Автор Тема: Втори шанс за водния проект в Сливен  (Прочетена 22882 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11622
 • Пол: Мъж
  • Профил
Втори шанс за водния проект в Сливен

Една новина с мирис на милиони разбуни Сливен. Общината в града под сините камъни рестартира водния проект на града на стойност 64 милиона лева, който бе спрян миналия август поради съмнения за нарушения.

Договорът за проекта ще бъде подписан на 17 септември, обяви кметът Кольо Милев. Двете страни по контракта са община Сливен и МОСВ.

Очаква се реалната работа по проекта да започне идната пролет и да продължи две години. Ще бъдат построени 29 км. канализационна мрежа и 21 км водопроводна мрежа, каза кметът Милев.

Изпълнителят на проекта ще бъде определен след пускане на обществена поръчка от общината тази есен. Очаква се победителят да стане ясен в края на тази година.

Миналото лято правителството спря парите за водния проект, след сигнали за нередности, изпратени до Европейската комисия. Година по-рано обаче работата бе спряна, след като бившият кмет развали контракта с изпълнителя, а част от центъра на града остана разкопан три години. Това пък доведе до недоволство, остри политически сблъсъци в общинския съвет, сигнали до прокуратурата и яростно противопоставяне, завършило със смяната на властта в общината.

СТАНДАРТ news
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен vaniapetrova

 • Нов
 • Публикации: 6
  • Профил
Ще стане ли по – скъпа водата на сливналии?

12.09.2012 / 15:06

Леко недоумение буди представената проекто- сметка на интегрирания проект за водния цикъл на Сливен. Според него предстои изграждане на около 29 км канализационна и 21 км. водопроводна мрежа. Т.е - 50 км. обща продължителност на трасетата Стойността на проекта е 63 528 678, 32 лева. Съфинансирането от Община Сливен е в размер на 4 802 768, 08 лева. Срокът за завършването на дейностите е краят на 2014 г.

Елементарна сметка обаче показва лека неувръзка. Първоначалният проект за водния цикъл на Сливен, който включваше и злополучния булевард „Хаджи Димитър” включваше 80 км. ВиК трасе и 30 км. канализационна мрежа. Общо – 110 км. трасе. Стойността на проекта бе 80 млн. лева. Т.е – сега проектът за 50 км. ВиК трасе, или с 60 км. по – малко , ще струват само с 16 млн. лева по- малко. Или силно е нараснала стойността на строителните дейности, или...

Второ, с европейски средства се покриват проекти до 50 млн. лева. А този на Сливен вече е с близо 14 млн. повече. Т.е, Европа ще даде точно 50 млн. Откъде ще дойдат останалите 14 млн. лева ? И дали и тях няма да се наложи да поеме сливенският данъкоплатец, т.е – ние?

А в този случай колко ще струва водата ни, за да покрием средствата за съфинансиране. Защото единствените приходи за съжаление, които влизат сега по сметките на Общината, са от данъци. А тези сметки на всичкото отгоре са запорирани. И пак стигаме до там – откъде пари за съфинансиране?

И кръгът се затваря. Остават въпросите, защо по – малко работа струва повече, откъде и колко точно е делът на Общината в този проект, откъде идат парите при запорирани сметки и колко в крайна сметка ще ни струва водата? И още един въпрос, какво става с пречиствателната станция. Защото при нови тръби, но непочистена вода, май пак сме прецакани.

Въпросите са съвсем добронамерени и очакване разяснения. За нас по – важна е истината, дано я научим. При цялата прозрачност, която се декларира в Сградата под часовника, не би трябвало да е проблем.

Източник:
http://vagabont.sliven.net/index.php?id=85685

Неактивен Umeren

 • Младши
 • *
 • Публикации: 70
  • Профил
След като подписването на договора по новия проект за Воден цикъл в Сливен ще стане факт на 17 септември, нека поздравим кмета Кольо Милев и неговия екип за свършената работа! С това Кольо Милев и неговия екип доказаха, че могат да подготвят и печелят сериозни проекти.

Вярно е, че обхватът на новия проект от общо 50 км трасета е много по-малък от прекратения стар проект, чиито трасета бяха общо 116 км.
Вярно, че в другите градове проектите за Воден цикъл са много по-мащабни и цялостно решават проблемите с водоснабдяването и канализацията. Община Костинброд, например,  с население около 13,000 души спечели проект за воден цикъл от близо 100 милиона лева, а община Сливен с население около 150,000 души печели проект за 64 милиона лева.
Вярно е, че няма помпени станции и други съпътстващи скъпи съоръжения, както в прекратения проект.
Вярно е, че в проекта не е включена Пречиствателната станция за питейна вода.
Вярно е, че цената на новия проект е меко казано смущаваща – 64 милиона лева при 80 милиона за прекратения проект, или при новия проект 1 км трасе струва средно 1,280 милиона лева, докато при прекратения проект цената беше около 0,690 хиляди лева. Т.е сегашният воден цикъл излиза около 2 пъти по-скъп на километър трасе от прекратения. Тук кметът Кольо Милев и министър Нона Караджова дължат обяснение. Интересно е да знаем и кой е остойностил проекта, на каква база и кой е одобрил финансовата оценка?

Но, както е казал писателят Иван Славов – „По добре кич, от колкото хич.”

Алтернативата беше да няма никакъв проект, тъй-като срокът за усвояване на средствата е до края на 2014. Нека пожелаем на кмета Кольо Милев и екипа му успех в реализирането на проекта, както и спечелване в най-скоро време на още нови сериозни проекти за подобряване на инфраструктурата на община Сливен.

Неактивен izosa

 • Нов
 • Публикации: 2
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #3 -: 13.09.2012 15:16:36 »
То сигурно проекта е за напояването на палмите в Сливен  ;D

Неактивен izosa

 • Нов
 • Публикации: 2
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #4 -: 13.09.2012 15:59:27 »
То сигурно проекта е за напояването на палмите в Сливен  ;D
Ето и предварителни снимки от новата система.

Неактивен KAMTE

 • Нов
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #5 -: 13.09.2012 23:43:26 »
Izpalnenie za dve godini?Kak li se kopaiat 50km za tolkova vreme? :(Moje bi az neshto nerazbrax?Izliza ,che shte bade xem skapo,xem nekachestveno.)
Моля,пишете на кирилица !Благодаря !
« Последна редакция: 14.09.2012 12:40:13 от admin »

Неактивен Анализатора

 • Младши
 • *
 • Публикации: 87
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #6 -: 14.12.2012 01:10:48 »
Колкото по-прост е един човек, толкова по-щастливо и безгрижно живее.
До този извод може да стигне всеки средностатистически полуобразован човек след като се поразходи насам-натам сред делата на община Сливен и по-точно като се позапознае с мистерията на обществените й поръчки.
Повод за тези размисли станали повод за следващия критичен и безпристрастен анализ е обявената обществена поръчка за:

Документ: Обявление за поръчка (ЕС) (510730)
Възложител: Община Сливен 
Получен на: 26-11-2012 
Преписка: 00118-2012-0038 (Отворена)
Процедура: Открита процедура по ЗОП
Име: „Избор на изпълнител за техническа помощ /експертни консултантски услуги/ на проект „Интегриран проект на водния цикъл на град Сливен”
Описание: Предметът на настоящата обществена поръчка е извършване на външна техническа помощ на екип от квалифицирани външни консултанти, които да подпомагат Звеното за управление на проект „Техническа помощ за организация и управление на проект „Интегриран проект на водния цикъл на град Сливен”, включващо служители на Бенефициента и служител на ВиК оператора, според действащото законодателство, изискванията на Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г." и тези на Възложителя. 
Краен срок за получаване на оферти или заявления за участие: 20/12/2012 16:00
Особености:
http://rop3-app1.aop.bg:7778/portal/page?_pageid=93,662251&_dad=portal&_schema=PORTAL
За тези които не искат да се ровят в публичните дела на общината по-долу давам копирано съдържанието което събуди в мен тези размисли:
II.2)
Количество или обем на поръчката
ІІ.2.1)
Съвкупно количество или обем
В рамките на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши следните основни задачи: Задача 1: Разработване на процедури за мониторинг (проверки на място) и докладване; Задача 2: Разработване на процедури за администриране и докладване на нередности; Задача 3: Разработване на процедури за осигуряване на информация и публичност; Задача 4: Разработване на процедури за съхранение на документи; Задача 5: Разработване на детайлна система за финансово управление и контрол (СФУК) на дейностите в рамките на проекта; Задача 6: Координация и съблюдаване на напредъка по изпълнение на проекта, посредством контрол и анализ на времевите графици по отделните дейности в рамките на проекта; Задача 7: Разработване на Стратегия за управление на риска в рамките на проекта; Задача 8: Предоставяне на компетентна юридическа помощ на всички етапи на изпълнение на проекта; Задача 9: Осъществяване на периодични срещи с членовете на ЗИП за обсъждане на напредъка по изпълнение на проекта и проблеми, свързани с извършване на услугите, доставките и строителството, както и подготовка на експертни становища за тяхното преодоляване и решаването им.

Прогнозна стойност без ДДС
850000 BGN


Честно казано, признавам, че не знаех, че сливенския кмет е заобиколен от толкова некадърен управленски екип. Сега осъзнавам, че бедата за избора на Лечков за кмет е същата причинила избора на кмета Милев, а именно изключително ниското интелектуално и образователно равнище на сливенския електорат - с две думи казано: НЕУК НАРОД.
Искрено се надявам някой буден гражданин да се засегне от тая обида и да ме опровергае с неопровержими доказателства.
Нека сега да анализираме както му е ред за какво "Общинката ООД" дава 850 хиляди левчета.

Първо. Разработване на процедури(?) за мониторинг (проверки на място) и докладване. Мнооого сложна работа. За нея се изисква специално образование, такова каквото имаше небезизвестното Радо така както го беше написал собственоръчно в профила си във фейсбука - ВИШЕ (а се присмивахте на Лечков, че пишел ГРАТ, а не град).
Второ. Разработване на процедури за администриране и докладване на нередности. Значи, ако тези "велики" експерти разпишат процедури с които се връзват ръцете на ефективния надзор, то няма да има начин някое наивно дете да се провикне с насмешка: "Яяя вижте, вижте, Царят е гол!". Аз ли съм идиот или тия в общината са пълни идиоти? Не разбирам. Има проекти за тези водопроводи и канализации. Има обществена поръчка за избор на изпълнител. Той си дава цената, срока за изпълнение, график за изпълнение по месеци, седмици, дни. Избират го според това дали покрива всички изисквания за налична техника, за обучен персонал, за наличие на всички тъпи и безсмислени (по български) сертификати по ISO. Определят фирма за строителен надзор, която следи проекта да се изпълнява стриктно, без отклонения и ако има и най-малко отклонение или нередност строителния надзор веднага спира изпълнението. Това са условия и правила разписани в действащата законова уредба - нарича се Закон за устройство на територията. В този процес няма място за тикви и кратуни, които да разписват процедури за администриране и докладване на нередности.
Ето тази обществена поръчка е нередност. ГОЛЯМА НЕРЕДНОСТ.
Трето: Разработване на процедури за осигуряване на информация и публичнос; Егати сложната работа, егати чудото. Какво толкова има да се разработва, че и процедура. Това е проста работа бе аланкоолувци. Вменявате на строителния надзор да дава пресконференция два пъти в седмицата в пресцентъра на общината и заделяте 2кв.м от стъклената витрина на входа за текущия ход на работите.
Четвърто: Разработване на процедури за съхранение на документи. Е те тука вече въздуха ми взе да свършва и почвам от удивление да дишам като шаран на никулденска трапеза - направо ИЗБИХА РИБАТА С ЯДРЕНА БОМБА. Съхранението на документите е задължение на изпълнителя и надзора и накрая нещата приключват с предаване на два комплекта екзекутивна документация.
Пето: Разработване на детайлна система за финансово управление и контрол (СФУК) на дейностите в рамките на проекта; Тук вече съм леко раколебан, защото всъщност проекта може би включва пилеене на пари за ненужни и безсмислени дейности. Какво толкова сложно има в тази работа. Заплаща се авансово една част от един етап и на всеки следващ етап се дозаплащат реално извършените работи. Тестват се готовите участъци и се остойностяват според тръжните документи на изпълнителя. Фасулска работа.
Шесто: Координация и съблюдаване на напредъка по изпълнение на проекта, посредством контрол и анализ на времевите графици по отделните дейности в рамките на проекта. Такава координация ще е необходима само на бавноразвиващи се индивиди, които не виждам как биха доказали необходимите обороти за участие в тръжната процедура за избор на строител-изпълнител.
Седмо: Разработване на Стратегия за управление на риска в рамките на проекта. Тук най-големият риск е да се разпърди гърнето на кметовите фирми, така както се разпърдя на Лечково-РадостинРусевите фирми - Булгейтове, бели Ружи и пр.
Осмо: Предоставяне на компетентна юридическа помощ на всички етапи на изпълнение на проекта. Е, тя рибата вече е избита и не остана даже хайвер за тарама. Хем юридическа, хем компетентна. Развяха бял байряк некомпетентните юристи на общината. Признаха си, че са некомпетентни, щом търсят някой отвън да свърши работата им.
Девето: Осъществяване на периодични срещи с членовете на ЗИП за обсъждане на напредъка по изпълнение на проекта и проблеми, свързани с извършване на услугите, доставките и строителството, както и подготовка на експертни становища за тяхното преодоляване и решаването им. Нещо от рода на: "Мараба, Кольо! Ко стаа? Върви ли работата?" кольо:"Мараба аркадашлар! Нема геле. Всичко е шест! Ши стани! Глей ко ти казвам. Довечера в 20.00, както обикновено - среща на софра. Имаме две туби вино да преодоляваме."

И този фарс целия за сумата от 850хиляди грешни лева? Не е истина. Това е някакъв кошмарен сън. Това е силен шамар с олайнена ръкавица в лицето на всеки български инженер и специалист от строителния бранш.

Неактивен Diado_koleda

 • Младши
 • *
 • Публикации: 193
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #7 -: 17.12.2012 02:29:19 »
Който се уреди до тази баница ще хапне доста добре.
Loading...

Неактивен Анализатора

 • Младши
 • *
 • Публикации: 87
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #8 -: 18.12.2012 01:05:35 »
Дядо Коледа е донесъл една тава мааазни баници на Дядо Кольо. 8)
« Последна редакция: 18.12.2012 01:07:15 от Анализатора »

Неактивен Анализатора

 • Младши
 • *
 • Публикации: 87
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #9 -: 25.12.2012 02:25:11 »
Гореизложения текст в червено и зелено може да се преведе на езика на футбола, който е "майчин" за почти всеки българин, приблизително със следното сравнение.
Да си представим, че Лечков иска да печели от "черно" тото, но за това му пречат ясните правила на футболната игра. За да преодолее правилата той си поръчва на "консултант" да му разпише процедури за провеждане на футболните срещи, за мониторинг на футболните срещи, за съхранение на документацията свързана с провежданите футболни срещи, за наблюдение на хода на срещите, за начина на отразяване в медиите.
Признавам, че това звучи абсурдно и безсмислено, но не е всичко.
Представете си, че този консултант разпише нови правила за футболните срещи в Сливен. Играе се само с една врата и това е вратата на гостуващия в Сливен отбор. Играчите на двата отбора ще трябва да целят тази единствена врата и резултата в най-добрия случай за гостуващия отбор ще бъде 0:0. Няма да има никакъв начин гостите да отбележат гол защото няма врата в която да стрелят освен за реализиране на автоголове в собствената им врата.
Ето така стоят нещата с тази обществена поръчка, като тази измишльотина за футбола.
Има само една малка разлика. Това във футбола няма как да се случи, но в обществените поръчки се случва всеки ден. Така ще могат да правят безобразия по съвсем законно написани нови правила и краденето на пари ще бъде "НАЙ-законно".
 :)

Неактивен Анализатора

 • Младши
 • *
 • Публикации: 87
  • Профил
Предметът на настоящата обществена поръчка е извършване на външна техническа помощ на екип от квалифицирани външни консултанти, които да подпомагат Звеното за управление на проект „Техническа помощ за организация и управление на проект „Интегриран проект на водния цикъл на град Сливен”, включващо служители на Бенефициента и служител на ВиК оператора, според действащото законодателство, изискванията на Оперативна програма
"Околна среда 2007 - 2013 г." и тези на Възложителя.


Родна реч оМАЙНА сладка! Нека проведем един логически мислен разговор с компетентната инстанция в която "функционира" това Звено за управление на проект.

Какво правиш? - Как какво? Правя помощ. :o
На кого правиш помощ? - Как на кого? На екип от квалифицирани външни консултанти.
А квалифицираните външни консултанти какво ще правят? - Как какво? Ще подпомагат Звеното за управление на проект.
Какъв проект УПРАВЛЯВА Звеното за управление на проект?- Как какъв? "Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен".
Това проект НА воден цикъл ли е или е проект ЗА воден цикъл? - Как да ти кажа? От тези прости въпросителни изречения съвсем се обърках. Нищо не разбирам от цялата тази работа. Аз просто съм един държавен служител и нямам друго качество освен да съм служител, да идвам "на работа" в общината и да получавам заплата.
Има ли и други като тебе? - Как така? Що за въпрос. Аз съм най-умния от всички и по подразбиране съм компетентен.
Сигурен ли си че си компетентен? - Как така? Не знам. Кмета ми каза, че ме назначава за компетентен, а кмета по подразбиране е всякак по-умен и от теб. (б.а. Предпочитам да не изразявам съгласие с последната ти мисъл и да се концентрираме върху същността на нещата.)
А според действащото законодателство, редно ли е да заемаш такава длъжност при положение, че си професионално неподготвен? - Как така? Аз съм назначен да изпълнявам длъжността на компетентен специалист.
Да бе, виждам, че си готин и ставаш за софра, но ако си компетентен на практика, за какво са ти някакви външни консултанти? Ти специалист ли си или лукова глава? - А, моля, без такива намеци!
..............................................................
И се чудя и се мая де ще му излезе края.
Общината пансион за благородни девици ли е, приют за бездарници, балдъзи и баджанаци ли е (накратко БББ).
Ако нещата Ви изглеждат подобни на някоя класическа творба на Кен Киси или Кафка, приликата не е случайна. Нещата са точно толкова абсурдни и реално безсмислени.

Неактивен Umeren

 • Младши
 • *
 • Публикации: 70
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #11 -: 02.04.2013 13:57:51 »
Има ли някой информация какво става с Водния цикъл в Сливен. Защо има пълна тишина по въпроса? Все-пак това е най-важния проект за града в момента.

Неактивен jivko1128

 • Младши
 • *
 • Публикации: 50
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #12 -: 28.04.2013 19:17:56 »
От гражданин за „Спасение на Сливен”
Новината би била добра, ако фирмата небе класирана четвърта след отваряне на офертите, а изпълнението - с близо 600000 хиляди по скъпо от предложението  на една от другите фирми. На какъв принцип е избрана "Водстрой"98 , не БЕШЕ ясно.  Явно не е по най - изгодна оферта, не и по опит на изпълнение на подобни проекти. Може би решаващият критерий е близостта с кмета Кольо Милев. И близостта на Милев с Корпоративна банка, която пък е собственик на "Водстрой"98 АД, както твърдят фактите. Парите на Общината са в Корпоративна банка, преместени там от Милев /на което, държим да подчертаем, той има право да краде/. Сега тази фирма, която същата банка притежава, ще изпълнява общински проект. Какво става? И пак няма лошо, но ако процедурата бе ясна и проведена с така обичаната от сегашната управа дума "прозрачност". Но не е, както и не е ясно, какви бяха облагите за Общината при избор на Корпоративна банка за обслужване на сметките на Общината. Явно пак ще се позоват на банковата и търговска тайна. Общината обаче е публична институция и финансите с който оперира, тоест харчи, също са публични. По простата причина, че идват от нашите данъци. Другото е оправдания, явни лъжи и опит за хвърляне на прах в очите и замитане на следи.
Сливналии имат право да знаят кой и как се разпорежда с тяхните пари. Новината би била добра, ако фирмата не бе класирана четвърта след отваряне на офертите, а изпълнението - с близо 600 000 хиляди по - скъпо от предложението на една от другите фирми. Тук има конфликт на интереси, зад който кмета Милев стой. На какъв принцип е избрана "Водстрой"98, не е ясно. Явно не по най - изгодна оферта, не и по опит на изпълнение на подобни проекти. Може би решаващият критерий е близостта с кмета Кольо Милев. И близостта на Милев с Корпоративна банка, която пък е собственик на "Водстрой"98. Банката в която община Сливен  си държи парите, и беше спонсор на кмета при изборът 2011г. Парите на Общината са в Корпоративна банка, преместени там от Милев /на което, държим да подчертаем, той има право/. Сега фирма, която същата банка притежава, ще изпълнява общински проект. "Водстрой"98 става изпълнител на проекта за благоустройството на парк "Юнак". И пак няма лошо, но ако процедурата бе ясна и проведена с така обичаната от сегашната управа дума "прозрачност". Но не е, както и не е ясно, какви бяха облагите за Общината при избор на Корпоративна банка за обслужване на сметките на Общината. Явно пак ще се позоват на банковата и търговска тайна. Общината обаче е публична институция и финансите с който оперира, тоест харчи, също са публични. По простата причина, че идват от нашите данъци. Другото е оправдания, явни лъжи и опит за хвърляне на прах в очите и замитане на следи. Фирма, свързана с Цветан Василев, ще строи парк Юнак!Връзката с Цветан Василев и кмета Милев, от къде започва?Като гледам тук кмета Милев се изкарва  защитник на тезата, че конкурс се лесно не се печели а се дава на участник, конкурсът си е конкурс? Абе, вие добре ли сте? Нали всички знаем как всеки конкурс може да се сведе до един участник?! А да питам аз, КОГА ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ШЕ ОТГОВОРИ - КОЛКО ОТ СРЕДСТВАТА НА НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИТЕ ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА СИ СЪХРАНЯВАТ СРЕДСТВАТА В БАНКАТА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И каква част от тия средства се съхраняват на безсрочен влог - сиреч, с 1 % лихва? Е, тогава ще ни стане ясно, дали не се вземат на...  концесия държавни активи от частни лица, с общи държавни пари! До тогава - не се приема завземането на най-печелившите отрасли в нашата икономика, само или предимно, от банката в която държавните пари стоят срещу неизвестна лихва?! Имат право и на отговори, а не на неоправдани позовавания на търговска тайна и декларации, че в Общината щели да подписват декларации за конфеденциалност, както се заканил Милев. Т.е. официално се запушват усти, за да не знае никой какви се вършат в Сградата под часовника. Лошото е, че заради обжалване на обществената поръчка за парк "Юнак" от страна на недоволни участници в процедурата, ще се забави изпълнението на проекта, но винавен е кмета който сам се разпорежда. Което не е добре за всички нас, които живеем в Сливен и искаме нещата да се случват не под масата! Само да припомним, че проектът за благоустрояването на парк „Юнак” се финансира по ОП „Регионално развитие”. Проектът е на обща стойност 4 милиона и 865 лева. Около четири милиона и половина лева ще бъдат предназначени за инфраструктурни дейности в парка, който е на площ около 100 декара.

Неактивен вън от рая

 • Нов
 • Публикации: 17
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #13 -: 30.04.2013 12:12:57 »
Живко, нищо не разбах от това що си го написал. За парк "Юнак" ли говориш или за водния цикъл? За парка имаше една жалба, но те си я оттеглиха и решението за избор много отдавна влезе в сила. А темата май си е за водния цикъл...???

Неактивен jivko1128

 • Младши
 • *
 • Публикации: 50
  • Профил
Re: Втори шанс за водния проект в Сливен
« Отговор #14 -: 05.05.2013 13:23:47 »

Гражданин на град Сливен Ви Сигнализира за извършени законови нарушения на Кмета на Община Сливен, касаещи сключване  договор на завишени цени на строително монтажни работи и на материалите на гореспоменатия обект и факти, че фирмата „ВОДСТРОЙ-98” АД спечели търг с цена по-висока с 800000 лева  от минимално посочената на  първия в класирането при избор на изпълнител по обществена поръчка, като Водстрой-98 АД беше класирана на четвърто място от Комисията по избор  въпреки завишените цени,  Кмета класира на Първо място и сключи договор имено с нея.
Кмета Милев трябва да отговори на питането в Сигнала, а това да не му дава успокоение, че корумпираната прокуратура в Сливен  отговорила „ Не намира нарушения”. Тези негови изказвания по медиите не му дава право да  си прави пиар на гърба на данъкоплатците, защото проверката от КЗК, АДФИ и Главна прокуратура не са приключели. Аз винаги заставам с името си, и когато Лечков  направи така че да ни излъжи на 24.01.2011 г., сега същото се повтаря от кмета Милев, разликата е само в банките, а общото е в кражбите. Парите на общината при Йордан Лечков се съхраняваха в Инвестбанк, а при Милев  Парите на Общината са в Корпоративна банка, преместени там от Милев /на което, държим да подчертаем, той има право/. Сега фирма, която същата банка притежава, ще изпълнява общински проект. Може да прочетете всичко в линка , който Ви давам-
http://ochitenasliven.blogspot.com/2013/03/blog-post_29.html