Автор Тема: Подаване на документи по член 53 от ППЗИХУ!!!  (Прочетена 2664 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Веселин Василев

  • Глобален модератор
  • Напредващ
  • ****
  • Публикации: 329
  • Пол: Мъж
    • Профил
И през тази година - Съюзът на инвалидите в България, приема документи за изплащане на средствата за придружители на трудно-подвижни лица с ПЪРВА група инвалидност(Загубена работоспособност) С ЧУЖДА ПОМОЩ, чрез клубовете на инвалида, по места! ПОМОЩТА СЕ ПОЛУЧАВА САМО ОТ ЛИЦА КОИТО ИМАТ ОПРЕДЕЛЕНА ЧУЖДА ПОМОЩ, НО ПРИ НАС НЕ СЕ ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИ С ПСИХО ИЛИ ОЧНИ ТЕЛКОВИ РЕШЕНИЯ!
Крайният срок за подаване на документи е 31 АВГУСТ!!!

Право на целева помощ за придружител имат трудноподвижни лица с над 90 на сто трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане, които се нуждаят от чужда помощ, в т.ч. и лица до 18 годишна възраст. В случай че правоимащият е лице до 18-годишна възраст целевата помощ се изплаща на неговия законен представител.
ЗАБЕЛЕЖКА: ПРЕЗ 2017 ГОДИНА ИМА НОВ ОБРАЗЕЦ ЗА МОЛБАТА ЗА ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ. МОЛЯ НЕ КОПИРАЙТЕ СТАРИ МОЛБИ! СЪЩО ТАКА ИМАТЕ ПРАВО ДА ПОДАДЕТЕ ДОКУМЕНТИ САМО В ЕДНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ - ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА ОТНОВО ИМАШЕ ХОРА КОИТО СА ПОДАЛИ НА ДВЕ МЕСТА - ПРИ НАС И ПРИ СЪЮЗА НА СЛЕПИТЕ! ТАКИВА ХОРА ЩЕ БЪДАТ САНКЦИОНИРАНИ!

Целевата помощ за придружител се изплаща на нуждаещите се в размер 5 лева за един час оказана чужда помощ / придружаване/, до 10 часа годишно  за правоимащо лице при посещението  му в държавни, общински, здравни, образователни, културни и други институции, здравни и лечебни заведения.

Целевата помощ за придружител се отпуска на нуждаещия се след подаване лично или чрез друго лице на молба-декларация по образец (Приложение 1 или 1А)  и Служебна бележка с попълнени часове, в седалището на РО на СИБ по адресна регистрация. Молба-декларацията  се завежда по реда на постъпването във входящ дневник. Към молбата се прилага и копие от ЕР на ТЕЛК (НЕЛК), като за проверка се показва и оригиналният документ, или такъв със свеж печат за валидност, и документ за самоличност – лична карта, паспорт.

Правото на придружител се ползва от правоимащите лица при посещения за уреждане на въпроси и услуги, свързани с: пенсионни, областни и общински административно-правни и технически, данъчни, социални, здравни, образователни, електрификация, ВиК и Топлофикация, транспорт, седалището на съюзната структура и други, също така и здравни и лечебни заведения!

За всякакви въпроси свързани с подаване на документи, можете да се свържете с Клуба на инвалидите - Сливен на телефон 044/62-31-79 от понеделник до петък - 8:30 - 18:30 часа
« Последна редакция: 23.02.2017 12:55:07 от Веселин Василев »
Илли, Илли, лама савахтани!