Автор Тема: Вашето мнение по въпроса за обезвреждане на боеприпаси край Сливен  (Прочетена 2775 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vass

  • Младши
  • *
  • Публикации: 68
    • Профил
Движение за национално единство и спасение „ДНЕС-общество на пострадалите” - гр. Сливен с декларация против завода за утилизация

С настоящата декларация Координационният съвет и симпатизантите на Движението за национално единство и спасение – гр. Сливен категорично се противопоставяме на изграждането и експлоатацията на предприятие с висок рисков потенциал „ Производствено складова база Бършен” гр.Сливен.

Движението за национално единство и спасение винаги категорично е отстоявало и защитавало интересите на гражданите, а в случая това е крайно необходимо.

Защото Министерството на околната среда и водите е издало разрешително № 171/ 09.11.2012 г. на търговското дружество „Алгънс ЕООД” за изграждане и експлоатация на предприятие „с висок рисков потенциал” без да се съобрази с местонахождението му и обществения риск, който то би представлявало за гражданите на Сливен.

Министерство на околната среда и водите явно не е проучило мястото, което е в пряк достъп до други производствени обекти и обществени пътища и съоръжения и не се е съобразило с риска, който произтича от това.

Издаването на разрешително за създаване на предприятие за съхранение и утилизация на боеприпаси („с висок рисков потенциал”) в непосредствена близост до база за съхранение на петролни продукти, в съседство с ТЕЦ и промишлени предприятия с газови инсталации, на метри от основни пътни артерии (София- Бургас и Сливен- Ямбол) и най вече в рамките на 91 000 град е безумие.

Категорично сме против това да се застрашава живота на гражданите на Сливен. Не желаем да ни се случи това, което стана в Челопечене, Лозенец и Александрово.

Считаме, че следва да се вземе предвид и мнението на гражданите на Сливен, така че бихме подкрепили и провеждането на подписка или местен референдум, чрез който обществеността да изкаже своето мнение.

"Нека да не допуснем изграждането и експлоатацията на предприятие „с висок рисков потенциал” в гр. Сливен !", се казва декларацията

Неактивен vass

  • Младши
  • *
  • Публикации: 68
    • Профил
Организирана е подписка срещу утилизирането на боеприпаси до Бършен.

Очаквайте в следващите дни пунктове за подписване до Стария бряст, до Кауфланд, до Билла и до двата магазина Лидл.
Да покажем на управляващите, че не могат да ни прескачат вземайки важни решения за нашия живот!
« Последна редакция: 11.12.2012 13:44:32 от vass »