Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Петър Василев

Страници: [1] 2 3 4 ... 9
1
Христо Тодоров:
Австрия. Голяма почти колкото България и с население 9 милиона. Нямат си море но имат повече планини от нас.
За 2017 бюджета на Австрийското МВР е EUR 260 млн. и там работят 16000 (шестнадесет хиляди) полицаи.
България. Голяма почти кокото Австрия но има море. По избирателни списъци население почти 9 милиона. Бюджет на Българското МВР BGN 1.23 млрд. ( EUR 615 млн.) със 60 000 служителя. Нещо като роднина, милиционер май.
Всички знаем каква е разликата в сигурниостта, криминалната обстановка и отношението на полицията в нас и в Австрия.

ИЗВОД: В приказката бой и стригане познайте кой е в ролята на овцете.

3
Наскоро купих тоалетна хартия "Фамилия" от Кауфланд.
Останах приятно изненадан. Достатъчно здрава е и не дразни кожата, като някои ароматизирани тоалетни хартии.
До скоро купувах "Е-мека", но напоследък качеството се влоши - не е така здрава, както преди.
Нямам за цел да рекламирам продукта. Споделям опит, който може да ви е полезен.
Ако и вие знаете нещо за друга добра стока, споделете. Ще опитам с удоволствие.

4
Вчера се прибирах пеш от фабриката на Миролио към центъра. Когато стигнах до железопътния мост над река Асеновска - тъй нареченото "Стъклено кръстовище", потърсих пешеходна пътека, за да премина през улицата.
Не открих нито една такава. Криволичейки между забързаните коли успях все пак да мина.
Г-н кмете, направете нещо по въпроса!
На това място и без другои стават редовно ПТП-та. То за това и името му е "Стъкленото кръстовище" - от многото стъкла, при сблъсъците между колите. А за пешеходци е направо изкуство да преминат безпроблемно на това място.

5
От новия отоплителен сезон парното поскъпва с 20%, а топлата вода с 14%.
При мен сметката пак излиза. С дърва, въглища, климатици или по друг начин отоплението на жилището би ми струвало много по-скъпо.
Не зная как е при вас.

6
Внимание! През последните месеци станах жертва на умни крадци, докато пазарувах. Просто излязох да купя някои неща от магазина до нас и това се превърна в леко неприятно преживяване.Не бъдете наивни и не мислете, че това не може да ви се случи и на вас.
Как работят тия умни крадци: Две много добре изглеждащи момичета между 22 и 23 години идват към колата ти, докато си прибираш покупките в колата. Те започват да чистят прозорците на колата с парцали и гърдите им почти излизат от впитите им тениски. Невъзможно е да не гледаш.
Когато ти им предложиш да заплатиш за почистването на колата ти, те ти благодарят и искат в замяна да дойдат с теб до други магазини. Ти се съгласяваш и ги качваш на задната седалка. По пътя те започват да се опипват и да правят секс една с друга, след това едната от тях идва на предната седялка и започва да ти прави френска любов, докато другата краде портфейла ти.
Моят портфейл беше откраднат на 4, 7, 8, 9 и на 15 и 21 януари, два пъти вчера и надявам се тази събота и неделя отново, надявам се дотогава ще успея да си купя още няколко портфейла.

7
Продавам малки прасенца и козичка.

Светослав

0893847431

8
Авто / Re: Смяна на автостъкла?
« -: 06.02.2016 00:06:57 »
Може да пробвате, но не бързайте. Ще ви отрежат новото стъкло заради винетката.

9
Тези дни с удивление разбрах, че в Сливен имало "Обществен съвет". Т.е. някакви хора са се събрали, избрали са се, избрали си Председател и ни "представляват" тук и там, представят се от името на гражданите на Сливен, отнемат ценно време на Кмета, Председателя на Общинския съвет и общинарите. И никой не смее да ги изгони.  Моля Ви, ако някой от Вас е избирал тъй-наречения Обществен съвет или знае нещо повече за него, да каже, за да разплетем тази мистерия от наше име и на наш гръб.

10
Ало, Господа Управляващи,

Отговорете на поставените въпроси!
Или да викаме "Господари на ефира" и нещо друго?

11

Rosen Stanev:
Вчера заместник кмета Манчев ни съобщи, че светофари на кръстовището на Била ще има най - рано утре, четвъртък 07.11. Забавянето е заради скъпият ремонт - 8000 лева и нужно време за програмиране на контролера. Напомням, че уредбата спря да работи в петък около 19 00 часа след удар от лек автомобил.
Днес обиколих няколко сливенски магазини и установих, че няколкократно по бързи и съвременни контролери за светофари, налични в магазина струват под 900 лева.В сливенския филиал на ТУ София в специалност автоматика неопитните студенти програмират подобни контролери за около 100 минути.
Логично е да се замисля къде е истината и кои са "специалистите" работещи по въпроса ? Моля за вашата компетентна помощ по темата! :)

Без коментар.
Предлагам на всички сливенци, ако утре до 17:00 сфетофарът не работи да блогираме кръстовището до БИЛЛА и да не го освобождаваме, докато кметът не се яви на място за да обясни ситуацията и да поеме конкретен ангажимент за ремонта.

12
След скандала вчера и днес със разкрития за оказван неправомерен натиск над съдии, включая шефа на Арбитражния съд Силви Чернев, изнесен и от „Стандарт”, набъбва нов такъв относно имотното състояние на Кольо Милев.

Съгласно поправката „Яне Янев” в закона за декларирането на притежаваното имущество от людете във властта, Сметна палата е публикувала в сайта си заявеното от кмета на Сливен Кольо Милев. И то не само за отминалата 2012 година, но и за доста години назад. Това вече се коментира и от местни политици, общински съветници и др. като… върховна глупост! Защо ли?!

Кольо Милев е декларирал апартамент в Сливен от 96 кв. м, закупен през 1991 г. за 22 000 лева. В справката е записано – от заплати.

През 2002 г. тогавашният военен се урежда с апартамент за 60 000 лева в София – пак от заплати… Според нотариуси, вероятно става дума за покупка за общо 120 000 лева.

2011 г. Милев се урежда със съпругата си с нов апартамент в София за 51 168 лева – пак от заплати.

През 2012 г. му бива дарено /неизвестно от кого!/ на него и съпругата му ателие от 60 кв. метра в София. Пълна мистерия!

Преди това – през 2008 г. съпругата му се урежда с друго ателие от 75 квадрата в София за 27 500 лева – от заплати. Не ни е известно на каква доходоносна работа е била тя. Според закона, ½ от него е на Милев. И за ателиета ли става дума, или нещо друго? Да не би кметът да притежава и художествена дарба?

Кольо Милев се сдобива и с „Фолксваген пасат” през 2006 г. за 6 500 лева – пак от заплати.

Семейството разполага с две ниви и лозе в с. Иречеково на името на съпругата му.

Без да броим дареното /в кавички или без/ ателие, правим проста сметчица: вероятно за тия 10 години Кольо е изхарчил не-по малко от 200 000 лв., ако не и повече, от заплати за няколко имота и автомобил. През това време семейството е трябвало да се храни, облича, да плаща всевъзможни сметки за ток и какво ли още не. Кметът има и деца, което означава солиден харч и за тях. Дали президент, дали министър, дали други на висок пост биха били способни на такъв героизъм! Дори Цветан Цветанов!

Защото като наистина върховна глупост компетентните в тази сфера изтъкват факта, че кметът не е декларирал да е взел нито един кредит, да е направил ипотека и пр. С което сам се набутва на взора на НАП, Съдебна палата, а защо не и ДАНС и прокуратурата. Вероятно ще лъснат още любопитни факти и около притежаваното от децата му и други близки имоти. Но докато Цветан Цветанов е представил документи и дава доста правдоподобни изявления относно притежаваното от него плюс взет кредит от 130 000 лв., на Кольо Милев май ще му е много трудно да го направи и ще се оплете като паток в кълчища.

Но има още нещо: вече сме във втората половина на 2013 г. и е резонно да се запитаме с оглед казаното досега - закупил ли е Кольо Милев нови имоти, дарени ли са му /в кавички или без/ нови „ателиета” и др. Съгласно известната поправка „Яне Янев” към споменатия по-горе закон, Кольо Милев е длъжен да декларира в 14-дневен срок придобитото през т. г. имущество. В справката в сайта на Сметна палата няма декларирани заеми, сметки, кредити. А с какво е платил например свои си банкети, като този на именния си ден на Никулден м. г. в к-с „Национал” с около 200 поканени гости? Ще упоменем, че заплатата му като кмет е малко над 20 000 лв. годишно.

Полека-лека сливенските граждани ще „влязат в час” за кого наивно гласуваха през есента на 2011 г., само и само да бъде поставено ново начало след скандалното управление на Йордан Лечков. Но дали няма да е късно, с оглед пълната съсипия, настанала в общината и след идването на солдафона? И какво ли ще се случи още?

Георги Вл. ПОПОВ

СЕДМИЦА

13
ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ЗАПЛАШИ, ЧЕ АКО ПОДАДЕ ОСТАВКА ЩЕ НАСТЪПИ ХАОС14
Кърлежите трябва да бъдат премахнати от едни други кърлежи с дебели тумбаци, които се намират в сградата под Часовника.

15
Черепа, още не е станал "държавата", но... кой знае...
А къде има инфо за това филтриране (което е цензура) и което вече е факт и къде има информация и някакво обсъждане, доколко е законно, дори в юридически аспект?  Може да се провери как се е започнало с тези списъци в едни съседни държави (съседни  на мислене и на забранителни списъци), които също започнаха само с 20 сайта... А сега вече във въпросните списъци има и блогове и новинарски сайтове. Причини винаги се намират, а и... какво пречи още утре този сайт да влезе в списъка за хазартните сайтове? Какъв точно е проблема и какъв ще е начина да се извади от там, дори и да е "погрешка" вкаран, след като "Разпореждането не подлежи на обжалване!"?
Номера не е кой и защо ще бъде вкаран списъка, а че изобщо такъв механизъм вече работи.
Не очаквам от  народността измислила това "преклонена главица сабя я не сече" нещо кой знае какво, но все пак... имах малки надежди, че ще се схване като цяло, че няма добра цензура. Пазачите хубаво ви пазят от "хазарта" който не е на "едни наши хора", но... кой ще ви пази от пазачите?

Решението на съда:
http://georgi.unixsol.org/inet_cenzura/razporezhdane_za_spirane.pdf

Страници: [1] 2 3 4 ... 9