Автор Тема: Проект национално представено НПО на микро, малкия и среден бизнес (ММСБ) в Бълг  (Прочетена 3730 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен вън от рая

  • Нов
  • Публикации: 17
    • Профил
НСМСБ (Национално сдружение за малък и среден бизнес) лансира идеята да се кандидатства за получаване на статут на национално представено НПО на ММСБ(Микро, малък и среден бизнес). Тъй като изискванията по закон са твърде високи, а сдружението ни няма достатъчно капацитет, УС взе решение да се комбинираме със Съюз "Произведено в България". Ние обаче трябва да изминем "нашата част от разстоянието", което означава позициониране на структурите ни по места, а където нямаме - да ги учредим (където е възможно). Там където имаме вече известни позиции, какъвто е случаят в Ямбол, се провеждат събрания предимно с работодатели (самоосигуряващи се лица също), за да се разясни идеята, т.е. проекта, защо трябва и какви са формалностите, които трябва да покрием с общи усилия.
Реално ние (ММСБ) не сме представени при обсъждания на ниво МС и нямаме възможност да прокараме нито една наша претенция на това най-високо ниво, т.нар. "тристранка". Там сега се представя КРИБ (К.Домусчиев) като " защитник" на интересите на ММСБ, поради което вече 25 години нищо не се случва в наша полза.

Сега се сумират проблемите за бизнеса по общини, така че всеки ще има възможност да изложи проблемите си.

Срещата в Сливен е в 12 часа в зала в хотел "Централ Парк". Всеки в сферата на микро, малкия и среден бизнес е добре дошъл.