Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Dimitar Bayatov

Страници: [1]
1
ИСТИНСКИ ОБЯСНЕНИЯ, ПИСАНИ СЛЕД КАТАСТРОФИ:
'Тръгвайки на работа в 7 тази сутрин, изкарвайки колата от гаража на улицата, се сблъсках с автобус. Автобусът беше подранил с 5 минути.'
'Инцидентът стана, защото с едното око наблюдавах камиона отпред, с второто - пешеходеца, и с другото - колат а отзад.'
'Започнах да намалявам скоростта, но колите отпред бяха по-неподвижни, отколкото мислех.'
'Не знаех, че ограничението на скоростта е валидно след полунощ'
'Колата пред мен блъсна пешеходеца, но той се изправи, затова го блъснах и аз.'
'Другият автомобил се сблъска с моя, без да даде предупреждение за намерението си.'
'Ударих се в неподвижен камион, който идваше отсреща.'
'Пешеходецът ме блъсна и отиде под колата ми'
'В опит да убия муха, се ударих в стълб.'
'Невидим автомобил се появи от нищото, удари колата ми и изчезна.'
'Бях изхвърлен от колата, когато тя се отклони от пътя. По-късно бях намерен в канавката от някакви крави.'
'Мислех, че прозореца ми е свален, но открих, че е вдигнат, когато подадох глава през него.'
'Бях карал автомобил от 40 години, когато заспах на волана и катастрофирах.'
'Когато наближих кръстовището, изведнъж се появи знак на място, където знак 'стоп' никога не се беше появявал преди.'
'За да избегна удар в бронята на колата отпред, ударих пешеходец.'
'Казах на полицаите, че не съм пострадал, но след като махнах шапката си, открих, че имам фрактура на черепа.'
'Бях сигурен, че старецът няма да успее да стигне до другата страна на пътя, когато го блъснах.'
'Пешеходецът нямаше представа накъде да бяга, докато го прегазвах.'
'Непряката причина за инцидента беше нисък човек в малка кола с голяма уста.'
'Стълбът се приближаваше. Опитах да го избегна, но ударих предната му страна.'
'Опитвах да се науча да карам със серво. Завъртях волана колкото сметнах за необходимо и се оказах в друга посока, карайки срещу движението.'
'Изкарвах колата от гаража на задна, както обикновено, когато бях ударен от другата кола на същото място, където бях удрян няколко пъти преди.'
'Когато видях, че не мога да избегна сблъсъка, натиснах газта и катастрофирах в другата кола.'
'Инцидентът стана, когато предната дясна врата на колата зави без да подаде сигнал.'
'Никой не беше виновен за инцидента, но той никога нямаше да стане, ако другият шофьор беше внимавал.'
'Пешеходецът побегна към тротоара, но аз го уцелих.'
'Инцидентът стана, когато опитвах да си възвърна контрола над колата, насочвайки я към другото превозно средство.'
Още:
http://bg-jokes.com/best.php?r=vic&most_viewed=1

6
Седемте рилски езера загиват!


Седемте рилски езера загиват. Специалистите говорят за невъзстановими разрушения в екобаланса на това уникално място. Нерадостната съдба на езерата представлява класически пример за властващата схема на беззаконието.

Разрушенията вече са видими и с просто око - растителността изчезва, а ерозията и замърсяването, които превръщат езерата в блата, се разрастват все повече. Окончателно изчезват уникални биологични видове, унищожават се условията за живот на редки и защитени птици и бозайници.

Тази отчайваща картина едва ли е изненада за някого. Тя съвсем буквално потвърждава неизброимите предупреждения, отправяни години наред от природозащитниците с всички възможни средства, до всички възможни отговорни институции, на които никой не обърна внимание. Че това ще се случи бе отдавна очевидно и за неспециалистите - поне от момента, в който стана ясно, че до Седемте рилски езера ще стига лифт.

Вредата от човешкото присъствие

Той заработи през 2009-та година и оттогава броят на посещаващите района е нараснал многократно. През лятото лифтът превозва на всеки 17 минути по 360 души. На ден - по 6 хиляди. На най-оживените пътеки в най-оживените дни съотношението е човек на метър. Впрочем, пътека е силно казано - тълпите посетители унищожават тревата, след което дъждовете свличат пръст, прахоляк и органични отпадъци в езерата, затлачват ги и ги заблатяват. Към всичко това, при почти пълната липса на каквато и да било инфраструктура, трябва да се добавят и следите от задоволяване на всевъзможните битови, хранителни, хигиенни, физиологични и развлекателни потребности на пристигащите с лифта, много от които остават и да пренощуват.

 
Ще сгрешим обаче, ако стоварим вината за унищожаването на природния феномен върху несъразмерното и агресивно човешко присъствие. Това присъствие е по-скоро следствие. Истинската причина за бедствието, сполетяло природата, е друга. Тя пак е свързана с човешка дейност и може да се обобщи с една дума - беззаконие. Защото лифтът до езерата е незаконен. Построяването и пускането му са резултат от многократни нарушения и заобикаляне на поне три закона. Ако те бяха спазени, лифтът не би трябвало да съществува. Или най-малкото предварително щеше да е направена оценка и щяха да бъдат взети мерки за ограничаване на потока от туристи до поносими за екосистемата нива. Което, впрочем, не е направено и до днес.

Мистичната история на лифта

Историята на този лифт е вече 15-годишна и съдържа всички основни елементи в характерната българска схема на подобни беззакония. Най-напред тайнствен инвеститор, зад чиято офшорна регистрация като по правило в края на краищата прозират лица и кръгове, свързани по един или друг начин с властта. После - държавните институции, които си затварят очите за закона и загърбват задълженията си към обществения интерес, за да окажат любезно съдействие и да обслужат частните интереси. Накрая обикновено и съдебната власт се оказва безсилна. В нашия случай преди месец прокуратурата е прекратила досъдебното производство срещу замесени в сагата с лифта длъжностни лица поради "липса на доказателства".

Всичко става и с активното съучастие на местната власт и местното население, подлъгано с обещанията за несметни богатства. Задължителна част от сценария са неправителствените организации-ментета и "гражданските" контрапротести. Докато паралелно се води организирана истерична клеветническа кампания срещу онези, които се опитват да спасят природата, като настояват да се спазва законът.

 

 

Схемата е универсална

Грозните резултати от прилагането на тази схема на беззаконието могат да се видят навсякъде по планините и морето. Тя обаче е далеч по-универсална и нейна жертва е далеч не само природата. С неизменната цел за разграбване и източване на обществени ресурси тази схема постепенно завладя цялата институционална структура, превръщайки икономическия и политическия живот и самата държава в корупционно блато. Обхвана и обществената тъкан, предизвиквайки морално и ценностно "заблатяване".

Надеждата е единствено в събудилата се гражданска енергия - надежда не само за природата, но и за цялата държава. Впрочем, емблематичните за властващата корупционна схема законови поправки "Витоша ски" бяха отменени в резултат на също така емблематичните протести през лятото на миналата година. Които пък станаха първообраз на днешните протести.

Автор: Я. Бояджиев; Редактор: Б. Михайлова

8
https://www.facebook.com/events/146657945527277/

Ние сме хората, които не сме представени в Парламента. Някои са гласували за партии, които не успяха да преминат бариерата. Други са дали гласа си за парламентарно представени сили, защото са повярвали на обещанията им, а вместо това получават пошъл спектакъл. Има и негласували, но все пак омерзени и погнусени от разиграващия се грозен сериал по върховете на властта.

Протестираме заради присъствието на хора като Делян Пеевски в Народното събрание. Протестираме срещу избора на Волен Сидеров за шеф на комисия “Антимафия”. Протестираме срещу епидемията от "катарзис", позволяваща на всякакви политически и морално компрометирани лица да бъдат назначавани на високи държавни постове. Протестираме срещу това, че е напълно неясно кой управлява държавата. Искаме да знаем чия кукла е господин Пламен Орешарски и кой диктува неговите действия и бездействия. Протестираме срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестираме срещу олигархията, която поддържа всяка власт. Протестираме срещу олигархията, която унижава гражданите с безумни назначения и огромна наглост! Този път, поднасяйки си цялата държава на тепсия.

Нашите искания са за върховенство на закона, прилагане на законите, морал в политиката, придържане към европейските ценности. Всяко правителство, което си позволи да наруши тези ценности, трябва да знае, че ние сме тук и ще реагираме.

Това е културният протест на културните хора. Ние няма да издигаме обидни лозунги, нито лозунги, които разделят. Ние сме обединени в искането олигархията да напусне властта и България да се развива според стандартите на европейските демокрации като достоен член на Европейския съюз.

Всеки от нас участва в протестите, за да опровергае заблудата, че от отделния гражданин и избирател нищо не зависи. Всички ние сме граждани на България и граждани на Европейския съюз и го доказваме, като открито, ясно и безкомпромисно изразяваме гражданските си позиции.

Протестът ни не е обвързан с никоя политическа сила, нито цели връщането на определени политически сили във властта. Партиите, които искат власт, ще трябва сами да заслужат доверието на суверена.

NB!
Всякакви призиви за насилие и омраза ще бъдат считани за провокация и ще бъдат изтривани. Езикът на омразата не е нашият език!

9
Преди имах куче и за 12 години съм виждал много кърлежи по него (редовно го извеждах сред природата) , или по пода , но винаги мъртви . Ползвах пудра "Тапилан" и нямах проблеми ! Но сега вече имам дете и това с кърлежите из града е много притеснително , особено като се има предвид , че всяка ясла и детска градина е със зелени площи !

10
Други / ПРЕМЕСТЕНО: продавам
« -: 28.01.2013 10:06:34 »
Тази тема е преместена в Обяви.

http://forum.sliven.net/index.php?topic=10528.0

11
Ако не друго , то поне кръговите СА необходимост и разликата е осезаема , а специално това на Г.Данчев , колкото и да не го харесвам като изпълнение , леките катастрофи там бяха ежедневие , а и не помня колко бяха инцидентите с пешеходци , завършили с  фатален край !
Та баш за това да плюем....малко не върви , поне според мен !
За всичко друго ще следя темата с интерес !

12
Има само една важна подробност за ComNET , или поне до преди година - имат ограничение по TTL , което естествено съм преодолявал ...
За булсат истината е,че за 10лв.(най-високата такста) са повече от добре(в момента ползвам техните услуги),НО не знам дали навсякъде имат оптика,а по въпроса който е засегнатл Калчно,не е прав,относно телевизията са БЕЗУМНО бавни,но спрямо интернета(там е фирма партньор) няма никакви проблеми , освен това нямат никакви ограничения.Не съм се интересувал как стоят нещата с ип-та, но предполагам ще отговарят на изискванията Ви....

13
даите мнения за вашия интернет доставчик. моля да не пишат служители на фирмите или предобедени потребители. за кабелтел и Бтк въобще нежелая да чувам повече  >:(  няма такива злета !!!
Сега сам на гости на един приател и днеска са го пуснали на Комнет. Нета изглежда перфектен но незнам дали е стабилен и дали няма да се случи от 30 дни 20 да е без нет.


Благодаря за помоща Ви
на комнет съм от година-две и нет-а ми е спирал само когато в целия град,а и не само нямаше нет....а и когато забравя да го платя,но пък от скоро се научиха и да пращат смс-и с напоняне ;)

14
Аз имам едно питане :
Защо отивате на консултация с лекар,щом Вие решавате с какво да си лекувате детето ?

15
Тази тема е преместена в "Разни".
Има правилно място за обяви !
http://obiavi.sliven.net/

Страници: [1]