Автор Тема: КМЕТЪТ КОЛЬО МИЛЕВ ПРЕДЛАГА ПЕТ ПЪТИ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ТАКСА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ!!!  (Прочетена 7398 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен misho

 • Нов
 • Публикации: 31
  • Профил
Днес в деловодството на Общински съвет Сливен бе входирано предложение от Кмета Кольо Милев за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставени права на територията на Община Сливен. В него се предлага такса битови отпадъци за жилищни имоти на граждани да се увеличи от 0,9 промила върху данъчната оценка на имота на 4,2 промила, а за не жилищни имоти да се увеличи от 1,4 промила на 5,8 промила. Предложеното увеличение доказва по безспорен начин управленската немощ на кмета Кольо Милев и подкрепящата го БСП.

ГЕРБ Сливен гарантира, че ще използва всички законови средства и влиянието си в Общинския съвет и няма да допусне приемането на това предложение. Своите мотиви за това общниските съветници от ГЕРБ ще посочат на заседанието на Общински съвет Сливен на 14 Декември 2012

Напомняме, че след обстойни анализи и разчети, общинските съветници от ГЕРБ вече внесоха предложение за намаляване на такса битови отпадъци и на някой технически и административни услуги. Призоваваме кметът да оттегли предложението и да се съобрази с предложеното намаление на ТБО от ПП ГЕРБ.

http://www.gerb-sliven.org/index.php?id=93001

ГЕРБ Сливен гарантира, че ще продължи да следва своята принципна позиция в защита на интересите на гражданите на Сливен и да подкрепя всички действия, с които се подобрява бизнес климата в нашата община.

Неактивен Анализатора

 • Младши
 • *
 • Публикации: 87
  • Профил
Ашколсун бе Гербаджии. И сегашния кмет не е по-различен от Вашия кандидат. Всичките сте маскари изглежда.
Много ви е къса паметта. Я си спомнете какви бяха таксите за строителни разрешения и за одобряване на проекти по Лечково време.
Що за дебилски изпълнения са това? На малоумни ли ще ни правите?
А Милев да си опича акъла, доколкото може да се нарече акъл неговото управление.
Народът с цялата си мъдрост е отсякъл: Гъз глава затрива! Съкратено ГГЗ. >:(

Неактивен Наблюдател

 • Нов
 • Публикации: 1
  • Профил
Най - късно до сряда Кольо Милев вероятно ще оттегли предложението си за 5-кратно увеличаване на такса смет. Това ще стане след обаждане от „Позитано”, най-вероятно лично от Станишев.
Освен това бизнесът в града се организира и подготвя масови протести. Организират се и обикновените граждани.
Да не забравяме, че при скорошното осъвременяване на оценките на имотите, стойностите им нарастнаха неколкократно и сегашното 5 кратно увеличение ще доведе до това, че ако преди няколко години за среден имот се заплащаше годишно 30-40 лева данък смет, то кметът иска сега таксата за същия имот да стане 500 – 600 лева.

Защо тогава  Кольо Милев прави предложение, което знае, че няма да бъде прието? Това е ход на отчаяние, граничещо с паника. За да може след няколко месеца, когато съвсем няма пари в общинската хазна, да каже на общинските съветници:
„Аз предложих увеличение на такса смет, вие отказахте. Намерете сега вие пари.”
Много, твърде много неща в управлението на Милев са „дежа вю”. Спомнете си какво направи Лечков с местните такси и цените на общинските услуги, бидейки в подобна ситуация? Направи същото. И всички знаем как свърши.

Всичко това показва, че кметът Милев няма никакви идеи как да закърпи финансиите на общината. Тази проява на фасадност е поредният социалистически военно-полеви опит за замазване на положението. Няма планиране, няма предвидимост. „Да почнем, пък ще видим какво ще стане, все ще се оправим някак” – това е философията на оцеляващия неудачник, тотално отречена още от древните римляни. Като техен наследник и Европейският съюз отрича „военно-полевото” управление.

Ясно е, че Кольо Милев вече дори и не таи надежди, че може да се справи със ситуацията в Сливен. Единственият начин е позорно да избяга от полесражението. Забележете, че той не е изключил на 100% вероятността да стане депутат. Ще се докопа ли до такава възможност и коя ще е политическата сила, която би рискувала с него?

Самолетът на община Сливен пикира стръмно и е пред разпадане. Въпросът е: Има ли пилот в самолета?
« Последна редакция: 03.12.2012 10:54:32 от Наблюдател »

Неактивен vass

 • Младши
 • *
 • Публикации: 68
  • Профил
Наблюдателят позна! Кольо Милев оттегли предложението си за увеличаване на такса смет!
Не можа да изкара и до понеделник вечерта! Обаждането от Позитано бе достатъчно. Масовите протести на бизнеса и на гражданите се отлгат (засега).

http://obs.sliven.bg/uploads/files/Predl.zaNMT.2013.pdf

Представям си как Станишев се обажда по телефона, Кольо Милев става прав и застава "мирно" и казва:
- Слушам другарю Станишев!
– А бе Кольо, какви ги правиш ти бе? Избори идат, с кой акъл искаш да вдигаш таксите смет и то пет пъти? Веднага оттегляй предложението си!
- Ще бъде изпълнено, другарю Станишев.


Неактивен Виктор

 • Напредващ
 • **
 • Публикации: 440
  • Профил
Добре, няма ли начин да се покаже оригиналното предложение на кмета - с входящия номер, подпис и печат?

Неактивен vass

 • Младши
 • *
 • Публикации: 68
  • Профил
Предложението се намира на сайта на Общинския съвет
obs.sliven.bg -> проекти
или този линк:
(http://obs.sliven.bg/index.php?slug=проекти)
и има силата на официален документ, публикуван от Общинския съвет.
Ако искате да видите оригиналния документ с подпис, входящ номер и др. трябва да се обърнете към Общинския съвет.

Неактивен vass

 • Младши
 • *
 • Публикации: 68
  • Профил
Скандална процедура за сметоизвозването обяви кметът Кольо Милев. Ако тя стане факт, Общината, респективно ние, гражданите на Сливен, ще трябва да платим 24 млн Лева за почистване на града през следващите 5 години с ДДС. Или 20 млн. лева без данъка . Или по 4 млн. лева на година

При така поставените условия, остава неясно, защо бе прекратен много по- изгодният договор на предишната фирма, която почистваше града. Там за 11 години, които оставаха до края на договора, Сливен щеше да плати 30 млн. Лева.
Сметката е елементарна, за същите 11 години, при условията на Милев, от бюджета на общината, а съответно и от нашите джобове биха изтекли 44 млн. лева. Т.е , сметопочистването на Сливен би било по- скъпо с 14 млн. лева.

Освен това, с прекратяването на договора, Общината е длъжна да плати на фирмата, която чистеше досега, неустойка от 3 млн. 800 хиляди лева. Нотариалната покана вече е връчена.
При предишния договор бе предвидено почистване и на селата, а в тази процедура има доста съмнителни условия. И отвсякъде понамирисва на източване на Общината, т.е на нашите пари. Нали си спомняте, че за събирането на боклука се плаща от Такса „Смет”, която Кольо Милев няколко пъти се опита да повиши, а когато това не стана, взе , че обжалва решението на Общинския съвет да се намалят данъците.
А сега , големият въпрос, защо трябва да плащаме по – скъпо за събиране на боклука?

Защо , г-н Милев?

Парите събрани от Такса „смет” отиват само за сметта. Това означава, че отиват при фирмата, която ще спечели поръчката. Защо искате да и платите повече ?
Това вече създава съмнения за договорки. Защо кметът на една община иска да вземе от гражданите повече, отколкото са плащали досега, и да даде тези пари на някого.
Защо ще плащаме по – скъпо, след като няма да се купуват нови контейнери, ще се върши по – малко работа?

Въпроси, които изискват Вашите отговори, г-н Милев!

Може би и още един отговор, договорът с фирмата, която чистеше преди бе прекратен под предлог, че новата ще чисти по – евтино. Това не стана. Напротив, и Милев и неговия финансист Румен Андонов,със зъби и нокти драпаха да се увеличи такса „Смет” и план- сметката за сметосъбиране.

В Общинския съвет при обсъждането прозвуча фразата : „По- добре 3 млн. 800 хил. Лева неустойки, отколкото още 30 млн. за 11 години”.

А сега ще платим 24 млн. за 5 години.

Къде излиза сметката , господа!?

И защо пак на наш гръб, и ще получите ли Вие нещо от фирмата, която ще бъде избрана да чисти Сливен по – скъпо ?


Източник: http://vagabont.sliven.net/index.php?id=101289