Автор Тема: Евродепутати се срещнаха днес с граждани на Сливен  (Прочетена 2833 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11631
  • Пол: Мъж
    • Профил
Евродепутати се срещнаха днес с граждани на Сливен

Евродепутатите Мария Габриел и Димитър Стоянов се срещнаха днес със сливенските граждани за да изяснят жизнено важни въпроси около Евросъюза.
Г-жа Габриел наблегна на това защо е важно да се гласува за Европарламент, Бъдещето на ЕС като съюз на гражданите, за помощта на Евросъюза за визовия режим за САЩ и Канада, Българите във Великобритания, ще позволим ли розовият домат "Биволско сърце” и други уникални български сортове да бъдат забранени от подготвяния нов регламент на ЕК за растителен репродуктивен материал, по-известен като регламента за семената, за намесата на Евросъюза в граждански дела, общ европейски закон за защита на животните и други.
Г-н Стоянов честити наградата на сливналии за Старият бряст, което бе избрано за Европейско дърво на годината. След това той наблегна на казуса Крим, за референдума, за военната окупация на бившата украинска република.
Стоянов засегна още въпроси, свързани с еврофондовете, визовия режим, банкова и финансова дискриминация, розовия домат, околната среда, за правата на жените и децата, за децентрализацията.
На срещата присъстваха още представители от различни сливенски институции и ученици, които им зададоха още въпроси. Между тях са въпросите за дипломите и качеството на образованието в страните членки на Евросъюза, възможностите за емиграция, за възможностите за намиране на работа, за твърдението дали е истина или не, че европейските проекти на IT сектора, които дърпат назад България, за електронните книги и други.
Инициатор на срещата е Регионалния информационен портал sliven.net и “Europe Direct” Сливен.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.