Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Виктор

Страници: [1]
1
Цитат
"РУСИ ГОЛЕМАНОВ: "НИЕ ДА НЕ СМЕ ПОГРЕБАЛНО БЮРО"

"….Ние да не сме погребално бюро?! Това заяви от трибуната на общинския съвет в Сливен общинският съветник Руси Големанов. Репликата бе по повод предложението на БСП община Сливен да плати разноските за погребението на доц Иван Андреев, който почина миналата седмица. Андреев дълги години бе общински съветник в Сливен. Той си подаде оставката в края на ноември миналата година.

„Иван Андреев не беше общински съветник. Съберете пари и му платете погребението. Ние не сме погребално бюро. За вас може да е нещо, за нас не е”, каза Руси Големанов, обръщайки се към своите колеги от БСП."

Ако само това е казал, не разбирам защо ГЕРБ реагират така:

Цитат
"ГЕРБ-Сливен изключи Руси Големанов. От понеделник съветникът вече не е член на групата на ПП ГЕРБ в местния парламент на града под сините камъни.

Герберите официално предлагат на Големанов да бъде отнето званието „Почетен гражданин”, което се дава за особени заслуги."

2
Цитат
Калинка Димитрова остава на поста си

Управителят на общинската фирма ”Пътнически превози" няма да бъде сменян, каза днес кметът на Сливен Йордан Лечков. Калинка Димитрова остава на поста си, въпреки че Бордът на директорите се опита да направи смяна и избра друг човек на нейното място. „Решението не е съгласувано с мен и председателя на Общинския съвет. Никой не е упълномощавал тези хора да бъде избиран нов директор. Бордът може да решава, но решенията трябва да се съгласуват”, допълни Лечков.
Той заяви, че най-вероятно ще се пристъпи към разделяне на собствеността на дружеството. Градският трансторт ще остане общинска собственост, а останалата част ще бъде продадена.

„Това няма да стане днес или утре. Трябва да имаме реална представа кое е възможно да се направи. Трябва да имаме визия за по-нататък. Нека извадим всичко на показ. За всички общински фирми трябва да знаем за какво става въпрос. Партийните назначения от преди вече са приключили”, каза още кметът

Лечков, Лечков, добър футболист, незнаещ кмет.
УПРАВИТЕЛЯ СЕ ИЗБИРА ОТ БОРДА. Хубаво е да бъде съгласуван, желателно е даже, но това не променя факта, че управителя се избира от борда, и че протокола на борда се представя за регистрация в съда. Борда не само че е упълномощен, то това е първата му задача.
Лечков може да упражни натиск върху борда за да бъде избран друг управител, но това вече е политическо ходатайство.
Все пак "тези хора" са  избрани от Общинския съвет и носят отговорност за фирмата.
Всъщност, какви са финансовите резултати на "Пътнически превози", добре ли се управлява, или не, прави ли са "тези хора" от борда, или не? Щом се е стигнало до тук - трябва да се каже. Защото нещата вече са така поставени: Или нов борд, или нов директор.

3
Цитат
В СЛИВЕН ЩЕ ИМА ЛИКВИДАЦИЯ НА ОБЩИНСКИ ФИРМИ
24.03.2008 : 14:16 SlivenInfo
      Общинските фирми в Сливен няма да се приватизират, а ще се ликвидират. Това заяви пред журналисти днес кметът Йордан Лечков. Собствеността на фирмите ще се върне в полза на общината. “Едва тогава ще се мисли за нейното бъдеще”, заяви Йордан Лечков. Предложението на градоначалника за общинските фирми ще влезе за разглеждане в общинския съвет на априлската сесия. Тогава ръководството на общината ще внесе и предложението за нова структура на общинската администрация.

За да има ликвидация на фирма трябва да има причина. Обикновено причината е икономическа, пазарна.
Когато политици се намесват, причината е политическа. Често политическите причини нямат пазарна логика, даже са във вреда не само на икономическите субекти, но и на цялото общество.
Примери?
Национализацията през 1947 година.
Или ликвидационните съвети след 1990 година.
Още примери трябват ли?
Та Кмета Лечков трябва да обясни поради каква причина ще се ликвидират общински фирми.  
Защото позицията собствеността на фирмите да се "върне" в полза на Общината, фирмите да се ликвидират и "след това да се мисли за бъдещето им" не е издържана нито икономически, нито никак. За ликвидирана фирма бъдеще няма, тя е ликвидирана. Работещите отиват на борсата, пазарния дял се заема от конкурентите. Това е бъдещето след ликвидация.
Плюс това фирмите имат не само собственост, ами активи и пасиви. Собствеността е част от активите. С другите активи, също с пасивите какво ще стане? Кредиторите на фирмите как ще се удовлетворяват, ако останалите за ликвидация активи не стигнат? Ще съдят общината като собственик, който съзнателно е източил фирмите?
И каква е целта на мероприятието? Как чрез ликвидация се защитават обществените интереси?
Въпроси чакащи отговори.
Друго: Десислава Танева е бизнесмен. Лечков също. Когато става дума за фирми - разбират ги нещата. Значи знаят какво означава ликвидация. Тогава? Чии интереси защитават? Кой печели?
Конкурентни фирми - да.
Други?
Ще се увеличат имотите за продажба на Общината, в Общинския бюджет са заложени 100 милиона приходи от продажба, трябва да се намерят имоти...
Значи печелят тези, които ще правят продажбите, не е тайна, че е хубаво да се продава общинско имущество, купувачите са склонни да предлагат комисионни...
Други? Тези дето ще харчат парите от продажбите. За некачествен асфалт и друго строителство. Тук също се предлагат комисионни.
Общината и чрез нея гражданите дали печелят?  
Ако от такива работи се печелеше, горните бизнесмени вече да бяха си ликвидирали фирмите, и парите да бяха ги направили  на асфалт и строежи...

4
Защо е бедна държавата?
Цитат
     
   СКАНДАЛ В СЛИВЕН! ВЕЩО ЛИЦЕ ОЦЕНЯВА ТУРБИНА ЗА 0 ЛЕВА, ПРОДАВАТ Я ЗА 3,5 МИЛИОНА ДОЛАРА
17.03.2008 : 07:47 SlivenInfo
      Невероятен скандал се заформя в сливенския ТЕЦ. Машина, оценена от вещо лице в Сливен за 0 лева, е продадена за 3,5 млн. долара. Става дума за чисто нов турбогенератор за ток, собственост на едноименния ТЕЦ в града под сините камъни. Това съобщи вчера Елена Попова, бивш член на борда на централата. Срещу вещото лице Олег Димов е повдигнато обвинение от сливенската прокуратура и е внесено в съда, потвърди обвинителката Катя Колева.
    Генераторът бил купен от бившия СССР за разширяването на сливенската топлофикация в началото на 90-те г. Машината обаче изобщо не е работила и дълги години стояла неразопакована. През 2004 г., когато тече производството по несъстоятелност на ТЕЦ ”Сливен”, Олег Димов оценява машината за 0 лв. В началото на тази година цялото оборудване, тежащо няколко десетки тона, е продадено. Вчера шефът на сливенската топлофикация Павел Митрев потвърди за сделката. ”Не мога да кажа за колко пари става въпрос, това е търговска тайна”, заяви Митрев. Според запознати обаче контрактът с фирма от Казахстан е за 3,5 млн. долара. Елена Попова припомни, че тя лично е пуснала сигнала срещу Олег Димов в националното следствие. ”Това е истинско престъпление, да оцениш толкова скъпа машина за 0 лева”, каза вчера юристката. Sliveninfo научи, че делото срещу Олег Димов е насрочено в Сливенския районен съд за идния месец.

5
Социализъм в действие:
Цитат

Възнаграждението на управителите на търговските дружества с общинското участие в капитала не може да превишава 1100 лева, решиха днес общинските съветници в Сливен.

Според една от опциите на взетото решение органите на управление на общинските дружества могат да получават допълнително възнаграждение при нарастване на счетоводната печалба през отчетната спрямо предходната година и при условие, че дружеството няма непокрита загуба от предходни години и просрочени задължения. Размерът на допълнителното възнаграждение е до 20 % от полученото през годината.

Възможно е и обратното – при реализиране на загуба, възнаграждението на управителите да бъде намалено с до 20 процента. Санкцията на управителите се внася по сметка на дружеството. Осем са търговските дружества с общинско участие и шест лечебните заведения.

Ха Ха Ха,
Тези наистина не знаят какво правят...

6
Ще закриват училище "Хаджи Димитър" в Сливен.
Голяма грешка. Кощунство.
Не знам кой го е измислил, но дано има господ...
Тези в общината (Не мога да ги нарека общинари, не заслужават) как си я представят? Първолачета, от крайните алеи, че и по-далече - как ще ходят до Второ СОУ? За тези дето учат в начално училище „Антон Иванов” е близо, обаче за другите?
Не лансилайте Второ СОУ! Това ,че директора е натегач не очначава, че трябва да се лансира са сметка на останалите.
Плюс това във Второ СОУ нещата изобщо не са така добри както се представят, като организация. Като вложени пари - хубаво, обаче вместо да радва направеното - създава  проблем.
Нали децата от училище "Хаджи Димитър" като пораснат малко, отиват във Второ СОУ? Тогава какъв е проблема? Че били на печки на твърдо гориво? Защото друго не успяха да измислят за училището...
Освен това - за училище - няма деца, за детска градина - има??? Значи ако има за детска градина - по-късно ще има и за училище?
А общината вместо да закрива училища - да види защо младите напускат Сливен...

7
Лечков с вратовръзка:

8
На 22.01.2007 г. при катастрофа в центъра 50 годишна жена загина на място. Или беше убита при катастрофа?
Официалния бюлетин на РДВР - Сливен казва следното:
Цитат
ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ:
1. Около 20.00 ч. на 22.01.2007 г. на бул."Х.Димитър" /в района на вход/изхода на магазин "Билла/  гр.Сливен, водачът на л.а. "Опел Омега" със сливенска регистрация - 50-годишната Д.Д. от гр.Сливен излизайки от паркинга на хипермаркета е отнела предимството на движещият се по булеварда л.а. "Крайслер" със софийска регистрация, управляван от 31-годишният П.Х. от гр.Сливен. Вследствие на катастрофата е пострадала шофьорката на "Опел"-а, която е починала на място, а возещият се на предната дясна седалка в автомобила Л.С. на 58 г. от гр.Сливен е получил фрактура на гръдния кош и е откаран за лечение в болницата на гр.Сливен без опасност за живота. Пострадала е и возещата се на задната седалка 13-годишна дъщеря на водачката, която е получила фрактура на левия глезен и откарана за лечение в болницата на гр.Сливен без опасност за живота. Образувано е дознание.

Съзнателно изчаках в-к "Седмица" и в-к "Сливенски новини", за да видя как ще отразят събитието. Направиха го така: "...жена загина при катастрофа..." и се цитира бюлетина. Толкова.
При други медии също се цитира само полицейския бюлетин... Без коментари...
Въпреки че SlivenInfo още на 23.01.2007 в 13:06 часа написа:
Цитат
ТРОЛЕЙБУСНА ШОФЬОРКА Е УБИТА, А ДРУГИ ДВАМА РАНЕНИ ПРИ КАТАСТРОФА В СЛИВЕН
...
Sliveninfo.com научи, че загиналата жена работи като тролейбусен шофьор в общинската фирма “Пътнически превози”. Водачът на “Крайслера” е карал без свидетелство за правоуправление, което му е отнето довериха още от полицията. До момента обаче, не е ясно защо П. Х. Е с отнета книжка.

Страници: [1]