Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Ludy

Страници: [1] 2
1
Ръководството на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен съобщава на своите потребители, че поради планов ремонт и годишна профилактика на фондовете библиотеката няма да работи с читатели от 4.08.2014 до 9.08.2014 г.(включително).
 
За повече информация: 044/622441 – Р. Петрова-Василева

3
НАУЧЕТЕ КАК ДА НАМАЛИТЕ РИСКЪТ ОТ РАК, ПРИЧИНЕН ОТ МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ!

Доказателствата, че радиацията от мобилните телефони причинява рак, растат с всеки изминал ден и с правителствените препоръки за повишено внимание и предупрежденията, подобни на тези върху цигарите, посочени върху опаковките на мобилните телефони в някои части на света, родителите купуват мобилни телефони за децата си и заспиват спокойно вечер, но когато се събудят, откриват, че децата им все още говорят със своите съученици.
Разбира се, дебата, разглеждащ употребата на мобилни телефони от децата, е широк и разнообразен, но в съзнанието ви като отговорни родители, трябва да отекват коментари като тези на двама видни учени в областта. Благотворителната организация „Деца с рак“ проведе конференция в Лондон през април 2012 г. и една от обсъжданите теми беше „Мозъчни тумори, мобилни телефони и рак в детска възраст“, председателствана от Джефри Пилкингтън.
Г-н Пилкингтън, професор по клетъчна и молекулярна нервно-онкология с опит в областта от четири десетилетия, смята, че родителите трябва да предприемат предпазни мерки: „Ако има
някаква вероятност мобилните телефони да причиняват тумори се предполага, че децата са по-уязвими, защото техните мозъчни клетки все още се развиват.
Всеки, който има деца, иска те да бъдат възможно най-малко изложени на риск. Затова, докато не разберем повече за сички възможни рискове, не само от радиацията, родителите би трябвало да си помислят внимателно, преди да дадат на децата си телефон.“
Кевин О‘Нийл, консултант неврохирург в болница Charing Cross и председател на Кампания за изследване на тумора на мозъка, споделя предупреждението на г-н Пилкингтън. „Има много изследвания, които разглеждат риска от използването на мобилни телефони“, казва г-н О‘Нийл. „Някои не са показали повишен риск, но други са отчели известен повишен риск. Ако Световната здравна организация ги класифицира като свързани по някакъв начин с образуването на мозъчни тумори, тогава трябва да бъдем предпазливи, особено, ако има дълъг период на забавяне между излагането ни на радиация и отразяването й върху здравето ни“.
Може би ще е твърде смело да се каже, че сме свидетели на повтаряща се, чрез мобилните телефони, акция за дезинформиране на населението, която беше характерна за фиаското, свързано с отражението на тютюнопушенето върху здравето. Тогава тютюневите компании, чрез своите лобисти, успяваха да отрекат пред обществеността истината, че цигарите причиняват рак (водещ до ненужната смърт на милиони хора) в продължение на повече от три десетилетия. Гласът на истината и доброто се дави от кампании, в които мобилните телефони се показваха като безопасни „секси“ играчки, които всеки трябва да притежава. Ако четете дребния шрифт, ще откриете текст със ситни букви, с мъгляв отказ от права и отговорности, който текст може да се ползва само в бъдещи съдебни дела и същевременно достатъчно двусмислен, че да не предизвика прекалено голям интерес. Обърнете внимание на инструкциите на вашия мобилен телефон преди да дадете окончателни указания за ползването /как и колко/ на мобилния телефон от децата си.
На практика можете да направите следното:
1. Насърчавайте ги да използват телефона повече за изпращане на текстови съобщения, отколкото за телефонни разговори.
2. Нека разговорите бъдат кратки и само при спешност.
3. Нека да използват високоговорителя и да държат телефона поне на 50 см от себе си.
4. Вземете на всички членове от семейството си Call Safe – предпазен калъф, защитаващ човешкия организъм от радиацията на мобилните телефони.

4
Холандската фирма за дизайн Studio Roosegaarde и Хелийн Хърбърт от Heijmans Infrastructure представиха първите прототипи за "интелигентна" магистрала. Концепцията ще бъде реализирана в средата на 2013 г. в Холандия. Използвайки най-новите технологии, проектът е посветен на изграждането на пътища, които са по-устойчиви, безопасни и интерактивни.

Вместо да фокусира инновативни идеи за шофиране върху автомобила, проектът ги прехвърля на пътя. Според инициаторите е крайно време да се инновират магистралите, а не само колите които се движат по тях.  Нововъведенията  предвиждат "път, който свети в тъмното”, "динамични бои", "интерактивни светлини", „вятърни светлини”. Планът включва и специална приоритетна индукционна лента за електромобили, която ще зарежда колите в движение.

http://www.credobonum.bg/

5
Ето няколко начина, по които можем да смъкнем поне малко от стреса и напрежението
Вероятно сте чували за философията, наречена "Wellness". На чист български бихме превели това като "Добруване" и се предполага то да бъде постигнато чрез идеален баланс между тялото, ума и духа. Което, колкото и парадоксално да звучи, в много случаи е свързано с отказване от модерните достижения на човечеството.

Ето няколко начина, по които можем да смъкнем поне част от него:

1. Сменете виниловите завеси в банята с такива, които са направени от естествени влакна.
Виниловите завеси съдържат фталати, а за тях се смята, че са свързани с развитието на проблеми в репродуктивната система и растежа. Според някои учени дори увеличават риска от ракови заболявания. Горещите и запарени условия в банята помагат на тези опасни пластификатори да се освободят.

2. Ограничете употребата на пластмаса.
Споровете относно евентуалните опасности, които се крият в пластмасата, са прекалено дълги и няма да ги развиваме тук. При всички положения ни се струва препоръчително да избягваме нещо, за чиито вреди се говори толкова много. Дори пластмасите, маркирани като лишени от бисфенол А, съдържат химикали, подобни на хормони, които могат драстично да повлияят на организма. Ако имате финансовата възможност за това, сменете пластмасовите съдове и бутилки със стъклени. В никакъв случай не слагайте киселинни храни в пластмаса, също така никога не я поставяйте в микровълновата.

3. Въздържайте се от консумация на консервирани храни.
Подобно на пластмасата, и консервите съдържат потенциално токсични химикали. Купувайте грах и подобни продукти от магазини за здравословни храни, а ако нямате такава възможност, поне избягвайте консумацията на силно киселинни продукти от консерви - домати, например.

4. Разделете се с ароматите.
Съставките им са защитени съгласно закона за търговската тайна, така че никога не знаете за каква точно химическа "яхния" сте си дали парите. Опитайте дали все пак не е възможно да се живее без душ гелове, ароматизатори за въздух, одеколони и парфюми. Със сигурност ще успеете да се справите, дори и да се лишите от поне някои такива неща.

5. Спрете да избягвате антибактериални продукти.
Те съдържат разяждащи химикали от типа на триклозана, чието име се свързва със сериозни поражения върху черния дроб. Няма смисъл да си причинявате това, имайки предвид, че миенето с обикновен сапун е също толкова ефективно.

Не звучи толкова сложно, нали? Нищо не ни пречи да ги последваме, щом дори малко ще зарадват здравето ни. Останалите съвети може да видите на Jenite.bg.

Източник: http://inews.bg/

6
Масло или маргарин - изберете сами!

7
Аспартамът, кофеинът и фосфорната киселина в газираните напитки са част от капана, в който попадаме заради своите слабости.
22 октомври 2012, здраве.bg

Диетичните варианти на всички най-популярни газирани напитки днес са на особена почит – рекламата акцентира на тях заради стремежа ни да постигнем и запазим тънката талия или плочките на корема или пък просто заради желанието ни да живеем по-здравословно. Добре известно е, че консумацията на напитки със съдържание на захар може да захвърли на вятъра цялото усърдие, което сме положили във фитнеса. Затова повечето хора предпочитат диетичните напитки в съчетание с бедните на мазнини храни.

Обикновено по-ниското съдържание на захар се тълкува като по-малко приети калории и съответно по-малко проблеми със здравето. Фактите обаче вече свързват системната консумация на диетични напитки с редица нежелани промени в организма. Някои изследователи например категорично твърдят, че диетичните напитки са по-вредни от пълните със захар „обикновени” варианти. Кои са и основните опасности, свързани с редовната консумация на т.нар. „храни и напитки без калории”?!

Натравяне от аспартам

Аспартамовата киселина и фенилаланинът са аминокиселините, които заедно образуват изкуствения подсладител аспартам. Той вече е станал обект на много противоречиви мнения, откакто е одобрен за използване. Аспартамът е около 200 пъти по-сладък от обикновената захар при само 15 калории за чаена лъжичка. Поради тази причина производителите на диетични напитки използват именно този подсладител.

Тъй като необходимите количества аспартам за осигуряване на натуралния сладък вкус на захарта са изключително ниски, калорийната стойност на продукта наистина е почти нулева. С това съображение поне 200 милиона души по целия свят си купуват продукти със съдържание на аспартам, включително диетични напитки. Физическите и неврологичните последствия от това обаче според проведени изследвания могат да бъдат временна загуба на паметта, депресия, чувство за объркване до епизоди на мигрена.

Обриви

На медицински език уртикария, обривът се образува като алергичен отговор в следствие на освобождаването на хистамин. Този химикал води до формирането на възпалени и сърбящи подутини. Специалистите съобщават, че има много случаи на обриви в следствие на приема на диетични напитки със съдържание на аспартам. Макар че проявата на подобна алергична реакция е рядка, такъв риск съществува и ако той се появи, е необходима медицинска намеса.

Киселини

Нискокалоричните алтернативи на подсладените напитки са киселинни по природа. Излишната киселина вреди не само на твърдите тъкани в устната кухина и предизвиква кариеси, но и на храносмилателната система – т.нар. киселинен рефлукс. Затова консумацията на твърде много диетични напитки може да доведе до образуване на язви, киселинно връщане и влошаване на вече налични проблеми в стомаха и червата.

Обезводняване

Диетичните газирани напитки действат подобно на лекарствата с диуретичен ефект, като повишават отделянето на вода, заедно с това и на калций. Наличието на кофеин в подобни напитки има негативно влияние върху производството на антидиуретичните хормони, което води до загуба на повече вода, отколкото е необходимо, а това води до дехидратация на тялото. Тази опасност за здравето е значима, когато човек консумира по над 2 литра диетични напитки на ден.

Метаболитен синдром

Все повече хора искат да се отърват от излишните килограми и затова избират диетичните напитки и други продукти, съдържащи заместител на захарта. Изследване върху риска от атеросклероза, публикувано през януари 2008 г., установява, че хората, които пият по повече от една диетична напитка на ден имат 34% по-висок риск от развитие на метаболитен синдром - съвкупност от проблеми, свързани с метаболизма – затлъстяване в областта на корема, покачване на кръвното налягане над 130/85, покачване на глюкозата в кръвта, повишаване на триглицеридите и понижаване на нивото на добрия HDL холестерол до анормални граници. Този синдром се свързва и с развитието на сърдечносъдови заболявания и диабет.

Диетичните напитки и остеопорозата

Една  от многото съставки, които напитките без калории съдържат, е фосфорната киселина, която се отразява негативно на здравето на костите. Подобно на калция, костите имат нужда и от фосфор, за да са здрави и устойчиви на фрактури. За съжаление, консумацията на твърде много диетични напитки може да доведе до опасно високо ниво на фосфор в тялото. В резултат на това абсорбирането на калций от костите е забавено, което с времето значително отслабва здравината им. Тази връзка между консумацията на диетични напитки и развитието на остеопороза е причина за особено притеснение най-вече при малките деца и тийнейджърите. Другият скрит проблем на диетичните напитки е кофеинът, за който е добре известно на специалистите, че възпрепятства усвояването на калций.

Бъбречни увреди

Пиенето на твърде много диетични напитки може да застраши още здравето и функционалните възможности на бъбреците. Освен аспартам и кофеин, тези напитки съдържат и други вещества като фосфорна киселина, карамел, сол. Натрият в тях също може да повлияе негативно на бъбреците и да доведе до заболявания и усложнения.

В изданието Clinical Journal Of the American Society of Nephrology са публикувани медицински заключения, според които консумацията на две или повече диетични напитки на ден се свързва с влошаване на бъбречната функция. Фосфорната киселина може да увеличи риска от формиране на камъни в бъбреците. Тя води до уринарни промени, които стимулират образуването на камъни в бъбреците и други хронични бъбречни заболявания.

По-висок риск от затлъстяване

Следващия път, когато си купим диетична напитка, нека помислим дали тя наистина е полезна за талията си. Изследвания доказват, че диетичните напитки наистина нямат калорийна стойност, което може да има директно въздействие върху инсулина. Мозъкът не може напълно да диференцира натуралните от изкуствените подсладители и стимулира панкреаса да секретира инсулин, точно както би направил, ако консумираме обикновена захар. Тъй като обаче няма  Тъй като обаче няма „истинска захар”, която хормонът да обработи, това води до повишаване на апетита, особено за сладки неща (тъй като тялото иска освободеният инсулин да бъде оползотворен).

Изследванията, проведени и повтаряни в продължение на много години, показват, че хората, които пият диетични напитки, имат по-висок индекс на телесна маса (BMI). Така желанието ни да свалим няколко килограма всъщност се проваля отчасти именно благодарение на диетичните напитки.

Източник: http://www.zdrave.bg/

8
Изгубено кученце немски мини шпиц - женско в местността "Моллова курия" (над обръщалото на автобус № 12). Отговаря на името ТОПСА.
Моля, който има информация за него, да се обади на някой от следните телефони:

0883 386 864;
0888 970 529;
0896 649 315

ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ 1000 лв. !!!

9
Изгубено кученце немски мини шпиц - женско в местността "Моллова курия" (над обръщалото на автобус № 12). Отговаря на името ТОПСА.
Моля, който има информация за него, да се обади на някой от следните телефони:

0883 386 864;
0888 970 529;
0896 649 315

ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ 1000 лв. !!!

10
Сливен в Интернет / Видеокамери
« -: 09.10.2012 15:43:01 »
Тук ще поместваме мнения за видеокамерите в Сливен и региона.

11
Съществува мнение, че постепената загуба на паметта е резултат от общото стареене на организма, но в повечето случаи това е симптом на много сериозен проблем. Съществуват няколко рискови фактори, свързани с отслабването на паметта. Учените са установили, че причините са идентични на тези, които предизвикват сърдечно-съдовите заболявания, затова всичко, което лошо за сърцето, е лошо и за главния мозък. 
· Transfer Factor ReCall носи бесцена имунна информация, благодарение на която тялото ни успешно се преборва с вируси и микроорганизми, предизвикващи възпаление и отслабване на функцията на главния мозък. Много силни антиоксиданти н-ацетил цистеин и гинкго билоба освобождават организма ни от окислителен стрес, предизвикан от свободните радикали, който води до преждевременото стареене и деменция. TF ReCall намалява натоварването на мозъчната система, а жизненната енергия не се изразходва вече за защита на системата, а за максимално ефективната работа на мозъка.
· В състав на Transfer Factor ReCall са включени силнодействащи вещества, запазващи нормална когнитивна функция на мозъка при всички възрасти. Винпоцетинът засилва кръвопотока и усвояване на кислорода от главния мозък и спира процеса на образуване на тромбоцити, който пречи на нормалната циркуляция на кръвта и води до инсулт.
Засилват се бързината и пъргавостта на ума, както и способността за запаметяване, възстановява увредените неврони в мозъка и стимулира образуването на нови неврони, което подобрява паметта и когнитивно възприятие.
      По данни на Асоциацията, изучаваща болестта Ауцхаймера, в САЩ 4 милиона са болни от тази болест, а до 2050 година тяхното количество ще достигне 14 милиона. Освен това всеки десети след 65 годишна възраст и почти половината от хората след 85 години страдат от болестта на Ауцхаймера.
    Клиничните изследвания върху болни от исхемичен инсулт показват, че за три месеца резултатите в контролната група, приемаща TF ReCall, значително се подобриха. Най-безопасните источници на трансфер фактора са кравя коластрата и кокоши желтък. 4Life ги използва за максималното извличане от тях на вещества, необходими за имунната ни система.
· TF ReCall – втори Целеви Трансфер Фактор – продукт на компанията 4Life защитен с патент (Патент САЩ 6468534).
За допълнителна информация:
http://transferfactor-bg.com/

Източник:http://bgtf4life.blogspot.com/

[прикачен файл изтрит от администратор]

12
В сегашния 21 век, ние с Вас имаме възможност да се възползваме от революционно откритие направено през 20 век! И това откритие е трансфер тактора. Не е лекарствен препарат, нито растително хомеопатично средство. Не е и противомикробно, противовирусно, успокояващо или обезболяващо средство. Той конкретно не лекува. Така наричат естествения имуномодулатор, произвеждащ клетки от имунната система в отговор на появяване който и да било чуждороден агент. Този агентен полипептид предава информация между клетките в имунната система, имащи малък размер с молекулярен размер от 5000 по далтон. Благодарение на малкия му размер, лесно се абсорбира когато се прилага.
В списанието „Молекулярна медицина” за 2000 г. е написано:
„Трансфер факторите са малки бели кръвни телца, които предават способността за усилване имунитета на клетъчно ниво от имунизирания донор към неимунизиран пациент”.

За любопитните:
Трансфер фактора е полипептид. Те са природни или синтетични съединения. Техните молекули съдържат частици аминокиселини, свързани с полипептидни връзки, понакога съдържащи и въглехидратни частици. Ако в една молекула има до 10 частици аминокиселини имаме олигопептид, а при повече от 10 - полипептид. Трансфер фактора съдържа 44 аминокиселини и затова е наречен полипептид.
В организма ни късите пептиди се явяват като информационни молекули, които пренасят данни от една клетка в друга. Щом получи подобна информация, клетката изработва нужните й активни вещества. А ниската молекулярна маса позволява на пептида лесно да прониква в клетките. За всеки вид тъкан е нужен различен пептид. Добрата новина е, че при всички млекопитаещи тези клетки са еднакви.

И така:  трансфер фактора се явява звено в сложната имунна система.
А какво е имунитет?
Сетивните органи: очи, уши, нос, кожа и език съдействат не само да опознаем света, в който живеем, но и да запазим здравето си. Можем да видим опасността, да я чуем или усетим с допир горещо или студено, неизяждайки развален продукт…
Но всъщност, ние постоянно се намираме в среда пълна с микроорганизми и не можем да ги видим или почувстваме агресията от тяхна страна. А те са навсякъде: във въздуха, в храната, по всички околни предмети, върху нас и вътре в нас. През малък разрез на кожата или по слизестите вътрешни повърхности вътре се втурват стотици опасни микроорганизми. При всяко вдишване получаваме болестотворни вируси и бактерии, микроскопични частици от околната среда, домашен прах. Да не говорим за цигарения дим, автомобилния смог и други съединения на които попадаме в бита. Всичко това влиза в организма ни от външния свят,  представляващо заплаха за здравето. Живите същества по земята, благодарение на своята имунната система са се съхранили като видове.
В „Медицински вестник” № 5 от 2007 г. е написано: „Имунната система изпълнява функцията за запазване на постоянна вътрешна среда в организма. Разпознавайки и отделяйки чуждородни молекули на ендогени или екзогени, с помощта на вроден или придобит имунитет.”
Имунитет от латински: immunitas, т. е.  свободен от всичко.

Ако клетките в едно тяло са приблизително 80 трилиона. Имунната система представлява сама за себе си огромна система от клетки, равна приблизително на 1 трилион. Тези клетки се зараждат в костния мозък, от стволовите клетки. Част от тях са контролни клетки, други са нашественици, други са клетки убийци.
Вече знаем и е научно доказано, че мунокомпетентните клетки, са едни и същи  в човешкия и животинския организми.
А основната функция на имунната система е: определяне кои са своите, от чуждите клетки в организма, за да остави нужните. Като чужди могат да бъдат и клетки от същия организъм: мутанти, тумори, застаряващи които се отделят по времето на целия ни живот.

Известно е също, че при клетъчното делене постоянно провеждано в организма:  една от 1 милион клетки е мутантна, т. е. чуждородна.
В първите редици на защита от проникване на чуждородни микроорганизми се явява кожата и слизестите тъкани. Те по повърхността си отделят  частици, от вътрешността на устата, органите на дишане, органите на хранене, половите органи. Кожата защитава организма в цялост, със слаба кисела реакция и правилна функция на потните и мастни жлези. Влажните повърхности изработват течност за механично отсяване на микроорганизми, убиваща ненужните антигени,  посредством бактерицидните свойства на слузта.
Макрофаги – клетките които патрулират в кръвоносната система със своите антитела, т. е. рецептори за съвместимост – внимателно следят  за всичко, което може да се окаже чуждородно и опасно. Ключов момент на защита: Тизи клетки определят точно какъв чуждороден нашественик е проникнал, организират атака върху него, а след унищожението му дават данни към клетките памет. Нрушителите могат да бъдат всякакви. За удобство са наречени: антигени.

По този начин функцията на имунната система се разделя на четири стадия:
1.   Разпознаване;
2.   Идентификация;
3.   Нападение;
4.   Запомняне.

Да предположим, че в организъм са попаднали антигени:
На пътя им застават  клетки-фагоцити     задържащи врага   унищожаващи то и раздробявайки го, запазват минимална частица носеща информация за него, като антиген. Точно тази частица е наречена трансфер фактор или фактор на пренасяне.
Погледнете схемата на стр. 8

За любопитните:
И.И. Мечников открил първата клетка от имунната система, нарекъл я е: фагоцит ( от гръцкото „фаг”) означаващо – хранене, поглъщане.
Фагоцитоз бил известен учен, роден 1862 год.работещ с Е. Хекел. Но Молочников  първи свързал фагоцитите с функцията  за защита на имунната система.
Може да се каже че, именно с откритието на Фагоцидоз започнала клетъчната имунология.
По-нататък фагоцита изработва трансфер фактор за клетките, превръщайки ги в натурални убийци, получаващи информацията да познават врага и да го унищожават. Така функционира вродената част от имунитета. Ако врага е победен,  помен не остава от него в имунната система.

За любопитните:
В резултат на некърмене с коластра при хората, например: вместо основните 250 активни единици от клетки убийци, новороденото остава само с 80 единици от тези клетки.
При здрав човек, същите тези клетки съставят 15%  от всички левкоцити в кръвта на индивида.                                                                                                                                                     
Левкоцитите са открити през 1976 г. от група американски и японски изследователи.
Особен интерес тези клетки са събудили от онколозите.
В експериментите било доказано че, при смесване на ракови клетки с клетките - убийци. Защитните клетки, с помощта на „щипчици” и плътно свързващи се с раковите клетки за кратко време са ги унищожили , отделяйки субстанция като гранули.
Ако вродения имунитет не се справя, фагоцитите изхвърлят трансфер фактора неутрално. Като Т- лимфоцити. Тогава се решава въпроса за изработка на антитела, т. е. имуноглобулини за изработване на цитокини.

Цитокини – това са  медиаторите при вродения имунитет. Контролиращи придобиваната част от имунитета. Те регулират активност, ръст и предназначение на клетките. Тяхната молекулярна маса е 15 – 16 килодантона. Явяват се като свързващо звено между лимфоцитите контролиращи и координиращи сложните действия срещу вируси ибактерии. Задачата им е: откритието на 2 ри фронт, повишавайки телесната температура за по-голямо усилване на защитния отпор.
Сред тях има интерубйци, учасващи в системата  от лимфоцити и интерферони с противовирусна активност.
Цитокините действат като единен хармоничен комплекс, затова нарушение в едно звено при тях води до нарушение в друго, и обратно.
Следователно: трансфер факторите представляват първични информационни молекули, цитокините – вторични. Само трансфер факторите в правилна конфигурация спомагат изработката на нужното количество и качество цитокини.  Да, има създадени препарати като интерферони  и интерлекини, но за тяхната концентрация е нужно наблюдение от специалист, както и  медицински анализи. При това някои от препаратите имат странични действия и противопоказания…
А приемането на трансфер фактора е абсолютно безопасно.
След поемането му, организма изработва по естествен начин нужното му количество цитокини.

Имунната система при необходимост повишава телесната температура, допускайки възпаление. В същото време активността на клетките се увеличава, при това макрофагите отделят некротичен тумор фактор, който унищожава туморните клетки и вируси, затова не се препоръчва изкуствено сваляне на телесната температура, в такива случаи.
Сред Т- лимфоцитите има Т- убийци, унищожаващи чуждородни  и ракови клетки, и Т- холпепи, изпълняващи ролята на преследвачи.Последните, с помощта на трансфер факторите сигнализират за опасност и координират защитните мероприятия. Тук се включват и Т-супресори, които в нужното време спират дейността на атакуващите клетки. Така, че именно трансфер факторите, които ние получаваме, правилно регулират съотношението между тези Т клетки и не допускат развитие на неправилна ответна реакция в имунната система.Те са нужни посредници, като мост между клетките в имунната система за предаване на информация от клетка в клетка.
След успешна атака болшинство от имунните клетки просто умират, но някои остават – превръщайки се в клетки памет.
За какво е нужно това ли?

http://transferfactor-bg.com/

[прикачен файл изтрит от администратор]

13
Един от най-лесните и най-ефективни начини да подобрите храната, която консумира вашето семейство е да спрете да купувате вредната храна. Просто не купувайте и не предлагайте
на хората около вас да ги консумират: бисквити, шоколади, чипсове и газирани напитки със захар.
Вместо това предложете сезонните плодовете като алтернатива. Добре е за им ате под ръка здравословни питиета, каквито са Лайтън-Ъп!
и Супер Енергийната храна, за случаите, в които ви връхлети внезапен глад, а вие се нуждаете от хапване, което може да се приготви буквално за 1-2 минути.
Не давайте на децата си сладкиши, а вместо това им предложете чаша Супер Енергийна храна, когато им е необходима храна, която да ги засити по-продължително, каквото е времето
между училище и допълнителните занимания след него.
Супер Енергийната храна също така е подходяща преди физически упражнения – особено при силовите спортове. Това е така, тъй като тя освобождава бавно енергията, а е и богата на протеин. Идеална е преди всяка натоварваща физическа дейност или просто да ви подкрепи за няколко часа преди следващото основно хранене.

Суперхраните на Аква Сорс

Храната в днешно време не доставя необходимите за нормално функциониране на организма ни вещества.

В резултат на това се чувстваме уморени, губим активност и здравето ни не е такова, каквото бихме желали да бъде. Приемаме това за нормално, но не е така.

Както шофьорите се грижат в автомобилите им да се наливат качествени горива, така и ние трябва да се грижим за храната си.

Ежедневният хранителен режим, дори изграден на пръв поглед от правилни продукти, обикновено е непълноценен. Една от причините е изтощаването на почвите. Химикалите, с които се третират растенията и животните също допринасят за непълноценността на храната. Скоро яли ли сте наистина вкусен плод, купен от магазина?

Суперхраните на АкваСорс са уникални, качествени и ценни. Те дават веществата, необходими за пълноценно функциониране на организма ни.

Людмила Калъпчиева
lkalapchieva@abv.bg
0878 779 575

http://www.aquasource.net/

14
Психолози, последователи на Ню ейдж и религиозни лидери в продължение на много години са дискутирали Закона за притеглянето.
Популярността на тази тема обаче рязко скочи след излизането на книгата “Секрет” разбунила обществото през 2006 г.

Законът гласи: Ние привличаме всичко, за което мислим – и доброто, и лошото.
Вярвате или не вярвате в силата на Вселената, но са проведени научни изследвания, потвърждаващи ефективността на насоченото мислене. Тук са представени най-интересните фрагменти на една от най-популярните книги на тази тема: “Законите на притеглянето: основи на учението Абрахам” от Естер и Джери Хикс.


Ние привличаме добри или лоши събития, основани на нашите мисли.
“Този, който много говори за някое заболяване, в крайна сметка си го заработва. Този, който много говори за успеха в крайна сметка става успешен”, пишат авторите. “Вие привличате всичко това”. “Фокусирайки се върху нещо конкретно, вие го застявате да се случи”.


Мислейки за нещо, вие го призовавате дори въпреки желанието си.
“Когато ви посети някаква дребна мисъл, то съгласно Закона за притеглянето с времето, тя ще става все по-голяма и все по-силна”, се казва в книгата. Поради тази причина пазете мислите си такива, каквито са.
Колкото повече се фокусирате върху нещо, толкова по-силно то се осъществява. Това позволява на всеки да създаде своя собствена реалност, “привличайки” онези събития, които ви се иска да срещнете.

Можете и да си навлечете беда, преживявайки лоши неща.
По-добре е да се доверим на своите чувства, отколкото да се обмисля едно решение прекалено дълго. С други думи: доверете се на своята интуиция, съветват авторите. Вместо много пъти да обмисляте различни варианти, позволете на емоциите си да ви подскажат кое е вярно и кое не. В резултат на това ще бъдете по-удовлетворени от своя живот.

За да се случват добрите неща по-бързо, мислете за тях по-често.
“Потребността” и “желанието” се състоят от необходимостта “да фокусираме своето внимание или да поразмишляваме над предмет по време на прилив на позитивни чувства. Ако отделяте внимание на някакво събитие като при това изпитвате само положителни емоции, то много скоро то ще се случи реално”, пишат Хикс.
За да се променят нещата, представяйте си ги такива, каквито се надявате да ги видите, е не такива, каквито са в действителност. Преуспелите хора добре познават този феномен – той се нарича визуализация. Майкъл Фелпс разказва, че си представя себе си като победител всеки път, преди да легне да спи.
За да настъпят действително положителни промени във вашия живот, не трябва да обръщате внимание на това как стоят нещата в момента и на това как другите ви виждат. Постарайте се повече да мислите за това каква искате да виждате тази действителност самите вие”, се казва в книгата.

“Силата на притеглянето” може да се увеличи, ако всеки ден отделяте време за усилено мислене.
Постарайте се всеки ден да намирате макар и 15 минути, за да обмислите своите цели, мечти и това, което искате от живота. Това ще увеличи шансовете ви са успех. Успехът – това е неограничен ресурс. Може да го има всеки. Успехът на другите не ограничава вашия успех. Според книгата привличането на богатство към себе си не ощетява другите.

Не си позволявайте да се опивате от неуспеха.
Това само ще привлече още повече неприятности. Поради това, вместо да тъгувате заради повода на неуспеха, съсредоточете се върху това как да получите желаното.
Избягвайте телевизионните предавания, които са посветени на негативни събития – такива като криминални престъпления или болести. Пропускайки такава информация през себе си вие започвате да мислите за нещастията и проблемите все повече, увеличавайки вероятността нещо подобно да се случи и с вас. “Вашето внимание по някакъв начин привлича това към вас”, твърдят авторите на книгата.
Трябва да знаете, че вашите отношения с други хора зависят от вас. Ако се отделя прекалено много внимание на негативните неща това може да разруши взаимоотношенията ви с колните. Ако имате това пред вид ще можете да се насладите на отношенията си с роднините или партньорите.

“Нищо не може да премине през вашия живот без вашата покана”, обобщават авторите.

И още нещо: не се вълнувайте от това, което сънувате. Използвайте съновиденията като ориентири. Сънищата могат да станат причина за озарение, но процесът на “творчеството” спира по време на сън, обясняват още Хикс.

Източник: http://snaiper-bg.net/

15
“Вярата в себе си е безсилна без смирение и търпение, а смирението е безпомощно без вяра в себе си”.

Законът на вярата в себе си

Ние притежаваме свободата да изградим вярата в себе си достатъчно, за да постигнем целите си, и свободата да изградим самочувствието си, тъй като нашата увереност е външен израз на целите, които сме постигнали.

Вярата в себе си е резултат от избора между две възможности, които имаме в съзнанието си и мислите си, и този избор предопределя съдбата ни. Независимо, че винаги ще се появи някой, който идва за да ограби нашите мечти и желания, “вярата в себе си” е черта на характера, която можем да притежаваме чрез нашето “положително” и “вдъхновяващо” самосъхранение, и като всяко друго нещо в природата, за да можем да постигне успех, тази положителна черта трябва да бъде благословена и допълнена от друго качество, а именно – смирението и скромността.

Разбивачите на надежди, които отсичат алените макове на нашите мечти, ни чакат на всеки ъгъл

Единственото нещо, което може със сигурност да се каже за живота е, че всеки път, когато се устремим към някаква цел и мечта, ще се появят хора да ни кажат, че е невъзможно да я постигнем. За да можем да успеем, в която и да е насока, първо трябва да се приготвим за “секачите на алени макове” – разбивачите на надежди, които идват да откъснат най – разцъфтелите макове на нашите мечти и вдъхновение.

Всеки човек, който е успял, някога е бил увещаван и подложен на предсказанието, че никога няма да успее!

Карл Люис, един от най – големите лекоатлети в света, в началото на кариерата си е получил мнението, че никога няма да стане голям спортист. След като бил написал сценария на “Роки”, казали на Силвестър Сталоун, че не притежава качества, за да бъде успешен и известен актьор. Същото мнение получил и Шон Конъри, на когото казали, че никога няма да бъде приет като добър актьор заради акцента му. На Мадона пък били казали, че няма никога да успее като певица. Известният създател на Майкрософт Бил Гейтс е получавал мнения от бизнесмени и университетски преподаватели, че неговите идеи са ужасно нереалистични. Списъкът може да бъде продължен до безкрайност.

Някои от хората, използващи предимно левия си мозък, са напълно неспособни да преценяват правилно какво ще се случи в бъдещето.

Опитен финансов директор на известна американска банка някога посъветвал група инвеститори да не инвестират пари в начинанието на Хенри Форд. Той им казал, че моторните превозни средства са само временно явление, а конят и колите с впрягове са нещо, което ще остане постоянно. В далечната 1800 година било съобщено, че директорът на Американското Патентно ведомство затворил службата, като обявил, че всичко възможно вече е открито и изобретено. Той достигнал до този извод поради факта, че броят на заявленията за регистрация на патент намалели почти до нула през последните две години. Ние можем да се посмеем, ала това са просто хора, които са били възпитани да обръщат внимание и да вярват само на фактите, цифрите и статистическите данни. Те не са били научени да развиват въображението си през детството.

Нашите лични цели и мечти нямат почти нищо общо с късогледите и ограничени хора, които се намират извън обсега на нашата идея и представа за успех. Нашите цели трябва да се влияят единствено от постоянството на нашето положително отношение и настройка и вярата в себе си. Това, което носи успех на постоянството и отдадеността, е способността да се издигнем над ограничеността, за да можем постоянно да подкрепяме и подсилваме нашата увереност и потенциал да постигнем целите, които желае нашето сърце. Едно от най – известните послания на Майка Тереза се отнася именно за това.

Цитат на част от невероятното послание за кураж на Майка Тереза
“Ако си добър, винаги ще има такива, които да те обвинят в скрити егоистични подбуди, но ти все пак бъди добър.
Ако си честен и искрен, винаги ще дойдат хора, които да те измамят, но ти бъди честен и искрен въпреки това.
Доброто, което правиш днес, утре често ще бъде забравяно от хората , но все пак ти прави добро, защото животът ти е нещо лично между теб и Бог, а не между теб и хората, които ти мислиш, че трябва да впечатлиш или да избегнеш.”

Вярата в себе си може да бъде постигната мигновено, а самочувствието може да бъде развито постепенно

Повярвайте в себе си преди да заспите и ще вярвате в себе си през целия ден.
Ние трябва да подсилваме нашата вяра в себе си преди да си легнем всяка вечер. Затворете очи точно сега и си спомнете хубавите неща, които сте постигнали в миналото си, и ги използвайте, за да повишите самоувереността си и да си представите вашия успех в бъдещето. Трябва да повтаряте това упражнение на въображението всяка вечер преди да си легнете.

"Пътят на необикновения успех и вярата в себе си", Ноел Батън

Източник: http://optimist.sliven.net/

Страници: [1] 2