Автор Тема: Кметът инж. Кольо Милев даде официален старт на 35-то Рали Сливен  (Прочетена 4139 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11622
  • Пол: Мъж
    • Профил
Кметът инж. Кольо Милев даде официален старт на 35-то Рали Сливен

За пореден път Сливен е мястото където ще мерят сили най-добрите в автомобилния спорт. Сред участниците и фаворити за победата са турският състезател Мурад Бостанджъ и българските пилоти Георги Василев и Мартин Сурилов. Четирима състезатели ще се борят и за новоучредената „Купа на кмета”.
Официалното откриване на 35-то рали Сливен бе направено днес, 4 септември от кметът на града инж. Кольо Милев
В състезателната програма ще вземат участие 36 екипажа, като 11 от тях са от чужбина. Общата дължина на трасето е от 453 километра, от които 181 са скоростни, разделени в 13 отсечки.
Първият ден – 5 септември, включва 7 отсечки – в Сливен и по две минавания на Бяла, Стара река и Даулите.
Във втория ден – 6 септември отсечките са 6 – Българка, Ичера и Раково, които се минават по два пъти.
Награждаването на победителите ще бъде от 17:00 часа в неделя на площад „Хаджи Димитър”.
Организаторите на автомобилната надпревара отбелязаха, че и през тази година Рали Сливен ще е едно от най-трудните и атрактивни състезания в календара за Европейският Рали Трофей. За съжаление природата ни отне един от най-атрактивните етапи – Моллова гора, който е бил част от всички издания на Рали Сливен и Рали Златни. Поради морални причини (гибелта на любимеца на феновете Тодор Славов) специалистите от БФАС, Община Сливен и АСК Булсим се лишиха и от един от най-хубавите специални етапи, който ние включихме в последното издание на ралито след близо двадесет годишно прекъсване – етапа Твърдица.
Основната цел за рали „Сливен“ на европейския рали трофей Мурат Бостанджи и навигаторът му Онур Ватансевер е да завършат рали Сливен. Това заяви тандема преди старта на церемониалния старт на рали Сливен, предаде Дарик.
Бостанджи допълни още: "За мен е важно да спечеля колкото се може повече точки за Европейския рали трофей, където водя, защото прекият ми конкурент Ал Кетби няма да участва. Затова е много важно да стигна до финала без проблеми. След това състезание ми предстои участие в рали „Сърбия“ и рали „Хърватия“. В зависимост от спечелените там точки ще решим дали ще караме и в Австрия. Ако го има рали „Средна гора“ – с удоволствие ще дойда да карам отново в България. Много харесвам отсечките на рали „Сливен“. Някои от тях са плавни, на други места е доста хлъзгаво. Най-опасни са тези, които са по гористи терени, защото там често има фракция на пътя, която не се вижда под сенките на дърветата. Но точно този тип отсечки много ми харесват и ще давам здраво газ“.
Водещите в класирането от България Георги Василев – Стефан Добрев и Борис Григоров – Ангел Башкехайов изразиха задоволството си от компактността на трасето и добрата организация.
Василев каза, че „с организаторите работихме заедно и положихме доста усилия, докато подготвим и обработим трасетата, докато подберем най-добрите етапи. Надявам се всички да са доволни и желая късмет на състезателите. Да стигнем успешно всички до финала. След това състезание мислим да караме в Сърбия, в Шумен и ако има „Средна гора“.
Борис Григоров сподели, че са готови да се състезават „Отсечките са отлично подготвени и много ми допадат. Поздравявам организаторите за отлично свършената работа. Като изключим Раково, която е доста бърза, другите са тъкмо за нашата кола. Нашата програма също е да караме в Сърбия в Хърватска. След това ще решим дали да стартираме на последния кръг в Австрия.“
В 19:00 часа бе първата скоростна отсечка по улиците на града с дължина 2,5 км.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.