Автор Тема: 69 майстори на акварела показват свои картини в Сливен  (Прочетена 1461 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11642
  • Пол: Мъж
    • Профил
69 майстори на акварела показват свои картини в Сливен

На 15 септември в сливенската художествена галерия „Сирак Скитник“ бе открита пътуващата изложба "Духът на акварела" – част от Международното триенале на акварела - "Варна 2016".
В селекцията за изложбата са включени 69 автори, много от тях известни на широката общественост не само като акварелисти, но и с постижения с други изобразителни средства. С имиджови, парични и предметни награди са наградени 16 автори, номинирани са още 21, от тях голяма част са българи.
В пътуващата изложба са решили да се включат художествената галерия "Асен и Илия Пейкови" – Севлиево, художествената галерия "Димитър Добрович" – Сливен – третата по богатство на фонда си галерия в България, художествената галерия "Жорж Папазов" – Ямбол, галерията на Съюза на българските художници в София "Райко Алексиев", галерията "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил.
Това е една уникална изложба, съобщи Селма Тодорова – куратор на експозицията. Тя допълни, че организатори на проекта са фондация "Международно акварелно общество – България", художествена галерия "Борис Георгиев" – Варна, арт галерия "Папийон" – Варна.
На откриването на изложбата присъстваха много граждани и ученици, както и бившия кмет на Сливен и сегашен общински съветник от БСП инж. Кольо Милев.
Триеналето "Духът на акварела", състояло се от 15 юли до 15 август в художествената галерия "Борис Георгиев" – Варна, продължава с пътуваща изложба из България до март 2017 година, като сливенската галерия е третата й спирка.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.