Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - stefka ilieva

Страници: [1] 2
1
Става дума за сервиза намиращ се срещу Супермаркет Билла (до спирката на автобусите и тролеите отиващи към пазара от източните квартали на Сливен.Правя предварителна уговорка, че не мога да предявя официална рекламация, защото са минали повече от 6 месеца от ремонта на стария ми компютър. Пиша това за да предпазя потенциалните клиенти от това, което ми се случи. Използвах няколко пъти този сервиз за преинсталиране на стария ми компютър, като предпоследния път платих 30 лева за да му сложат допълнителна РАМ  памет-500 MB така ,че общата РАМ да стане 1 GB. Бях доволна от услугите на сервиза и когато хард диска ми изгоря ги потърсих отново за помощ (това беше около м. септември миналата година) Смениха ми "харда" с друг (втора употреба,защото системата на компютъра ми е стара и няма вече нови),преинсталираха го и си го взех, но се наложи да го върна защото, след ремонта не бяха ми закачили допълнителния диск и компютъра не го припознаваше. Върнах го и го оправиха. Наложи ми се да замина за няколко месеца и не бях в къщи. След завръщането повиках моя близка да ми включи принтера и скенера.Тя отвори компютъра и се оказа ,че платката, която ми бяха сложи при предния ремонт за допълнителна РАМ памет липсва и компютърът ми е с 512 MB памет. През отсъствието ми никой не влизал в къщи и не е пипал компютъра. Мисля, че по време на последния ремонт от фирмата са си "взели",това, което сами ми бяха сложили при предния ремонт. Значи има и какво да се вземе  и от старите компютри.Изводът, който си направих е, че като не разбираш ,при вземането от ремонт трябва да си водиш някой, който да провери дали ремонта е качествен и всичко си му е на мястото. :o]

2
Бях на посещение в Германия. Там така се случи, че пазарувах няколко пъти в магазините на Lidl и запомних цените на някой стоки. Като се завърнах посетих новия магазин на същата верига в кв. Дружба -  гр. Сливен.Това, което разбрах, е че Lidl продава около 60-70% (може да не съм съвсем точна) същите марки немски стоки каквито в Германия. Учудването ми беше, че в Българския Lidl тези стоки бяха значително по скъпи от колкото в Германия.И за да не съм голословна ще дам няколко примера - "Овесени ядки"- 1/2 кг в германския магазин струват 35 цента, в нашия Lidl струват 1,29 лева, сладко в бурканчета (същата марка като в Германия) там струва 99 цента, у нас струва 2,99 лева, мога да изреждам още, но мисля, че няма смисъл.Въпросът ми е защо при около 10- 15 пъти по ниски доходи в България сравнение с Германия  цените в магазин Lidl са по високи в сравнение с тези в немските магазини от същата верига и как тези които допуснаха големите вериги в нашия град контролират това?

3
Този петък и събота(2 и 3 септември 2011г)Магазин Билла обяви,че ВСИЧКИ пакетирани сухи луканки и суджуци са на промоция с Билла карта от 25%. Това прочетох сутринта влизайки за покупки в магазина. И реших да се възползвам от промоцията, за която току що бях разбрала от големите табели сложени в магазина. Взех няколко парчета от сушеница и суджук,  но на касата се оказа, че сушеницата била на марка Клевер и за нея не се отнасяла промоцията ,пишело го с малки букви на рекламните брошури и табелите, (аз съм със силно късогледство и това не съм могла да го прочета) Попитах защо тогава пише че става дума за ВСИЧКИ продукти от тази група, като не  ВСИЧКИ  влизат в промоцията, отговориха ми - да съм прочела ситните букви.Това един вид заблуда на рекламата и считам, че е недопустимо за една уважаваща себе си  верига като Билла.

4
Днес 17.08.2011 година в кв. Дружба  без предупреждение беше спряна водата. Върнах се  сутринта от магазина и .....целият ми ден се провали заради това. Монополното право дава възможност на ВиК да си прави каквото си иска с клиентите си без те да могат да се защитят. Зная, че този форум се чете от всички, от които не зависи това, но много Ви моля крайно време е ние потърпевшите клиенти да потърсим правата си.Но къде - не зная. Нали договорите имат две страни, но нашето право май е само да плащаме....

5
Светофарите на кръстовището до" Кауфланд" не се виждат добре от надвисналите клони на дърветата.Това е предпоставка за нарушения и ПТП.Трябва да се изрежат тези клони или да се изчака есента, когато листата ще опадат и пространството около светофарите ще се просветли.Все пак мисля, че има институции, които трябва да наблюдават и да се грижат знаците регулиращи движението да са правилно поставени и да се виждат ясно, но не зная кои са тези институции  и защо не си вършат работата.

6
Няколко пъти вече купувам питки от фурната на Карандила и няколка пъти подред хлябът се оказва недопечен (просто тесто)в средата и не може да се яде. Струва ли си високата цена за това качество?

7
Доброволци чистят туристическите пътеки  от време на време от боклуците хвърлени от "пишман" туристи.Но по тях има паднали дървета(изгнили или от вятъра)Тези дървета затрудняват движението по пътеките и самите туристи не са в състояние да ги  нарежат, преместят, освободят и направят пътеките добри за пешеходния туризъм.Кой има задължението за прави това  и защо не го прави ?

8
 Редовно пощенската ми кутия е пълна с  рекламни листовки за цените на стоките и промоциите, които този магазин прави на своите клиенти.Прочела тези листовки няколко пъти се опитвам да се възползвам от информацията и да си купя някой от показаните в листовките хранителни стоки. Изненадата ми е, че в повечето случаи обявените за деня промоционални стоки свършват в ранния следобяд. Смятам,че Билла трябва да си смени тактиката като указва,че стоките са на промоция до изчерпване на количествата, а не да пише по този начин, че  за всеки ден от седмицата има промотиран продукт(и ако наистина има такъв той трябва да се продава през целия ден).

9
 Докога ще ядем, жилав, мокър и безвкусен хляб "опакован" в полиетиленови опаковки и мухлясващ още на втория ден? ??? ::)

10
Купих си от "Кауфланд" горчив шипков мармелад, че и две бурканчета!

11
Разни / Истина ли е?
« -: 13.05.2009 14:03:35 »
В неподържаната градинка пред "Кауфланд ще строят бензиностанция- истина ли е? И какви са тези бензиностанции на всеки 10-20 метра в града -  много близо до жилищните сгради? В Европа бензиностанциите са изнесени на магистралите и са през 40-50 километра.Ние като нямаме магистрали си ги "завираме" в дворовете.Правилно ли е?

12
Живея в квартал Дружба. От една две седмици  насам почти всеки ден токът спира без предупреждение през деня. Защо? Аз съм коректен платец към елекроснабдяване и искам и то да е коректно към мен.

13
Защо и днес събота 09.08.2002г отново няма вода в кв. Дружба- нали графикът беше до петък? Изтърпяхме в най горещите дни уж включването в нов, ремонтиран водопровод(това е второто спиране на водата в квартала за повече от 3 дни в продължение на месец, месец и половина с презумцията, че се пуска нов водопровод)И какви са тези "ремонти" като в момента пред блок 29(до бензиностанцията) се е образувало "море" от течаща вода от противопожарен хидрант.И кой ще плаща тази вода или тя ще влезе в графата "загуби" от "стария" водопровод?

14
В раздела "Регионални новини и съобщения" на Сливен - нет Online днес прочетох, че ще се застрояват градинките в центъра на града срещу Универсалния магазин, и че Народното събрание е поставило мораториум върху строителството в градинки и междублокови пространства.Не ми стана ясно как тези взаимноизключващи се новини са на едно място в един раздел и ще се застрояват ли или няма да се застрояват зелените площи в центъра на Сливен. Предлагам на общинарите да продадът и площада пред Часовника за застрояване, че да им олекне. В Сливен не останаха граждани с будна съвест, които да се противопоставят на "НЕИЗГОДНИТЕ"решения на общината(а може и да са изгодни за някой).Оправданието, че това решение е взето в минали времена не важи.
 
Върнете се в началото

15
Господин кмете,
След като толкова много правите за спорта в град Сливен, защо оставихте тенис кортовете в кв. Младост да се рушат и запустеят?

Страници: [1] 2