Автор Тема: Фото изложба „Хъмбърстоун, призрачният град“  (Прочетена 1549 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11622
  • Пол: Мъж
    • Профил
Фото изложба, посветена на призрачния чилийски град Хъмбърстоун е подредена в галерия „Добрович“ Сливен

Изложба от 24 фотоса на призрачния чилийски град Хъмбърстоун се откри на 13 юли в сливенската галерия „Димитър Добрович“. Кадрите са заснети от италианския фотограф Марко Бертолини през август 2014 г. Експозицията се казва „Хъмбърстоун, призрачният град“.
Хъмбърстоун е открит през 1872 г. по време на бума при производството на селитра. Сред тропичния пустинен изглед на Атакама, покрита с подвижни пясъци, чакъл и камъни, започва да се оформя селище, което бързо се превръща в оживен миньорски град. Когато на пазара излизат изкуствените торове, нуждата от селитра намалява и градът постепенно обезлюдява. Обективът на Марко Бертолини е запечатал живота на хората, населявали Хъмбърстоун, много години след като са го напуснали, оставяйки усещането, че може би зад онзи ъгъл все пак ще надникне човешко същество.
През 2005 г. Хъмбърстоун е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и привлича любителите на силни усещания.
Марко Бертолини започва да снима през 1985 г., но чак през 2012 г. се присъединява към фотографската асоциация F. Mochi of Montevarchi (Италия) и през 2013 г. започва да участва във фотографски конкурси, в които до момента е спечелил над 300 награди в 46 различни страни по света.
Предпочитан фотографски жанр е репортажната фотография, която му позволява да съвместява двете най-големи страсти в живота му – фотографията и пътуванията.
През 2014 е най-награждаваният италианец в Италия и по света, събирайки над 200 награди, в това число отличия на италианската национална асоциация и FIAP.
Изложбата се представя с любезното съдействие на Италиански културен институт – София.

sliven.net
« Последна редакция: 13.07.2016 21:15:18 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.