Автор Тема: ДАНСwithme - Сливен  (Прочетена 6639 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dimitar Bayatov

 • Администратор
 • Нов
 • *****
 • Публикации: 39
  • Профил
ДАНСwithme - Сливен
« -: 25.07.2013 12:26:34 »
https://www.facebook.com/events/146657945527277/

Ние сме хората, които не сме представени в Парламента. Някои са гласували за партии, които не успяха да преминат бариерата. Други са дали гласа си за парламентарно представени сили, защото са повярвали на обещанията им, а вместо това получават пошъл спектакъл. Има и негласували, но все пак омерзени и погнусени от разиграващия се грозен сериал по върховете на властта.

Протестираме заради присъствието на хора като Делян Пеевски в Народното събрание. Протестираме срещу избора на Волен Сидеров за шеф на комисия “Антимафия”. Протестираме срещу епидемията от "катарзис", позволяваща на всякакви политически и морално компрометирани лица да бъдат назначавани на високи държавни постове. Протестираме срещу това, че е напълно неясно кой управлява държавата. Искаме да знаем чия кукла е господин Пламен Орешарски и кой диктува неговите действия и бездействия. Протестираме срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестираме срещу олигархията, която поддържа всяка власт. Протестираме срещу олигархията, която унижава гражданите с безумни назначения и огромна наглост! Този път, поднасяйки си цялата държава на тепсия.

Нашите искания са за върховенство на закона, прилагане на законите, морал в политиката, придържане към европейските ценности. Всяко правителство, което си позволи да наруши тези ценности, трябва да знае, че ние сме тук и ще реагираме.

Това е културният протест на културните хора. Ние няма да издигаме обидни лозунги, нито лозунги, които разделят. Ние сме обединени в искането олигархията да напусне властта и България да се развива според стандартите на европейските демокрации като достоен член на Европейския съюз.

Всеки от нас участва в протестите, за да опровергае заблудата, че от отделния гражданин и избирател нищо не зависи. Всички ние сме граждани на България и граждани на Европейския съюз и го доказваме, като открито, ясно и безкомпромисно изразяваме гражданските си позиции.

Протестът ни не е обвързан с никоя политическа сила, нито цели връщането на определени политически сили във властта. Партиите, които искат власт, ще трябва сами да заслужат доверието на суверена.

NB!
Всякакви призиви за насилие и омраза ще бъдат считани за провокация и ще бъдат изтривани. Езикът на омразата не е нашият език!

Неактивен Dimitar Bayatov

 • Администратор
 • Нов
 • *****
 • Публикации: 39
  • Профил