Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Umeren

Страници: [1] 2
1
Войната в Украйна на живо:
http://liveuamap.com/?ll=48.392017270897995;38.544729003906234&zoom=9

Военната операция в Донбас:
http://www.unian.net/theme/33

Войната в Донбас - история и развитие. Обновява се постоянно:
http://en.wikipedia.org/wiki/War_in_Donbass

Руски блог за войната в Украйна:
http://cassad-eng.livejournal.com/

Истината за ситуацията в Украйна:
https://www.facebook.com/TruthfromUkraine
2
ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И СЪВЕТА относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка

Оригиналният доклад:
http://ec.europa.eu/cvm/docs/com_2012_411_bg.pdf

4
Първият е правилото за разделяне на собствеността - т.е. този, който предоставя и транспортира газа, не може да е и производител, тъй като това води до заплаха от налагане на монопол. Вторият е липсата на гаранции за достъп на трети страни - т.е. други производители да могат да я ползват на конкурентни начало. И третият е свързан с тарифите, които не бива да са различни за различните доставчици на газ.


"Южен поток" в настоящия си вид няма как да оперира на територията на ЕС, са заявили представители на Европейската комисия на специална среща в Брюксел, на която са присъствали и руски представители. Според EurActiv, който дава подробно резюме на срещата, тя е протекла в доста остър тон. Клаус Дитрих Борхард, директорът за енергийните пазари в ЕК, е посочил три съществени проблема в междуправителствените споразумения, сключени от Русия с членките на ЕС България, Австрия, Гърция, Словения, Хърватия и Унгария и асоциираната Сърбия.

Първият е правилото за разделяне на собствеността - т.е. този, който предоставя и транспортира газа, не може да е и производител, тъй като това води до заплаха от налагане на монопол. Вторият е липсата на гаранции за достъп на трети страни - т.е. други производители да могат да я ползват на конкурентни начало. И третият е свързан с тарифите, които не бива да са различни за различните доставчици на газ.

"Комисията прегледа споразуменията и стигна до заключението, че нито едно от тях не е в съответствие с европейското законодателство. Казахме на държавите, че имат задължение да предоговорят споразуменията с Русия", заявил Борхард, който е добавил, че Комисията има начин да накара държавите да направят това. Комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер също е пратил писмо на руския енергиен министър Александър Новак, с което му е обяснил защо се налага предоговаряне.

На срещата са присъствали заместникът на Новак Анатоли Янковски и един от директорите на "Газпром" Александър Медведев, както и сръбският енергиен министър Зорана Михайлович (България е била представена от служители на Българския енергиен холдинг и Министерството на икономиката). От думите на Медведев, които са цитирани, става ясно че Русия не възнамерява да предоговаря условията. "Нищо не може да попречи на строителството на Южен Поток", е заявил Медведев пред журналисти. Руската страна твърди, че тъй като тръбата не е изцяло в ЕС, междуправителствените договори са с по-голяма тежест от европейското право.

Проблемът на България

Българската страна знае за този проблем още от старта на проекта, като Брюксел никога не е крил мнението си. За последно на 18 октомври Борхард е разяснил мнението на Комисията на страните, подписали споразуменията. Въпреки това, на 31 октомври, в България бе направена първата заварка на проекта на територията на страната.

След подписването на договора в София, двете страни обявиха, че ще се спазва европейското законодателство. Според третия енергиен пакет на ЕС, всяка новоизградена транспортна инфраструктура трябва да предоставя конкурентни условия за достъп от външни доставчици. Тъй като договорът не е публичен, не е ясно какво точно има в него и дали изобщо това обещание е скрепено правно. Както и не е ясно дали разбиранията на "Газпром" за третия енергиен пакет са същите като тези на Комисията. Засега споразумението за транзитните такси все още не е подписано - формулата за изчисление на таксите зависи от това на какви правила ще се подчинява "Южен поток", което може да означава, че акционерите в общата компания търсят решение на проблема. Ако БЕХ и "Газпром" наистина са приели да се спазват европейските правила, то България и Русия лесно могат да включват клауза, която да казва изрично, че се спазва третият енергиен пакет и така да удовлетворят Комисията.

По-интересно е обаче какво ще се прави с първия казус. Собственик на тръбата в България е "Южен поток", което е АД между "Газпром" и Български енергиен холдинг (БЕХ). Ако БЕХ имаше 51% в него, вероятно можеше да се твърди, че "Газпром" не е едновременно собственик и на тръбата и на газа. Структурата на дружеството беше договорена трудно и вероятно няма да се промени лесно.

Вероятно решението ще се проточи във времето. Сигнал за това е, че "Южен поток"- България прекрати избора на изпълнител на българския участък с доста странни мотиви, а сега все още не е обявил кога процедурата ще бъде подновена.

Източник:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/12/05/2196649_ek_posochi_tri_problema_pred_jujen_potok/

5
Социално-икономическо състояние и тенденции за развитие на регион Сливен


Виж още:
Региони на няколко скорости - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/11/14/2182311_regioni_na_niakolko_skorosti/

6
ДОРИ АЗ СЕ НАСИРАМ ПО-РЯДКО ОТ ВАС!

След като се оказа, че прозорецът на автобуса пред прламента е счупен от вътре, оказа се, че (поне) един от депутатите и министрите от автобуса се е насрал. Името за сега не се оповестява.

7
Високопоставени членове на бившия комунистически режим няма да заемат държавни длъжности за период от 5 години, реши Камарата на депутатите в румънския парламент. Законът беше приет със 167 гласа, четирима депутати се въздържаха от гласуване. Опозицията, която бойкотира работата на парламента от януари, не присъства на гласуването.
 В обхвата на закона влизат бивши ръководители и активисти на румънската комунистическа партия и комсомол, членове на правителството и върховния съд, ръководители на главната прокуратура, ръководители на дипломатически и консулски мисии в чужбина, а също сътрудници на специални служби и други чиновници на държавна служба по време на управлението на Николае Чаушеску.
 На тях е забранено в продължение на пет години да заемат важни държавни длъжности, сред които президент, депутат, кмет, съдия и прокурор.
 Приемането на закона се случва 22 години след падането на комунистическата диктатура на Николае Чаушеску и седем години след първия проектозакон за лустрацията, припомня Франс прес.
 Главен противник на лустрацията е опозиционната Социалдемократическа партия, тъй като под действието на този закон попадат 70% от активистите на партията, отбелязва румънската преса.

http://tribali.info/bg/rumaniya-zabrani-komunistite-vav-vlastta/

8
Юманите:
София. Продължаващите от 40 дни всекидневни демонстрации в България приеха странен обрат във вторник вечерта, когато 2000 демонстранти обсадиха парламента, за да поискат предсрочни избори, докато три комисии работеха по актуализацията на бюджета за 2013 година, пише в. „Юманите”.
 Бе нужна намесата на силите за сигурност, за да бъдат разрушени барикадите и да бъдат евакуирани около 100 министри и депутати към 3 часа сутринта.
 „Мафия” и „Оставка” скандират демонстрантите от 15 юни насам. Обект на техния гняв е корупцията, след като на 14 юни без никакъв дебат парламентът назначи за ръководител на Държавната агенция за национална сигурност медиен магнат и депутат от партията на турското малцинство ДПС.
 Бившият премиер Бойко Борисов се опитва да спечели дивиденти от протестите. Незабавната оставка на правителството „е единственият начин да се успокоят хората”, заяви в свое изявление Борисов.

Още новини от световните медии:
http://focus-news.bg/?id=n1810342

9
"Преди минути бе хакнат официалният сайт на БСП www.bsp.bg .
При отваряне на страницата на партията излиза празен прозорец.
Сайтът е бил подложен на DDoS атака.
Първоначалната информация е, че кибератаките са в знак на подкрепа към протестиращите повече от 40 дни срещу правителството на БСП и ДПС.
По-рано днес бе сринат сайтът и на Столична община.
На страницата се появи призив за свалянето на кабинета "Орешарски".
Оказа се, че сървърът е бил "обезличен" от групата "Bulgarian cyber army" в подкрепа на продължаващото вече 43 дни недоволство срещу правителството.
Хакерите са отправили послание и към администраторите с призив да подобрят сигурността на сървъра."

Източник:
http://www.bnews.bg/article-82324

10
Обръщение на Гражданина:

Долуподписаният се обръщам към вас с молба да не харчите моите пари за кампанийното ми убеждаване Не съм идиот. Виждам ви, ясни сте ми, разсъждавам, трупам опит, като всеки нормален човек. Обещания, изкривяване на факти, замерване на опонента с кал - НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ!
Само делата ви имат значение за мен и според тях ще реша за кого да гласувам.
Искам мир, спокойствие и сигурност, за да се занимавам с по-важните за мен неща.

Гражданинът

---
Тази публикация се появи в Унгария в предизборна ситуация. С пълна сила важи и за нас!

11
Всичко започна с тунела под прохода Шипка.....
 
 
2011г.
Най – после е избран изпълнител за прокопаване на тунел под прохода Шипка. Месец по-късно челната копаеща машина се разтърсва от мощен удар и спира. Екипът от специалисти и работници се събира мястото, а после следва буря от възклицания, вариращи от „О, май год!” до „Бах маа му!”. Скоро идва полиция, после официални лица, районът е отцепен. Всички следят новините и сменят канала точно преди спорта, което срива тотално рекламния пазар. За всеки случай проектът е променен и се почва копаене на съвсем друго място, но и там се повтаря същото – удар и т.н.
 Извиканите на място геолози (впрочем, доста идват по собствено желание) само констатират неумолимата истина – тунел няма да има.
 Понеже цялата основа за планината е един огромен слитък самородно злато, с тегло около десет милиарда тона.

 Когато научава новината, министър- председателят, който в момента одобрява стратегия за доказване, че всъщност сега народът живее много по-добре от преди две години, се сепва, отказва да отиде да открие линията на метрото „Люлин – Перник” и звъни на президента. Тъй като това е почти прецедент в последно време, държавният глава оставя за миг плана, предназначен да убеди всички, че никога не са живели по- зле и вдига слушалката на специалния телефон.
 „Гошо, разбра ли?” – пита възбудено министър- председателят – „Я зарязвай всичко и ела да се напием!”
 Когато чува новината, президентът само успява да попита: „Ама на всеки километър и така – до края?” Чул потвърждение, нарежда да приготвят кортежа, а пилотната кола е пратена да купи домати – от розовите, които са най-скъпи.
 Така де, толкова злато не се намира всеки ден.

 Световните борси се сриват, неподготвени за подобен удар. Тъй като обаче твърде малко са страните, досетили се да държат резерви в калай или синьо сирене, нищо не може да се направи. Освен да се завижда, разбира се.

 Редица основни играчи в в родното публично пространство получават микроинфаркт – да е тон-два, да го откраднеш, но цяла планина реже ли се с ножовки? Това да не ти е подводница? А и всичко е блокирано от армията, стреля се без предупреждение.
 Но все пак скоро кирките достигат цената на телевизорите и дори се превръщат в уместен сватбен подарък – да направиш първата копка, така да се каже.А оксижен се разменя срещу джип, но пак е трудно да се намери.


 2012 г.
 България отдавна е изплатила всички свои дългове и сега кредитира съседите си. Сериозно се обсъжда идеята левът да стане общоевропейска валута, но БНБ се колебае – все пак, да ни висят на гърба толкова икономики.... Никой вече не работи, заплатите се получават по сметка от държавата, голяма част от банките фалират, понеже никой не иска парите им.
 Всички български емигранти се връщат у дома, въпреки настоятелните молби на местните власти да останат и да харчат там парите си.
 Митниците и Министерството на труда и социалните грижи са премахнати като абсолютно излишни.

 „Ролс-Ройс” открива завод в Ловеч само за нуждите на местния пазар.


 2013г.
 Партиите са премахнати, понеже вече никой не го е еня за тях. Някой се сеща, че тя всъщност и Стара планина някога била подарена от народа на баща му, но този път го отсвирват. Обиден, той предлага да го направят поне цар.

 България става президентска република. За държавен глава е избран бившият министър-председател, понеже в кампанията си успява да докаже, че именно той е бил инициаторът да се прокара тунела, в резултат на което... Печели всички гласове на трите процента българи, направили си труда да отидат до урните. Впрочем, според новоприетата конституция това е не е проблем – нейният член първи гласи: „Гледай си живота и не се прави на интересен”.
 Сменен е и химна – сега той се нарича „Селската баня”, като при особено официални случаи на места се пее „на-на-на”.

 Най–големите световни банки заемат мястото на фалиралите местни. На мястото на „Кремиковци” започва строежа на „Българияленд”, увеличено копие на „Дисниленд”.

 Македония, Турция и Гърция започват да излъчват новини на български език.


 2014 г.
 Цар Киро купува „Манчестер Юнайтед” и назначава за президент Александър Томов. В резултат на това Бербатов прекратява договора си, връща се у нас и спори за титулярно място в „Спортист” – Своге с Кристияно Роналдо.

 Променена е изцяло учебната програма в средния курс – например, по математика се изучават само броене до сто и теория на вероятностите (основно - приложението й при игра на рулетка). Останалите предмети почти всички отпадат, понеже на богат човек образование не му трябва. В часовете по физическо възпитание се играе само голф.

 България излиза от НАТО и го наема като частна фирма за охрана на границите да спира увеличаващите се вълни от имигранти.

 Провежда се преатестиране на хотелите в страната и всички, получили по-малко от шест звезди са съборени и построени отново.

 Потомците на Балдуин Фландърски ( и цялата им рода до десето коляно, както и съседите) претендират да получат българско гражданство.


 2015 г.
 Вестник „Капитал” купува "Файненшъл таймс", добавя там форум и забранява писането на латиница в него. Впрочем, това е проблем само за по – възрастното поколение – младите вече три години учат български като основен чужд език и общо-взето се оправят.

 Страната е залята от испански, френски и немски емигранти, работещи основно в туризма и строителството.

 Главният офис на „Майкрософт” е преместен в Правец, а Бил Гейтс обича да отдъхва на пейката до паметника на Тодор Живков. На пазара се появява новият “Windows Bay Ganyo”, който работи само с гласови команди на български. Например, за рестарт се използва: „Abe az shto ne ti…”

 В знак на добра воля и желание за бъдещо сътрудничество от всички европейски затвори са освободени лежащите там българи, въпреки че никой не е молил за това. Цялата тази пасмина пристига на летище София и директно е изпратена в Белене – по това време вече известен курорт. Осъдените денем прекарват времето си на спа-процедури, а вечер в казиното. „Амнистия” се смята за неприлична дума и никой не я използва.


 2016 г.
 „ЦСКА” и „Левски” за пореден път отказват поканата за участие в Шампионската лига – пари не им трябват, а и ги мързи да тичат. БФС тегли жребий кой да представя страната (никой не иска), пада се на „Калиакра” и те проклинат лошия си късмет.

 След месец спортните медии по света се възхищават на подвига на „Реал” – Мадрид, който въпреки скромния си бюджет успява да завърши наравно на свой терен със звездната селекция на българския клуб.

 Откупената обратно от държавата БТК на свой ред купува Дойче Телеком и още няколко големи оператори. В знак на уважение към славното минало целият чуждестранен мениджмънт е задължен да ползва само стационарни телефони.
 Започват снимките на „Батман -5” – „СуперЛюбо”.

 На границата са заловени първите американски и японски емигранти.


 2017 г.
 Като първа световна икономическа сила България осъзнава своя дълг пред човечеството и почва да се меси във всички регионални конфликти. Понеже – нали помните – отдавна няма армия, просто изпраща свои представители да декларират, че ако вие не...., ще спрем инвестициите у вас. Обикновено след подобно изявление враждуващите страни почват да се прегръщат и отварят бутилка с гроздова.

 Тъй като страната разполага с огромен фонд за исторически изследвания и спонсорира кого ли не, скоро всеки ученик в Европа е твърдо убеден, че България е спечелила сама Втората световна война срещу съюза на Германия, СССР, САЩ , Япония и останалите, въпреки че подло са били бомбардирани с атомно оръжие малките сливенски селца Хирошимово и Нагазаково. Все още се спори обаче дали Наполеон е бил роден в Плевен, или само коренът му е български.

 Водени от носталгията, известни наши финансисти – като Жоро Сороса например – си играят с икономиките на Великобритания или Италия и понеже им е в кръвта, почти ги докарват до фалит. Но когато местните започнат да палят парламентите, ние поемаме разходите и всички са доволни.

 България извежда двадесети пореден сателит в космоса, за да могат и членовете на експедицията ни в Антарктида да гледат мача „ЦСКА” – „Левски”.


 11.09.2018 г.
 Два самолета, отвлечени съответно от американски и японски терористи, се насочват към двата най-големи мола в София ...

Автор:
dani_mar - http://www.easternspirit.org/forum/index.php?showtopic=30&page=33#entry104429

12
Така изглежда до момента укрепването на пътя:


Изглед от юг:


Изглед от север:


Метални колчета, индикатори за преместване на конструкцията:


Тръби за отводняване:
Запръстяване:
13
На 24 юли 2012 кметът Кольо Милев тържествено откри Центъра за административно обслужване на Община Сливен на Сливенските минерални бани. Според думите на кмета Центърът трябваше да обслужва бизнеса, граждани и посетителите на Баните и да е център на реда и дисциплината тук.

Мой близък от лятото ходи всеки ден на минералните бани, пие топла вода и прави разходка.
Според неговия разказ, Центърът за административно обслужване винаги е заключен и със спуснати щори. Няма работно време, няма телефон за връзка. Никога не е виждал хора вътре с изключение на един път, когато от вътре отключил е излязъл очевидно почиващ си човек.

Много отдавна, тази сграда е била ресторант, после по времето на социализма е Център за обучение на комсомолски активисти. Именно от това време се носи славата на това място като гнездо на свободния секс. Входът и е изключително защитен и прикрит, дори през деня. До нея съвсем незабелязано може да спре кола от която влюбените с две крачки са в гнездото на любовта.

Сега тази сграда е Център за административно обслужване на Община Сливен. Въпросите са:  На какво е център, кого обслужва и с какво?

14
Цветята – повече от терапия за душата

Отварите и екстрактите от цветя са се прилагали широко в медицината още от Древността. Някои от тях като например жълтият кантарион и божурът са влезли в официалния регистър на билките. Но цветята и препаратите от тях не само оказват благотворно влияние на физиологията на едни или други органи. Още в началото на миналия век англичанинът Едуард Бах е разработил метод за терапия с цветя, основан на психологическото въздействие.

Също както и Хипократ, Бах е смятал, че трябва да се лекува не болестта, а болния, т.е. човек може да бъде излекуван, като се включат определени вътрешни ресурси. „Болестите, особено хроничните, са следствие от душевна дисхармония”, смята ученият. „Те възникват, когато има конфликт между нашето физическо „аз” с неговите чувства и желания и нашето висше „аз”.

Занимавайки се с бактериология и хомеопатия, а през последните 6 години от живота си работейки като селски лекар, Едуард Бах е търсил лечебни методи, достъпни за всеки. Всеки ден той излизал на разходка, за да търси лечебни растения, но особено внимание обръщал на цветята. И без да знае е създавал терапия, подобна на тази практикувана още в Древен Китай.

Бах приготвял от различните части на цветя есенции, всяка една от които е притежавала определени целебни функции. За разлика от традиционните лекарствени средства тези препарати имали за цел да въздействат не на физиката, а на психиката.

Английският лекар успял да разработи 38 такива препарата. За тази цел той използвал само растения, израснали в естествени условия, които не са отровни и не се използват от човека за храна. Тези растения дотогава не били познати (поне не в тази част на света) с някакви лечебни свойства.

Според необичайната теория на Бах, например червеният кантарион помага за честността на хората, кестенът - човек да се учи от своя опит и грешки, лиственицата - за преодоляването на разочарованието от неуспехите, маслиновият цвят – за възстановяване на душевните сили, дъбът - за по-лекото понасяне на нервното напрежение, а върбата – за възвръщане на оптимизма и вярата в бъдещето...

Според съвременната конвенционална медицина подобен подход е наивен. Но един факт прави теорията на Бах изключително атрактивна за привържениците на алтернативните методи - ученият живял 50 години, при положение че на 30-годишна възраст му била поставена диагноза рак и му предрекли още около 3 месеца живот. А през останалите години от живота си той успял да излекува не само себе си, но и много други хора.

Психолозите днес признават, че цветята наистина въздействат по определен начин на нервната система, а много от заболяванията са свързани именно с нарушения в нейната функция. Неслучайно хората се стремят да украсяват пространството около себе си с цветя – те допринасят за повишеното отделяне на хормони като адреналин, мелатонин и серотонин, които имат отношение към повишаването на жизнения тонус, помагат за успокояване и подобряване на настроението.

Много цветя притежават приятен аромат, но според Бах особена роля във въздействието върху организма играе цветът на цветето - червеният цвят например тонизира (днес е доказано, че той стимулира отделянето на адреналин от надбъбречните жлези). Затова, ако се чувствате постоянно уморени или не ви достига енергия, пробвайте да поставите около вас червени рози, лалета, карамфили и макове.

Жълтото се възприема от психиката като символ на слънчевата светлина, а тя доказано влияе положително на мозъка и стимулира мисловните процеси. Ако трябва да вземете важно решение или да се занимавате продължително с умствена дейност, пробвайте да си помогнете, като поставите наблизо слънчоглед, жълти лалета или лютичета. Освен това жълтият цвят премахва нервното напрежение, подобрява работата на белите дробове и сърцето.

Зеленото е почивка за очите и не само за тях, то премахва нервното напрежение, подобрява работата на сърцето и белите дробове. Ако имате подобни проблеми, украсете стаята си със зелени цветя.

Оранжевият цвят според някои твърдения помага при алергии, укрепва имунната и храносмилателната система и белите дробове, стимулира работата на половите органи. Като източник на оранжев цвят можете за използвате например невена и маргаритките.

Изследвания са доказали, че синият цвят способства за отделянето на успокояващия хормон мелатонин. Синьото стимулира и производството на тироксин – хормона на щитовидната жлеза, който регулира метаболизма.

Според истинските създатели на флоротерапията – китайците, виолетовият цвят потиска глада, регулира метаболизма и стимулира дейността на хипофизата, помага при стрес, прегряване и изгаряне, защото помага за понижаване на температурата. За най-добър източник на виолетов цвят в Далечния изток се смята люляковата клонка.

Източник: http://www.zdrave.bg/

15
Kung Fu Fighting
http://www.youtube.com/watch?v=pwuCJznewFw

И оригиналът на Карл Дъглас:
http://www.youtube.com/watch?v=jhUkGIsKvn0

Carl Douglas
Kung Fu Fighting

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In factit was a little bit frightning
But they fought with expert timing

They were funky China men from funky Chinatown
They were chopping them up and they were chopping them down
It's an ancient Chineese art and everybody knew their part
From a feint into a slip, and kicking from the hip

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning
But they fought with expert timing

There was funky Billy Chin and little Sammy Chung
He said here comes the big boss, lets getit on
We took a bow and made a stand, started swinging with the hand
The sudden motion made me skip now we're into a brand knew trip

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning
But they did it with expert timing

(repeat)..make sureyou have expert timing
Kung-fu fighting, had to be fast as lightning


Страници: [1] 2