Автор Тема: За коректността на журналистиката  (Прочетена 2859 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ve_Ko

  • Нов
  • Публикации: 21
    • Профил
Пиша тези редове по повод днешната Ви публикация"Герб - Сливен се обяви за прозрачност..."
Бъдете коректен и напишете името на сдружението, което входи писмо в Общински съвет-Сливен за пълна прозрачност в действията на Общински съвет- Сливен. Сдружението е "Свети Георги Победоносец" - Сливен. Писмото е сканирано и може да се види на страницата на сдружението във Фейсбук.

Неактивен Ve_Ko

  • Нов
  • Публикации: 21
    • Профил
Re: За коректността на журналистиката
« Отговор #1 -: 24.10.2013 16:12:37 »
Протоколът от последната сесия на Общинския съвет, проведена на 17 октомври, вече е качен в сайта на Общинския съвет. Припомняме, че в средата на месеца сдружение „Свети Георги Победоносец" поиска чрез молба до председателя на ОбС информацията относно сесиите да бъде публикувана в сайта на местния парламент. От сдружението настояваха да се публикуват данни за броя присъстващи съветници, начина им на гласуване по отделните предложения и др.
Дни по-късно групата на ГЕРБ излезе с декларация, подкрепяща предложението на сдружението.
Изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Борислав Павлов е разговарял с всички ръководители на групи в съвета. Всички са били единодушни, че няма проблем протоколите от заседанията да се публикуват в сайта на Общинския съвет.
И така, днес вече първият протокол, този от последната сесия на местния парламент, е достъпен за всички граждани. Можете да го намерите на сайта на съвета www.obs.sliven.bg, в рубриката „Сесии на ОбС", която се намира на синята лента в горната част на сайта. В същата рубрика са публикувани и дневния ред на заседанията, както и предложенията за гласуване.