Автор Тема: Кандидатът за депутат от БСП Соня Келеведжиева посети Клуба на пенсионираните уч  (Прочетена 2778 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11855
 • Пол: Мъж
  • Профил
Кандидатът за депутат от БСП Соня Келеведжиева посети Клуба на пенсионираните учители "Будители" в Сливен

Въпроси свързани с образованието и интеграцията на ромите бяха сред темите дискутирани по време на предизборната среща на кандидатът за депутат от Българската социалистическа партия Соня Келеведжиева с учителите пенсионери от Сливен. Срещата се проведе днес, 17 април 2013 г. в Клуба на пенсионираните учители „Будители”.
Гостенката бе представена от председателката на клуба Иванка Калайджиева. В своето слово тя заяви, че г-жа Келеведжиева е изтъкнат литератор, поет и учител. Зад гърба си има много написани книги. Носител е на наградата „Аргира Жечкова”. След тези слова, бе предоставена думата на г-жа Келеведжиева. Тя благодари за добрите думи и представи предизборната програма на червената партия. Основен аспект в нея е намирането на работа на младите хора след завършването на висшето им образование. Също така програмата предвижда още да се въведе критерий за вземането на академични титли в България. Да се направи опит за интегриране на ромите. Българският учител да си намери мястото. В момента е на дъното.
Други цели, които си поставят социалистите, ако вземат властта е рестарт на проекта за АЕЦ-Белене, пълна ревизия на финансовите средства, за да се видят течовете, минималната заплата да стане 450 лв., да се разкрият 250 000 работни места, да се докарат външни инвеститори, въвеждане на семейното доходно облагане, стимули за отглеждане на дете и деца с увреждания, осъвременяване на пенсиите съобразено с инфлацията, целеви помощи за първокласници. БСП се ангажира с построяването на пречиствателна станция в Сливен и много други.
На срещата бе представена и кандидат-депутатската листа. За водач е избран Валери Жаблянов, на второ място е Деян Дечев, трети е д-р Динев, четвърти – Соня Келеведжиева, пети – Мариета Петкова, шести – Мария Радославова и други.
Учителите й зададоха много въпроси свързани с порочната практика да се възлагат задачи на подизпълнител, за ограничаване на раждаемостта на ромите, заличаване на неграмотните от избирателните списъци и възможно ли е това, свикване на референдум за отнемане на фондовете на партиите и др.
Срещата протече в приятна и задушевна обстановка и всички си тръгнаха обнадеждени, че предстои едно ново начало в политически план.sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен _Petrova

 • Нов
 • Публикации: 22
  • Профил
" Обнадеждени, че предстои едно ново начало в политически план " Целта е постигната. Само не е ясно по какъв начин ще стане това. Повтарят се едни и същи фрази, заучени и крайно несериозни. Рестарт за Белене...? Кому е нужно? 250 000 работни места? Никой не казва къде ще бъдат разкрити. Външни инвеститури? Не е лошо, но как ще бъдат привлечени? Намиране на работа на младите хора. Но къде? Единственото, което звучи изпълнимо е построяването на пречиствателна станция в Сливен.