Автор Тема: Относно: „Интегриран проект за благоустрояване на парк „Юнак” гр. Сливен  (Прочетена 3879 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jivko1128

 • Младши
 • *
 • Публикации: 50
  • Профил
              Уважаеми Дами и Господа,   
     Гражданин на град Сливен Ви Сигнализира за извършени законови нарушения на Кмета на Община Сливен, касаещи сключване  договор на завишени цени на строително монтажни работи и на материалите на гореспоменатия обект и факти, че фирмата „ВОДСТРОЙ-98” АД спечели търг с цена по-висока с 800000 лева  от минимално посочената на  първия в класирането при избор на изпълнител по обществена поръчка, като Водстрой-98 АД беше класирана на четвърто място от Комисията по избор  въпреки завишените цени,  Кмета класира на Първо място и сключи договор имено с нея.
Сливен има възможността да бъде лишен от Европа, за тези сделки, не искаме да се повторят и градът от стоте войводи да се превърне в град на стоте хайдути. Затова трябва спешна проверка на процедурата по избор на изпълнител и на договора като се предотврати започнатата корупционна схема.
Сливен ще се  прости с десетките милиони левове за ремонта, а случаят ще  обрасне в съдебни дела. Изгубените европейски средства по най-големия и най-важния проект за града бяха, печелещия ход за Генерала, но пълна загуба за Сливен, и това ще е една от причините Генерала да му се покаже подписка за ограбването и да се изправи със своите фирми от който е заобиколен  пътят към затвора!!! Новият проект бе възобновен от екипа на сегашния кмет Кольо Милев (БСП). След като фирмата изпълнител беше нагласена. Процедурата е нагласена и я спечели Консорциума П.Г.Хидропартньори" ДЗЗД, в който влизат „Водстрой 98"АД /София/, „Балканстрой - София" АД и „Балканстрой" АД /София. В документацията е посочено, че евентуални подизпълнители ще бъдат „Стройконсулт" ЕООД - Сливен и „Гради" ЕООД – Сливен! Реално това са хора на кмета  Милев-БСП, Лечков-Герб, Петко Геров-БСП, Дилян Пеевски-ДПС, Цветан Василев-Герб ! Честито на сливналии !
Новината би била добра, ако фирмата небе класирана четвърта след отваряне на офертите, а изпълнението - с близо 600000 хиляди по скъпо от предложението  на една от другите фирми. На какъв принцип е избрана "Водстрой"98 , не БЕШЕ ясно.  Явно не е по най - изгодна оферта, не и по опит на изпълнение на подобни проекти. Може би решаващият критерий е близостта с кмета Кольо Милев. И близостта на Милев с Корпоративна банка, която пък е собственик на "Водстрой"98 АД, както твърдят фактите. Парите на Общината са в Корпоративна банка, преместени там от Милев /на което, държим да подчертаем, той има право да краде/. Сега тази фирма, която същата банка притежава, ще изпълнява общински проект. Какво става? И пак няма лошо, но ако процедурата бе ясна и проведена с така обичаната от сегашната управа дума "прозрачност". Но не е, както и не е ясно, какви бяха облагите за Общината при избор на Корпоративна банка за обслужване на сметките на Общината. Явно пак ще се позоват на банковата и търговска тайна. Общината обаче е публична институция и финансите с който оперира, тоест харчи, също са публични. По простата причина, че идват от нашите данъци. Другото е оправдания, явни лъжи и опит за хвърляне на прах в очите и замитане на следи.
Сливналии имат право да знаят кой и как се разпорежда с тяхните пари.
Фирма, свързана с Цветан Василев, ще строи парк Юнак!Връзката с Цветан Василев и кмета Милев, от къде започва?Като гледам тук кмета Милев се изкарва  защитник на тезата, че конкурс се лесно не се печели а се дава на участник, конкурсът си е конкурс? Абе, вие добре ли сте? Нали всички знаем как всеки конкурс може да се сведе до един участник?! А да питам аз, КОГА ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ШЕ ОТГОВОРИ - КОЛКО ОТ СРЕДСТВАТА НА НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИТЕ ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА СИ СЪХРАНЯВАТ СРЕДСТВАТА В БАНКАТА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И каква част от тия средства се съхраняват на безсрочен влог - сиреч, с 1 % лихва? Е, тогава ще ни стане ясно, дали не се вземат на...  концесия държавни активи от частни лица, с общи държавни пари! До тогава - не се приема завземането на най-печелившите отрасли в нашата икономика, само или предимно, от банката в която държавните пари стоят срещу неизвестна лихва?! Имат право и на отговори, а не на неоправдани позовавания на търговска тайна и декларации, че в Общината щели да подписват декларации за конфеденциалност, както се заканил Милев. Т.е. официално се запушват усти, за да не знае никой какви се вършат в Сградата под часовника. Лошото е, че заради обжалване на обществената поръчка за парк "Юнак" от страна на недоволни участници в процедурата, ще се забави изпълнението на проекта, но винавен е кмета който сам се разпорежда. Което не е добре за всички нас, които живеем в Сливен и искаме нещата да се случват не под масата! Само да припомним, че проектът за благоустрояването на парк „Юнак” се финансира по ОП „Регионално развитие”. Проектът е на обща стойност 4 милиона и 865 лева. Около четири милиона и половина лева ще бъдат предназначени за инфраструктурни дейности в парка, който е на площ около 100 декара.
« Последна редакция: 28.04.2013 19:05:07 от jivko1128 »

Неактивен d_bozhkov

 • Младши
 • *
 • Публикации: 65
  • Профил
  • http://www.dbozhkov-bg.narod.ru
То е ясно,че има далавера и завера във всички договори,които се сключват от общината и при сегашния и при предишния кмет , но по-добре да има нещо направено отколкото да се замразяват обектите и да се чака месеци на ред съдебно решение.
Примери много и все в ущърб на НАС гражданите на града.
А че някои хора са за затвора в това няма съмнение , но едва ли ще влязат , пак заради калпавата ни съдебна система.
Ето това е най-скъпото ,което имам !
www.bozhidar.narod.ru