Автор Тема: Как Лечков прецака спортуващите на стадиона в Сливен  (Прочетена 1206 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11326
  • Пол: Мъж
    • Профил
Как Лечков прецака спортуващите на стадиона в Сливен

Семейната фирма на Йордан Лечков ще взема по лев от онези, които желаят да спортуват на стадиона - съобщиха вчера медии. Това е поредният акт на бившия кмет в ущърб на сливенските граждани.

В договора за концесия, сключен между община Сливен с ГД "Спорт палас" и "ММ 9" ЕООД, раздел 4 "Права и задължения на страните”, чл.6, т. 10 е записано: Концесионерът е длъжен "Да осигурява ежедневно, с изключение на дните, в които се провеждат състезания, по два часа свободен достъп на гражданите до спортните обекти - лекоатлетическата писта и южен затревен терен по график, определен от концесионера и обявен публично за упражняване на спорт".

С какви аргументи Лечков налага такса: ами с шмекерски. Теренът бил замърсяван от спортуващите с отпадъци от бутилки и ...памперси. Вероятно същите памперси са изпаднали от бебенцатата, когато са тичали по въпросната писта. Тревата на игрището пък била използвана за пикници. Увреждала се скъпата тартанова лекоатлетическа писта, използвана от любители - велосипедисти и т.н.

Но почакайте! - ще кажат читателите. - Нима стадионът е на самообслужване? Нима е оставен без контрол? Нима за опазването на терена, пистата и пр. не са ангажирани хора, които да следят и недопускат бели от страна на спортуващите? Звучи смешно наистина, и за всеки е ясно, че е търсен предлог както за налагането на въпросната такса, така и за ограничаване на желаещите да идват тук. Отсега нататък жадуващите за спорт ще могат да го правят от 12 до 13 часа /представете си го при 38-39 градуса температура през август например/, и от ... 22 до 23 часа нощем! Колко ли ще отидат да спортуват тогава? Е, нали според договора концесионерът решава и формално няма нарушение. Но поредният акт на бившия кмет още веднаж показва, че той е загрижен единствено за собствения си интерес. В същия раздел, т.21 е записано:...”Да предоставя спортните обекти и съоръжения за провеждане на културни, обществени и други прояви със социален характер..."

Колко от вас, читателите, ще се сетят за подобни тържества, концерти и пр. на стадион "Хаджи Димитър". Ние поне не се сещаме, защото "уникатът" от Воденичане ревниво бди над всяка тревичка от футболния терен. Че Сливен да не е Каварна и Лечков да не е Цонко Цонев пък?!!

От сключването на договора досега отстрана на концесионера са извършени много нарушения, но ние няма да подминем само едно. За него сме писали неведнаж и то е свързано със самото сключване на договора. Йордан Лечков печели концесията още през 2003 г., но в абсолютен конфликт на интереси, полага подпис под него заедно със сестра си година след като е избран за кмет. Подписва се наравно с Диана Лечкова, като президент на ОФК "Сливен”, а като концедент от името на общината слага подпис зам.-кметът Румен Андонов. Но има още нещо, което няма аналог в правото и заради което договорът може да бъде обявен за невалиден и сега от Кольо Милев и общинския съвет.

А то е, че от вече споменатия чл. 6 за задълженията на концесионера мистериозно е „изчезнала” т. 18, свързана с негови отговорности. И това е станало през главата на тогавашния общински съвет.

Всичко дотук оставяме на коментара на читателите и на шефовете на общината.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.