Автор Тема: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО  (Прочетена 9620 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Анализатора

 • Младши
 • *
 • Публикации: 87
  • Профил
Колкото пъти ми се наложи да мина по Ларгото, толкова пъти се натъквам на една и съща картина. Един уличен музикант разгъва стар акордеон и от устата му се леят мааазни звуци подобни на думите от устата на вехтошаря: "Стари неща купу'аам." - изречени с металически тембър за да пронижат слуха и на мъртвите.
Репертоарът е един и същ и до болка познат: "Тумбалалайка", "Беса ме мучо" (като го чуя колко е фалшив на моменти ме хващат бесовете, ама много, мучас ме хваща яд), "Данюва мама" (абе аз твойта мама... фалшификатор нещастен) и още две бози "ала" стари градски песни.
Малко по-назапад с приближаването до Стария бряст ме подхващат мисионерите с техните картички, "събиращи" помощи за някаква кауза и все застават на пътя ми като амбулантни търговци от района на Капълъ чарши в Истанбул.
Питам и не мога да получа обяснение, защо тези натрапници превземат нашето общо пространство, на което всички сме съсобственици и образно казано притежаваме идеална част собственост и би било нормално, ако някой иска да ползва тази наша собственост, да получи нашето изрично съгласие.
Защо няма наредба на Общинския съвет регламентираща тази дейност, а ако има защо не се спазва.
Защо мазния музикант не застане пред кабинета на кмета и да разтяга меха и мазни бузи по цял ден.
Защо не се регламентира точно място (където) и време в което, въпросните музиканти да "шашкат" с латерноподобната си "музикална артистичност" минувачите.
Звукът се разпространява по въздуха, а въздухът е общ и спокойствието на гражданите трябва да се защитава от натрапници, които всъщност са едни редовни нарушители на т.нар. обществен ред.
Кмета сложи каци с палми на Ларгото, но те не издават поне звуци. Заобикаляхме острите им листа през лятото с досада, но с явното съзнание, че през зимата няма да ги има.
Хайде кмете, направи нещо за опазване на обществения ред. Разкарай ги тия с акордеоните и китарите от местата където живеят или работят постоянно хора. Засили ги там където намериш за добре, но да не натрапват "творческите" си заложби там където сме принудени да живеем или работим. Ако мислиш, че не съм прав, дай личен пример, като ги поканиш да се изявяват постоянно пред входа на общината.

Неактивен Анна Влахова

 • Нов
 • Публикации: 44
  • Профил
  • http://anjito.hit.bg
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #1 -: 21.01.2013 16:57:28 »
Забрави системните просяци, приклекнали и с протегната, омазана с бронз ръка и няколкото перфорирани през ушите кучета.
Всъщност аз отдавна избягвам да минавам по ларгото. Спри да минаваш и ти?
Нищо приятно не остана там. Няма къде да пиеш дори едно кафе, без да се изнервиш. Или кафето ще е скъпа помия, или ще те обслужи тъпак без обноски, или някой ще се изтътри неканен на масата да проси я пари, я цигари, като че ли си длъжен да им издържаш мързела.
Наскоро седнах в Попската градина за малко на пейка и ме доближи просяк на средна възраст видимо от ромски произход. Поиска пари и след като му беше отказано, започна да ме кълне и обижда. Станах и отминах.
Вече няма място в Сливен, където да можеш да приседнеш на спокойствие дори за 5 минути.
Изобщо в последно време Сливен трайно и категорично се налага като най-противното място за живеене от всички известни ми места.

Неактивен Калчо Василев

 • Администратор
 • Напредващ
 • *****
 • Публикации: 242
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #2 -: 23.01.2013 15:19:22 »
искам да те допълня Ани, към последното ти изречение:

.. в България.
Насила хубост не става !

Неактивен d_bozhkov

 • Младши
 • *
 • Публикации: 65
  • Профил
  • http://www.dbozhkov-bg.narod.ru
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #3 -: 23.01.2013 19:52:54 »
Май трябва да перифразираме известната песен на Камен Воденичаров.

"Няма,няма да живея в този шибан град ,
ще намеря начин да избягам !..."

Наскоро силно впечатление ми направиха думите на една майка, работничка във ВМЗ "СОПОТ"
Точно не си спомням , но беше нещо от сорта :
 "По земята ще се влача , но ще намеря начин да изгоня децата си от България ! "  :'(
Ето това е най-скъпото ,което имам !
www.bozhidar.narod.ru

Неактивен molox.99

 • Нов
 • Публикации: 29
  • Профил
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #4 -: 01.02.2013 15:44:31 »
Обичаме да се оплакваме, ама да ви питам КОЙ НИ Е КРИВ? Нали ние с вас си избираме тези управници, плащаме им добри заплати за нашия изнемощял хал, а не можем да си извоюваме правото да им държим сметка. ???Ако кажете, че някой друг , от Европа или САЩ ни е крив, добре, ама това си е от нашето си безразличие, какви хора издигаме, важно е да са от "нашите" /сини, червени, .../ така и не разбрахме, а те много бързо ни показват, че не са "наши "и че не им пука за нас :Вече всички ,наглеци в държавата се изредиха да ни управляват ,да ни доят и стрижат, а ние блеем и се бием помежду си за паркомясто или за шума на Ларгото. Проблемът е един вече 22г.- Няма отговорни и интелигентни , хора с морал и чувство за дълг , хора с визия за развитието на района, на областта или на държавата, а са заели ръководни постове само търгаши :-[ Не е важно бил ли  е в ДС, бил ли е дисидент, гей ли е или хетеро, какво образование има и кой го предлага, важно е да е човек с доказани качества-нима няма такива, та 22г. търкаляме едни и същи некадърници по листите? Дори и да са можели нещо, вече отдавна нищо не могат ,освен да точат локуми и да се наприказват.Образованието е цъфнало отвсякъде, че трябваше сума време да бистрят темата, от колко години да тръгват децата на детска градина...Всички, на всички управленски нива само симулират активност, вземат бонуси или увеличения на заплатите, или пари под др. хитроумно измислена форма, това са нашите трудно спечелени и спестени пари, да си платим данъците. Референдум трябва да има за броя на депутатите, които можем да изхранваме, без да ни уморят, за общинските чиновници-брой на глава от населението в общината, за форма на контрол и отзоваване на тези, от високите етажи на властта, които не са за там... >:(

Неактивен d_bozhkov

 • Младши
 • *
 • Публикации: 65
  • Профил
  • http://www.dbozhkov-bg.narod.ru
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #5 -: 02.02.2013 11:28:49 »
То интелигентните  и отговорните хора няма как да изплуват !
За да си във вихъра трябва да си наглец и безскрупулен тип.
Докато разни партии и движения ти натрапват ,кои да бъдат Правилните хора и избирателните листи да се запълват от лица,които нямат друга професия освен Политик така ще е.
Защо не се въведи Мажоритарната система ?
Ама то и всяко стадо си заслужава овчаря.
Видя се на предните избори с нескопосания опит за Мажоритарен вот,че овчиците пак си гласуват за партията !
Ето това е най-скъпото ,което имам !
www.bozhidar.narod.ru

Неактивен Кичо

 • Младши
 • *
 • Публикации: 136
  • Профил
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #6 -: 02.02.2013 17:46:02 »
Ейй, кметеее, глухарю, кьорчо и прочие.
Чуваш ли какво пишат хората?
До кога ще има просия по улиците на града?
Докога тия мързеливци ще ни тормозят с трите нескопосани мелодии които са научили през безполезния си живот?
Толкова ли е сложно да вземеш една разпечатка от тези мнения и да я внесеш в общинския съвет за вземане на решение, ако такова все още няма? А ако има такава наредба, какво ще им стане на дебилските ти служители да си влезнат в служебните задължения и да въведат ред в представителната част на града?
Абе пич управленски, не те ли е срам да си такъв нескопосан кмет бе? Пък се правиш на генерал. Какъв генерал си ти бе? Не можеш елеменарен ред да въведеш. Ти власт върху полицията нямаш ли бе? Мързи ли те бе? Май си там само пари да точиш, ааа? Кажи бе? Няма ли да си задействаш задника, барабар с изпълващото ризата шкембе и да направиш нещо смислено вместо поредния гаф.
Еййй, няма да те търпим повече. Ма ти се оказа много по-зле от Лечков бе. Оня поне имаше оправдание, че е полуграмотен и необразован, ами ти какъв си? Човек ли си? Банкет-мен ли си? Що за създание си ти бе?
Докога бе? Докога? >:(
« Последна редакция: 19.04.2015 13:40:47 от Moderator Club »

Неактивен Анализатора

 • Младши
 • *
 • Публикации: 87
  • Профил
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #7 -: 03.02.2013 01:53:39 »
Не се чете!
« Последна редакция: 03.02.2013 01:55:50 от Анализатора »

Неактивен Кичо

 • Младши
 • *
 • Публикации: 136
  • Профил
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #8 -: 12.02.2013 17:40:36 »
Изразявам своята голяяяма благодааарност към мъдрото управление на нашия град, продължител на мъдрото управление на предшествениците си от 1991 година насам.
Изразявам своята още по-голяяяма благодааарност на върховния комендант на града ни - славният командир и същевременно генерал от резерва, за светкавичната му намеса в решаването на този грозен проблем на Сливен - просията, чрез звуков тероризъм, извършвана от физически здрави мургави люде, които най-вероятно са добили свсоеобразния си тен пред портите на сградата където получават социални помощи за своята неспособност да се трудят породена най-вероятно от генетична обремененост за принадлежност към обществено мързелив етнос, за което те не носят никаква вина, а само привилегията да живеят на гърба на данъкоплатците.
Кмете да Сте жив и здрав и Вие и всички Ваши служители, които се трудят неуморно за осигуряване на нашите спокойни делници и празници. Благодаря Ви, че Ви има на тоя свят, че без Вас не мога дори да си представя къде ще се дянат събраните от данъци пари, а така съм спокоен, че те се харчат пестеливо и не се прахосват чрез известните схеми за източване на пари от общинската хазна. Благодаря Ви, че сте толкова честен човек, като Вашите предшественици, които бяха пример за подражание и Вие следвате тяхната пътеводна светлина и извеждате управлението на града и човешкото достойнство и себеотдаване до невиждани висоти.
Продължавайте все така в този дух на честност, скромност и въздържание и ще имате много последователи, включително вегетарианци, а Сливен ще се превърне в световна столица на отгледани и възпитани честни и достойни ръководители и редови образцови чиновници, даващи всичко от себе си за просперитета на града.
Още веднъж Ви благославям: "Да Сте жив и здрав!

Неактивен Кичо

 • Младши
 • *
 • Публикации: 136
  • Профил
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #9 -: 14.02.2013 19:58:59 »
И днес, в този светъл ден на влюбените алкохолици - Св.Св. Трифон Валентин с чувство на голяяяма любов се прекланям пред светлия лик на любимия ни градоначалник, който прояви милосърдие към "нарязалия" се "индо-бангладешки-българин" (сърце не ми дава да го нарека мангал, откакто наследниците на Янки Дудъл изхвърлиха от сърцето си презрителното - негър) и в знак на своите топли чувства към него му разреши да разтяга меха на стария излющен акордеон и да мучи и вие жалостиво на Ларгото с тенекиения си глас.
Благодаря ти кмете, че си добър и милостив човек и че не съм се излъгал като гласувах за твоя лъскав мундир и лампази. Благодаря ти, че не ламтиш за пари и не мислиш денонощно каква схема да направиш, че да присвоиш парите, като ония лошите дето ти прибраха служебната кола.
Благодаря ти, че не се оттегли на "заслужена" почивка с голямата си генералска пенсия, а се раздаваш благотворително.
Благодаря ти, че даряваш всяка минута своя безценен опит натрупан в командването на батальон войници от строителни войски - все хора с почти нулево образование, а ние знаем колко е трудно това и колко е приложимо в управлението на една заварена ШБС (шуро-баджанашка структура).
Благодаря ти, че мислиш за културата, а не само за бахура, като своите предшествениц, че не оставяш таланта на уличния музикант да погине до деня в който ще блесне на още по-бляскавата сцена на зала Сливен, където ще може да се изяви пълноценно, приходите от билети да отидат във фондове за социални помощи,  а световните медии да се борят за редкия шанс да отразяват събитието он-лайн и да се случат подобаващи пресконференции на които да се заклейми купуването и продаването на гласове, да се посочи новата линия в интеграцията на този толкова важен витален етнос, полагащ титанични усилия да изправи нагоре стрелката показваща демографския срив, полагащ сизифовски труд да прогони електропреносните дружества чрез плячкосване на бакър и алумин и накрая да последва пищен банкет, на който да бъда поканен и аз скромния неизбежен данъкоплатец и добър електорален поддръжник, за да бъда още по-благодарен с две банкетски кюфтета в уста и чаша евтино вино.
Жив и здрав бъди! Господ сили да ти дава, за да пребъде във вековете делото ти свято!
И накрая като един вечно влюбен в светлите ликове на всички управляващи, да ти пожелая леко изкарване на празника и много веселие в обкръжението на толкова умни и стойностни хора, каквито са всички около теб! :D

П.С. Не използвам учтива форма, защото те чувствам толкова близък, почти роднина.
А, щях да забравя. Удари две лъжички сода бикарбонат довечера. Помага при злоупотреба с храна и алкохолни напитки.

Неактивен Анализатора

 • Младши
 • *
 • Публикации: 87
  • Профил
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #10 -: 04.04.2013 20:40:34 »
Нов музикален изверг се появи на ларгото до заведението "МАКИ".
Извергът се прави, че свири на кавал. Пуснал си е запис на някакви народни изпълнения и подобно на индийски факир дресиращ кобри с флейта, мести пръсти по дупките на дървената пръчка, досущ като музикант.
Пълен плейбек и как цял ден тероризира хората наоколо с тая "музика".
Абе кмете, зарежи предстоящите избори или зарежи кметуването. Не може и двете любеници под една мишка да носиш. Влез си в ролята на кмет и разкарай тая сган от обществените пространства. Не сме длъжни да ги търпим. Не сме длъжни да бъдем толерантни към техните бизнес начинания.
Дай им възможност на тия тримата акордеонисти (терористи), на китариста и на тоя кавалджия да организират концертите си в концертна зала.
Имай милост към нас дето ти изкарваме заплатата и си изпълнявай обязаностите като кмет. Фиркай полицията, да не се скатават зад храстите на завоя, а да подържат обществения ред така както се полага (казано по военному, че да ме разбереш). И данъчните да проверяват музикантите дали имат касов апарат свързан електронно с НАП. Разбра ли ме? Анатън му? Понимайш? :'(

Неактивен Кичо

 • Младши
 • *
 • Публикации: 136
  • Профил
Прекрасний и достопочтенний Кмете наш, Ти който чуваш и виждаш дори това което ние простосмъртните не сме дарени от всевишия да видим и да чуем,
Велико благодарско ти сторвам, че чу какво пишат хората?
Благодаря Ти, че вече няма просия по улиците, че успешно бе трансформирана в "интегриран подход за социално подпомагане на лица в неравностойно положение", чрез събиране на средства и помощи на различни избрани места по Ларгото.
Благодаря Ти, че вече няма свирещи улични музиканти, които Ти успешно трансформира в "интегриран подход за мултикултурно общуване между представители на етноси в различно социално положение чрез методите на нехармоничните музикални послания от лица в неравностойно положение, към лица принудени да бъдат в неравностойно положение от първите".
Благодаря Ти, че внесе в тази толкова работеща институция - Общинския съвет, нашите скромни искания и ОС моменталически взе решение и вече музиканти по улиците няма. Вече има посланници на културата. Докато имаме такива посланници, нашата култура няма да погине, а ще пребъде във вековете златни.
Да живее нашата нова култура! Най-яката култура от всички култури по света, защото е по-яка от най-яката.
Да живеят кебапчетата с вино! Най-добрите посланници на мира между етносите

Неактивен temelko

 • Нов
 • Публикации: 3
  • Профил
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #12 -: 28.01.2014 04:38:06 »
Кичо, ти и останалите сте гласували за Кольо Банкета. Сега не ревете, а се спасявайте!

Неактивен Кичо

 • Младши
 • *
 • Публикации: 136
  • Профил
Re: ШУМ И ЗВУКОВ ТЕРОРИЗЪМ ПО ЛАРГОТО
« Отговор #13 -: 25.12.2014 18:42:34 »
Прав си, ама тогаз имаше "кифтета", а сега искат свирки. :'(