Автор Тема: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!  (Прочетена 4033 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #15 -: 17.10.2017 17:29:15 »
В Сливен намалиха данък недвижими имоти

С 23 гласа „За”, 8 „против” и 7 „въздържал се” Общински съвет Сливен прие намаляване на данък недвижими имоти. Годишният размер на данъка от 3,2 на хиляда върху данъчната оценка за жилищни имоти и нежилищни имоти ще бъде 2,7 промила.

След приемането на Наредбата за  изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци, кметът Стефан Радев коментира, че  „тази задлъжнялост се превръща в по- ниско качество на живот на хората. Превръща се  в по-малко и по- скъпи публични услуги и по.малко социални блага. Водени от популизма и желанието да се харесаме на хората, се плъзгаме отново да се върнем  там където бяхме”. 

Сесията започна с протест, жителите настояваха за намаляване на такса битови отпадъци и цените за почасово паркиране в района на Синята зона.
---------------------------------------------------------------------
Сливен подкрепя националната кампания "Нека да помогнем на едно българско семейство"

Ръце /Снимка: Thinkstock/Getty Images
Община Сливен подкрепя националната кампания "Нека да помогнем на едно българско семейство". Кампанията се осъществява за втора поредна година с подкрепата на много общини, сред които получаваме и подкрепа от Община Сливен. Това съобщи Диян Стефанов, председател на сдружение Свободата на бъдещото изкуство, организатор на събитията от кампанията.

„През изминалата година подкрепихме Александра Кръстянина от Варна. Тази година кампанията е в подкрепа на Любомир Райков с церебрална парализа синдром на Уест и се нуждае от 30 000 лв за лечение в Турция. Заповядайте, заедно можем да помогнем на едно българско семейство”, посочи Стефанов.

Днес от 18:00 до 20:00 часа в зала "Май" сдружението ще прожектира селекцията си от студентски филми и ще разпространява информация за кампанията.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #16 -: 19.10.2017 16:18:51 »
Силанизация за защита на детските зъби

Задава се краят на четката за зъби /Снимка: ThinkStock/Getty Images
Педагози, стоматолози и обществеността трябва със съвместни усилия да ограничат приемането на вредни за здравето храни на децата. Това подчерта  д-р Живка Георгиева от Общинския дентален център. По думите й се отчита голяма заболеваемост на заболяванията на твърдите зъбни тъкани, на венците и на зъбно-челюстния апарат, а причините са смучене на пръсти, лоша устна хигиена и др.

В Сливен продължава кампанията по поставяне на силанти. От началото на годината са сложени силанти на 131 деца,   общо силанизираните зъби са 488.

Силанти се поставят на постоянните шести зъби на децата от 6 до 8 години, за да ги предпазят от разрушение и кариес. Процедурата е напълно безплатна и се извършва с информираното съгласие на родителите, припомни д-р Георгиева. Новото тази година е, че сега специалистите трябва да направят по два контролни прегледа на децата, силанизирани в предходни кампании. Така ще се изясни, какво е състоянието на зъбите, на които са били поставени защитните пломби и ефективността от силанизирането, поясни д-р Георгиева.

Сливенска област от няколко години заема пето- шесто място сред останалите 27 области по брой силанизирани деца и брой поставени силанти на деца, уточни още д-р Живка Георгиева. Зъболекарите в област Сливен, имащи право да силанизират, са 11.
--------------------------------------------------------------
Харта на работодателя в подкрепа на каузата „Живот, здраве, планина”

Продължават  активностите на Община Сливен за подобряване  спортната култура, физическата дееспособност и превенция на здравето на гражданите.  Както и друг път сме казвали обездвижването е бомба със закъснител, която убива половин милион европейци. Доказано е ,че:
-        Обездвижеността взема повече жертви от тютюнопушенето и причинява смъртта на 500 000 европейци годишно;
-        Липсата на физическа активност е четвъртият водещ фактор за смъртността в глобален мащаб;
-        Заседналият начин на живот коства на Европа повече от 80 милиарда евро годишно – с 5 милиарда евро повече, отколкото светът  отделя годишно за лекарства против рак.

Бомбата със закъснител е възможно да бъде обезвредена и решението е просто. Достатъчни са 30 минути умерена физическа активност на ден, но трябва да  осъзнаем ползите от движението за нашето здраве, психика и работоспособност. Трябва да окуражим хората да се движат повече, за да видят истинските ползи от движението. Лесно и евтино е, просто трябва да се движим повече,  независимо кога и къде. Всеки трябва да намери своята доза движение -30 минути на ден могат да се натрупат от ходенето пеш на работа, слизане от градския транспорт една спирка по-рано, пренебрегване на асансьора, игра с детето или повече разходки за кучето и др.

Община Сливен подкрепя и подпомага инициативи, които стимулират хората да бъдат активни и да спортуват. Такова събитие е планински маратон „Хайдушки пътеки“, който се провежда за втори път от Фондация Стария бряст, Дирекция природен парк Сините камъни, Държавно горско стопанство и спонсори.
Новост тази година е, че граждани и представители на институциите ще могат да се включат в надпреварата. Специално за работодателите е изработена харта на работодателя  „Живот, здраве, планина“, в която са се включили няколко големи институции в Сливен.  Подписалите се ангажират да осигурят допълнителен ден отпуск или по друг начин да стимулират служителите си, включили се в маратона, според предмета си на дейност.

Участие ще вземат  представители на Областна администрация, Община Сливен, ВиК - Сливен, РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ НА ГОРИТЕ СЛИВЕН, Окръжна прокуратура Сливен,  Сливенската митрополия, ОД на МВР и други големи фирми. Адвокатска колегия Сливен се готви усилено за маратона, като ще има представители,  които ще бягат в тоги. Това съобщи адвокат Магдалена Данчева, инициатор в изготвянето и подписването на хартата. Тя изрази желание каузата „Живот, здраве, планина“  да  се превърне в традиционна проява за град Сливен.

Те ще се включат в масовия старт от 08:00  ч. на 21 октомври и ще   пробягат дистанция от 5 километра от площад „Хаджи Димитър“ до крепостта "Туида"  и обратно. Инициативата няма състезателен характер, важното е всеки да получи своето раздвижване.
Записването за масовия старт е на място до 07:45ч. пред Стария бряст.
       
До този момент за участие в маратона са се записали над 200 участници, които ще пробягат 42,195 км.
Призоваваме жителите на град Сливен да подкрепим участниците в маратона, като се включим в старта на маратона.
-------------------------------------------------------------------
Информационен форум за студенти по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Трафик на хора /Снимки: Община Сливен
Местната комисия за борба с трафика на хора – Сливен, съвместно с Европейски информационен център Europe Direct – Сливен, организираха Информационен форум за студенти от филиалът на Медицински университет – Варна в гр. Сливен, по повод 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.

Събитието бе открито от Пепа Чиликова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Сливен и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора – Сливен, която приветства организаторите и участниците, и постави акцент върху важната роля на засилената целенасочена превенция, с цел повишаване на информираността по проблемите свързани с трафика на хора.Специално участие във форумът взе прокурор Христина Блецова от Районна прокуратура – Сливен, която запозна студентите с реални случаи на жертви на трафик на хора от практическия си опит.

Катя Иванова – сътрудник в Europe Direct – Сливен, насочи вниманието на участниците към информационния център, като място където могат да получат информация по всички видове теми, свързани с Европейския съюз, включително за техните права и възможности като европейски граждани и как да се възползват от тях.

Владимир Друмев – секретар на МКБТХ – Сливен, представи на студентите актуалните форми и тенденции при престъплението „трафик на хора” – рисковете, методите на въвличане и начините за предпазване от съвременната форма на робство, като акцентира върху безопасното използване на Интернет, които все по-често е средство за набиране на жертви.

В рамките на Информационния форум с цел превенция на онлайн сексуалното изнудване и принуда, се проведе прожекция на клипа „Кажи НЕ!” #SayNo!, предоставен на МКБТХ – Сливен от сектор „Киберпрестъпност” при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”. Беше представена и денонощната безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна, Национална телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #17 -: 20.10.2017 19:46:57 »
Момче пострада при инцидент с оръжие в Сливен

13-годишно момче пострада при инцидент с оръжие в Сливен днес около 15:00 часа. Инцидентът е станал в жилище до Военния клуб в града. От полицията потвърдиха за случая. Води се разследване.

Детето е откарано за лечение в областната болница. Пострадалото момче е с прострелна рана в гърдите.  „Куршумът е преминал през белия дроб и е излязъл от тялото на детето“, каза зам.-директорът на  МБАЛ „Д-р Иван Селимински” по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов. Извършена е хирургична обработка на раната, направени са всички необходими изследвания.

Състоянието на детето е задоволително, то е контактно, в съзнание и под непрекъснато лекарско наблюдение.
-------------------------------------------------------------------
Волята ни за справяне с финансовите затруднения повишава доверието към нас, заяви Стефан Радев

Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че ръководството на общината има воля да се справи с финансовите трудности, ясен план как това ще стане във времето и с това повишава доверието на финансовите среди. Радев коментира решението на Общинския съвет за намаляване на данък сгради от 3.2 на 2.7 промила.

„Върнахме се доста назад по отношение на перспективите за града ни. С това решение се изтриват голяма част от позитивите и доверието, които общината има пред финансовата система и дава много лош знак на инвеститорите, включително и на Министерството на финансите. Не знам дали е плод на лобизъм или на някакви други сметки…

Основният ефект от това намаление е за едрите собственици на нежилищни недвижими имоти. В същото време този близо  милион, който общината ще загуби на година от това решение, ще се превърне в един милион по-малко реални социални политики, които ние можем да финансираме”, посочи кметът на Сливен.

„Пласирахме облигационната емисия, която беше сериозна част от плана ни за финансово оздравяване на общината. Кредитът на доверие, който получихме от финансовата система, бе за това, че демонстрирахме воля да се справим с финансовите трудности и ясен план как това ще стане във времето.

За мен най-важен е сигналът, който даваме на финансовата общност. От една страна подписваме споразумение, правим оздравителен план, поемаме ангажименти като община какво ще изпълним, получихме 5 милиона от Министерството на финансите и възможност те да бъдат опростени, да не бъдат връщани от гражданите на Сливен. А в следващия момент правим нещо съвсем друго”, заяви Стефан Радев.

Кметът на Сливен благодари на съветниците от ГЕРБ и от другите групи, които го подкрепиха, за това, че избират бъдещето на града пред конюнктурната политическа полза от едно или друго решение.

„Ефектът от намалението за хората, които имат по едно жилище, ще бъде символичен - от порядъка на 10 лева. Много изгодно политически е да заставаш на такива позиции – да си  вечно за намаляване на данъците. Дори и тези партии, които се обявяват за много социални.

Трябва да различаваме думите от делата. Да не говоря за споразуменията, които имаме с Министерството на финансите и риск, който създаваме за гражданите на Сливен да плащат още 5 милиона”.

Радев припомни, че годишно общината плаща 8 млн. лв. по план-сметката за чистотата, като 3.5 милиона се събират от таксите на гражданите. От общинския бюджет разходите се дофинансират с 4.5 милиона лева.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #18 -: 21.10.2017 13:35:43 »
13-ят международен турнир по борба за кадети „Стоте войводи се провежда днес в зала „Васил Левски” в Сливен

Днес в сливенската спортна зала "Васил Левски се провежда 13-ят международен турнир по борба за кадети „Стоте войводи". В него участват около 100 състезатели от България, Македония и Турция. Българските борци са от Сливен, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Севлиево, Средец, Хасково, Димитровград, Пловдив и други градове. Официален старт на събитието даде кметът Стефан Радев.
„В нашия край спортът борба е на особена почит заради високите постижения на състезатели, които ни донесоха много титли и награди от олимпийски, световни и национални първенства. Пожелавам успех на всички участници в турнира. Нека схватките помежду ви днес да са израз на висок спортен дух, майсторство и спортсменство”, каза кметът.
Домакин на проявата е Армейски спортен клуб по борба – Сливен. Клубът ще се представи с 14 борци, с треньор Красимир Добрев.
Турнирът е час от програмата за честване на празника на града - Димитровден.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #19 -: 22.10.2017 14:43:09 »
СЛИВНАЛИЯ СПЕЧЕЛИ ВТОРИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ПЛАНИНСКИ МАРАТОН "ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ"

Сливналията Кирил Николов - Дизела, спечели втория планински маратон „Хайдушки пътеки" 2017, който се проведе вчера в Балкана над нашия град. Това съобщават на сайта на състезанието.
Ето и клосирането в отделните категории:
 
ПЛАНИНСКИ МАРАТОН „ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ" 42.195 КМ
Генерално класиране

Кирил Любенов Николов               3:57:15
Шабан Алиосман Мустафа           4:08:22
Ивайло Николаев Атанасов          4:37:44

ЖЕНИ
Таня Димитрова Димитрова         5:42:25
Мая Цветкова Петрова                  6:39:16
Галина Красимирова Христова     6:43:56

ВЕТЕРАНИ
Мъже
Петко Тодоров Атанасов                  6:14:33
Петър Георгиев Димитров               7:00:28
Любомир Радойчов Палакарчев     7:51:51

Жени
Стефка Желязкова Стоянова        8:12:49
Даниела Димитрова Христова       8:25:29

ПЛАНИНСКИ ПОЛУМАРАТОН „ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ" 21.097 КМ
Генерално класиране
Мартин Георгиев  Койнов                   2:36
Николай Дончев Николов                   2:59
Димитър Александров Димитров       3:04
ЖЕНИ
Надежда Соколова Ангелова            3:14
Йоанна Методиева Маджарова         3:36
Валентина Методиева Маджарова    3:59

ВЕТЕРАНИ
Мъже
Николай Дженков Дженков                  3:08
Христо Стоянов Райнов                       3:31
Емил Динков Георгиев                         3:50

Жени
Марияна Лукова Иванова                     4:49
Ася Станкова Бончева                          5:55

slivenpress
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #20 -: 23.10.2017 13:43:35 »
Сключете договор с ТЕЦ Сливен за по-евтино парно

И през този зимен сезон Топлофикация Сливен дава възможност на коректните си клиенти да сключат индивидуални договори, в които предварително да заявят каква площ от жилището си ще отопляват и да определят пределната стойност, която ще плащат за парно.

Във връзка с прогнозата за предстоящо спадане на температурите и наличие на  условия за включване на отоплението в сградите, от топлофикационното дружество канят всички клиенти, които по различни причини нямат сключен договор за ползване на отстъпки да посетят дружеството или се обадят на следните телефони 044/62 37 39, 044/62 35 01 и 0884 48 38 61.

От 1,20 на 1,30 за отопляем кубик става цената на парното отопление през новия отоплителен сезон в Сливен. По тази тарифа ще плащат абонатите, които са включили до 75 процента от радиаторите си. Цената за кубик отопляем обем за включени 75 на сто и повече от радиаторите  цената се запазва – 1.10 лв., както и на топлата вода, цената й остава 8 лева.
------------------------------------------------------------------
Събират опасни битови отпадъци

Двудневна кампания за събиране на опасни битови отпадъци стартира в Сливен.

Живак и живачни термометри и ампули, прекъсвачи, живак, лакове и бояджийски материали - бои, лакове, разредители и разтворители за боя, терпентин и др, домакински препарати и химикали - почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви и други, мастила и замърсени опаковки - опаковки, съдържащи опасни вещества, негодни препарати за растителна защита – пестициди и фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност ще бъдат събирани в един мобилен пункт.

Събирането е днес и утре от 10:00 до 16:00 часа до Битака.

Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата за отпадъци.
--------------------------------------------------------------------------
Отделението по хемодиализа събира средства за закупуване на апаратура

Отделението по хемодиализа към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен се нуждае от нова апаратура за покриване нуждите на отделението. Екипът организира кампания за събиране на средства за закупуване на ехограф за коремни органи и доплерово изследване, както и два апарата за хемодиализа.

Началникът на отделението д-р Иван Вълчанов съобщи, че през последните години броят на пациентите значително е нараснал и апаратите не достигат. Капацитетът е запълнен до краен предел. Отделението обслужва болните на хемодиализа от цялата сливенска област. Пациентите са над 90, на възраст от 18 до 90 години.

Той апелира към широката общественост, бизнеса и институциите в Сливен да се включат в кампанията за събиране на средствата.
 
Банкова сметка:
Титуляр:

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД Сливен
Банка : ПИБ АД клон Сливен
IBAN: BG92FINV915010BGN0AX39
BIC : FINVBGSF
МБАЛ“Д-р Иван Селимински“-Сливен“АД
Гр. Сливен, бул.“Христо Ботев“№1
ЕИК 119502733 № по ДДС BG119502733
Изпълнителен директор : Д-р Васислав Петров

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #21 -: 24.10.2017 12:51:29 »
Общината въведе в експлоатация обекти, финансирани по програма за енергийна ефективност

Четири обекта, финансирани по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“ въведе в експлоатация Община Сливен този зимен сезон. Това съобщи Павлина Каравелова, експерт в дирекция „Общинска инфраструктура” в община Сливен.

В СОУ „Хаджи Мина Пашов” е направена реконструкция на вътрешната отоплителна инсталация. Монтирани са 192 нови стоманени панелни радиатори, в комплект с терморегулиращи радиаторни и секретни вентили. Инсталиран е нов чугунен водогреен котел - 320 kW. Към него е монтирана нафтова горелка, 2 циркулационни помпи за котелна централа, както и 5 за отоплителната инсталация. Монтиран е програмируем контролер с възможност за модулно свързване.

По тази проект е направено топлопроводно отклонение и абонатна станция за сградата на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”, като се осъществи директно топло захранване на училището от топло преносната мрежа на Сливен.

В ОУ „Христо Ботев” се извърши реконструкция и подмяна на вътрешна отоплителна инсталация. Монтирани са нови стоманени панелни радиатори в комплект с терморегулиращи радиаторни и секретни вентили. Изградена е нова пристройка за котелно помещение към сградата и е инсталиран нов стоманен водогреен котел - 304 kW, с комбинирана модулираща газо-нафтова горелка в комплект с газов мултиблок и контрола за плътност; програмируем контролер с възможност за модулно свързване. Изградено е външно газопроводно отклонение до сградата на котелното помещение.

Направено и централно топло захранване към градската мрежа на спортна зала „Васил Левски”.
-------------------------------------------------------------------------
Изложба „Киното: магия и техника” в Сливен

Кино /Снимки: Национален музей на текстилната индустрия
Изложба, посветена на 120-та годишнина от първите кинопрожекции в България, гостува в родния град на основоположника на българското кино Васил Гендов. „Киното: магия и техника” е заглавието, което обединява уникални записващи и прожекционни апарати от зората на българското кино, забележителната колекция афиши и много разкрити тайни на магията, наречена „кино”. Експозицията представя част от фонда на Националния политехнически музей, София, а някои от експонатите за първи път се показват извън  музея.Началото на колекцията „Кинотехника” в Политехническия музей е поставено с няколко камери и прожекционни апарати, съхранени от пионера на българското кино Васил Гендов. Той е роден в Сливен през 1891г. Създава първия български филм ”Българан е галант”, който не е съхранен до днес. Негово дело са и най-ранната наша запазена лента „Любовта е лудост”, както и  първият български озвучен филм „Бунтът на робите”. Гендов създава и първата продуцентска къща в България.

Изложбата е уредена в Националния музей на текстилната индустрия в Сливен и ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Сливен до края на месец април 2018 г.Официалното откриване на  изложбата „Киното: магия и техника” е днес от 17:00 часа в залата за временни експозиции на Текстилния музей в Сливен.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #22 -: 26.10.2017 19:17:54 »
Пускат парното в Сливен на 27 октомври

Парното в Сливен ще бъде пуснато на 27 октомври, петък, съобщиха от Топлофикация Сливен. От дружеството имат потвърждение на прогнозата за понижаване на температурата.

Първо ще бъде включено отоплението на детски градини, болници и училища, след това на болничните и здравни заведения, жилищните сгради и накрая на стопанските потребители.

Във връзка с това е необходимо собствениците да напълнят отоплителната инсталация при отворени радиаторни вентили.

Ако някоя сграда етажна собственост не желае да бъде включено отоплението е необходимо да го заяви писмено в Информационния център на дружеството на адрес булевард “Хаджи Димитър” 39.
----------------------------------------------------------------------------
Изложба представя Сливен преди и след 100 години

Изложба представя Сливен преди и след 100 години. 26 табла със снимки от фонда на Регионалния исторически музей и фотоси от съвремието ще бъдат експонирани на Главната улица в Сливен за празника на града, Димитровден. Това съобщи директорът на музея Николай Сираков. Експонатите показват сгради, които вече не съществуват, а са емблематични за града, обясни Сираков и допълни, че изложбата ще е много интересна, особено за сливналии.
Преди да бъде показана в Сливен уникалната изложба е гостувала на побратимения на Сливен град в Украйна  Мелитопол, където се е радвала на огромен интерес.

Целта е експонатите да гостуват на други побратимени на Сливен градове и с нея да бъде представен града, коментира още Николай Сираков.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #23 -: 27.10.2017 17:17:13 »
80% ОТ СВОБОДНИТЕ МЕСТА В СЛИВЕН - ЗА НЕКВАЛИФИЦИРАНИ РАБОТНИЦИ

През септември броят на регистрираните безработни в Бюрото по труда е 4566. Спрямо август не се наблюдава промяна в броя на регистрираните. Сравнението със септември 2016 г. показва намаление с 1022 души или с 18,3 на сто.
Броят на новорегистрираните /657 души/ е нарастнал с 154 души /30,6 на сто/ от предходния месец, а сравнението с миналата година отчита намаление от 85 лица /с 11,5 на сто/.
Безработните младежи до 24 годишна възраст, с регистрация в Бюрото по труда са 292 души, с което намаляват относителния си дял до 6,4 на сто от всички безработни, регистрирани през миналия месец. В сравнение със съпоставимия месец на 2016г. броят им намалява с 123 лица, а относителният им дял - с 1,0 процентни пункта.
Безработните от възрастовата група до 29 години са 771 души и поради слабото си намаление /с 4 лица/ запазват на месечна база относителния си дял от 16,9 на сто от всички клиенти на Бюрото по труда. Сравнението със същия месец на 2016г. показва редуциране на броя им с 257 души и по-нисък относителен дял /с 1,5 процентни пункта/.
Безработните с повече от една регистрация нарастват на месечна база с 0,7 на сто до 3976 души. За 12 месеца се отчита намаление от 744 души /с 15,8 на сто/.
Продължително безработните клиенти в сравнение с предходния месец отчитат спад с 17 души, а от септември 2016 г. те са с 984 души по-малко.
Равнището на безработица в края на месеца е 8,65 на сто, което е незначителна промяна от 0,01 пункта спрямо предходния месец и спад от 1,94 процентни пункта спрямо съпоставимия месец на миналата година. Сравнението с показателя за страната /6,5%/ показва ниво, по-високо с 2,15 процентни пункта.
През септември 2017 г. в Бюро по труда – Сливен са заявени общо 244 работни места, от които 142 на първичен пазар /в несубсидирана заетост/. Спрямо септември 2016 г. е налице спад в броя на общо обявените работни места /с 54 броя/, а спрямо предходния намалението с 91 работни места. Преобладаваща част от тях – 79,9 на сто – са за неквалифициран персонал. Заети са 354 места, 32 от които са по програми и мерки за заетост и обучение.
Постъпилите на работа през месеца са 393 души, като 94,4 на сто от тях /371 души/ са устроени чрез посредничеството на Бюрото по труда. От тях на първичен пазар са се реализирали 339 души, а на субсидирани работни места – 32 души. Сравнението със септември 2016 г. показва намаление в общия брой на започналите работа /с 15 лица/. С 84 повече, отколкото през предходния месец, са постъпилите на работа. Броят на започналите работа, ползвали посредничеството на Бюрото по труда е нараснал с 31,6 на сто. 41,7 на сто от наетите са безработни без квалификация, а близо 32% от тях са младежи до 29-годишна възраст.
-----------------------------------------------------------------------
ОТКРИХА НОВАТА ЗАЛА НА СТАНКА ЗЛАТЕВА

Новопостроената спортна зала по борба на многократната световна и европейска шампионка Станка Златева бе официално открита в празничния за Сливен 26 октомври - Димитровден.
Лентата прерязаха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева, народният представител Галя Захариева, кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, общинските съветници от ГЕРБ, Валентин Йорданов – олимпийски шампион, седемкратен световен и европейски шампион и почетен председател на Българската федерация по борба и вицепрезидент на българския олимпийски комитет Валентин Йорданов, спортни деятели и граждани.
Специален гост на церемонията по откриването на новото спортно съоръжение бе и заместник - председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий в съслужие със свещеници от храм „Св. Димитър".
По време на церемонията председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че това е поредното изпълнено обещание от политическата партия. „В този празничен за Сливен ден беше изпълнено поредното обещание за изграждането на такава уникална спортна зала, в която да тренират възпитаниците на Станка Златева. Нека благодарим на правителството за отпуснатите 600 000 лв., както и на кмета на Сливен Стефан Радев за неговата активна роля за безвъзмездното отдаване на терен за построяването на спортното съоръжение. Трябва да благодарим и на спортния министър Красен Кралев, защото със съдействието на неговото министерство спортната зала е факт. Специални благодарности и на генератора на тази идея за построяването на тази зала в Сливен, а именно на Десислава Танева, тогава като министър на земеделието, а днес като народен представител от ГЕРБ. Сливен, да знаете обичаме ви. Винаги сме с вас. Имате пълната подкрепа на правителството, в лицето на министър – председателя Бойко Борисов, и за всичко, което се случва в Сливен, бъдете сигурни, че сме заедно с вас. Снощи открихме и изцяло ремонтираната спортна зала „Младост" в Димитровград, която събира 1100 човека. Тя е напълно модернизирана, изпълнени са всички мерки за енергийна ефективност, направена е цялостна реконструкция. Пожелавам на Станка Златева от тази зала по борба в Сливен да излязат много национални, европейски и световни шампиони", каза Цветанов. Заместник – председателят на ГЕРБ благодари и на родителите, които насърчават децата си да спортуват, защото спортът калява децата. От своя страна министърът на спорта Красен Кралев заяви, че Станка Златева винаги е била пример за силен дух и желязна дисциплина, и й пожела и в новото й поприще като треньор, да бъде толкова успешна, колкото и като състезател.
Народният представител Десислава Танева честити празника на всички сливналии и заяви удовлетворението си, че именно на празника на града всички заедно можем да направим жест към Станка Златева затова, че Сливен бе отбелязан на световната спортна карта в областта на борбата. „Благодарим на Станка Златева, че избра Сливен, да се върне и да продължи своя професионален път на тренировъчното поле. Благодаря на министър Красен Кралев за това, че прие идеята да направим тази спортна зала. Станка Златева е много добър, честен и с изострено чувство за справедливост човек. Много ще съм щастлива един ден името на Станка Златева да се свързва с най – добрата школа по борба в света, която е на нейно име и е в Сливен", каза Десислава Танева.
„Направихме първата копка на 1 март и днес виждаме една чудесна зала. Няколко са важните неща за случването на този проект. Първото и най – важно е, че Станка Златева реши да остане в Сливен, в родното си място, въпреки по – привлекателните предложения, които беше получила. С този проект показахме, че когато действаме заедно – Общината, държавата, неправителствения сектор, спортните федерации, спортистите и фирмите можем да постигнем много добри резултати за много кратко време. Искам да благодаря на министър Кралев за финансирането на този проект. Благодаря и на г-жа Десислава Танева, затова че винаги е подкрепяла Общината и този проект. Благодаря и на общинските съветници, които единодушно гласуваха безвъзмездно да предоставим терен от Общината. Пожелавам много успехи на спортния клуб, а на Станка Златева, освен здраве и много успехи, пожелавам да има възпитаници, които да я надминат по европейски, световни и олимпийски победи", каза по време на церемонията кметът на Сливен Стефан Радев.
Станка Златева си пожела да е жива и здрава, за да се радва на успехите на своите възпитаници. На тържествената церемония тя връчи благодарствени плакети на заместник – председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, на народния представител Десислава Танева, на министъра на спорта Красен Кралев, както и на кмета на Сливен Стефан Радев. Станка Златева бе категорична, че тези плакети са в знак на признателност към хората без чиято помощ проектът не би се реализирал.
Министерството на младежта и спорта отпусна миналата година 631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Залата е изградена в парк „Юнак" и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. С решение на Общински съвет - Сливен голямата българска спортистка получи безвъзмездно от общината терен от 1250 кв.м. за строителство на спортното съоръжение. Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис./Източник: ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

slivenpress
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #24 -: 28.10.2017 12:26:20 »
ЗАСИЛВАТ СЕ МЕРКИТЕ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ИНФЛУЕНЦА ПО ПТИЦИТЕ

Със заповед на областния управител Чавдар Божурски на 27 октомври се проведе заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с огнищата на инфлуенца /грип/ по птиците в Хасковска и Добричка област и получените резултати от Националната референтна лаборатория за инфлуенца „А“ и Нюкасълска болест.

Под председателството на зам.областния управител Камен Костов комисията взе решения за засилени превантивни мерки срещу разпространението на заболяването. Започват съвместни проверки с представители на орнитоложки, ловно-рибарски дружества и държавните лесничейства за наличие на болни или умрели диви мигриращи птици. Засилва се ветеринарномедицинският контрол за спазване на мерките за био-сигурност в птицевъдните обекти.  Ще бъдат извършвани периодични клинични прегледи и ще се вземат проби от домашни и диви птици за изследвания при съмнения за инфлуенца.

Забранява се на собствениците на домашни стопанства да пускат птиците си извън дворовете.  Те се задължават да съхраняват фуража в закрити помещения, както и да уведомяват незабавно обслужващия ветеринарен лекар или кмета на населеното място при завишена смъртност на домашните птици или други отклонения.  Забранява се провеждането на пазари и изложби на птици в Сливенска област. 

Със същата заповед на областният управител ще бъдат свикани заседания на общинските епизоотични комисии.

Към момента няма данни за наличие на инфлуенца в Сливенска област. Заболяването е остро заразно, с почти 100 %  заболеваемост и смъртност. Вирусът се пренася от дивите прелетни птици, които не боледуват, а само пренасят причинителя. Предаването на инфекцията става чрез директен контакт със заразени птици или птичи продукти. При контакт с болни птици и неспазване на личната хигиена могат да заболеят стопаните. Диагноза може да бъде поставена само след лабораторни изследвания.

Sliveninfo.com
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #25 -: 29.10.2017 12:53:54 »
ТЯ СТАВА ГОЛЯМ НАЧАЛНИК

Веселина Казакова става голям началник с много подчинени. Общинската администрация предлага на местния парламент гробищните паркове в Сливен да преминат към предприятие "Озеленяване", научи Sliveninfo.

Това означава, че директорът на предприятието Веселина Казакова става шеф на други 27 души, които се добавят към 34 служители на озеленяването. С още 5 души администрация подчинените на Казакова стават 62.

До момента тя потвърждава прогнозата на Sliveninfo, че градът ще има нов облик. Вижте кръговото до битака. Същото ще се случи и с кръговото до бившия магазин "Тернопол". През ноември Сливен ще има нови 10 обновени градинки, а през пролетта изненадите ще бъдат повече.

Sliveninfo
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #26 -: 30.10.2017 12:01:04 »
Оптимизират сметосъбирането и сметоизвозването по селата

Кметове на населени места /Снимка: Община Сливен
Мерки за оптимизиране на услугите „сметосъбиране и сметоизвозване в населените места обсъдиха на обща среща кметът на община Сливен Стефан Радев, кметовете на села и представители на фирмата, осъществяващи дейностите по договор с Община Сливен.

Услугата се извършва на територията на всички населени места в общината, които са снабдени с контейнери и кофи за битови отпадъци. Ангажиментът по ремонт и подмяна на амортизирани и повредени съдове е на дружеството. Представителите на фирмата увериха, че ще изпълнят задължението си.

Кофите за битови отпадъци постепенно ще бъдат заменени с контейнери, което ще увеличи обема на извозения боклук и ще намали значително разходите.

Кметът подчерта, че трябва да се оптимизира и разпределението на броя съдове за смет, за да се компенсират населените места, в които има недостиг. На срещата беше поставен въпросът за забавяне на графика за сметосъбиране, който ще бъде наваксан до десетина дни, увериха от фирмата.

Всяко населено място да обособи терен извън територията си, на който да се изхвърлят само растителните отпадъци, без да се сместват с битови и строителни, за да се избегне създаването на нерегламентирани сметища, решиха участниците в срещата. Дружеството пое ангажимент след натрупване на определено количество строителни отпадъци да ги извозва.

Кметът Стефан Радев поиска нова среща след зимните месеци, на която да се обсъди ефективността от взетите мерки. По думите му трябва да се търсят резултатни и оптимални решения, съобразени с възможностите на общината и потребностите на населението.
------------------------------------------------------------------------
Инспекцията по труда организира Седмица на отворените врати

Седмица на отворените врати организира в Сливен и Нова Загора Инспекцията по труда. Информационен ден за учениците в Професионална гимназия по механотехника ще с епроведе днес на ЗММ-Сливен. Ще бъде представена презентация за дейността на инспекцията за осъществявания цялостен контрол по спазване на трудовото законодателство и ще се обсъди с учениците как да работят безопасно.

На 2 ноември от 10:30 часа – в сградата на община Нова Загора гражданите на общината ще имат възможност да получат информация и консултация за своите трудови права, както и отговори на други въпроси, свързани с дейността на Инспекцията, които ги интересуват.

Събитията са по повод 110 години от създаването на Инспекцията по труда като институция. На територията на област Сливен инициативата е подкрепена от община Нова Загора, Професионална гимназия по механотехника-Сливен, където е въведено дуално обучение.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #27 -: 31.10.2017 14:03:17 »
Иван Цветанов е носителят на наградата „Софроний Врачански”

За шеста поредна година в навечерието на Деня на будителите, Регионално управление по образование-Сливен връчи награди за постигнати високи постижения или цялостна високопрофесионална дейност в областта на просветата. Наградата е индивидуална или колективна и се присъжда на директори, учители и педагогически екипи от детските и учебни заведения на територията на Област Сливен. Присъжда се по образователни степени.
 
Тазгодишните носители на наградата са в категория „Директор на годината" - в системата на предучилищното възпитание Янка Костова от детска градина  „Шастливо детство”, Твърдица, а в системата на средното образование награда не се присъди. В категория „Екип, колектив на годината" - в системата на предучилищното възпитание – детска градина „Бодра смяна” - Нова Загора, в системата на средното образование - ППМГ „Добри Чинтулов"-Сливен.Призът „Учител на годината" в направление предучилищно възпитание бе връчен на  Райна Гроздева от детска градина „Елица”, в начален етап на образование на Светла Илчева от СУ  К. Константинов" - гр. Сливен, която е номинирана от Инициативен комитет на родителите.   В прогимназиален етап на образование на Венета Кирова от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Сливен, в гимназиален етап на образование – Даниела Маркова от профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” - гр. Сливен. „Учител на годината” в специализирано образование – Янка Гунчева - ПУ „Д-р Власаки Шуманов" - Сливен, а в професионалното образование наградата получи Радостина Иванова от професионалната гимназия по икономика „Д-р Димитър Табаков”. Носителят на наградата „Педагогически съветник” е Цветомира Христова от ПГПЗЕ „Захари Стоянов”.
 
В направление „Млад учител - успешен старт в професията" бе удостоена Станимира Маринова от ОУ „Димитър Петров”. Носителите на наградата  „Активни педагози - преди и сега"  са двама. Тя беше присъдена на Ваня Василева от Средно училище в Нова Загора и Маргарита Урумова от ОУ „Елисавета Багряна” Сливен. „Спомоществовател на образованието” се присъжда на Радост Енчева от ППМГ ”Добри Чинтулов” Сливен.

Носител на Специалната награда - плакет „Софроний Врачански" и грамота е Иван Цветанов от НУ „Любен Каравелов” Нова Загора . Призът се връчва за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието. Иван Цветанов е ръководил училището 18 години и пръв в общината траси пътя на екологичното възпитание от подрастващите. За изключителен принос в тази сфера началното училище е удостоено с международната награда на Европейската фондация за екологично възпитание Зелен флаг и получава сертификат за екоучилище.
 
Наградите връчиха Пепа Чиликова, зам.кмет на община Сливен и д-р Бисерка Михалева - началник на РУО-Сливен.
----------------------------------------------------------------------
Общинската епизоотична комисия заседава извънредно

Общинската епизоотична комисия (ОЕК) проведе извънредно заседание за потенциална опасност от инфлуенца по птиците. Присъстващите бяха запознати със заповедта на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните - д-р Дамян Илиев за възникнали огнища на инфлуенца по птиците. Д-р Веселин Василев представи актуалната обстановка в страната и общината.
 
Членовете на комисията получиха уверение, че Областната дирекция по безопасност на храните е предприела всички необходими мерки по контрола на разпространение на болестта и възможностите за ограничаване възникването на огнища на заразата, за което се изисква и съдействие от всички кметове и кметски наместници на населените места и ведомства.
Прелетните птици са сериозен фактор на пренос на заразата и заболяването.
 
На заседанието беше отделено внимание на контрола от страна на Районното управление на полицията, информираността на населението с цел повишаване поведението на собствениците на птици и птицеферми за нужната превенция по недопускане или овладяване на опасността.
 
Секретарят на ОЕК ще информира кметовете и кметските наместници за задълженията им да  съдействат на органите на ОДБХ и информират всички собственици на птици за опасността от заболяването и предприемането на съответните мерки.
 
На заседанието присъстваха зам.-кметът Стефан Кондузов – председател на Общинската епизоотична комисия, инж. Снежана Кънева – секретар, д-р Деница Георгиева, инсп. Николай Колев - РУП Сливен при ОД на МВР, д-р Веселин Василев – официален ветеринарен лекар за Община Сливен, инж. Красимира Стойчева – заместник директор ДГС Сливен, инж. Даниела Йорданова – директор ОП ЗГВР, Джемал Идриз – представител ОП ЗГВР и Ивайло Русев - директор ДГС Стара река.                                                                   

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #28 -: 01.11.2017 15:31:33 »
Сливен отбеляза Деня на Народните будители 

Снимки: Община Сливен
Общоградско тържество по случай празника на народните будители се състоя днес на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен . То се организира от Община Сливен, Регионално управление на образованието и ППМГ „Добри Чинтулов“.Кметът Стефан Радев поздрави своите съграждани:„В своите най-тежки моменти, българският народ е черпил вдъхновение от славните си герои от миналото. Днес, ние често се питаме за Паисий, Ботев, Левски, защото имаме нужда от големи водачи. Аз вярвам, че те имат двоите последователи и днес, в класните стаи, читалищата и музеите, навсякъде където има стремеж към знание и към духовност. Днес, много хора като славните ни предци, без да търсят слава работят неуморно в това да има светлина по пътя ни. Поклон пред дейността на народните будители от близкото и далечно минало, и от днешния ден! Честит ден на народните будители. Да живее България!"
 
На тържеството присъстваха още Стоян Марков,зам.-кмет „Икономическо развитие“, Пепа Чиликова, зам.-кмет по „Хуманитарни дейности“, както и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.
 
Поздравителни адреси изпратиха народните представители Таско Ерменков и Кольо Милев.Ученици от сливенските училища поднесоха „Гирлянд на славата“ пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.
------------------------------------------------------------------
Започна Акция „Зима”

Акция „Зима” стартира от днес. Тя ще се проведе в три етапа – първият е насочен към велосипедистите и превозните средства с животинска тяга, вторият - към пешеходците, третият - към автомобилистите. Целта е фокусиране на вниманието на всички участници в движението по пътищата върху подготовката за зимния сезон, за гарантиране на безопасността.

По традиция, първите 10 дни са отредени за разясняване и конкретни превантивни съвети за безопасност. В този период с приоритет ще бъдат проверките на велосипедистите и превозните средства с животинска тяга. При тези участници в движението рисковете от възникване на произшествие на пътя е изключително голяма, особено вечерно време и особено при каруците, когато не са достатъчно добре снабдени с необходимите светлоотразители. 6 ноември е обявен за ден без жертви велосипедисти на пътя.

Втората част на кампанията ще от 11 до 20 ноември и тя ще е насочена основно към пешеходците, като 16 ноември е обявен за ден без жертви пешеходци. През третия етап, от 21 до 30 ноември, ще се проведе кампанията „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на МПС, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. 22 ноември ще бъде ден без жертви водачи и пътници.

Според статистиката на „Пътна полиция“ от началото на годината до момента в страната са станали 5690 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 534 души, ранени са 7161 човека. Спрямо същия период на миналата година, инцидентите на пътя са 564 по-малко, загиналите с 54 по-малко, а ранените със 732 по-малко. „Пътна полиция“ ще продължи да прилага санкции върху най-агресивните и рискови водачи.

Само за 9-те месеца на 2017 г. пътните полицаи са съставили 765 670 фиша и акта за установени нарушения. Спрямо същия период на миналата година, това са 136 900 повече наказания.


От началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са станали 762 пътни произшествия. Тежките са 154 с 30 убити и 188 ранени. Пътните произшествия с пешеходци са 47 с един убит и 30 ранени.

При велосипедистите регистрираните пътни произшествия са 6, няма убити, 5 са ранените. Като основна причина за пътните произшествия в анализа на „Пътна полиция” се посочва , че най-голям брой ПТП са възникнали по вина на водачите- отнемане на предимство и превишена скорост, както и несъобразяване на скоростта с условията на пътя и атмосферните условия. Произшествията в населени места са двойно повече от тези извън тях, но поради по-високата скорост на междуселищните пътища и магистралите смъртните  случаи са повече.

В хода на кампанията „Пътна полиция”-Сливен ще проведе операции на територията на цялата област. Засилен контрол ще има, като в общинските центрова, така и  в малките населени места. Пътните полицаи ще следят за техническата изправност и обезпеченост на автомобилите за зимния период, валидност на застраховка Гражданска отговорност, употребата на алкохол и упойващи вещества, използването на обезопасителните системи в автомобила и други. Операции по метода „широкообхватен контрол” са предвидени за дните 6, 16 и 22 ноември, обявени за дни без жертви на пътя.
----------------------------------------------------------------------------
19 години туристическа агенция „Дорис”

Туристическа агенция /Снимки: Живка Кючюмбова
19 години празнува туристическа агенция „Дорис” Сливен. Дарик Сливен пожелава много здраве и професионални успехи на целия екип на  фирмата. Повече  перфектно организирани пътувания, защото Вашето пътуване започва и завършва с усмивка!По повод рождения ден, екипът на Дарик Сливен получи благодарност и торта от управителят Тодорка Енева за дългогодишното партньорство, за достоверната и актуална информация.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11713
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #29 -: 02.11.2017 18:26:04 »
Подписан е договорът за строителство на кръговото на „Розова градина“

Договорът за изработване на инвестиционен проект, за извършване на авторски надзор и изпълнение на строителни и монтажни работи на кръстовище „Розова градина”  в Сливен вече подписан. Срокът за изработването на проекта е до 20 календарни дни от подписването на договора.

Предстои сключване и на договор за изготвяне на доклад за съответствие на инвестиционния проект и изпълнение на Комплексна консултантска услуга за обекта (строителен надзор и инвеститорски контрол).

Реалните строително-монтажни дейности ще започнат след получаване на строително разрешение.

Дружеството е втората фирма, класирала се за изпълнение на дейностите. Първата отказа да подпише договор, което доведе до забавяне на процедурите.

Общата сума, за която  фирмата ще изпълни своя ангажимент, е 2 322 089,59 лв. без ДДС, или 2 786 507,51  лв. с ДДС.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.