Автор Тема: "Седмица" позна: И от Атака погнаха кмета Кольо Милев (Видео от Алфа ТВ)  (Прочетена 6094 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен misho

 • Нов
 • Публикации: 31
  • Профил
Преди дни в публикацията ни „Лайф нюз лафи за далавера с милиони на кмета Милев” прогнозирахме, че около сливенския кмет ще се завърти не само медийна, но и политическа вихрушка.

И познахме. Снощи телевизията на Атака „Алфа” излъчи 20-минутен репортаж от Сливен.

Всички акценти в него ни бяха познати от писмото-сигнал на т. нар. инициативен комитет, зад който стои Коалиция „Съюз за Сливен”, и от публикациите в недотам популярния сайт „Лайф нюз”. Нищо чудно освен Волен, темата за Милев да подхване и „боркора” Яне. Вече писахме, че Милев може да бере много ядове заради липсата на прозрачност. За вероятните нарушения, изброявани и вчера по „Алфа”, ще трябва да се произнесат съответните органи.

На екран се появи и шефката на образуваната от група съветници комисия за проверка на общинските финанси д-р Ганка Василева. Сред изброяваните грехове на Кольо Милев, вече повтаряни неведнъж, набъбнаха и комични акценти. Така например кметът беше показван, виждаше се как говори, но не се чу и една дума от него. Беше уйдурдисана и снимка на „Здравко Тритона”, тоест на управителя на фирма „Тритон”, който се оказа виновен за това, че общината му изплатила парите за завършен от него обект. Но виждате ли, това станало от запорираната сметка. Следва да предположим, че Здравко Костадинов е отишъл в банката, ударил е с юмрук пред гишето и е принудил банкерката да му преведе сумата.

Иначе въпросителните от еднолични решения на кмета и изнасяните в публичното пространство цифри, будещи подозрения, остават и се нуждаят от ясен отговор. Защото най-вече гражданите трябва да знаят за ставащото в община Сливен. С наближаването на изборите медийната и политическа лавина от всякакви обвинения, спекулации и пр. ще се вихри около сливенския кмет. И за него ще е добре да излезе с ясен отчет пред съветниците и обществото

Впрочем, в редакцията постъпват все повече сигнали от граждани, общински съветници и пр., свързани с шокиращи ги проявления на кмета: заповеднически тон, намеса в тази или онази общинска фирма, заведение и пр. За едно от тях може би ще отворим дума в по-следващо време, защото е скандално и злепоставящо и кмета, и общината. От Атака се заканиха да започнат подписка с искане за оставката му, ако съответните органи не предприемат никакви действия.

„Седмица”

Видео от Алфа ТВ:

http://www.youtube.com/watch?v=hikh_xGyaxc


Неактивен molox.99

 • Нов
 • Публикации: 29
  • Профил
КАКВО ЧУДНО ИМА!!! В България всеки влиза в политиката, заради далаверата, не на полза роду или по-точно  само на полза на  близката рода. Здравко ще си вземе парите и Тодор ще вземе неговите, оня дето прави излишното кръгово до Тернопол.Ние сме стадо, което гледа само надолу, може би заради дупките по тротоарите, а по изборите викаме беее или нее.. така и не ни се разбира, а може и да е БСПее или СДСеее... В политиката, като по правило влизат само селски тарикати, за това и мащаба на комисионните заради ,които ни продадоха,на който ни поиска, не са големи- малък ни е мащаба, като цяло... Генералът поне е научен на дисциплина и отговорност, затова отговорно се отнася към хората, които са го подкрепили финансово на изборите, а вие дребнявчите за някаква прозрачност, ми то всичко си е ясно , нали... :-X ???

Неактивен Анализатора

 • Младши
 • *
 • Публикации: 87
  • Профил
В управлението нищо не остава скрито покрито, колкото и да е забулено в мистика и секретна неизвестност. В живота също. Ако една жена е бременна в първия месец, никой не би могъл да знае освен самата тя. Възможно е един мъж или неопределено множество мъже да подозират (макар и смътно) за евентуалното събитие, но това си остава само съмнение за определен период от време.
Нещата които се случват около нас говорят най-красноречиво какви са били действията на един или друг кмет. Дали "бременността" е била скрита или не, резултатите от нея излизат наяве с пълна сила. Голямата драма обаче се случва, когато бялата жена с официално декларирания бял мъж роди къдраво черно бебче.
Тая аналитична сага не съдържа никакви дискриминационни уклони към етноси или раси. Тя идва само в подкрепа на основната мисъл, че декларираната почтенност е до време и не може да прикрие очевидните резултати на действителната любов.
По делата им ще ги познаете.

Неактивен molox.99

 • Нов
 • Публикации: 29
  • Профил
Мисля си за всичко това и още , има ли община Сливен спечелено дело, кой е правния консултант на кмета , кой води делата и дава съвети...Мисля си ,че този юридически или правен , не знам как точно да го нарека, гений напразно е взел хонорари от нашите данъци. Ако Общината беше частна фирма ,този гений до сега да е изхвърлен от работа, нали?Защо сега го търпят, защото не вадят пари от своя джоб , а от нашия или защото е приятелче с подходящи хора...Няма лошо да имаш приятели, Кмете, но им плащай със свои пари ,не с наши

Неактивен вън от рая

 • Нов
 • Публикации: 17
  • Профил
Само не разбрах кой измисли новината, че кметът е "отдал" имоти на "Биндер" за 2 млн. лв. без решение на общински съвет? Че и "Седмица" я повтаряте като факт тази измишльотина. Хубаво Радото си плещи щуротии, ама и вие да го повтаряте... Днес г-н Попов точно такова нещо изписа пак. Що ли? Една лъжа сто пъти казана...

Неактивен misho

 • Нов
 • Публикации: 31
  • Профил
А ти можеш ли да покажеш такова решение?
Има решение за отдаване на терена за строеж на нова, седма болница в Сливен.
Общинският съвет не е решавал никога този имот да се дава на Биндер.
После, като някакъв илюзионист Кольо Милев смени решението и даде евтино, евтино имота на Биндер.
Така, че решение на Общинския съвет точно за предприетите действия от кмета няма!

Неактивен вън от рая

 • Нов
 • Публикации: 17
  • Профил
С Решение № 748/26.11.2009 г. имотите са обявени за продажба чрез публичен търг с явно наддаване, като ОбС им е определил начална тръжна цена. Понеже според Мишо, цената е мноооого ниска, никой не се явява на търга. Прости хора, няма що! Не щат на ниска цена да купуват имоти.
С Решение № 28/23.12.2011 г. ОбС отново пуска имотите в продажба, като намалява началната тръжна цена с 10% (съгласно чл. 63, ал. 6 от НРПУРОИ може и с 50% да я намали). Накрая на решението, както си е и по закон пише: "Възлага на кмета на общината да организира провеждането на търга и сключи договори със спечелилилите участници." Кметът си обявява търговете. Но и понеже и тези цени са мнооого ниски, пак никой не се явява. На резервната дата две седмици по-късно, се явява само една единствена фирма на явния търг. Има си комисия, има си явен търг в зала "Май", има си протоколи, има си обявления. Всичко си има. Та така, тази фирма си печели по най-официален и законен начин на обявените от Общински съвет цени. Не от кмета повтарям са утвърдени тези цени, а от Общински съвет-Сливен, подписани от председателя му - С. Келеведжиева. С тези мноооого ниски цени, които обаче никой друг не харесва. На които никой друг, ама никой друг не ще да купува. Защо ли не искат тези хора да купуват?
От писанията на Мишо разбирам, че въобще не си е направил труда да отвори ЗОбС и НРПУРОИ. Ако беше ги отворил, изреченията в поста му нямаше да имат такова улично звучене. За да говориш нещо, трябва поне малко да си се опитал да разнищиш нещата и малко поне компетентност да вкараш. Иначе изпадаш в празнословие. И още по-лошо - когато празнословието е с определен цел и то определено недобронамерена. Не мисля обаче, че това е призванието на една медия. Вие как мислите?

Неактивен misho

 • Нов
 • Публикации: 31
  • Профил
Какво иска да ни внуши "вън от рая" с тази купчина от номера, дати и препратки към алинеи и параграфи?
С деве думи "вън от рая" ни казва:
"Погледнато формално - всичко е нормално."

Какво обаче ни казват политически сили, общински съветници, журналисти, граждани, взели отношение по действията на кмета Кольо Милев?
С две думи ни казват:
"Погледнато нормално - всичко е формално."

Тук е тънката разлика.

Неактивен вън от рая

 • Нов
 • Публикации: 17
  • Профил
Нищо никому не внушавам. Просто изнасям факти. Които някои не искат да бъдат изнесени, защото противоречат на тезите им. Г-н Попов говори неверни неща, относно тази сделка, а аз го поправям.
После Мишо иска да му покажа решение на ОбС-Сливен. Твърди убедено, че такова няма. Пита човекът. Дори и въпросителна е сложил. И аз възпитано му отговарям: "Ето, това са решенията".
Твърди, че цената я е измислил кметът, за да облагодетелства някой си. Аз му показвам ясно и с пръстче дори му посочвам къде да гледа, че цената е определена от ОбС.
Твърди, че цената е "евтина" и е уговорена задкулисно, а аз ясничко и аргументирано му обяснявам, че цената дори е висока. Иначе през 2009, когато нямаше криза и пазарът на недвижими имоти се беше разбеснял, все някой щеше да закупи един поне от тези имоти. А това не става. Какво да говорим за 2012 г. Имотите още щяха да си стоят, а общинският бюджет щеше да е с 2 млн. по-големи задължения.
Елементарно и с достатъчно конкретика. Смятам, че така е коректно. Без софистика и проблясъци за местоположението на "тънката разлика". Защото всеки човек може да направи тънката разлика между лъжата и истината, между празнословието и аргументацията, между предубедеността и обективността.
Това е.
А, и уточнявам, че не защитавам кмета. Нито съм негов фен, нито на партията му. Говоря само за конкретната сделка. Не за другите кметски теми, по които се разтягат локуми по местните медии. В тях може и да има истини. Не знам. А когато не знам, не коментирам. Но когато човек види, че другият лъже по един въпрос, цяло чудо ще да е, да му повярваш и на другите лакардии, дето ги разправя. Още повече важи това правило за една медия.
« Последна редакция: 16.11.2012 17:14:54 от вън от рая »

Неактивен misho

 • Нов
 • Публикации: 31
  • Профил
Вярвате ли в чудеса?
« Отговор #9 -: 16.11.2012 21:08:57 »
Защо се продават имоти и се правят търгове? За да получи продавача свежи пари, с които да оперира.
Какво е решението на Общински съвет Сливен? Кметът да организира търг за продажба на общински имот, от която продажба в община Сливен да постъпят пари, с които общината да оперира.
Какво се получава в „Случаят Кольо Милев – Биндер”?
Кольо Милев обявява повторен търг, с 10% занижена цена.

Тук започват чудесата:
Първо чудо – на търга се явява само една фирма, която „случайно” има да взема пари от Община Сливен.
Фирмата печели търга.
Дотук добре!

Сега внимавайте:
Като резултат от търга и осъществената продажба на общински имот спечелилата фирма би трябвало да плати 2000000 лева на община Сливен и с тези свежи пари, общината да може да оперира и да ги насочи там където има най-голяма нужда.
Второ чудо - вместо това се оказва: Първо - че общината вече няма имот, Второ – че общината не получава никакви реални пари от тази сделка, Трето, че някой еднолично е решил и е заплатил 2000000 лева на Биндер, за сметка на други кредитори на общината чрез реално осъществена замяна на имот срещу дълг.
Ако Биндер първо си беше платил 2 милиона и после, ако се бе оказало, че най-належащото плащане на общината е към Биндер и да му се плати, всичко щеше да е наред.
Но не е!

В това се състои и подмяната на решението на Общинския съвет. Общинският съвет не е давал никога санкция за замяна на този имот срещу дълг!
Въпросът е: На какво основание Кольо Милев еднолично е наредил плащане от 2000000 лева на фирма Биндер и има ли право на това?

Не са ли чудесата твърде много в тази история?
« Последна редакция: 20.11.2012 15:04:26 от misho »

Неактивен vass

 • Младши
 • *
 • Публикации: 68
  • Профил
Чудих се какво трябва да означава "вън от рая"? Очевидно този човек не е в рая. но защо?
Може би защото също като Мефистофел е изпълнен с добри намерения и "изнася факти". Както е известно и Дяволът чете Евангелието и "изнася факти".

Неактивен misho

 • Нов
 • Публикации: 31
  • Профил
Явно тази спорна сделка е била удобен инструмент 2 милиона лева да отидат "където трябва". Другите да чакат. Кметът ще продължава да им "благодари", че не си искат парите от Общината. (разбирай, че не им ги дават и те не завеждат дело за да си ги получат)

Неактивен Samokovski

 • Нов
 • Публикации: 5
  • Профил
Не е нужно да обиждате 'вън от рая'. Човекът явно е подготвен и разглежда провеждането на търга от формална законова гледна точка и е абсолютно прав.
Друг е вече въпроса, ако погледнем търга, участниците в него и резултатите от по-висока камбанария как изглеждат в действителност. Но кой управник в България не прави така?

Неактивен elgoog

 • Нов
 • Публикации: 20
  • Профил
И аз смятам, че трябва да запазим възпитания стил на комуникация. Освен това нека публикуваме само мнения, подкрепени с доказателства.

Неактивен Slivnaliata

 • Нов
 • Публикации: 3
  • Профил
Само от факта, че политически изрод като партия "Атака" предприема такава атака става ясно, че всичко е гнусна инсинуация и е съшито с бели конци. Явно на някои хора им е тъжно за времената когато спонсора на Попов Р.Р. лапаше наред от копанята на общината с помощта на Лечков