Автор Тема: Качеството на храните, които ядем  (Прочетена 2071 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vass

  • Младши
  • *
  • Публикации: 68
    • Профил
В масовите магазини качеството на масовите храни се влошава непрекъснато. Това явно е тенденция за целия ЕС. А и в България има само масови магазини. Такива с телешко по 60 лв. килограма, но с гарантирано качество, като в Швейцария няма, защото няма кой да купува от тях. И така сме осъдени на масовото производство, което е с ниско качество, консерванти и други най-различни добавки. Купих скоро от Лидл сок от червен грейпфрут с 50% плод в него. Чиста водичка! Интересно какво ли ще представлява сокът с 20% плод, който беше наблизо на витрината?
Близки бяха в Македоноя тези дни. Донесоха сирене, кашкавал, вино, ракия, газирани напитки. Сиренето и кашкавалът истински - твърди и добре узрели. Виното и ракията от Винпром Тиквеш - прекрасни! "Газозата", нещо като нашия Сайдер - направена със захар и с много хубав вкус. А цените - сравними с тукашните, даже малко по-ниски. Между другото препоръчвам ви "Лозова ракия природна" от Тиквеш, която можете да си купите в Кауфланд за 15,50 лв за 1 литър. Много е хубава, но хората не я знаят, така, че все още има. В Македония е 12 лв. литъра. Явно в Македония негативните последици от присъединяването към ЕС за масовите хранителни продукти все още на са настъпили, а както разбрах има и много строги закони и наказания затвор за некачествени хранителни продукти.
А за нас - идиличната картина на къщичка на село с градина, животни и самозадоволяване скоро може да стане и необходимост.

Неактивен malcho

  • Нов
  • Публикации: 28
    • Профил
Re: Качеството на храните, които ядем
« Отговор #1 -: 30.11.2012 17:50:19 »
Ооооо това ВЕЧЕ е необходимост. А за семейството ми - от няколко години е практика. Иначе ядеш пестициди, нитрати, консервати и оцветители. И Бог знае още какво.