Автор Тема: Уникална изложба с творби на преподаватели от Великотърновския университет  (Прочетена 1650 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11622
  • Пол: Мъж
    • Профил
Галерия „Сирак Скитник“ показва уникална изложба с творби на преподаватели от Великотърновския университет

31 преподаватели по изобразително изкуство във великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се включиха с 68 свои творби в уникална по своя характер изложба, която отвори врати за посетители в сливенската художествена галерия „Сирак Скитник“. В експозицията са включени произведения – живопис, графика, плакат и скулптура, изработени в ателиетата на шестима професори, двойно повече доценти и още толкова асистенти. Личат имената на творци като ваятелят проф. Стефан Лютаков, сегашният декан на факултета по изобразително изкуство доц. Борис Желев и много други изтъкнати майстори на четката и глината.
Представителната изложба на преподавателите от Великотърновския университет ще остане в Сливен един месец. След това експозицията ще продължи пътуването си до галериите в Ямбол, Бургас, Разград и Ловеч. Идеята за мобилната изложба, която вече е представена в Стара Загора и Казанлък, е на проф. д-р Марин Добрев, който преподава изкуствознание и история на изобразителното изкуството в старопрестолния град.
На официалното откриване на изложбата присъстваха много гости. Сред тях бяха заместник-кметът на община Сливен Стефан Кондузов и председателят на общинския съвет Димитър Митев.
Факултетът по изобразително изкуство е създаден преди повече от половин век. В него университетското си образование са получили няколко поколения художници, много от които са с международна известност и признание.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.