Автор Тема: Законът на Вярата в себе си  (Прочетена 3208 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ludy

  • Нов
  • Публикации: 46
    • Профил
“Вярата в себе си е безсилна без смирение и търпение, а смирението е безпомощно без вяра в себе си”.

Законът на вярата в себе си

Ние притежаваме свободата да изградим вярата в себе си достатъчно, за да постигнем целите си, и свободата да изградим самочувствието си, тъй като нашата увереност е външен израз на целите, които сме постигнали.

Вярата в себе си е резултат от избора между две възможности, които имаме в съзнанието си и мислите си, и този избор предопределя съдбата ни. Независимо, че винаги ще се появи някой, който идва за да ограби нашите мечти и желания, “вярата в себе си” е черта на характера, която можем да притежаваме чрез нашето “положително” и “вдъхновяващо” самосъхранение, и като всяко друго нещо в природата, за да можем да постигне успех, тази положителна черта трябва да бъде благословена и допълнена от друго качество, а именно – смирението и скромността.

Разбивачите на надежди, които отсичат алените макове на нашите мечти, ни чакат на всеки ъгъл

Единственото нещо, което може със сигурност да се каже за живота е, че всеки път, когато се устремим към някаква цел и мечта, ще се появят хора да ни кажат, че е невъзможно да я постигнем. За да можем да успеем, в която и да е насока, първо трябва да се приготвим за “секачите на алени макове” – разбивачите на надежди, които идват да откъснат най – разцъфтелите макове на нашите мечти и вдъхновение.

Всеки човек, който е успял, някога е бил увещаван и подложен на предсказанието, че никога няма да успее!

Карл Люис, един от най – големите лекоатлети в света, в началото на кариерата си е получил мнението, че никога няма да стане голям спортист. След като бил написал сценария на “Роки”, казали на Силвестър Сталоун, че не притежава качества, за да бъде успешен и известен актьор. Същото мнение получил и Шон Конъри, на когото казали, че никога няма да бъде приет като добър актьор заради акцента му. На Мадона пък били казали, че няма никога да успее като певица. Известният създател на Майкрософт Бил Гейтс е получавал мнения от бизнесмени и университетски преподаватели, че неговите идеи са ужасно нереалистични. Списъкът може да бъде продължен до безкрайност.

Някои от хората, използващи предимно левия си мозък, са напълно неспособни да преценяват правилно какво ще се случи в бъдещето.

Опитен финансов директор на известна американска банка някога посъветвал група инвеститори да не инвестират пари в начинанието на Хенри Форд. Той им казал, че моторните превозни средства са само временно явление, а конят и колите с впрягове са нещо, което ще остане постоянно. В далечната 1800 година било съобщено, че директорът на Американското Патентно ведомство затворил службата, като обявил, че всичко възможно вече е открито и изобретено. Той достигнал до този извод поради факта, че броят на заявленията за регистрация на патент намалели почти до нула през последните две години. Ние можем да се посмеем, ала това са просто хора, които са били възпитани да обръщат внимание и да вярват само на фактите, цифрите и статистическите данни. Те не са били научени да развиват въображението си през детството.

Нашите лични цели и мечти нямат почти нищо общо с късогледите и ограничени хора, които се намират извън обсега на нашата идея и представа за успех. Нашите цели трябва да се влияят единствено от постоянството на нашето положително отношение и настройка и вярата в себе си. Това, което носи успех на постоянството и отдадеността, е способността да се издигнем над ограничеността, за да можем постоянно да подкрепяме и подсилваме нашата увереност и потенциал да постигнем целите, които желае нашето сърце. Едно от най – известните послания на Майка Тереза се отнася именно за това.

Цитат на част от невероятното послание за кураж на Майка Тереза
“Ако си добър, винаги ще има такива, които да те обвинят в скрити егоистични подбуди, но ти все пак бъди добър.
Ако си честен и искрен, винаги ще дойдат хора, които да те измамят, но ти бъди честен и искрен въпреки това.
Доброто, което правиш днес, утре често ще бъде забравяно от хората , но все пак ти прави добро, защото животът ти е нещо лично между теб и Бог, а не между теб и хората, които ти мислиш, че трябва да впечатлиш или да избегнеш.”

Вярата в себе си може да бъде постигната мигновено, а самочувствието може да бъде развито постепенно

Повярвайте в себе си преди да заспите и ще вярвате в себе си през целия ден.
Ние трябва да подсилваме нашата вяра в себе си преди да си легнем всяка вечер. Затворете очи точно сега и си спомнете хубавите неща, които сте постигнали в миналото си, и ги използвайте, за да повишите самоувереността си и да си представите вашия успех в бъдещето. Трябва да повтаряте това упражнение на въображението всяка вечер преди да си легнете.

"Пътят на необикновения успех и вярата в себе си", Ноел Батън

Източник: http://optimist.sliven.net/

Неактивен buden

  • Нов
  • Публикации: 49
    • Профил
Заради теб ли се разлюля Земята?…
« Отговор #1 -: 11.07.2014 13:35:14 »
Заради теб ли се разлюля Земята?…

Единадесетгодишната Анджела била поразена от болест, която обезсилва тялото и нервната система.
Не можела да ходи, а и останалите й движения били ограничени. Лекарите не хранели особени надежди за нейното възстановяване.
Прогнозата им била, че тя ще прекара останалата част от живота си в инвалидна количка.
Обяснили й, че малцина са успели да се върнат към нормален живот след тази болест.
Но малкото момиченце било неустрашимо. Докато лежала там, на болничното легло, Анджела тържествено обещавала пред всеки, който желаел да я изслуша, че някой ден отново ще ходи.
Преместили я в специална болница за рехабилитации близо до залива на Сан Фанциско.
Използвали всички възможни лечения. Терапевтите били очаровани от непобедимия и дух.
Те я научили как да си представя — да си представя, че ходи. Ако не можело да се постигне нищо друго, това поне й давало надежда и нещо конкретно, с което да се занимава през дългите часове, които прекарвала будна в леглото. При различните терапии Анджела напрягала всичките си физически сили: и в процедурите, придружени с воден масаж, и в часовете за упражнения. Докато лежала, тя се концентрирала и използвала въображението си, за да си представя, че непрестанно се движи, движи, движи!
Един ден, докато се напрягала с всички сили да си представи, че краката й отново се движат, сякаш станало чудо — леглото помръднало! То започнало да се движи из стаята! Тя извикала:
— Вижте какво направих! Вижте! Вижте! Успях! Помръднах! Аз се движа!
В този момент, разбира се, всички останали в болницата също викали и тичали да се спасяват.
Хората пищели, оборудването падало, чупели се стъкла — земетресение люлеело Сан франциско.
Но не казвайте това на Анджела. Тя е убедена, че е успяла. И сега, само няколко години по-късно, тя отново е на училище. Ходи със собствените си крака. Без патерици, без инвалидна количка.
Нали разбирате, всеки, който може да накара земята между Сан франциско и Оукланд да се разлюлее, може да се справи с някаква си незначителна болест, нали?

 / Автор: Ханок МакКарти , Из кн. “Пилешка супа за душата” /