Автор Тема: Какво става с юнашкото строителство по парк Юнак ?  (Прочетена 5225 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен d_bozhkov

 • Младши
 • *
 • Публикации: 65
  • Профил
  • http://www.dbozhkov-bg.narod.ru
Вече втора седмица не се работи по проекта.
Какво става ?
И този ли проект ще затъне в дълбините на съдебната система ?!
Някой има ли информация?
Ето това е най-скъпото ,което имам !
www.bozhidar.narod.ru

Неактивен Gogo

 • Нов
 • Публикации: 15
  • Профил
Ето коментар по темата:
Проектът за парк "Юнак" пред провал заради нарушения на Общината!?
http://vagabont.sliven.net/index.php?id=105062

Неактивен вън от рая

 • Нов
 • Публикации: 17
  • Профил
Сигналът е една измишльотина, плод на отвратителна злоба, завист и алчност. Източникът на този сигнал е един първосигналник, който е свикнал да краде и си мисли, че всички са като него. След като не може той да се облаже, няма да даде на никой нищо да свърши. Прави всичко възможно, за да провали идването на всяко едно евро в града. Затова се опитва да саботира всички проекти с глупавите си писания. Хората от управлението на проекта и от прокуратурата вече си провериха сигнала, излязоха си със становище, че това са пълни глупости и нещата вече могат да започнат да се случват. Само че това човеченце ще продължава да пише. Вчера се научи да пише и вече не ще да спира.

Неактивен Umeren

 • Младши
 • *
 • Публикации: 70
  • Профил

Неактивен вън от рая

 • Нов
 • Публикации: 17
  • Профил
Този, за който говоря и който е инициатор на тези сигнали, стои в сянка. Сигналите ги пускат подставени лица - мюрета разни. А тоя се изживява на кукловод.

Неактивен d_bozhkov

 • Младши
 • *
 • Публикации: 65
  • Профил
  • http://www.dbozhkov-bg.narod.ru
Изумен съм,че на детската площадка в която са вложени милиони,няма ни една действаща тоалетна (или поне аз не съм я видял ) ?!
Не ми е ясно как и в 21 век при изграждането на зелените площи не е предвидена система за автоматично поливане.2013 година да се полива с маркучи WOW.
Знам ,че трябва да се осигури работа и на общинските служители.
Добре е , че има охрана,само се питам защо беше включена в сметките на проекта и система за видеонаблюдение след като се знае , нямаме нужното самосъзнание за опазване на построеното .
Лошото е ,че орди от малцинствата пак окупират люлки и пързалки.Не съм чак такъв расист,но е много неприятно да чакаш майка с 5 малки циганета да освободи люлката.
И изобщо кой е архитекта на този проект и как е минал одобрение от общината ?
Ако идеята е само лично облагодетелстване на някои хора ...?!
Добре,че поне децата ми дочакаха построяването на една свястна детска площадка
Ето това е най-скъпото ,което имам !
www.bozhidar.narod.ru

Неактивен бако

 • Нов
 • Публикации: 5
  • Профил
Паркът е пълен с недомислици и скандални противоречия - като липсата на тоалетна. Добре е все-пак, че го има. Но цената...
При Кольо Милев не се полива! Растенията трябва да се каляват - така изисква военната дисциплина. Затова на много места в Сливен ще видите задаволително подкастрени храсти, но - сухи! Типичен пример за казармено мислене, където формата е важна, а не съдържанието. Няма поливна система и на кръговото движение до Тернопол. Затова е грозно, сухо и поддръжката му струва много скъпо. А тръбите с вода са под градинката. В този смисъл кръговото движение на Лечков до стадиона е със светлинни години напред - капково напояване, подходяща растителност, винаги свежо зелено, без наместа на човешка ръка.

Неактивен Кичо

 • Младши
 • *
 • Публикации: 136
  • Профил
Изумен съм,че на детската площадка в която са вложени милиони,няма ни една действаща тоалетна (или поне аз не съм я видял ) ?!
Не ми е ясно как и в 21 век при изграждането на зелените площи не е предвидена система за автоматично поливане.2013 година да се полива с маркучи WOW.
И изобщо кой е архитекта на този проект и как е минал одобрение от общината ?
Ако идеята е само лично облагодетелстване на някои хора ...?!

Изпълнител на проекта е "СОНИК МОДУЛ ЕООД" СЛИВЕН 8800, ул."Ил.Драгостинов" N8 (www.sonikmodule.com)
Търсачката показва следното: http://www.houzz.com/pro/sonikmodule/sonik-module
Посочено е лице за контакт Ивайло Дончев (не пише да е архитект). Как са го избрали за Изпълнител на проектирането един Господ-мутра знае?
На чертежите на проекта за парк юнак е подписан и подпечатан ахр.Янко Йончев, чиято фирма е ТРИАРТ и си е в София на бул.Джеймс Баучер.
В регистрите на професионалната организация на архитектите излиза следната информация:

ТРИАРТ ЕООД
София, бул. "Вардар", бл.38Б, вх.Б, ап.68
Рег. номер : 02841
Янко Иванов Йончев
02 944 60 72; 0888 979 193
 

Когато въведете името на този архитект Янко Йончев излиза следната връзка:
http://3art.wordpress.com/2009/06/05/pizza-tralala/

В това сайтче излизат някакви презентации на архитекта от 2009г, но липсват крупни паркоустройствени проекти или дори скромни такива.
Липсата на опит на архитекта, както и неяснотата дали изобщо това е правено от ахитект обясняват липсата на тоалетни. Само изключително неподготвен човек може да неглижира физиологията на малкото дете. Та пред акането и пишкането дори боговете - управници са равни, зер и те акат, ах пардон дефекират, да ме прощава Модератора. ("злите" езици в общината говорят, че зад тази проект-далавера стои майката на бившата зам.Кметица Офелия Кънева по Лечково време - инж.Снежана Кънева, а главен организатор и изпълнител на дизайна (проектирането) е синът на Снежана Кънева, който по това време е студент и се изучава за инженер по геодезия - де го чукаш, де се пука).
От сайта https://sites.google.com/site/triart33/team-information
излиза информация, че въпросният архитект е учил занаята при небезизвестния приятел на Й.Лечков - проф.д-р.арх.Минчо Ненчев и при неговата съпруга арх.Ненчева

ОБРАЗОВАНИЕ:

2004г. – ЧЛЕН НА КАМАРАТА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
2001 г. - Диплома за висше образование на образователно-
квалификационна степен Магистър по специалност Архитектура
– серия УАСГ – 99, № 099138, регистрационен № 32557 от       2001г.
Среден  успех от следването – Отличен (5.53)
Среден  успех от защита на дипломната работа – Мн. добър (5.25)             
1994 г. Диплома за средно специално образование по архитектура и строителство- Строителен техникум- гр. София.
Общ успех – Отличен (5.86)

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ:                                   

1).септември 2005 основавам фирма „ТРИАРТ” ЕООД проектиране на еднофамилни жилищни сгради, идейни проекти, и др.

2). 04.03.2003г. до 1.09.2005г. Архитект на свободна практика

3). януари 2001г. до 2003г. до момента - проектант в Архитектурна Агенция “Модус” - арх. M. Ненчев – проектиране на хотели, жилищни сгради, магазини, ресторанти,преустройства и интериори   

4). 1998г.-2000г.проектант в  ”ГБС-София “ – арх. Николинка Ненчева  проектиране на хотели, жилищни сгради, обществени сгради, ресторанти,преустройства и интериори

ДЛЪЖНОСТ:

Управител на фирма „ТРИАРТ” ЕООД
 


И каква стана тя? От липсата на едни кенефи се разплете целия чорап. Явно високият успех не е бил достатъчен за да се стигне до естественото прозрение за нуждата от кенефи или проекта е бил направен за толкова кратко време, че на архитекта не му се приходило дори по малка нужда. Какви таланти кат' атланти бреййй!
Все пак господинът е бил честен, че се е регистрирал само за еднофамилни жилищни сгради, като е преценил трезво възможностите си.
Някой ще каже, че сме злонамерени и не искаме тези пари да дойдат в Сливен. Ама моля Ви се бе госпожо, що така?
Да се похарчат пари за реализацита на долнопробен проект е все едно да се харчат пари за луксозно издание на избраните съчинения на Тодор Живков. Анатън му?
По-добре да не се харчат, защото ефектът от тяхното похарчване ще е негативен и ако едни "избрани" съчинения могат да служат за храна на мишките в сутерена, то негативният ефект от реализацията на некачествен проект не може да се избегне, няма как да вкараме тази част от парк Юнак в "сутерена".