Автор Тема: Смешни истории - Как снегопочистването да генерира приходи в община Сливен?  (Прочетена 2194 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен misho

  • Нов
  • Публикации: 31
    • Профил
Добре е община Сливен да изиска от снегопочистващата фирма при следващия снеговалеж да направи още по-големи купчини сняг по ларгото и там където има барове, сладкарници и ресторанти. Така снегът ще може да издържи до ранно лято без да се разтопи. Както снежното петно на Витоша, което удивлява чужденците в София през юни.
Сегашните купчини бяха много несериозни – стопиха се при първото затопляне за има-няма 10-ина дни. Не се правят така тези работи.
Големите купчини, освен, че ще затрудняват максимално движението, през деня ще се топят, а нощем водата ще се превръща в пързалки, където деца и възрастни ще могат да се пързалят на воля срещу минимална такса. По сериозна такса ще трябва да плащат заведенията, които със заповед на кмета ще трябва да изключат хладилниците и фризерите си и да ползват за охлаждане снежните купове, срещу съответната такса. За целта в тях трябва да се изкопаят разнокалибрени ниши – за шампанско, за месо, за сладолед и др. Нишите ще бъдат обозначени с табелки. С две думи – ще има военен ред.
Още приходи могат да бъдат изкарани, ако снегопочистващите машини следващия път затрупат изцяло паркиралите коли. Така шофьорите ще платят веднъж за разпознаване на колата си и втори път – за отравянето и от същата снегопочистваща фирма или друг кметов агент.
Такса може да се взема и от всички, гледащи атракциите.
С тези инициативи пък, община Сливен ще кандидатства за приза „Нетрадиционни иновационни решения в криза и военно-полеви похвати за решаване на проблемите”.
А местни писатели, които ще описват всичко това ще могат да участват в годишния конкурс на Европейския съюз "Смешни истории, от които да ти се доплаче."

Неактивен sladurana

  • Нов
  • Публикации: 2
    • Профил
То да беше така само по Ларгото! В уличките още има ледени барикади.