Автор Тема: Весело: Вместо Димитровден – Никулден ще е новият празник на Сливен!  (Прочетена 1162 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Софрист

  • Нов
  • Публикации: 1
    • Профил
Весело: Днес Кольо Милев дава банкет. Вместо Димитровден – Никулден ще е новият празник на Сливен!

Звучи като виц, но не е: днес кметът Кольо Милев дава банкет послучай Св. Николай Чудотворец. От „Седмица” получихме покана да посетим именния му ден.

Банкетът ще се състои в заведението на г-н Бозуков - „Национал”. Други ресторантьори по време на този мандат /ако той издържи докрая!/ да не се надяват. Кольо Банкета /изписано по едно време и на разпространени из града картички/ е намислил да събере всьо и вся за именния си ден, видно от разпратените из общината покани.

Сред очакваните гости ще са депутати, общински съветници, шефове на институции, включая ОД на МВР, прокуратурата и съда, управители на фирми /общински и държавни/, служители на общинската администрация, директори на детски градини и кой ли още не, и не на последно място – журналисти. Броят на гостите едва ли може да бъде изчислен, като се има предвид, че някои няма да се отзоват /като нас, например/. При всички случаи обаче те ще надминат рекордния брой посетители на някои Лечкови тържества послучай този или онзи празник. Как ще се справят г-н Бозуков и „Национал”, да не му мислим…

А кой ще плати сметката? Кметът казал, че той ще си плати масрафа, но ние знаем, че ако не общината – други се притичват на помощ. Но е повече от ясно, че става дума за доста пари.

„Седмица” препоръчва /с оглед на традицията и поведението на известни държавни мъже и политици в подобни случаи/, солдафонът Милев да предостави повечето от предвидените „мъни” за болни деца или социално слаби. Нали в името на тях дойде на власт? В опитите си да я циментира обаче и да „сплоти” обществено-политическия елит около себе си след многобройните си последни издънки, самовлюбеният градоначалник, който очевидно се мисли за светия, едва ли ще го стори.

На публикуваната неотдавна карта на Сливен и България, кметът се тури на челно място, а Хаджи Димитър бе запратен на последно. Сега очакваме Кольо Милев да отмени Димитровден като празник на Сливен и да обяви за такъв… Никулден!

Георги Вл. ПОПОВ

http://sedmica.sliven.net/index.php?id=93587