Автор Тема: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!  (Прочетена 4034 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« -: 30.09.2017 14:06:45 »
Тук ще следим всички по-важни сливенски вести. :)
« Последна редакция: 13.10.2017 13:41:13 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #1 -: 01.10.2017 15:44:23 »
Отново белоглав лешояд се разходи из Сливен

Снимка: Светослав Спасов
Отново белоглав лешояд, който се разходи в Сливен. Подадени са няколко сигнала за птицата, маркирана с крилни марки К9N. Към момента няма причина за безпокойство, лешоядът не е опасен и няма да нападне никого, необходимо му е спокойствие и хубаво време, за да отлети обратно в Балкана. Видът е рядък, защитен от закона и преследването или навреждането му са наказуеми.

През изминалата седмица друг лешояд  изтощен беше успешно уловен от служителите на Природен парк „Сините камъни” и транспортиран до Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани - Стара Загора.

Крилната марка K4J  позволява да се разпозна птицата – това е лешояд, пристигнал у нас от Франция през май 2012та година и настанен във волиерата за адаптация в местността Каракютюк.
---------------------------------------------------------------------
Европейска нощ на учените – Туида

Крепост Туида /Снимки: община Сливен
За първа година крепост Туида се включи в мероприятията, организирани за Нощта на учените – 2017, с провеждане на „Научно кафене FRESH: Археологията – слово за миналото или вълнението да бъдеш откривател”. Събитието в обекта се осъществи съвместно с Регионален исторически музей – Сливен и Туристически информационен център към Община Сливен.

Казват, науката е систематизирано достоверно знание, което може да бъде убедително обяснено чрез логиката. Съвременната философия дефинира науката, като знанието, което е експериментално проверимо въз основа на научния метод.
В Нощта на учените, ние експериментирахме, обяснявахме, завладявахме и доказахме, че науката може да бъде интересна, увлекателна, необятна, науката заразява, обединява и създава незабравими преживявания.Стотици посетители взеха участие в инициативата, проведена в Крепост Туида. Семейства с децата си, учители с учениците си, туроператори с туристите си и много млади хора направиха първата Нощ на учените в крепостта едно запомнящо се събитие, и  въпреки неблагоприятните метеорологични условия посетиха всички организирани на открито дейности.

По време на Научното кафене FRESH в Крепост Туида, археолозите от Регионален исторически музей – Сливен  показаха какво е да си археолог, как работят археолозите, какви инструменти и материали използват, как възстановяват откритите при разкопки артефакти, как ги реставрират и консервират, какви са трудностите, радостните моменти и магията на професията. Пред любознателната аудитория те разказаха и интересни моменти от разкриването на крепостта преди години, какви ценни исторически находки са открити и бъдещите планове за проучвания.Екскурзоводите и аниматорите на Туида бяха подготвили една историческа разходка в миналото на крепостта – от траките до Средновековието. За пълното съпреживяване на историческите моменти, използвайки инструментите на експерименталната археология, екипът даде възможност на посетителите да се докоснат до възстановки на оръжия, облекла и елементи от бита на предците ни.

На финала на събитието гостите попълниха анкети за оценка на въздействието на Европейската Нощ на Учените. Анкетата е разработка на Форум Демокрит, който е партньор по дейностите по Проектът „FRESH“.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #2 -: 02.10.2017 15:25:53 »
"Разказани емоции" на художничката Силви Басева

Изложбата "Разказани емоции" на художничката Силви Басева ще бъде открита в Сливен. Силви Басева е родена в град Ловеч. Завършва Националната Художествена Академия в София, специалност Стенопис.
Работи в областта на живопистта, рисунката, витража, стенописта, оформлението на книгата и запазения знак, интериорния дизайн. Организирала е 23 самостоятелни изложби в България и е участвала в над 100 съвместни изложби в България и чужбина.
 
Нейни картини са собственост на Националната художествена галерия, Градските галерии в Сливен и Балчик, Община Балчик, Община Сливен, Софийска градска библиотека, Леонардовата библиотека – гр. Винчи, Италия и множество частни колекции в България и чужбина. Нейни витражи има в Община Балчик и множество частни хотели, заведения и домове. Тя е член на Съюза на Българските Художници.
 
Съвместно с Дарина Янева, Андрей Янев и Петър Савов учредява ежегодният фестивал "Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета".
 
Експозицията, която открива в галерия "Май" днес от 18:00 часа ще представи най – новата колекция  живописни творби на художничката, пейзажи и архитектура, вдъхновени от средиземноморските земи и градове, най- вече Южна Италия и Сицилия.
--------------------------------------------------------------------
ГЕРБ-Сливен: Ние сме категорични в нашата подкрепа към нашия колега и съратник в идеите Делян Добрев

Делян Добрев / ПП ГЕРБ Сливен
Ние сме категорични в нашата подкрепа към нашия колега и съратник в идеите Делян Добрев, и всичко което сме правили до сега заедно. Това заяви на пресконференция днес народният представител Галя Захариева по повод подадената оставка от Делян Добрев от всички позиции, които заема в политическия живот на страната.

„Делян Добрев е инициатор на две от най-съществените и важни програми, които ГЕРБ реализира. Едната от тях е програмата за енергийна ефективност, която аз лично намирам за най – социалната програма реализирана от правителството на ГЕРБ. Делян Добрев е инициатор и на друга програма, която предстои да бъде усетена от българското общество в следващите месеци. Това е програмата за облекчаване на административната тежест. Той е млад политик и човек, който е с много широка експертиза, силно изразена в сферата на енергетиката и икономиката“, каза Захариева. Според нея Делян Добрев е не само един от най – успешните министри на ГЕРБ, но и човек, на когото може да се разчита.

„Делян Добрев е инициатор на най-добрите и коректни идеи за развитието на бизнеса и икономиката в България. Той  много добре комуникира и с представителите на работодателските организации. Той винаги е участвал в диалога за вземането на законодателни инициативи и реализирането им от изпълнителната власт, и как ще се прилагат.“, обясни Галя Захариева. Тя бе категорична, че подкрепата на ПП ГЕРБ за Делян Добрев е начин да се противопостави на начина, по който той е вкаран в интрига и манипулация от страна на опозицията. „Смятаме, че фактът, че БСП са разочаровани от загубата на последните парламентарни избори, не им дава право да започват да „отстрелват“ наши политически представители. БСП отново показаха как могат да манипулират общественото мнение. НС не е съд, парламентарната зала не е съдебна зала, и трибуната на НС не трябва да се използва, за да се отправят обвинения, които могат да се решат в съдебна зала. Парламентарната зала трябва да се използва за среща на идеи за развитието на обществото ни, които да водят до позитивни законотворчески инициативи, които да помагат на изпълнителната власт да решава проблемите на хората по места. Както много от моите колеги през последните няколко часа, така и аз и областното ръководство и цялата структура в региона заставаме зад всичко, което Делян Добрев е направил. Не бива да позволяваме да ставаме жертва на манипулации, и хората да мислят, че политиците задължително са лоши хора“, каза още Галя Захариева. Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че очаква Делян Добрев да преразгледа решението си и че ще получи сериозна подкрепа от всички. „Важно е млади и достойни българи да се занимават с политика, какъвто е и Делян Добрев. Би било загуба не само за ГЕРБ, но и за България, ако той не се занимава активно с политика и се поддаде на емоциите и подаде оставка“, коментира Радев. От своя страна председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев заяви, че Добрев е млад, добър и перспективен политик и го призова да се откаже от оставката си.

„Не е случайно, че БСП атакува именно такъв човек като него, защото той е едно от емблематичните лица на партията. Правят се опити за вклиняване на раздори в партията, но това няма как да стане. След толкова клевети, лежи и манипулации Делян Добрев реши да се оттегли от всички позиции, които заема, но аз бих му препоръчал да не го прави, защото България има нужда от такива хора като него. Трябва да докажем на обществото, че младите и способни хора могат да се справят с всичко. Надявам се той да преосмисли своето решение, защото дълги години може да бъде полезен за ГЕРБ и гражданите на тази страна“, каза Димитър Митев.

Христо Котов, който е член на НИС на МГЕРБ заяви, че младежката структура на партията също застава зад Делян Добрев, като са излезли със своя декларация в негова подкрепа.  „Ние, от МГЕРБ, стоим твърдо зад Делян Добрев. За нас той въплъщава качествата на истински народен представител - почтен, открит, отговорен и последователен в действията си по защита на интересите на своите избиратели и всички граждани на областта, която представлява. Младите, активните и милеещи за бъдещето на своята страна хора днес отказват да се съгласят с опитите за дискредитиране на човек като Делян Добрев. Ние апелираме към него да преосмисли своето, макар и достойно, но според нас неотговарящо на желанията на българите, решение да се оттегли от политическия живот на страната“, заяви Котов.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #3 -: 03.10.2017 14:56:05 »
Започна новият творчески сезон в библиотека „Сава Доброплодни”

Снимки: Библиотека Сава Доброплодни
С две премиери на нови книги стартира новият творчески сезон в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен. Представени бяха
романа „Чамкория“ на и  стихосбирката „Небесна вода“ на поетесата Виолета Калайджиева. В откровен разговор с публиката писателя Милен Русков   сподели: “…Исках да направя мащабно платно, панорама на времето. Това е най-панорамната моя книга, с много персонажи, образи, богата картина.“ За процеса на писане на романа Русков сподели: „..При мен писането е като навлизането в къртичина: колкото по-дълбоко навлизаш, толкова повече неща изскачат. Неочаквани подробности, обстоятелства... Аз например съм сравнявал по стари снимки цялата улица „Мария Луиза" от „Света Неделя" до Лъвов мост, какво има адрес по адрес…. Писането за мен е опознаване на друг свят, който се разкрива пред очите ти като непознат континент.“

Освен за книгата, Милен Русков говори и за игралния филм „Възвишение“, по неговия роман,  който предстои да излезе по кината през следващия месец.
В продължилата близо два часа среща авторът отговори и на много въпроси на публиката свързани с творческия процес по създаване на книгите му, изборът на теми и идеи, както и за основните правила, според него, за създаване на качествена книгата.Премиерата на стихосбирката „Небесна вода“ на поетесата Виолета Калайджиева беше открита с литературната вечер и рецитал по стихове на поетесата в изпълнение на актрисите Мария Джойкева и Никол Николова от ДКТ-Сливен. В рецитала със свои виртуозни изпълнения се включи и цигуларката Благовеста Кирилова.

Новата, четвърта по ред стихосбирка на поетесата бе представена от литературния критик Димитър Бечев. След словото на Димитър Бечев, развълнуваната Виолета Калайджиева прочете стихове от последната си стихосбирка, разказа за първите си поетични опити, за любимите си теми и образи, за творческия процес, за поетите допринесли най-много за нейното творческо израстване. Последваха емоционални изказвания на Деньо Денев – редактор на поетесата, на Кети Бозукова, на Димитринка Петкова-зам.областен управител, на художничката Елена Терзиева, на нейни колеги и приятели. В края на вечерта Виолета Калайджиева благодари на гостите, уважили събитието и на организаторите на срещата – РБ “Сава Доброплодни“, за подкрепата и отношението към нейното творчество.

В централното фоайе на библиотеката бе уредена и първа самостоятелна изложба на дъщерята на поетесата, Александра, която е и илюстратор на стихосбирката „Небесна вода“.
--------------------------------------------------------------------
Откриха Ромските дни на културата в Сливен

Снимки: община Сливен
Ромските дни на културата в Сливен откри кмета на града Стефан Радев. „Продължавайте да съхранявате своята идентичност и да покажем, че думи като „социално включване” не са куха фраза. Концерт-спектакълът се състоя в зала „Сливен”. „Това  събитие, на което община Сливен е съорганизатор,  е част от нашата политика за обогатяване културния живот на нашите съграждани. Ние уважаваме усилията на всяка общност и правим необходимото за тяхното популяризиране”, посочи Радев.

Кметът на Сливен изрази специална благодарност на Ромска академия за култура и образование за съхраняването и популяризирането на традициите на ромите. „Разчитам, че заедно с Вас ще решим и една от най-трудните задачи днес – да ограничим отпадането на децата от училище, защото това е грижа не само за нашата област, а за цяла България”, каза още Радев.За трети път Сливен посреща творци и учени от цялата страна. Първият ден, е посветен на творчеството на гениалния ромски композитор, диригент, музикант и педагог Йордан Русчев (ДАНКО). Празникът беше открит с тържествен концерт, в който взеха участие хор „Романи чълхъя” („Ромски звезди”), Теодосий Спасов, популярните ромски попфолк-звезди Бони и Щилиян, оркестър „Карандила”, танцьорите на хореографа Атанас Атанасов.

В  ХГ „Димитър Добрович“ се  откри изложба под наслов „Ромско изкуство и занаяти“ – с участието на художници и занаятчии  от страната. От 19:00 часа, в зала „Зора“, ще се състои моноспектакъл „Цигански колела“ на младата актриса Наталия Цекова и Мартин Любенов – акордеонист.

На 4 октомври от 9:30 часа в хотел  „Спорт палас“ започва научна конференция на тема: „Ромите през 21 век - култура и идентичност.“ 
Ромските дни на културата са част от «Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в Сливен” и се реализира с финансовата подкрепа на  Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #4 -: 04.10.2017 16:33:53 »
Кожно-венерическия център в Сливен ще работи поне още месец?

Сливен /Снимка: Дарик Сливен
До края на деня ще стане ясно дали Кожно-венерическия център в Сливен ще продължи да работи. Очаква се кметът Стефан Радев да изпрати писмо до управителя на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров, с което ще може да се подпише анекс към договора с дата 31.10.2017 година, поясни председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

След преговори с принципала на лечебното заведение – Общинския съвет, кмета на общината и изпълнителния директор на областната болница се е стигнало до споразумение Община Сливен като собственик да поеме ангажимент да разплати задълженията на диспансера към болница „Д-р Иван Селимински“.

Управителят на общинското лечебно заведение д-р Мая Миланова заяви, че от началото на месеца центърът няма договор за лекарства и медицински дейности с областната болница заради натрупани задължения от над 35 хил. лв.  Лекарите са били принудени да върнат лекарствата на болничната аптека и да прекратят приема на пациенти, каза още д-р Миланова.

"Очаква се и предложение от общинска администрация за бъдещето на Кожно-венерическия Център в Сливен, което да бъде разгледано на заседание на Общинския съвет", уточни Димитър Митев.
-------------------------------------------------------------------------------
11,3% е безработицата в област Сливен

Високият процент безработица увеличава числото на социално подпомаганите
Снимка: Дарик Сливен, архив

8863 са регистрираните безработни в област Сливен през август. Спрямо юли от Бюрото по труда отчитат спад от 250 души. Сравнението с август миналата година показва значително намаление с 1530 човека, съобщиха от Бюрото по труда в Сливен.

Безработните младежи до 24 години са 548 и представляват 6.2 на сто от всички безработни. Спрямо предходния месец  са с 25 по-малко.

Безработните от възрастовата група до 29 години са 1356 или 15.3 на сто от всички безработни. Броят им намалява с 37 души спрямо предходния месец.
Равнището на безработица в края на месеца е 11.3 на сто, като по този показател областта е на 21-во място по ниска безработица след област Ловеч (11.3%) и пред област Разград (11.5%).

В регионален мащаб, равнището на безработица е най-ниско в община Нова Загора (6.3%) и Сливен (8.6%), а в Твърдица и Котел то е по-високо. Спрямо юли във всички четири общини на областта се отчита спад, както и в сравнение с август 2016 г.

« Последна редакция: 04.10.2017 16:35:52 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #5 -: 05.10.2017 17:43:34 »
Доц. д-р Ружа Маринска е носителят на наградата „Д-р Иван Селимински” за 2017

Доц. д-р Ружа Маринска е носителят на наградата „Д-р Иван Селимински” за 2017 година. Призът е за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край.
 
Ружа Маринска е родена на 20 февруари 1944 г. в Смолян. През 1967 г. завършва история и теория на изкуството в Московския държавен университет при проф. В. Лазарев и проф. И. Маца.
 
В началото на професионалния си път се занимава предимно със социологията на изкуството (Енциклопедия на изобразителните изкуства, БАН). Пише статии и прави изследвания върху творчеството на Наум Хаджимладенов (1974), Найден Петков (1978), както и върху различни културологични проблеми.
 
По-късно се съсредоточава върху българското изкуство през ХХ век и по-специално върху проблемите на българския модернизъм. Организира някои от най-мащабните изложби в България, често придружени с конференции и дискусии по темата – Гео Милев и българският модернизъм (СГХГ, 2005).
 
Бивш директор на Националната художествена галерия. Преподавател по история на изкуството в Националната художествена академия и Нов български университет.

Активно изследва творчеството и жизнения път на сливенски творци – художници-класици: Димитър Добрович, Сирак Скитник, Донка Константинова, Никола и Иван Абрашеви, Добри Добрев. Има безспорен принос към отстраняването на редица неточности в биографиите на тези творци и поставянето им на заслужените от тях места в съкровищницата на българското изобразително изкуство.
 
Наградата се връчва на тържествена церемония в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден.
----------------------------------------------------------------------
Проблеми от личен и обществен характер поставиха граждани в приемния ден на общината

Близо 40 граждани посетиха ръководството на общинска администрация Сливен в приемния ден в началото на октомври. Те поставиха въпроси, свързани с инфраструктурата в града, с благоустрояването, с общинската собственост и други проблеми от частен и обществен характер.

Млади хора, които живеят в чужбина и се връщат в родния си град, представиха конкретни идеи и предложения в сферата на културата, както и за подобряване на начина на живот, и градската среда. Група граждани от Сливен показаха свои проекти за благоустрояването на междублоково пространство. Хора от населени места в общината информираха за лошо състояние на пътищата и други инфраструктурни проблеми. Потърсено беше съдействие за решаване на социални и хуманитарни проблеми на конкретни хора.

Голям беше броят на търсещите съдействие от кмета и неговите заместници по Закона за управление на етажната собственост /ЗУЕС/. Гражданите поставят и проблеми, свързани с междусъседски спорове.

Приемният ден на кмета и неговите заместници, както и на секретаря на общината, е всеки първи четвъртък от месеца. Записването става предварително - два дни преди това – във вторник от 8:30 часа в Центъра за административно обслужване на гражданите – източен вход на общината. Жалби и сигнали се приемат и по електронна поща.

„На много хора се оказва съдействие своевременно от служителите на администрацията и не се налага да посещават приемния ден”, посочи общинският експерт Таня Балабанова.
------------------------------------------------------------------------
ВиК-Сливен със съвети за заземяване на водомерите

„ВиК“-Сливен напомня на потребителите на водни услуги на територията на Сливенска област, че е време да започнат подготовка за зазимяване на водомерните си устройства. Въпреки, че зимата още не е настъпила, не са изключени внезапни застудявания.

Особено уязвими през зимния сезон са водомерните възли, водопроводните и канализационни инсталации на открито. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се посещават цяла зима, както и за водомери, разположени в мазета и общи помещения на блокове, които не се отопляват и чиито входни врати не се затварят. Това налага потребителите на водни услуги от жилищните кооперации да вземат мерки за зазимяване на всички открити тръби и водомерни устройства в общите помещения и мазета.

За да се предотвратят аварии и да се спестят време и средства за тяхното отстраняване, препоръчително е  прозорците на мазетата, в които се намират водомерите, да бъдат уплътнени, а вратите да се затварят плътно. Необходимо е и да се изолират от студа водомерните шахти, да се спре водата към външните
чешми, да се приберат маркучите и тръбите да се източат. От дружеството препоръчват да не се оставят външните чешми да текат или капят през зимата.

От „ВиК“-Сливен напомнят, че тръбите и крановете трябва да се изолират с материали, които не поемат влага и не могат да замръзнат.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #6 -: 06.10.2017 15:22:09 »
Социалното предприемачество е тема на форум в Сливен

Законът за социалната икономика и социалното предприемачество ще бъде подготвен до края на 207 година. Това заяви в Сливен зам. министъра на социалната политика д-р Султанка  Петрова и  добави, че целта е той да бъде финансиран от Българската банка за развитие, от Фонда на Фондовете. По думите на зам.министъра социалната политика може да се развива и от неправителствени организации, и от хора с увреждания, и в гетата. „За първи път извеждаме тази тема като приоритет. Много е важно, защото по време на българското председателство ще има на високо ниво среща на всички министри на социалната политика и труда, която ще е насочена към социалното предприемачество”, каза още Петрова.

Зам.-социалният министър коментира,че положението в социалните служби е доста тежко. Основният проблем е недостигът на социални работници, а основната причина, според зам.-министъра, са ниските заплати в сектора, които пораждат и текучеството. Предстои промяна в Устройствения правилник на социалното министерство. „Социалните работници заслужават да получават по-високи заплати и да се подобрят условията на работа, защото тяхната работа е изключително тежка и отговорна”, коментира още зам. министър Султанка Петрова. Днес в Сливен се провежда  работна среща с представители на различни институции за демографските тенденции в Сливенска област.

"До две седмици ще стане ясно виждането на социалното министерство за развитието на регион Сливен. Тогава ще се пристъпи и към изработването на мерките за подобряването икономическото състояние на населението", уточни още Петрова.
-----------------------------------------------------------------------
Безплатна кастрация на кучета и котки в Сливен

Котка /Снимки: ThinkStock/Getty Images
Безплатна кастрация на кучета и котки ще се проведе от днес до 9 октомври включително в Сливен в бившата Ветеринарно медицинска служба на "Самуиловско шосе" в Сливен. Екип от висококвалифицирани ветеринарни лекари и ветеринарни Animal Spay Neuter International и техните партньори Romania Animal Rescue Inc са в града за провеждането на безплатна кампания по кастрация на домашни кучета и котки.

Висококвалифицирани млади лекари, които в хода на маратона понякога извършват и доста по-сложни операции от рутинната кастрация. Техниката на кастрация, позната в професионалните среди като keyhole surgery, е минимално инвазивна и неизискваща постоперативни грижи - особено подходяща за дворни животни и скитащите животни, които се освобождават отново на следващия ден.

Операциите се финансират изцяло с дарения набирани в международен мащаб от благотворителната организация, изпрaщaщa лекaрския екип. Зa всякa кaмпaния към тях се присъединявaт  и  доброволци от Британската общност в областта както и Сири Хелене Идсти от 4Stray dogs Норвегия.  В тази кампания като доброволец пристига и Сузи Гофредо Морис от САЩ,  която е член на борда на директорите на RAR Inc Dba ASNI.

В кампанията до момента са регистрирани  220 животни, както домашни любимци, така и дворни кучета и котки. Това е пето гостуване на екипа като до момента в проведените 4 кампании са кастрирани 804 животни. 

С кастрацията се предотвратяват различни заболявания както у женските така и в мъжките  животни и същевременно с това се предотвратява появата на нежелани поколения, много  от които се озовават на улицата.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #7 -: 08.10.2017 15:42:25 »
Близо 600 души са започнали работа в Сливенско през август

733 работни места да разкрити през август в област Сливен. 132 са местата по програми за обучение и заетост, а по насърчителни мерки са разкрити 22 работни места. В сравнение с месец юли има ръст на общо обявените работни места - със 152, който се дължи предимно на повечето разкрити работни места за вторичния пазар,съобщиха от Бюрото по труда в Сливен.

Най-много работни места са заявени в отраслите "Преработваща промишленост" (166), "Държавно управление" (115), "Образование" (94) и "Административни и спомагателни дейности" (69).

Най-малко работни места са обявени в отраслите "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива" (4), "Професионални дейности и научни изследвания" (2), "Финансови и застрахователни дейности", "Операции с недвижими имоти" и "Хуманно здравеопазване и социална работа" (по 1), а в "Добивна промишленост", "Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване", "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения", "Култура, спорт и развлечения" и "Други дейности и услуги" няма обявени такива.

Постъпилите на работа от бюрата по труда от Сливенска област през месеца са общо 578, като 92.6 на сто от тях са устроени чрез посредничеството на бюрата по труда. Сравнението с предходния месец  показва увеличение на общо започналите работа - със 72 души.
-------------------------------------------------------------------
Доброволка от Китай преподава родния си език на ученици и възрастни в Сливен

Доброволка от Китай преподава родния си език на ученици и възрастни в Сливен. Яи Тун  ще преподава китайски език и култура на ученици в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”, съобщиха от учебното заведение. Освен уроците, които тя ще води в гимназията, предвидено е да се организират два курса за ученици от други училища – по един за учениците, които са първа или втора смяна на училище, както и вечерен курс за възрастни граждани на Сливен.

Ячи е от десетмилионния град Ухан, административен център на провинция Хубей, разположен край най-голямата китайска река Яндзъ. В Сливен тя ще продължи работата от миналата година на доброволката Джао Паню – Пени. Дейността на китайските доброволци в града ни е резултат на сътрудничеството между гимназия „Дамян Дамянов” с Института „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”.

Освен часове по китайски език, нейната дейност ще бъде насочена към изграждане на клуб „Приятели на Китай” и организиране на различни инициативи за запознаване с китайската история, култура и философия.

Желаещите да учат китайски език ученици от други училища, както и възрастни граждани на Сливен, могат в срок до 14-ти октомври да заявят своето желание лично в канцеларията на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”. Във всяка от трите групи ще бъдат записани по 12 участници по реда на техните заявки.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #8 -: 09.10.2017 15:04:12 »
Започва седмица на донорството

Седмица на донорството и трансплантациите започва от днес. Мотото е "Частица от теб може да бъде за някого целия свят!" и до 15 октомври ще се отдаде почит към паметта на донорите и изрази благодарност към техните близки. 

Обществен съвет за подкрепа на донорството /ОСПД/ - Сливен  организира  обществена информационно-разяснителна кампания в подкрепа на донорството. Членове ще се срещнат с ученици от няколко сливенски училища, където ще представят информационно-разяснителни презентации в подкрепа на донорството.
   
Като част от кампанията на 10 октомври от 10:00 часа. до 12:00 часа, пред сградата на Община  Сливен, ще бъде  изнесен щанд, където доброволци от младежката организация на БЧК-Сливен, доброволци към Младежки дом – Сливен, и хора, чакащи трансплантация и трансплантирани ще раздават информационни материали, ще разговарят с гражданите.

Донорството е  благородно дело. Трансплантацията спасява хора от мъки. Животът на здрави хора може да се обърне за един ден и те да влязат в листата на чакащите. Никой не е застрахован. Чакащите не оцеляват дълго. След няколко години чакане, организмът на пациента е толкова пострадал от живото поддържащото лечение, че е вече късно за трансплантация.

По данни на  Изпълнителна агенция по трансплантация към 07 септември 2017 1129 българи са в листата на чакащи за животоспасяваща трансплантация.
-----------------------------------------------------------
В понеделник стават най-много катастрофи, а в четвъртък най-много загинали

Тежките пътно-транспортни произшествия  се увеличават през 2016 г. в Сливенско с 23,1%. Регистрираните катастрофи са 165, при които броят на ранените е 223, а на убитите - 22 души. Тона сочат данни на Териториално статистическо бюро Сливен. По брой на пътнотранспортните произшествия, през 2016 г. Сливен се нарежда на 14-то място сред областите в страната, а по брой на убитите - на седемнадесето.

Броят на ранените лица в резултат на пътни инциденти е най-голям през месец май - 39 или 17.5% от общия брой на ранените за областта. Делът на убитите е най-голям през месец октомври - 36.4%, докато през месеците март, април и ноември няма загинали при произшествия. Понеделник е денят от седмицата с най-голям брой пътнотранспортни произшествия - 32, ранените са най-много в сряда - 44 лица, а убитите в понеделник и четвъртък - по 5 лица.

Най-голям е броят на пътнотранспортните произшествия по вина на водачите на моторни превозни средства - 162 или 98.2% от общия брой на регистрираните пътни произшествия в областта.

От общия брой на убитите и ранените участници в движението за областта, водачите отново са с най-голям дял - съответно с 50 и 49.3%.

През миналата година са регистрирани най-много тежки пътнотранспортни произшествия - 83  или 50.3% от общия брой за областта. Загиналите лица са 11 , а ранените -112 или 50.2% от всички ранени на територията на Сливенска област.

« Последна редакция: 09.10.2017 15:06:29 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #9 -: 10.10.2017 17:31:44 »
ВиК-Сливен подменя водопровод в Нова Загора

Временно прекъсване на водоснабдяването е възможно в района между  N 46 до 76 на ул. „Цар Освободител“ в Нова Загора. Причината е подмяната на старите тръби с нов 200-метров водопровод, информират от „ВиК“-Сливен. Ремонтът на водопроводната мрежа става успоредно с извършвания от Агенция „Пътна инфраструктура“ ремонт на улицата.

Технологични нужди могат да наложат временното спиране на водата в посочените жилищни сгради, но водоснабдяването няма да бъде прекъсвано за повече от 24 часа.

„ВиК“-Сливен се надява ремонтните дейности за приключат в най-скоро време.
----------------------------------------------------------------------
Продължават откритите приемни на общинските съветници от ПП "ГЕРБ" и през октомври

Общинските съветници от ПП „ГЕРБ“-Сливен продължават срещите си с граждани и през месец октомври. Приемните на представителите на местния парламент преминават при голям интерес. Гражданите на Сливен се обръщат към тях с питания по различни лични и социални теми, както и с въпроси касаещи инфраструктурата на града и населените места в община Сливен. Приемните се организират всеки понеделник от 9:30 до 16:30 часа.
 
Ето графикът на общинските съветници от ПП „ГЕРБ“ – Сливен за месец октомври:
16.10 от 9:30 до 16:30 часа - Христо Котов и Силвия Маринова
23.10 от 9:30 до 16:30 часа – Живко Минчев и Здравко Костадинов
30.10 от 9:30 до 16:30 часа – Галина Вучкова и Георги Николаев
 
Предварително записване - на тел. 044/63 32 23.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #10 -: 11.10.2017 16:04:45 »
Ромите в Тополчане дължат 200 000 лева задължения към ВиК-Сливен

Снимки: ВиК Сливен
В ромската махала на с. Тополчане се проведе среща  между ръководството на „В и К“ – Сливен и потребителите на водни услуги от ромската махала. Срещата е част от инициативата на водното дружество в Сливен за работа с ромите, за разясняване на основни правила в отношенията му с потребителите на вода от ромските махали. В разговора с ромите се включи и кметът на Тополчане Петър Илиев.

Пред присъстващите управителят на „В и К“ – Сливен инж. Севдалин Рашев каза, че идеята е да се възстановят полезните връзки между водното дружество и потребителите от ромския квартал. Като цяло, дълговете на Тополчане към водния оператор възлизат на 200 000 лева. 142-ма са абонатите от ромската махала, но към всяка партида има по няколко нерегламентирани отклонения за други домакинства, което води до неразбирателство между потребителите и липса на плащания към оператора.От „В и К“ – Сливен поеха ангажимент в следващия месец да се уточнят всички потребители на водни услуги, на които да се осигури достатъчен дебит. Следващата стъпка ще бъде поставяне на водомери и съответно заплащане на изразходените количества от страна на потребителите. В противен случай ще бъде предприето спиране на водоподаването на некоректните платци. Пасторът от ромската махала Слав Славов пое ангажимент да съдейства доброволно на служителите на „В и К“ – Сливен за описването на потребителите на вода, както и на последващите действия за уточняване на техните права и задължения.
Двете страни се договориха за провеждане на следваща среща, за отчитане на резултата от предприетите мерки.

Тополчане е второто село след Крушаре, където се разгръща инициативата на „В и К“ – Сливен за работа с ромите.
----------------------------------------------------------------------
ПП АБВ Сливен стартира подписка

Сливенската структура на АБВ се присъединява към нaциoнaлнa пoдпиcĸa c иcĸaнe зa въвeждaнe нa нeoблaгaeм минимyм въpxy дoxoдитe нa физичecĸитe лицa и нaмaлeни cтaвĸи нa ДДC зa xpaни и cтoĸи oт пъpвa нeoбxoдимocт, cъoбщи областният и общински председател на партията Иван Славов и Георги Атанасов. 

Инициативата е наречена “Да спрем машината за неравенство! и от АБВ се надяват дa ce пpeбopят зa въвeждaнe нa нeoблaгaeм минимyм въpxy дoxoдитe нa физичecĸитe лицa пoнe дo тeĸyщия paзмep нa минимaлнaтa paбoтнa зaплaтa и нaмaлeни cтaвĸи нa ДДC oт 9% зa ocнoвни и дeтcĸи xpaни, вoдa, бaзoви мeдиĸaмeнти, yчeбници и ĸниги.

„Инициативата ще даде нов смисъл на думите като солидарност и справедливост като ги превърне в основа на конкретни политики”, коментира Георги Атанасов. 

Πoдпиcитe в oблacт Cливен щe ce cъбиpaт в ĸлyба нa пapтиятa от 8:00 до 9:30 и от 17:30 до 19:00 часа до 19 октомври.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #11 -: 13.10.2017 11:43:45 »
ПРОФИЛАКТИКА ПО НИКОЕ ВРЕМЕ

Единствената сливенска телевизия излезе в профилактика по никое време. На чистотата на "Канал 6" може да се види черно-розов екран с надпис "Профилактика". И това се случва в средата на октомври, когато отпуските са свършили и всички институции работят на пълни обороти.

Новини - дал Господ. Но изглежда няма кой да ги отразява.

Журналистите и операторите от Сливен вече не работят в единствената сливенска телевизия. Sliveninfo научи, че вчера е напуснал и последният колега, който играеше ролите на оператор, монтажист и почти журналист.

По ларгото на Сливен се говори, че в телевизията идват журналисти от други градове. Които очевидно в момента изучават града, институциите и хората.
-----------------------------------------------------------------------
СТЕФАН РАДЕВ: ЩЕ СЕ ПРЕЦИЗИРАТ ОПРЕДЕЛЕНИ ТАКСИ И ЦЕНИ НА УСЛУГИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН

По инициатива на Общинския съвет се проведе среща на кмета на  Сливен Стефан Радев с председателя  на общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, представители на постоянни комисии  в ОбС. В срещата участваха директори на общински структури и експерти в общината.
 
Бяха дискутирани  теми, които Общинският съвет ще гласува на редовната си сесия на 17 октомври. Обсъдиха се въпроси, свързани със Синята зона на Сливен, промяна в данъци, такси и цени на услуги, както и конкретни цени на гробищни услуги.
 
Кметът поясни целта на предложението за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци. Тя е да се определи равностоен данък, като се облекчи административната и данъчната тежест върху населението, след въвеждане на увеличение на таксата за битови отпадъци. „Предвидено е малко по-голямо увеличение за бизнеса, но за първи път им даваме възможност да декларират съдовете си за смет и това ще облекчи фирмите с високи данъчни оценки на имотите, които не генерират големи количества  битов отпадък”, посочи Радев.
 
Кметът съобщи, че ще се прецизира размера на гробищните такси и цени на услуги. Той заяви, че сегашната ситуация е наложила предвидената промяна. В момента се плаща само за разкопаване на стар гроб и масово се правят нови, където няма такса. Това води до непрекъснато увеличаване на площта на парка, и запустяване на старите гробове.
„Синята зона е за облекчаване на центъра на града и превръщането му в по-добро място за живот. Няма нито една причина за намаляване на цената на услугата. Приоритет за администрацията е градския транспорт, пешеходното, велосипедното и на последно място автомобилното движение, категоричен е кметът на Сливен.
Взето бе решение да се проведе среща на кмета, съветниците, ръководството на ОП „Градска мобилност” и КАТ за регламентиране на паркирането извън синята зона, което създава затруднения на гражданите.

Sliveninfo
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #12 -: 14.10.2017 16:29:52 »
Народният представител Десислава Танева бе гост на дипломирането на студентите от Филиала на МУ - Варна в Сливен

МУ Сливен /Снимки: ПП ГЕРБ Сливен
37 абсолвенти от Филиала на Медицинския университет - Варна в Сливен получиха днес дипломите си за „Медицинска сестра" и „Акушерка". Тържествена промоция за дипломирането на студентите от първия випуск от филиала на Медицинския университет се проведе в Зала „Сливен“. Сред официалните гости бяха народният представител от ГЕРБ Десислава Танева, кметът на община Сливен Стефан Радев, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник – областния управител Камен Костов, ректорът на Медицински университет – Варна проф.д-р Красимир Иванов, директорите на филиалите във Велико Търново, Шумен и Сливен, д-р Петя Балулова, директор на РЗИ - Сливен, гости и граждани. В академичното си слово проф. д-р Иванов заяви на студентите, които получиха дипломите си да се гордеят с образованието си, да го надграждат и с достойнство да изпълняват професията, която са си избрали.„Днес е специален ден за първите 37 дипломанти, които успешно завършиха обучението си във Филиала на МУ – Варна в Сливен. Благодаря Ви, че ни се доверихте и вярвам, че днес сте доволни от резултата. Честитя на всички дипломанти. Пожелавам Ви успех по неравния път на предизвикателствата, защото само преминавайки ги, можете да бъдете мотивирани да постигнете още и да търсите повече от това, което е около Вас. Спокойните морета не правят опитните мореплаватели. Затова дръжте здраво корабния рул и следвайте посоката, която сте си избрали сами. Вие вече сте медицински сестри и акушерки. На вас ще бъдат поверени грижите за пациентите и тяхната вяра, както и на техните близки. Бъдете добри хора. Покажете, че има добро, и че има хора като Вас, които ще ви го покажат. Пожелавам Ви успешно кариерно развитие, много успехи и щастие“, заяви ректорът на Варненския медицински университет. Специални благодарности от името на ръководството на Медицински университет – Варна и Филиала му в Сливен бяха изказани към народния представител от ГЕРБ Десислава Танева. Областният председател на ГЕРБ – Сливен е основен инициатор и двигател на реализирането на идеята за филиал на Медицинския университет - Варна в Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев също приветства дипломантите, като им пожела успех по пътя, който са си избрали. Кметът връчи на ректора на Медицински университет – Варна проф.д-р Красимир Иванов отличието „Почетен гражданин на Сливен“ за приноса му в развитието на общината и образованието. Със специални парични и предметни награди бяха отличени и отличниците на Випуск – 2017 Диана Желязкова и Ивелина Панайотова. Грамота за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги в работата на Студентски съвет във Филиал – Сливен на МУ Варна беше връчена на Силвия Стоянова от специалност „Медицинска сестра“. На всички медицински сестри и акушерки получиха предметни награди от Община Сливен и Медицински университет – Варна. Дипломантите от специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка" положиха клетва, в основата, на която лежи обета на Флоранс Найтингейл.След тържеството за дипломирането на студентите от специалност „Медицинска сестра" и „Акушерка" на випуск 2017 в двора на филиала бе открита и новата спортна площадка, както и парковата зона около сградата, в която се помещава Филиала. В двора на Филиала Кметът Стефан Радев и ректорът на МУ – Варна проф. д-р Красимир Иванов залесиха фиданка, наследник на Стария браст - символ на Сливен.

През тази учебна година близо 160 студенти се обучават в специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ във филиала в Сливен от първи до четвърти курс.
----------------------------------------------------------------
Събор на крепост „Туида”

Над 150 реенактора от цялата страна ще участват в събор на крепост „Туида” Сливен. През двата фестивални дни ще се представят бит, култура, занаяти, демонстрации и военно дело от периода на Първо и Второ българско царство, с изградени лагери, в които участниците ще запознават публиката със своите дейности - впечатляващи демонстрации от гърба на коня, битки между тежко бронирани войни, стрелба с лък и много други.

Специалното участие на оркестъра към Ансамбъл за народни песни и танци Сливен в Третия средновековен събор „Помни славата – Туида 2017” ще утвърди доброто сътрудничество между двата културни института. За събитието оркестъра подготвя аранжименти, под съпровода на които ще преминат демонстрациите на групите.

За първи път участие в събитието ще вземат Група за исторически възстановки ДУКС Антика гр.Свищов, Сдружение "Вълкашин" гр. София, Cohors II Lucensium - група за исторически възстановки към Регионален исторически музей гр. Ямбол, MODVS VIVENDI - Средновековно Общество в България гр. София, Школа по традиционна стрелба с лък „Живата стрела – стрелба с лък от кон – България“ /Living Arrow Horseback Archery- Bulgaria/, Крум Япулов, София и Оркестър към Ансамбъл за народни песни и танци- Сливен.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #13 -: 15.10.2017 13:18:56 »
Стефан Радев връчи отличието „Почетен гражданин на Сливен” на проф. д-р Красимир Иванов
Първите 37 абсолвенти от Филиала на университета в Сливен получиха дипломите си за образователна степен „бакалавър”


МУ Сливен /Снимки: община Сливен
Кметът Стефан Радев връчи отличието „Почетен гражданин на Сливен” на проф. д-р Красимир Иванов, ректор на Медицинския университет /МУ/ във Варна. Общинският съвет на Сливен със свое решение  от 28 септември т.г. удостои с почетното звание проф. Иванов за изключителния му принос и заслуги  за развитието на Сливенска община. Награждаването стана днес на тържествена промоция за дипломиране на Випуск 2017 във филиала на МУ в нашия град. На церемонията в зала „Сливен” първите 37 абсолвенти получиха дипломи за придобитата от тях образователно – квалификационна степен “бакалавър”.

„Вярвам, че обучението, което получихте при нас ще Ви осигури добра работа, достойно възнаграждение на високо специализирания Ви труд на хуманната професия на медицинска сестра и акушерка, изтъкна в академичното си слово ректорът на Медицинския университет.На тържеството присъстваха цялото академично ръководство на МУ - Варна, народният представител Десислава Танева, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете на община Сливен по хуманитарните дейности и икономическо развитие Пепа Чиликова и Стоян Марков, заместник областният управител на Сливен Камен Костов, директорът на РЗИ д-р Петя Балулова, студенти и преподаватели от Варна и Сливен, родители и приятели.
 „Чувствам се задължен тук пред Вас, на днешния ден от името на общината да подчертая безспорната заслуга на проф. д-р Красимир Иванов за увеличаване на академичните структури в Сливен, за осигуряването в града ни на международно признат университет. Разкриването на негов филиал доведе до обогатяване на възможностите за придобиване на висше образование в града ни”, посочи в словото си при връчване на отличието Стефан Радев. Кметът Радев пожела на дипломантите бързо да се приобщят към медицинската общност и професията да им носи човешка и професионална радост и удовлетворение.Абсолвентите положиха клетва в чиято основа лежи обетът на Флорънс Найтингейл, английска медицинска сестра, поставила основите на професионалното сестринство  през 1860 година - да отдават себе си за благосъстоянието на онези, които са оставени на техните грижи.
Диана Желязкова и Ивелина Панайотова получиха към дипломите си и грамота за отличник на випуска, парични и предметни награди от ректора, кмета и ръководството на филиала в Сливен. Силвия Стоянова беше наградена за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентския съвет в МУ – Варна.

Музикален поздрав отправиха 11 – годишната лауреатка на множество награди Моника Парушева и ансамбълът на Медицински университет – Варна, носител на награди от фолклорни фестивали.По-късно беше открита нова спортна площадка до сградата на филиала в Сливен. Игрището е изградено по проект „Здраве чрез спорт и зелена среда”. Проектът е разработен от община Сливен, финансиран от национална кампания на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда на тема: „Обичам природата – и аз участвам”. Лентата прерязаха Стефан Радев и проф. д-р Красимир Иванов. Двамата посадиха в двора малък бряст – фиданка, поникнала от семенца на Стария бряст, символ на Сливен.

Първият волейболен двубой на новото игрище днес беше между студенти от Медицинския и Техническия университети в Сливен.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #14 -: 16.10.2017 12:11:29 »
ЛИЛИ ИВАНОВА "ВЗРИВИ" ЗАЛА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Само тя може да напълни зала "Васил Левски" в неделя вечерта. Точно в 20:00 часа нямаше празно място, а най-известната българска певица започна концерта си в Сливен без закъснение.

Лили Иванова не спря да пее близо два часа. Изпя всички песни от последния си албум, но предложи на публиката и някои от най-популярните си изпълнения. Като "Щурче", когато публиката щеше да взриви залата.

Само Лили може да събере баби и дядовци, майки и бащи и внучета на концерт.
Невероятният й професионализъм получи заслужени аплодисменти  от сливенската публика.
--------------------------------------------------------------------------
ЧЕТИРИ СЛУЧАЯ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Четири случая на притежание на наркотични вещества са установени от служители на група „Охрана на обществения ред“ по време на ежедневното патрулиране в град Сливен.

На 13 октомври, около 14:00 часа,  е извършена проверка на 20-годишния Г.Г. от село Бяла. В него са намерени и иззети около 0,5 грама метамфетамин. Срещу него е започнато бързо производство.

Около 21:45 часа, на 14 октомври, на улица „Великокняжевска“ е извършена проверка на 20-годишния Ц.Т. от село Еница, община Кнежа и на 17-годишно момче от град Сандански. При проверката в момчетата е намерена и иззета марихуана с общо тегло около 1,5 грама. Образувани са до съдебни производство.

На  15 октомври, в 21:30 часа, на булевард „Шести септември“ е извършена полицейска проверка на 20-годишния К.Х. от Сливен. В него са намерени и иззети метамфетамин и марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

Sliveninfo
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.