Автор Тема: ПП "България на гражданите" - Сливен с жалка листа  (Прочетена 16827 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен PetrovaSliven

 • Нов
 • Публикации: 8
  • Профил
Какъв си шеф като не си прочел даже устава на партията? Там ясно си пише как се избират кандидатите за народни представители. И какви са тези писма от преди месец? Тогава се редяха листите и разни хорица доста се разочароваха ,че няма да станат депутати. А ДБГ определено спечели от това ,че я напуснаха кариеристите.  И като чуя ,че някой е избрах единодушно ми става ясно за какво иде реч. Както и да е, честит празник на храбростта!


Неактивен Ve_Ko

 • Нов
 • Публикации: 21
  • Профил
Като се лансира версията за кариеризъм/смешно е да се твърди това/ не се решават проблемите в партията, които са много по-дълбоки, а именно незачитане мнението на членовете. Когато не се вслушваш в тези, които са решили да отделят от времето си, от енергията си, за да бъдат полезни по някакъв начин, то какво остава за хората от улицата? Техният глас е без значение дотогава, докато не излязат с по-голяма мощ и не пометат цялата политическа върхушка в държавата.
Петрова/Виолетке/ трябва да вникваш по-дълбоко във философията на нещата, а не като клакьорка да повтаряш това, което ти казват, за да симулираш успех. Борова не печели от твоето поведение, напротив - изглежда все по-жалка. Тя, а не желаещите да представляват Сливен и региона в парламента е причина за разпада на сливенската организация.

Неактивен PetrovaSliven

 • Нов
 • Публикации: 8
  • Профил
Ех, стига с тази Виолетка, та Виолетка! Като не съм Виолетка какво да направя?

Неактивен Cheffa

 • Нов
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: ПП "България на гражданите"
« Отговор #18 -: 09.11.2013 00:01:19 »
Заваляха оставки в партията на Кунева в Бургаско
---------------------------------

Още знакови фигури, ръководители на общински структури на партията на Меглена Кунева в Бургас, хвърлиха оставки. От „България на гражданите” се оттеглят общинските ръководители на партията в Поморие, Камено и Приморско. Това е пореден удар за партията на бившия еврокомисар след напускането на областния координатор на движението Пламен Янев миналата седмица. Самият Янев е учредител и председател на структурата от самото й начало.
 
Основен фактор за решенията за напускане на партията се оказва конгресът на движението, проведен на 21 септември. Още в деня на конференцията се разрази скандал между делегатите и се наложи нейното прекъсване.
 
Сред подалите оставка е и общинското ръководство на Поморие начело с председателя Минко Минчев. Потърсен за коментар той обясни, че има пълно разминаване между обещанията в началото на създаването на партията и това, което в момента се случва. „Решенията, които бяха предложени тогава от ръководството и начинът, по който се опитаха да ги прокарат - чрез манипулации и груба подмяна на резултатите от конгреса, ме наведоха на мисълта да осмисля участието си в тази партия. Ценностите, които бяха заявени в началото на създаването на партията и целите, които тя си поставя, бяха подменени”, заяви пред Минко Минчев.
 
По думите му е имало няколко спорни предложения, които е трябвало да бъдат гласувани в рамките на националното събрание. „Имаше опит на ръководството, в лицето на Найден Зеленогорски, при гласуването да бъде прокарано решението, което е удобно на ръководството на партията. С доста хватки, тези, които са присъствали там, знаят как стоят нещата. Едно от момичетата, които преброяваше резултати, му е било наредено да съобщава резултати, които са различни от реалните. Те според мен са нереални и това не думата на делегатите. Настоятелността, с която ръководството се опита да ги прокара, показва, че те имат различни цели от членската маса. Имат цели, които гонят”, обясни мотивите си напусналият партията Минчев.
 
Той е категоричен, че има тотална смяна на идеите на партията от създаването й до момента. Той определи като грешка включването на „България на гражданите” в редиците на Реформаторския блок. „Когато създавахме партията и структурата, говорехме за един дългосрочен проект с визия за бъдещето, а в последствие се оказа, че реално партията се обезличава с участието си в този реформаторски блок. Действията, които напоследък предприема ръководството, не ме удовлетворяват. Това не е моята партия. Хора, които говорят за нов морал, за ценности, реално те не ги спазват. Не може лица като Найден Зеленогорски например да обявява нова политика, а да действа по стария начин”, заяви Минчев и допълни, че в момента няма намерение да се включва в друг политически проект, тъй като не се идентифицира с никой