Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Soley

Страници: [1]
1
Часът удари. Нека излезем от затворените бетонни пространства.

Преподаватели, студенти и докторанти от Богословския факултет на Софийския университет подкрепиха с декларация протестиращите студенти и призоваха всички християни у нас да излязат на улицата и “да прояват своята християнска активност и да защитят на дело своите морални принципи и ценности”, пише "OFFnews.bg".
   Богословите подкрепят окупацията на студентите, но посочват, че тя далеч не е достатъчна. Затова апелират за протест “очи в очи” (на улиците и площадите) срещу това, което олицетворява в днешно време злото – Министерския съвет, Народното събрание, Конституционния съд и всички държавни институции, отговорни за хаоса и сриването на държавността.”
   “Часът удари. Нека излезем от затворените бетонни пространства”, зоват от Богословския факултет и се присъединяват към искането за оставка на правителството и разпускане на парламента.
   Eто пълният текст на документа и списък на подписалите се под него преподаватели: "Декларация от преподаватели, студенти и докторанти при Богословския факултет на СУ "Свети Климент Охридски" в подкрепа на гражданските/студентските протести в родината ни срещу компрометираното и некадърно българско правителство".
   Уважаеми колеги – професори, доценти, асистенти, докторанти и студенти, служители на българската Алма Матер – СУ “Св. Климент Охридски”,
   Солидарни с исканията и протестите на българските граждани и на студентите от Софийския университет, ние, преподаватели, студенти и докторанти от Богословския факултет, заявяваме:
   І. Подкрепяме справедливия протест на българското гражданско общество от последните месеци, който е в резултат от безсрамното олигархично управление на страната ни.
   ІІ. Подкрепяме „раннобудните студенти” от Софийския университет, които намериха морални сили да противодействат на безпрецедентното ни държавно управление – арогантно, некомпетентно и безотговорно.
   ІІІ. Редом с тази ни подкрепа, поставяме предложение към всички студенти, преподаватели и служители на Софийския университет за последващ дневен ред: да протестираме “очи в очи” (на улиците и площадите) срещу това, което олицетворява в днешно време злото – Министерския съвет, Народното събрание, Конституционния съд и всички държавни институции, отговорни за хаоса и сриването на държавността. Смятаме, че „окупацията”, сама по себе си, е ход само с временно въздействие и нейното продължение под тази си форма в бъдеще няма шанс за това, което всички искаме – почтено и компетентно управление на родината ни.
   ІV. Като членове на Св. Православна Църква, ние призоваваме всички християни да прояват своята християнска активност и да защитят на дело своите морални принципи и ценности, защото те не са призвани само да свидетелстват за вярата си, а са отговорни за съдбата на света и за своята дейност в него; отговорни са за управлението и реда в нашата страна; отговорни са и за тези, които след тях ще носят Кръста на Христос за спасението на света, като нова реалност и начало на Божието царство на земята.
   За това призоваваме:
   "Часът удари и светото дело на гражданското общество и на академичната общност е започнато. Сега е минутата. Нека да излезем от затворените бетонни пространства, за да отстояваме нашите принципи и идеи, като поискаме незабавна оставка на парламента и на правителството! Да направим заявка за осъществяване на истински морал в държавнически и обществен порядък, в който да живеем достойно ние и идните поколения".

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/163712-богослови-от-су-часът-удари-нека-излезем-срещу-злото.html

Страници: [1]