИ КМЕТ
ГРАД - ГРАДСКИ КМЕТ
ОБЩИНА - ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ОБЛАСТ - ОБЛАСТЕН СЪВЕТ (съставен от общинските съвети)
ДЪРЖАВА - ПАРЛАМЕНТ

Страници: [1]