Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - elgoog

Страници: [1] 2
1
Денят 20 ноември:
9:30
Управлшващите БСП, ДПС и Атака докараха биячи с качулки пред Парламента.
Те са застанали пред железните стени, с гръб към Парламента, явно за да пазят управляващите от "Народната любов". Скандират "Подкрепа" и очакват протестиращите. Очевидно "коалиционерите" търсят провокация и безредици, за да наложат явно полицейски режим в България!
Докъде доживяхме! Правителството да разчита на най-декласираните елементи на обществото да го "защитават"!
Да чакаме ли отново и концлагери?
НАРОДЕ????

2
Къде сте съграждани?!
Къде сте интелектуалци? Къде си средна класа? Къде сте млади хора?
Защо стоите в къщи, гледате телевизия и измисляте конспиративни теории?
Вижте софиянци! Събудете се!
Престанете с виртуалния си живот и излезте на улицата.
Сърцето на България е там в момента!
Ще ви мине животът по телевизията!
БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ВАС В МОМЕНТА!!!
Народе????

3
Вчера, правителството на Орешарски назначи за шеф на БЕХ (Български енергиен холдинг) шефът на държавната ТЕЦ “Марица Изток 2“ Георги Христозов, осъждан за банков превод в чужбина с фалшиви документи и лишаван от достъп до класифицирана информация.
Днес за зам министър на вътрешните работи бе назначен бивш СИК-аджия - шеф на структурата на СИК в Шумен и избран за депутат в 42-рото Народно събрание, като кандидат на БСП от Шумен. Той е бил и ръководител на предизборния щаб на БСП в Шумен.
Иванов е син на местния бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, който също е свързан със силовата групировка. Той е бил задържан за отвличане през 2000 г. за рекет и отвличане.
След публикации в медиите и възражение на министърът на МВР Цветлин Йовчев Орешарски уволни Иванов само 4 часа, след като беше назначен.

ЧЕСТИТО ГРАЖДАНИ!
СТОЙТЕ СИ ПО ДОМОВЕТЕ, ЧОПЛЕТЕ СЕМКИ И РЪКОПЛЯСКАЙТЕ!

4
Свят / Свободата ще бъде!
« -: 20.06.2013 00:20:51 »
Свободата ще бъде!http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vXhkpoBnw0g#!

Великият Бийтълс Сър Пол Маккартни днес навършва 71 години. Неслучайно е признат за композитор на всички времена, а музиката му вече е символ за промяна на няколко поколения. През вече далечната 1990 г. с неговата LET IT BE започна промяната и демокрацията в България. Тя звучеше от радиото и телевизионния екран, по площади и митинги и беше надежда, че Свободата ще бъде. Днес България отново е по площадите и улиците, защото въпреки мутрите, политическата мафия, олигарсите и корпорациите - Свободата ще бъде.

5
Сергей Станишев и Юрий Асланов са братя. Сензационната новина обяви по Канал 3 в телефонен разговор политологът Антон Тодоров.Той се позовава на информацията, която се съдържа в документ, открит в архивите на военното разузнаване. Според Тодоров бащата на Сергей Станишев - Димитър Станишев, е осиновил Юрий Асланов през 1976 година, след смъртта на биологичния му баща - Леон Асланов, виден евреин и активен партиен функционер.

По-късно, през 1985 година Асланов попада в полезрението на РУМНО. Една година по-късно той е вербуван като сътрудник, с псевдонима Виктор. За съжаление се оказва неблагонадежден за работата, с която бил натоварен и това е причината той да бъде свален от отчет в службите през 1988 година.

6
Ама това е от Бъзикилийкс:
http://neverojatno.wordpress.com/2012/02/20/morningstar/
Не омаловажавайте важността на момента и нашата отговорност с такива публикации!
Нека свършим поне едно нещо и да не се разпиляваме - Пълно разследване на енергийната мафия, съдебна отговорност и поне един мафиот да бъде вкаран в затвора!
В неделя 11:00 всички на протест! Изпуснем ли сега момента, може и да не дойде в следващите 20 години!

7
На протеста Пламен държал реч срещу ТИМ
от Разяреният Биволъ Петък, 22 Февруари 2013 10:18Пламен Горанов - снимка Facebook, където приятелите му пуснаха молитва да оздравее

Час преди Борисов - Буда да обяви оставката си едно момче пламна пред общината във Варна. Пламен Горанов, алпинист и фотограф, протестира срещу кмета Кирил Йорданов, марионетка на ТИМ, и сега е в болница с несъвместими с живота изгаряния. Но е жив. И трябва кръв, за да живее.
 
Властта веднага усети, че Пламен и подпали нещо под задника. Продажните будоугодни медии се опитаха да го изкарат неуравновесен, луд, от МВР им подхвърлиха, че бил наркоман. Класическа схема. Българинът се съмнява, не вярва в саможертвата. Недай си Боже да повярва, че има такива хора не само на хартиените портрети на Левски и Ботев.
 
Мрежата обаче не търпи цензура. "С жена ми сме потресени, защото сега, когато видяхме снимките го познахме. Дори в по време на шествието известно време вървяхме до него и си говорихме. Момчето носеше плакати срещу ТИМ и кмета. Беше много отчаян и каза: В къщи пускаме тока за 2 часа и после гасим за 2 , нямаме пари за храна. Речта е силно казано. Просто в края на митинга, преди шествието излезе и заяви по микрофона : "Трябва да изметем ТИМ и Киро, до кога ще ги търпим, Хайде всички заедно: Долу ТИМ! Нещо такова беше... пише във Facebook свидетел от протеста.
 
Друг добавя: Пламен е един от нас. Той винаги е бил с чувство за хумор, интересен и готин, усмихнат и дързък. Никой не знае кое го е накарало да посегне към клечката. Но знам, че винаги е искал чист град и природа. Иска Морската градина и всяко дествено кътче, иска свобода.
 
Ето от това се страхува властта. От един български тибетски монах, от един Ян Палах или Мохамед Буазизи, с местната особеност да се жертва от безизходица пред мафията. Защото ТИМ значи мафия. ТИМ значи произвол и безнаказаност. ТИМ значи монопол над насилието. ТИМ - съдружниците на Буда в престъпните му дела. ТИМ, на които държавата хариза любимата на Пламен Морска градина вчера пратиха мутрите си да респектират и подменят варненския протест. И на тях им пари под задника.

Организирана агитка от мутри на ТИМ превзе вчера събранието на протестиращите в пленарната зала на Община Варна. Те разкъсахаха плакатите срещу босовете им.
 
Безизходицата на Пламен е от мълчанието на овцете, които 23 години търпят да ги стрижат мутри. Бил психо ли? Престъпни глупости писани от престъпни кретени. Експертизата е установила, че той не е имал алкохол и дрога в кръвта си по време на самозапалването. Няма данни и да е бил психично болен с регистрация в здравно заведение - казаха още от прокуратурата.

Днес животът на Пламен е особено важен. Най-важното нещо в разпадащата ни се от безверие и цинизъм държава, което може да я възроди. В болницата трябва да бъде поставена охрана срещу мутрите на тимаджиите и срещу мутрите на властта. Цялата престъпна власт в оставка трябва да се моли Пламен да не умре, защото е ясно кой ще понесе отговорността.
 
Пламен Горанов - какво име, събра всичките ви сметки към мафията накуп и им драсна клечката. Така че да се види по цял свят. Разбрахте ли го? Пламен ви каза, че свободата не е абстракция. Свободата означава ето тези да бъдат "изметени" от неговия и от вашия град, от неговата и от вашата държава:
--------------------------------------------------------------------------------

РЕГИСТЪР НА НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИТЕ И НА МЕСТНИТЕ ФЕОДАЛИ СПОРЕД УИКИЛИЙКС
 
Оригинална публикация от Биволъ 06 Октомври 2011
 
Лица, които според американските дипломатически доклади, изтекли в сайта Уикилийкс, са замесени в противозаконна дейност. Те са забогатели от нея, но или са недосегаеми за правосъдието, или към тях не се прилага цялата строгост на закона. Това е привилегия, отличаваща от "простолюдието" както историческите, така и сегашните "местни" феодали.
 
От списъка са изключени много лица, които фигурират в докладите, но вече не са между живите.
 
Само две от цитираните в този списък незаконно забогатели лица са получили ефективна присъда "лишаване от свобода" за незаконната си дейност - братя Галеви, които обаче изчезнаха и са издирвани.
 
Имената в регистъра са обозначени с цветови код, който означава следното: Зелен цвят - няма данни за наказателно преследване, Син цвят - срещу лицето е имало наказателно преследване, завършило с оправдателна присъда, Жълт цвят - срещу лицето има текущо обвинение по наказателно дело, Оранжев цвят - лицето има присъда "лишаване от свобода", която не е окончателна, Червен цвят - лицето има влязла в сила окончателна и ефективна присъда "лишаване от свобода".
 
Бойко Борисов - премиер на България. "Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов."  http://wikileaks.org/cable/2006/05/06SOFIA647.html
 
Валентин Златев - шеф на Лукойл, "Българските операции на Лукойл, чрез Златев, са заподозрени в тесни връзки с руското разузнаване и организирана престъпност." http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parL
 
Тихомир Митев, Иво Каменов, Марин Митев, Мирослав Несторов, Йордан Йорданов, Николай Николов - шефове на варненската групировка ТИМ - "Като групировка на организираната престъпност, ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили."  http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parA
 
Васил Божков - Черепа - шеф на Нове Холдинг. Свързан с Интергруп чрез обща фирма с Младен Михалев - Маджо. "Незаконните дейности на Божков включват пране на пари, приватизационни измами, заплахи, изнудване и рекет" (2005). http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parF"Най-известният български гангстер... Все още е активен и в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, в рекета, и в незаконната търговия с антики. Поддържа близки отношения с много официални лица от бивши правителства." (2009).  http://wikileaks.org/cable/2009/09/09SOFIA508.html#par3
 
Красимир Маринов - Големия Маргин, Николай Маринов - Малкия Маргин, Младен Михалев - Маджо, Румен Николов - Пашата, Венцислав Стефанов, Кирил Киров - Японеца, Георги Лиалев, Румен Гайтански - Вълка, Евгения Калканджиева - групировката СИК, по-късно Интергруп. Незаконните действия на Интергруп "включват наркотици, финансови измами, кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция". http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parC
 
Николай Цветин - Близнака, Пламен Тимев - Ганди, Антон Боянов, Димитър Джамов - ВИС-2, по-късно ВАИ Холдинг "Като най-големият играч на пазара на наркотици ВАИ контролира пътищата на трафика им, производствените обекти и разпространителките мрежи. Групировката се занимава и с трафик на крадени автомобили от западна Европа към бившия Съветски съюз. Други криминални дейности включват изнудване и рекет, незаконна търговия с оръжие, залагания, проституция и контрабанда." http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parB
 
Алексей Петров - Трактора, Златомир Иванов - Баретата - Съюз на бившите командоси Спартак, Лев Инс, преди Аполо & Болкан - контрабанда, изнудване, рекет, проституция и трафик на жени. И двамата са обвинени за тежки престъпления, но са на свобода. Алексей Петров беше кандидат за президент на изборите през 2011. http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parE
 
Тодор Батков - Борат, представител на "бандитски капитали" http://wikileaks.org/cable/2006/11/06BUCHAREST1694.html#par7 на прочутия Майкъл Чорни, изгонен от България като заплаха за националната сигурност. Близък на застреляния Емил Кюлев, български банкер и бивш съветник на президента. Криминалните дейности на Кюлев са включвали "измами и пране на пари". http://wikileaks.org/cable/2009/09/09SOFIA508.html#par7 Батков е носител на ордена Стара Планина, който му е връчен от президента Георги Първанов.
 
Пламен Галев и Ангел Христов - Братя Галеви - Обвинени в "измъчване, изнудване, насилствено присвояване и търговия с наркотици". Оправдани на първа инстанция, Осъдени на втора инстанция единствено за изнудване и рекет. Присъдата е потвърдена от ВКС. В началото на май 2012 изчезват и са обявени за международно издирване. http://wikileaks.org/cable/2009/09/09SOFIA508.html#par5
 
Гриша Ганчев - Литекс."Незаконните дейности на Литекс са свързани с контрабанда на петрол, финансови измами, пране на пари, изнудване и рекет."  http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parH
 
Слави Бинев - евродепутат, Георги Стоянов, Михаил Стефанов - групировката МИГ. "Криминалните дейности на групировката включват проституция, наркотици и трафик на крадени автомобили." http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parI
 
Добромир Гущеров - депутат от БСП. "Застрахователната компания на Гущеров беше една от фирмите, занимаващи се с изнудване и рекет в годините непосредствено след падането на комунизма"  http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#par10
 
Петър Манджуков и Борислав Дионисиев - компанията им Машинекспорт фигурира в доклада Duelfer заради незаконни сделки с режима на Саддам Хюсеин в Ирак. http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parK
 
Николай Банев - компания АКБ - "Нейните основни незаконни дейности включват приватизационни измами и корупция."  http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parM
 
"Енергийната мафия"
 
Терминът "енергийна мафия" е използван както в американските доклади, така и от министър Трайчо Трайков.
 
Богомил Манчев - Риск Инженеринг. "Кръстникът" на българския ядрен сектор. http://wikileaks.org/cable/2009/02/09SOFIA69.html#par4 Държи входа и изхода на АЕЦ "Козлодуй". Прокуратурата разследва трима министри на енергетиката и фирмата на Манчев - EFT за неизгоден договор за износ на ток, от които държавата е загубила 47 милиона щатски долара печалба годишно. http://wikileaks.org/cable/2006/12/06SOFIA1691.html#par7
 
Красимир Георгиев - консултант и лобист на най-големите енергийни проекти, вкл. скандалния "Цанков Камък". Партньор на майката на Вальо Топлото във фирма за недвижими имоти. Близък до Румен Овчаров и го придружава в официални пътувания в чужбина, за потрес на местни и чуждестранни чиновници и бизнесмени. Георгиев е замесен в решение на енергийното министерство да възложи (без конкурс) 14-годишна поръчка на руската фирма ТВЭЛ, която да снабдява Козлодуй с ядрено гориво. Сделката е очевидно неизгодна, тъй като горивото струва с 40% повече, отколкото в Русия. Горницата е разделена между български (25%) и руски (40%) посредници. http://wikileaks.org/cable/2006/12/06SOFIA1691.html#par16
 
Христо Ковачки - близък на убития контрабандист Константин Димитров-Самоковеца. Незаконните дейности на Димитров са в основата на началния капитал на Христо Ковачки, които той е използвал, за да изкупува енергийния сектор. Анализатори, които са по-запознати с Димитров и българските контрабандни канали, виждат Русия и руската организирана престъпност зад богатството на Ковачки. http://wikileaks.org/cable/2006/12/06SOFIA1691.html#par21 Ковачки е разследван за укриване на данъци в особено големи размери, но е на свобода. Осъден е на три години условно за укриване на данъци за над 16.7 млн. лева.
 
"Гнили ябълки" и сред българските банки
 
http://wikileaks.org/cable/2006/12/06SOFIA1652.html
 
САЩ посочват 7 банки, в чиито капитали присъстват средства от "пране на пари от български и чужди престъпници и свързаното с него отпускане на заеми".
 
Първа Инвестиционна Банка, стъпила "в най-тъмните сфери на престъпния свят". Собственици са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев.
 
Корпоративна търговска банка на Цветан Василев, известна като "банката на Риск Инженеринг", практикуваща "тъмни сделки за продажба на електроенергия" чрез посредници като Богомил Манчев и Христо Ковачки.
 
Инвестбанк на Петя Славова, със задкулисни собственици Денис Ершов и Митко Събев - Ершов има общо минало с Майкъл Чорни и също е изгонен от България като заплаха за националната сигурност.
 
Интернешънал Асет Банк - наречена "банката на СИК", виж по-горе СИК/Интергруп.
 
СИБАНК - виж по-горе Бойко Борисов и Цветелина Бориславова.
 
ДЗИ - банката на убития Емил Кюлев.
 
Централна Кооперативна Банка - виж по-горе ТИМ.
 
Софийска общинска банка - виж по-горе Христо Ковачки.
 
Аплодисменти от Вашингтон - мълчание и бездействие в София
 
Докладите на американските дипломати за българската организирана престъпност получават аплодисменти от Вашингтон. Лично Хилари Клинтън поздравява посолството на САЩ в София, за това, че изпраща доклади "точно от този вид и от това качество, на които анализаторите се надяват".  http://wikileaks.org/cable/2009/12/09STATE131728.html
 
Тя препоръчва на посолството да разшири информацията с конкретни данни в три ключови сфери:
 
- подробна информация за видовете производства и имената на компании, в които български (или чужди) престъпници са инвестирали, придобили или смятат да придобият;
 
- подробна информация за притежаваните банки и информация за техниките, използвани от престъпниците при прането на пари;
 
- подробна информация за връзки между престъпници и официални представители на правителството.
 
В София докладите на американското посолство, изпращани включително в ЦРУ, бяха омаловажени от главния прокурор Борис Велчев, който каза, че в тях "няма достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение, че е извършено престъпление".
 
“Аз достатъчно данни не виждам никакви, виждам твърдения. Ако допуснем някой да бъде разследван по твърдения, представяте ли си в каква държава ще живеем”, подчерта обвинител №1., цитиран от Труд.


Източник: https://bivol.bg/plamengoranov.html

8
Лисицата:
 - Гарго, ще гласуваш ли с "ДА" на референдума? Много е важно, от това зависи бъдещето на децата ти!
Гаргата мълчи и стиска сиренцето в клюна.
 - Гарго, много е важно България да е независима и да не купува ток. Ще гласуваш ли с "ДА"?
Гаргата:
 - ... Да!
Сиренцето пада, лисицата го грабва и офейква.
Гаргата, замислено:
 - Ми, то аз и "НЕ" да бях казала, все тая...

9
Нека общината ни информира за хода на дейностите. Така е нормално.

10
Става дума за това:

Как малка Исландия се справи с кризата

15 Юни 2012

Балаж Корани 

Ройтерс
Природен пейзаж от Исландия. Снимка: личен архив

Европейските икономики, борещи се с тежки проблеми, трябва да се обърнат към малката Исландия като модел за управление на кризата и бързо възстановяване на растежа и най-вече - за спечелването на обществена подкрепа за политика на умерени икономии, каза исландският премиер Йохана Сигудардотир.

При възстановяването си от срива от 2008 г. островът, разположен в северната част на Атлантическия океан, имаше едно голямо предимство, което еврозоната няма - собствена валута.

Все пак, заяви Сигудардотир пред Ройтерс, исландската рецепта от мерки за икономии и нетрадиционни политики като опрощаване на частните дългове и защита на социалните плащания (доколкото е възможно) може да предложи някои поуки за страните от еврозоната.

“Според нас, а и според Международния валутен фонд (МВФ), нашият случай може да бъде ролеви модел за някои страни, които сега са в криза. През последните години се срещнах с няколко европейски лидери, някои от Гърция, и мнозина премиери бяха изненадани от икономическия ни обрат и попитаха как сме го постигнали”, каза премиерът в едно от редките си интервюта.

През 2008 г. исландският банков сектор се срина, подобен шок преживя и членката на еврозоната Ирландия, а сега точно това се опитва да избегне Испания. МВФ и други кредитори трябваше да спасяват Исландия, която остава извън Европейския съюз, а икономиката на страната се сви с над 10% през 2009 г. и 2010 г.

И докато гърците преминават през пета година на рецесия, задълбочавана от наказателните мерки за икономии, Исландия се върна към растежа само след две години, насочвайки се към намаляване на пропастта между бедни и богати.

Социалдемократката Сигудардотир стана премиер през 2009 г., когато правителството, управлявало в периода на срива, падна от власт след седмици на масови протести. “Лекарството”, което нейното правителство използва, засегна много голяма част от 320 000-те жители на страната, а държавните разходи бяха рязко свити. Все пак отливът на гласоподаватели бе малък и като цяло избирателите приеха необходимостта от ограничени мерки за икономии.

В Гърция, тъкмо обратното, радикалната лява опозиционна партия, която отхвърля условията за икономии по спасителния план за Атина на ЕС и МВФ, увеличи популярността си, а изборите в неделя вероятно няма да разрешат опасната политическа безизходица в страната.

“Да се засили дисциплината и да се намалят държавните разходи, като в същото време се поддържа силна система на социално подпомагане - това е, което трябва да се направи, за да бъде получена широка обществена подкрепа за подобни мерки”, каза Сигудардотир, бивша стюардеса и синдикален активист, навлязъл в политиката.

След отминаването на кризата сега страната разработва планове за облекчаване на капиталовия контрол и разпродаване на дялове от една от банките, които правителството национализира в разгара на кризата, посочва премиерът в интервюто, излъчено в Норвегия в началото на тази седмица.

Сравненията обаче стигат само до тук. Икономиката на Исландия е много по-добре управлявана от гръцката, която е измъчвана от неефективност и корупция. Исландската крона, която загуби две трети от стойността си в периода на кризата, принуждавайки правителството да въведе капиталов контрол, за да стабилизира валутата, остава с 20% по-евтина спрямо еврото в сравнение с предкризисните курсове. Този факт даде полезен тласък на международната конкурентоспособност на страната - нещо, което никоя страна от еврозоната не може да си позволи.

Рецептата

Докато много от проблемите на еврозоната се дължат на твърде високите равнища на държавни дългове, неприятностите на Исландия бяха причинени от нейните банки. До 2008 г. банковите баланси превишиха над 10 пъти целия годишен брутен вътрешен продукт на страната, голяма част от активите бяха в чуждестранни валути и гарантирани с краткосрочни кредитни книжа.

Когато след фалита на “Лемън брадърс” финансовите пазари се сринаха, водещите исландски банки колабираха в бърза последователност, причинявайки загуби на вложителите и кредиторите и принуждавайки правителството да договори спасителна програма за 3,4 млрд. евро (4,25 млрд. долара).

Колапсът доведе до спор с Великобритания и Холандия, които поискаха обезщетения за над 5 млрд. долара от активите на една от банките - “Ландсбанки”, за да обезщетят своите граждани, вложили средства и претърпели загуби от онлайн банката “Айссейв”.

Мерките за капиталов контрол бяха един от инструментите, срещу които по-рано МВФ недоволстваше. Исландия предприе нетрадиционни мерки и в други области, опрощавайки около 200 млрд. крони (1,54 млрд. д.) от дългове на домакинствата и предоставяйки големи данъчни облекчения за семействата с най-ниски доходи. Правителството силно намали държавните разходи в някои сфери, но запази мрежата за социално осигуряване.

“Орязахме бюджета, но запазихме във възможно най-голяма степен образованието, здравеопазването, социалното осигуряване и инфраструктурата като изпълнение на закона. В годините преди кризата пропастта между най-бедните и най-богатите в обществото се разшири и в кризата мерките ни бяха насочени към свиване на тази пропаст, към по-голямо равенство”, отбеляза Сигудардотир.

Облекченията стимулираха потреблението, увеличавайки растежа до 4,5% на годишна основа през първото тримесечие на тази година в рязък контраст със състоянието на стагнация или рецесия в голяма част от еврозоната.

Продажбата на “Ландсбанкин”

Като сигнал за връщане към нормалното положение правителството се подготвя да продаде част от дела си от 81,3 % от “Ландсбанкин” - кредитна институция, създадена от отломките на Landsbanki. “Целта е тази година да започнем да продаваме акции и да продадем малък дял през тази и идната година, докато намалим участието си до две трети”, посочва премиерът. “В другите банки ни останаха само малки дялове и сме отворени към идеята да ги продадем, ако има добра цена”, допълни Сигудардотир.

Исландия също така изплати около 20% от спасителните кредити, които получи по-рано, докато трупаше валутните си резерви, а премиерът каза, че не се очаква в бъдеще ново мащабно опрощаване на дългове.

Все пак обаче не всички проблеми са решени. Мерките за капиталов контрол, макар и по-слаби, остават и може би ще бъдат запазени за известно време, отбеляза Сигудардотир.

“Някои се надяват, че това ще бъде само за година, според други - може би за три. Трудно е да се каже и ще отнеме време”, посочи тя. Инвестициите също остават слаби, безработицата е около 7,5% - скромно равнище по стандартите на еврозоната, но два пъти над нивото преди кризата, задълженията на домакинствата (въпреки мерките са облекчаване) остават огромни, а държавният дълг изобщо не е мръднал.

На страната все още й престоят тежки преговори за присъединяване към ЕС, като дебатът за риболова може да “удари спирачката”, заявява Сигудардотир преди референдума, който трябва да бъде проведен по някое време след изборите идната година. “Изминахме дълъг път, за да преодолеем кризата. Не подценявайте колко труден бе този процес за хората”, подчерта исландският премиер.

БТА

11
Ето, че има и хора благодарни на лекарите за техните грижи.

12
Нямам достатъчно информация за разликите. Може ли някой експерт, който е в час да направи резюмета на различните начини за събиране на отпадъците, отразени в анкетата?
След като си създам собствено мнение, тогава ще гласувам и в анкетата.

13
За да получи човек идея какво се е случило в Сливен трябва да прегледа поне 2-3 местни медии. Знаейки коя на кого е, може да си направи заключение какво действително е станало. А за външните читатели, една и съща новина, отразена в две медии може да изглежда като 2 различни новини.

14
И аз смятам, че трябва да запазим възпитания стил на комуникация. Освен това нека публикуваме само мнения, подкрепени с доказателства.

15
Градска среда / Re: Озеленяване
« -: 25.11.2012 20:44:27 »
Може ли някой да ми отговори ще предоставя ли Общината посадъчен материал на гражданите тази есен и какъв е редът нашият блок да се запише? Искаме да засадим дървета и храсти.

Страници: [1] 2