Автор Тема: Притеснявате ли се за децата си и от мобилните телефони?  (Прочетена 3089 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ludy

 • Нов
 • Публикации: 46
  • Профил
НАУЧЕТЕ КАК ДА НАМАЛИТЕ РИСКЪТ ОТ РАК, ПРИЧИНЕН ОТ МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ!

Доказателствата, че радиацията от мобилните телефони причинява рак, растат с всеки изминал ден и с правителствените препоръки за повишено внимание и предупрежденията, подобни на тези върху цигарите, посочени върху опаковките на мобилните телефони в някои части на света, родителите купуват мобилни телефони за децата си и заспиват спокойно вечер, но когато се събудят, откриват, че децата им все още говорят със своите съученици.
Разбира се, дебата, разглеждащ употребата на мобилни телефони от децата, е широк и разнообразен, но в съзнанието ви като отговорни родители, трябва да отекват коментари като тези на двама видни учени в областта. Благотворителната организация „Деца с рак“ проведе конференция в Лондон през април 2012 г. и една от обсъжданите теми беше „Мозъчни тумори, мобилни телефони и рак в детска възраст“, председателствана от Джефри Пилкингтън.
Г-н Пилкингтън, професор по клетъчна и молекулярна нервно-онкология с опит в областта от четири десетилетия, смята, че родителите трябва да предприемат предпазни мерки: „Ако има
някаква вероятност мобилните телефони да причиняват тумори се предполага, че децата са по-уязвими, защото техните мозъчни клетки все още се развиват.
Всеки, който има деца, иска те да бъдат възможно най-малко изложени на риск. Затова, докато не разберем повече за сички възможни рискове, не само от радиацията, родителите би трябвало да си помислят внимателно, преди да дадат на децата си телефон.“
Кевин О‘Нийл, консултант неврохирург в болница Charing Cross и председател на Кампания за изследване на тумора на мозъка, споделя предупреждението на г-н Пилкингтън. „Има много изследвания, които разглеждат риска от използването на мобилни телефони“, казва г-н О‘Нийл. „Някои не са показали повишен риск, но други са отчели известен повишен риск. Ако Световната здравна организация ги класифицира като свързани по някакъв начин с образуването на мозъчни тумори, тогава трябва да бъдем предпазливи, особено, ако има дълъг период на забавяне между излагането ни на радиация и отразяването й върху здравето ни“.
Може би ще е твърде смело да се каже, че сме свидетели на повтаряща се, чрез мобилните телефони, акция за дезинформиране на населението, която беше характерна за фиаското, свързано с отражението на тютюнопушенето върху здравето. Тогава тютюневите компании, чрез своите лобисти, успяваха да отрекат пред обществеността истината, че цигарите причиняват рак (водещ до ненужната смърт на милиони хора) в продължение на повече от три десетилетия. Гласът на истината и доброто се дави от кампании, в които мобилните телефони се показваха като безопасни „секси“ играчки, които всеки трябва да притежава. Ако четете дребния шрифт, ще откриете текст със ситни букви, с мъгляв отказ от права и отговорности, който текст може да се ползва само в бъдещи съдебни дела и същевременно достатъчно двусмислен, че да не предизвика прекалено голям интерес. Обърнете внимание на инструкциите на вашия мобилен телефон преди да дадете окончателни указания за ползването /как и колко/ на мобилния телефон от децата си.
На практика можете да направите следното:
1. Насърчавайте ги да използват телефона повече за изпращане на текстови съобщения, отколкото за телефонни разговори.
2. Нека разговорите бъдат кратки и само при спешност.
3. Нека да използват високоговорителя и да държат телефона поне на 50 см от себе си.
4. Вземете на всички членове от семейството си Call Safe – предпазен калъф, защитаващ човешкия организъм от радиацията на мобилните телефони.

Неактивен malcho

 • Нов
 • Публикации: 28
  • Профил
Ей, голяма реклама му направихте на тоя калъф за 65 лева! На всичкия глад и мизерия, в който живеем, да сметнем за 4-членно семейство:
4 х 65 лв. = 260 лева за калъфи за телефони! И то ако всеки ползва по 1 телефон. Калъфът 3 пъти по-скъп от телефона...
КАК НЕ ВИ Е СРАМ!!!
Като почне да се продава на цена 1/10 от цената на телефоните, сиреч не повече от 3-4 лева, ще си купя. И златна нишка да има в тоя калъф, не мога да оправдая и една четвърт от цената му.
Пари за глупости и дебели реклами нямам.

Неактивен Dodo6

 • Нов
 • Публикации: 1
  • Профил
Здравейте!

Наистина е добре човек да има избор!
http://zdravencatalog.com/