Автор Тема: Сигурност при сърфиране, пароли и хакери - 2017 г.  (Прочетена 7167 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
GMail вече допуска по-големи прикачените файлове за входящи писма

Подателят обаче ще трябва да използва поща различна от GMail.
максималния размер за прикачените файлове е 25 MB, както за входящи, така и за изходящи имейли. От Google са решили да увеличат двойно допустимия размер до 50 MB, но това ще важи само за входящи писма. С други думи, ако пощата ви е GMail, вие отново ще можете да прикачате до 25MB към писмото при изпращане, но вече ще може да получавате писма с до 50MB прикачени файлове. Разбира се, подателя явно трябва да използва поща различна от GMail, за да може да ви изпрати такова писмо.
От Google съветват, ако искате да изпратите по-голям файл да използвате Google Drive. Облачната услуга поддържа файлове с размер до 5 TB, ако разбира се имате толкова свободно място в акаунта ви.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Microsoft отряза окончателно без лимитното пространство в OneDrive за Office 365 потребители

От 1 март 2017 г.. Microsoft ограничава и достъпното за старите абонати на Office 365 дисково пространство в OneDrive до не повече от 1 TB. Влизат в сила и всички останали ограничения за потребителите на облачното хранилище, които компанията обяви още в края на 2015 г.

Каквото било, било – привилегиите на потребителите на Home и Personal версиите на Office 365, които Microsoft им даде за ползване на неограничен обем облачно пространство в хранилището OneDrive вече окончателно са в миналото.

Това става, след като в края на 2015 г. Microsoft отмени това си предложение за нови потребители заради злоупотреби с предоставяното от компанията място за съхранение в облака. И действително, имало дори парадокси – в някои случаи абонати на Office 365 съхранявали в OneDrive пълни резервни копия на данните от няколко компютъра, както и огромни колекции от филми и видео записи. В някои случаи, според компанията, обемът на ангажираното дисково пространство достигал дори до 75 ТВ (!) на потребител.Поради същата причина, от 1 март тази година Microsoft ограничава и достъпното за старите абонати на Office 365 дисково пространство в OneDrive до не повече от 1 TB. Според наличната информация, новото ограничение вече би трябвало да е влязло в сила за всички абонати. Акаунтите на потребителите, които към 1 март са имали в OneDrive повече от 1 TB данни се привеждат в режим „превишен лимит“. Това означава, че в продължение на 3 месеца те ще получават предложения да изтрият излишните файлове, за да се впишат в ограничението от 1 TB. Ако в продължение на указания срок потребителите на Office 365 не ограничат своето storage потребление, акаунтите им ще бъдат блокирани в продължение на 6 месеца. В този срок Microsoft ще има дава временна (за 30 дни) възможност да сложат файловете в OneDrive си в ред в съответствие с новата политика на фирмата.

Освен края на без лимитното съхранение за Office 365 потребителите компанията налага и още някои ограничения за потребителите на OneDrive. За потребителите на безплатната версия на услугата обемът на достъпното пространство от 15 GB става 5 GB, при това не само за новите, но вече и за досегашните OneDrive ползватели. Влиза в сила и отмяната на тарифните планове, включващи 100 и 200 GB дисково пространство. Сега ще се предлага само един тарифен план с 50 GB място за $1,99 на месец.

PC WORLD
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Google Play навърши 5 ... и показа Топ 5 класациите за цялата си история

Ако искате да научите кои са най-популярните игри, приложения, песни, музикални албуми и книги за цялата 5-годишна история на Google Play, мястото е точно тук.

За потребителите на Android устройства онлайн магазинът Google Play е толкова обичайно място за търсене на забавления, че сигурно мнозина от тях имат усещането, че той винаги е бил „наоколо“. С други думи, лесно е да забравиш, че тази услуга на Google всъщност е само на 5 години. И се оказва, че този кръгъл юбилей е навършен вчера, 6 март 2017 г.Припомнят ни го от самия Интернет гигант, който отбелязва годишнината на Google Play споделяйки няколко класации от тип „Топ 5“, в които показва най-популярните, т.е. най-сваляни и продавани (в САЩ) игри, приложения, песни, музикални албуми и книги за цялата 5-годишна история на онлайн магазина.

По данните на Google, към момента фирмения магазин за съдържание може да се похвали с над 1 млрд. активни потребители в 190 страни по света. В Google Play могат да се намерят милиони приложения, 40 млн. музикални композиции, 5 млн. книги и множество филми, най-популярните от които изглеждат по следния начин:

Топ 5 игри
Candy Crush Saga
Subway Surfers
Temple Run 2
Despicable Me
Clash of Clans

Топ 5 приложения
Facebook
Facebook Messenger
Pandora Radio
Instagram
Snapchat

Топ 5 песни
Ed Sheeran — Thinking Out Loud
Lorde — Royals
Taylor Swift — Blank Space
Mark Ronson feat. Bruno Mars — Uptown Funk
Pharrell Williams — Happy

Топ 5 музикални албуми
Adele — 25
Eminem — The Marshall Mathers LP2 (Deluxe)
Taylor Swift — 1989
Drake — If You’re Reading This It’s Too Late
Kendrick Lamar — To Pimp A Butterfly

Топ 5 филми
The Interview
Frozen
Deadpool
Star Wars: The Force Awakens
Guardians of the Galaxy

Топ 5 книги
Fifty Shades of Grey, by E L James
The Hunger Games trilogy, by Suzanne Collins
A Game of Thrones, by George RR Martin
The Fault in Our Stars, by John Green
Gone Girl, by Gillian Flynn

PC WORLD
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Google и Microsoft увеличават възнагражденията за открити бъгове

При Google завишените суми са за всякакви разкрития и за постоянно, а при Microsoft за конкретни продукти и за следващите два месеца.

От доста време огромни корпорации като Google и Microsoft имат изградена система за заплащане на всеки ентусиаст открил софтуерни уязвимости в техните продукти. Така компаниите се надяват да тласнат енергията на различни хакери към добрата страна, като използват уменията им за подобряване на общата сигурност. Ако някой открие дупка в сигурността може лесно да бъде възнаграден с определена сума, вместо да рискува да припечели нещо посредством използване на уязвимостта.
Google периодично и постоянно увеличава сумите предвидени за възнаграждения, защото според тях бъговете от висока степен са станали по-трудни за откриване. Затова Google плаща все повече, за да е по-справедливо спрямо трудността за откриване на конкретен проблем. Така ако откриете уязвимост от висока степен вече ще можете да спечелите до 31 000 долара, което е чувствително увеличение сравнено с досегашния таван от 20 000 долара. Лимитът за разкриването на уязвимост, даваща неограничен достъп до база данни, също е повишен до 13 000 долара, а досега бе 10 000 долара.
Microsoft също повишиха сумите предвидени за възнаграждения, но не всички, а само за домейните:
portal.office.com
outlook.office365.com
outlook.office.com
outlook.com
*.outlook.com
Няма информация защо Microsoft са решили да наблегнат именно на тези платформи, но явно смятат, че сигурността им не е на нужното ниво. За разлика от Google при които новите повишени лимити са за постоянно, то Microsoft ще дава по-солидното заплащане само за следващите два месеца.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Google Drive с обогатена функционалност за бизнес потребители

Едновременно за новите функции за корпоративния сегмент представители на Google обявиха, че услугата Drive се ползва от 800 милиона ежедневно активни ползватели – нещо, което сигурно я прави най-голямото облачно хранилище в света към момента.

Повечето от нас са толкова свикнали с облачните хранилища, че вече ги приемаме за даденост. Те обаче продължават да се развиват и да обновяват концепциите си така, че да са по полезни за един или друг кръг потребители. В края на миналата седмица например Интернет гигантът Google обяви няколко съществени нововъведения в своята услуга за онлайн съхранение Drive, всички от които са предназначени да направят хранилището по-привлекателно за корпоративните потребители. Те изглежда са съществена част от общо 800-те милиона ежедневно активни ползватели на Google Drive, които представителите на компанията твърдят, че ползват услугата – нещо, което сигурно я прави най-голямото облачно хранилище в света към момента. Но да се върнем на новостите.Една от тях е функцията Drive File Stream, която ще позволи на собствениците на лаптопи с Windows или Mac операционна система да не се притесняват за свободното място на хард диска си и нуждата от синхронизация на определени файлове чрез специфични услуги. За всичко това във фонов режим ще се грижи именно тази функция.

В Google освен това смятат, че услугата Drive трябва да бъде по-удобна за екипна работа. Такова удобство ще бъде внесено чрез корпоративното решение Team Drives за обмен на файлове, което беше пуснато като предварителна версия миналата година и вече е минало през тестовия процес и отстраняването на откритите проблеми. Сега то вече би трябвало да е достъпно за обща употреба. Решението Google Vault for Drive пък е ориентирано към големи предприятия, изпитващи нужда от инструменти за архивиране и съхранение на данни. Пускането на този инструмент се е забавило известно време, тъй като разработчиците са очаквали първо да стане готово и достъпно решението Team Drives.

Междувременно и Drive не минава без използването на технологии за машинно обучение (machine learning). На тяхна база е създадена функцията Quick Access, която анализира моделите на поведение и взаимодействие на потребителя с услугите на Google, така че да предостави нужните данни в точния момент. Тази функция е достъпна в Google Drive и Time Drive за Android, iOS и уеб-версиите на услугата.

PC WORLD
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Gmail вече може да възпроизвежда видео клиповете

Малки по размер прикачени видео файлове могат да бъдат гледани направо в писмото.

Популярната електронна поща Gmail се сдоби с нова, полезна функция. Ако досега се налагаше да сваляте на компютъра си видео файловете, които са прикачени към писмото, за да ги пуснете, то това вече е минало или поне що се касае за малки по размер такива. Gmail вече може да възпроизвежда видео файлове с размер до 25MB. Използвайки стрийминг функция като при YouTube и Google Drive, мейл клиентът ще ви позволи да гледате видеото направо в писмото. Потребителите могат да променят качеството на видеото, както и силата на звука и дори да прехвърлят видео потока към Chromecast устройство. Видео файлове по-големи от 25 MB все пак ще трябва да се ъплоудват в Google Drive и впоследствие да се свалят, за да се прегледат.
От Google поясняват, че новата функцията е достъпна за всички, като вероятно някои потребители ще я получат с малко забавяне, но до две седмици ще е достигнала до всеки.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Facebook спира поддръжката си за остарелите Windows платформи

Вероятно някои потребители ще се видят принудени да заменят иначе напълно изправните си устройства, след като остават без софтуерна поддръжка за едни от най-популярните приложения.

С изтичането на месец март, ще отлети и поддръжката на Facebook приложението и Facebook Messenger за считаните за остарели системи Windows 8, Windows 8.1, Windows Phone 8 и Windows Phone 8.1. От Facebook са информирали със съобщение засегнатите потребители, като препоръчват, който желае да продължи да използва техните програми, да премине към друга операционна система на неговия компютър или смартфон. Това обаче в определени случаи е невъзможно, особено когато става дума за смартфони с Windows Phone 8. Много от тях не поддържат надграждане до Windows 10 Mobile. Така потребителите на такива устройства просто биват отрязани от Facebook ако не сменят телефона си. Пример за такова устройство е сравнително разпространеният модел Lumia 520.
Припомняме, че в началото на месец март дори Microsoft прекрати поддръжката на Skype за Windows Phone 8.1. Наистина е странно Microsoft да не осигури поддръжка на собствената си програма за собствената си операционна система. А сега след като и Facebook предприемат такава крачка, за потребителите използващи устройства с WP8, които не могат да преминат към Windows 10 Mobile, не остават много възможности за комуникация и част от тях явно ще бъда принудени да си купят друг смартфон.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Най-после и масова финална версия на Skype за Windows 10

След цяла година усилено тестване универсалното приложение Skype за Windows 10 най-после е останало без наставката Preview и вече е достъпно в Windows Store за всички потребители на новата операционна система на Microsoft.

Участниците в програмата Windows Inside получиха финалната версия на универсалното приложение Skype за Windows 10 още миналия месец, но сега аналогично обновление са започнали да получават и всички останали потребители на новата ОС на Microsoft, съобщават информирани онлайн източници. Казано иначе, след цяла година усилено тестване приложението Skype за Windows 10 най-после е останало без наставката Preview.Самото обновление включва функция за групово видео разговори и още някои нововъведения. На първо място, опростено е взаимодействието с фирменото приложение People в частта за изобразяване на контактите. Приложението Skype сега изобразява общия списък на контактите, което дава възможност за по-лесно и по-бързо откриване на хората, които ни трябват. Ако тази функция не ви е необходима, тя може и да бъде изключена – от настройките за профила.

Второ има и възможност за превключване на микрофона или камерата на друго устройство и по време на разговора. Третото идва под формата на нов преработен прозорец за груповите видео-разговори, за които споменахме по-горе.Разбира се, има и други, по-“дребни“ новости, например за търсене в чатовете, възможност за използване на бързи клавишни комбинации за изпълнение на често използвани действия, както и за изпращане на SMS съобщения с минимални средства в сметката Skype Credit.

Но всичко ново вече можете да изпробвате и сами, тъй като финалната версия на универсалното приложение Skype за Windows 10 вече може да се свали безплатно https://www.microsoft.com/bg-bg/store/p/skype/9wzdncrfj364от магазина Windows Store.

PC WORLD
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Facebook задълбава в алтернативните (AR и VR) реалности

Тенденцията се илюстрира отлично от два от най-новите проекти на гиганта – платформата за разработчици Camera Effects Platform и „по-дружелюбната версия на Матрицата“ в лицето на VR социалната мрежа Facebook Spaces.

През последните години фирмената конференция за разработчици на Facebook стана почти толкова интересна като тази на Google. Но и да не е така, фактът, че разработките на гиганта касаят милиони хора, е предостатъчен, за да оправдават и нашия интерес към тях. А той беше събуден отново вчера, на конференцията F8 , по време на която Марк Цукерберг представи новости, които изглежда скоро ще пренесат Facebook в алтернативните и все по-близки реалности, които днес обозначаваме с буквосъчетанията AR и VR.

Възможностите на тази платформа са разгледани подробно в описанието на сайта на проекта, но, казано накратко, с нейна помощ в снимките и видеото ще могат да се добавят най-различни елементи: „от най-простата рамка, до най-сложните интерактивни ефекти“. В момента достъпен за работа е инструментът за създаване на рамки Frame Studio, а за бета-версията на инструмента AR Studio се приемат заявки.Заедно с Camera Effects ръководството на социалната мрежа обяви и Facebook Spaces – проект, който ще е доста по-интересен за масовите потребители. Или поне за онези от тях, които притежават VR хедсет Oculus Rift. Защото всъщност става въпрос за нещо като социална мрежа във виртуалната реалност. С помощта на тази платформа потребителите на Oculus Rift очила ще могат да влизат в общо виртуално пространство, където да взаимодействат един с друг. Т.е. на практика Facebook Spaces е VR версия на социалната мрежа за собствениците на шлемове Oculus (и контролери Touch).Общуването във Facebook Spaces може да става както с вербални, така и с не вербални методи. Т.е. потребителите могат да си комуникират посредством обаждания във Facebook Messenger, да рисуват, да гледат панорамни видео материали, да играят различни игри, да си правят VR-селфита със своите анимирани аватари и какво ли още не – всичко във виртуална среда. Някои потребители вече успяха да нарекат Spaces „по-дружелюбната версия на Матрицата“.

Ако разполагате с VR хедсет Oculus Rift, вече можете и да разберете лично какъв е животът там. Бета-версията на приложението Facebook Spaces вече е достъпна за сваляне в магазина Oculus Store. Засега възможностите на Facebook Spaces са малко ограничени наистина (максимум 4 потребителя едновременно могат да си правят VR сесии), но се предполага, че в бъдеще тези ограничения ще изчезнат. По-нататък Facebook ще направи средата Spaces достъпна и за други VR платформи, обещават на компанията, но без да казват нещо конкретно по въпроса.

PC WORLD
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Microsoft ви съветва още да не инсталирате Creators Update

Изчакайте обновлението да ви бъде предложено автоматично, защото рискувате да влошите работата на компютъра си, ако го инсталирате ръчно.

Мащабното обновление за Windows 10, което излезе преди две седмици под името Creators Update, създава проблеми при някои компютри. Различни хора се оплакват в Интернет, че след инсталирането на Creators Update, компютрите им започват да проявяват различни бъгове. Затова Microsoft призоваха потребителите да не бързат да инсталират сами голямото обновление. Препоръчва се да изчакате Windows 10 Creators Update да ви бъде предложено за автоматично налагане, което би трябвало да означава, че компютъра ви е готов за това. Ако свалите ръчно обновлението и в последствие го инсталиране на компютър, който има проблем с него, рискувате сериозно да влошите нещата. Ъпдейтът ще се разпространява на етапи, като в момента тече първа фаза при която се предлага само на потребители които имат актуален, нов хардуер. За останалите използващи по-стари конфигурации вероятно Creators Update ще стане достъпен до няколко седмици.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Вторият по големина торент сайт прекрати дейност

ExtraTorrent е на сцената от 2006 и през изминалото десетилетие се установи като втория по големина на планетата

През изминалите месеци затвориха редица големи торент сайтове като KickAss Torrents, Torrentz и TorrentHound. Сега дойде ред и на втория по големина в световен мащаб да затвори врати. Тези дни ExtraTorrent се присъедини към растящия брой торент сайтове, които спират работа.

За мнозина това е изненадващо, тъй като ExtraTorrent е на линия от доста време, но изглежда собствениците му са решили да го свалят от мрежата дори без да обявят причина. Единственото изявление, което ExtraTorrent публикува на сайта си гласеше, че сайтът се спира за постоянно и всички миръри също са изключени. От там предупредиха потребителите, че всичките данни се изтриват и да се внимава за клонове на сайта.ExtraTorrent е на сцената от 2006 и през изминалото десетилетие се установи като втория по големина на планетата. Това обаче действа и като нож с две остриета, тъй като собствениците на права и право охранителните органи се фокусират първо към по-известните сайтове.

PC WORLD
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Microsoft ще плаща на британците ако използват Bing и Edge

Кампания с бонус точки, ще стимулира потребителите да изоставят Google търсачката и да преминат към браузъра на Майкрософт.

Microsoft ще предприеме интересен ход, за да стимулира потребителите да използват тяхната търсачка Bing и браузъра Edge. Новата кампанията засега ще е валидна само за територията на Великобритания, но вероятно при успех ще разшири обхвата си. Според регламента всеки потребител с акаунт за услуги на Microsoft ще получава бонус точки, за всяко търсене през търсачката Bing. Потребителите са категоризирани като новаци и напреднали, като първите ще могат да съберат максимум 60 точки на ден, а вторите до 150 точки дневно. Новите потребители трябва да съберат 500 точки, за да могат да преминат на горното ниво. Важно условие е, че Microsoft ще удвои точките ако потребителя използва браузъра Edge. Софтуерният гигант ще дава и по една точка и за всеки паунд, похарчен в онлайн магазините за Windows и Xbox. В последствие потребителите ще могат да използват натрупаните точки за награди като Xbox Live Gold Membership и различна продължителност по месеци за абонамент за Groove Music Pass.
Интересно ще е да се види дали тази компания ще има чувствителен ефект и дали великобританските потребители ще започнат да използват по-често браузъра Edge и търсачката Bing за сметка масово предпочитаните алтернативи.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Спира поддръжката на Skype 4.3 за Linux

Това ограничаване на добре работещата версия на програмата е на пръв поглед странно, но вероятно е продиктувано от конкретна потребност на Microsoft.

Версия 4.3 на Skype за Linux е особено популярна сред потребителите на тази операционна система. Това е така, защото това е последната версия на Skype поддържаща директното взаимодействие между потребителите в Р2Р режим. Сега обаче, Microsoft обявиха, че от 1 юли 2017 година прекратяват поддръжката на Skype 4.3 за Linux. Корпорацията препоръчва на Линукс потребителите занапред да използват новата уеб-версията на месинджъра. Това умишлено ограничаване на функционалната версия 4.3 е доста странно, защото новият Skype все още е бета версия, понякога е нестабилен и не поддържа целия спектър възможности налични при старата версия. Вероятно този ход на Майкрософт е продиктуван от малката подробност, че новия Skype се разпространява с друго лицензно споразумение и друго споразумение за конфиденциалност, а в тях се споменава за събиране и изпращане на анонимни данни за потребителите.
Интересно е дали Linux потребителите ще преминат към новия Skype от началото на следващия месец, или ще потърсят алтернативна програма за комуникация.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Внимание! Хакери мамят със сайт близнак на банка

Фишинг имейли от името на една от най-популярните банки в България заляха вчера вечерта електронните пощи на много потребители в Пазарджишко. Целта на съобщенията е да паникьосат потребителите, така че те да въведат в създаден за целта сайт близнак данни за банковите си акаунти.

Заглавието на писмото предупреждава, че някой е влизал в профила ви от друга държава. Следва предупреждение, че абонаментът ви с банката е изтекъл – с всички допълнителни услуги. Датата на изтичане е вчерашната, а причината – идентификационният ви номер никога не е актуализиран, твърди текстът, който е еднакъв при всички получатели. После се казва, че състоянието на профила е задържано в изчакване на подновяване. И че имате 48 часа да подновите абонамента или акаунтът ще бъде закрит.

Адресатът за достоверност съвпада с името на трезора, но разширението издава, че изпращачът е друг. Даден е и линк. Той отваря сайт, който е едно към едно с този на банката. С много малки разлики, но забележими за наблюдателните.

Първата е, че връзката е незащитена – такова нещо никоя финансова институция не би си позволила. Адресът и домейнът нямат нищо общо с името на банката. Освен това не работи нито един бутон и нито една опция с изключение на полетата, където се очаква да бъдат въведени желаните данни. Това, разбира се, не бива да правите, а ако вече сте се подвели, незабавно променете паролите или кодовете през истинския сайт и предупредете в банката за кражбата на данни.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11672
 • Пол: Мъж
  • Профил
Microsoft се опитва да предотврати нова глобална епидемия

След масовата зараза WannaCry сега светът е изправен пред нова, голяма заплаха. Под риск са всички варианти на Windows ОС.

След като преди около месец нашумялата зараза WannaCry порази милиони компютри по цялата планета и нанесе огромни щети, то сега света е изправен пред нова заплаха. В различните версии на операционната система Windows са открити дупки, които създават повишен риск от кибератаки. Смята се, че въпросните уязвимости отново се използват активно от правителствени организации. Припомняме, че WannaCry използва уязвимост, която е била известна на Агенцията за национална сигурност на САЩ (АНС) дълго време и след като стана публично достъпна, поради изтекли секретни документи на агенцията, неизвестни кибер престъпници се възползваха от нея.
Явно сега отново има риск дупки използвани от правителствени организации да станат публично достъпни, а това да доведе до нова световна епидемия.
Microsoft се опитва да предотврати това, затова пусна нова порция кръпки, които запушват различни уязвимости в версии Windows - Windows Server 2008, Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows 8.1, Windows 8.1 RT, Windows Server 2012 R2, Windows 10, Windows Server 2016, както дори за вече неподдържаните Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows Server 2003, Windows Server 2003 R2.
Може да свалите ъпдейтите запушващи опасните дупки от адрес - https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/4025685
Препоръчително е всички Windows потребители да инсталират въпросните кръпки за версията на системата която използват, без да губят време.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.