Автор Тема: Кисело зеле  (Прочетена 38847 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен krass_d

  • Нов
  • Публикации: 1
    • Профил
Re: Кисело зеле
« Отговор #15 -: 05.11.2014 22:32:00 »
  Аз имам следното питане: мога ли да сложа добавките (царевичен кочан, дюля, хрян) след десетия ден от претакането? Ще повлияе ли това на ферментацията?

Неактивен vaniapetrova

  • Нов
  • Публикации: 6
    • Профил
Re: Кисело зеле
« Отговор #16 -: 06.11.2014 12:19:13 »
По-добре е да ги сложиш в началото. Няма да попречи.
Така по-време на ферментацията от добавките се извличат ценни вещества, танини и др.

Неактивен R560

  • Нов
  • Публикации: 1
    • Профил
Re: Кисело зеле
« Отговор #17 -: 07.11.2014 12:36:08 »
Земаш зелето няколко дена да престои 4-5 след това изрязваш чуканчетата слагаш морска сол след това слагаш в бидона/бъчвата да стоят 1 ден след това слагаш водата и според водата се слага сол.... на 100 литра вода се слага 4кг сол...  на 90л 3кг.600/800 80л 3кг.200/400 и така.....
После се приточва 14-15 дена и се оставя...
« Последна редакция: 07.11.2014 12:37:50 от R560 »

Неактивен d_bozhkov

  • Младши
  • *
  • Публикации: 65
    • Профил
    • http://www.dbozhkov-bg.narod.ru
Re: Кисело зеле
« Отговор #18 -: 02.11.2015 22:58:59 »
Ето това е най-скъпото ,което имам !
www.bozhidar.narod.ru

Неактивен dani88

  • Младши
  • *
  • Публикации: 136
    • Профил
Re: Кисело зеле
« Отговор #19 -: 17.08.2016 20:14:10 »
хаха, това е много добро.

Неактивен plamenadinkova

  • Младши
  • *
  • Публикации: 180
    • Профил
Re: Кисело зеле
« Отговор #20 -: 22.12.2016 21:39:58 »
Аз приготвям киселото зеле по рецепта на http://nahrani.me/ . Става много вкусно. Правим го на салата или печено с мръвки.

Неактивен dani88

  • Младши
  • *
  • Публикации: 136
    • Профил
Re: Кисело зеле
« Отговор #21 -: 31.12.2016 00:15:43 »
Много ми харесва в този сайт, че рецептата е описана много подробно. Дори човек, който никога не е правил кисело зеле ще се справи.