Автор Тема: Ученици от ХГ „Димитър Добрович“ Сливен представят свои картини  (Прочетена 1536 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11628
  • Пол: Мъж
    • Профил
Ученици от Художествена гимназия „Димитър Добрович“ Сливен представят свои картини в галерия „Добрович“

Невероятна изложба с творби на ученици от Художествена гимназия „Димитър Добрович“ Сливен бе открита на 20 май в галерия „Добрович“.
На официалното й откриване присъства Даниела Ненчева – директор на Художествената галерия Сливен, директора на гимназията Ташко Попов, внучката на художника Добри Добрев – Ива Добрева, както и много гости.
„Като цяло изложбата е посветена на художника Добри Добрев и представя постиженията на учениците от Художествената гимназия. Експозицията съдържа картини, свързани с Велико Търново, Трявна и Сливен“, съобщи г-н Попов при откриване на изложбата. Той допълни, че от 600 работи художествения съвет е подбрал 41 живописни и акварелни творби, които са изложени в галерията.
След журиране най-добрите рисунки бяха отличени с наградата на името на Добри Добрев.
След награждаването Ива Добрева поздрави участниците и им пожела бъдещи успехи. Тя сподели, че е много щастлива, че за поредна година е дадена награда на името на дядо й – Добри Добрев.
Организатори на 17-та традиционна изложба на името на художника Добри Добрев са семейство Добреви и Национална художествена гимназия „Д. Добрович”. Съорганизатор е художествена галерия „Димитър Добрович”.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.