Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - voivoda67

Страници: [1]
1
В сайта на "Седмица" от 11.01.2013 г. е пусната следната статия:

"Изненада-а!: Броят на вицовете за Радото в „Сл. новини” се оказва по-малък от рекламите във вестника!

Днес вестникът с из/падащ/ тираж „Сл. новини” е отпечатал 6 внушителни реклами на община Сливен и други за търгове и конкурси на цели 3 страници… Дай Боже, всекиму! През близо 20-годишната си история „Седмица” обаче няма и 5 на сто от този късмет. Защо ли?

В този днешен брой вицовете са най-вече за кметовия враг – Радото /5 на брой/, както между впрочем от две-три години насам. Кметът Кольо Милев е положителният герой! – също както Лечков, докато пускаше реклама за много парици на вестника. Ще цитираме поредния кичов слагачески виц на феномена от с. Каменово, известен на обществеността като пръв душеприказчик на почти всички кметове досега:

 

Палмовград

Избиратели питат кмета:

- С тези палми Сливен прилича на Палма де Майорка!

- По-скоро на Палма Генералка! - смее се Кольо Милев.

 

Б. а.: Честно казано, след като прочетох този „виц”, набързо се изнесох към… тоалетната. Да не дава Господ! Между впрочем, къде са палмите?

Георги Вл. ПОПОВ"


Наистина има обяви в броя на в. "Сливенски новини" на цели 3 страници, но не само на три страници.

Обяви има освен това и на 2,3,5,6 и 11 стр. в посочения вестник.
Тъй като в общинската администрация не са тайна цените за площ на в. "Сл. новини", ето каква е печалбата само от един брой - днешния:

3 вестникарски страници х 1150 лв= 3450 лв.

5 обяви /условно определяме стойността на най-малката обява/ х 380 лв.= 1900 лв.

Така само от днешния брой "Сл. новини" получават минимум 5350 лв.

А реклами във вестника, както отбеляза г-н Попов, няма почти никакви. Но за какво са му на Добрин Добрев евтини реклами, като само за един брой дере общината с 5350 лв. При това обявите са отделни от договора за публикуване решенията на общинския съвет, който само за 2012 г. бе 18 000 лв. С обявите и общинските решения м.г. "Сливенски новини" по фактури за общината е надминал рекорда си от времето на кмета Иван Славов точно преди 10 години, когато само за 2012 г. взе около 50 бона.


Страници: [1]