Автор Тема: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!  (Прочетена 3752 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #30 -: 03.11.2017 17:29:46 »
Огнище на птичи грип откриха в сливенското село Глушник

Огнище на птичи грип откриха в сливенското село Глушник. Заболяването е потвърдено с лабораторни анализи. Със същата заповед областният управител нарежда да се вземат всички необходими мерки за ликвидиране и ограничаване на разпространението на болестта, които са разпоредени от д-р Дамян Илиев, изп.директор на Българската агенция по безопасност на храните.

Мерките включват принудително унищожаване на всички птици в село Глушник, почистване и многократна дезинфекция на помещенията за птици, транспортните средства, на дворовете и улиците в и около птицевъдния обект.

Собствениците на убитите птици ще бъдат обезщетени съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност и Наредбата за условията и реда за разходване на средствата за покриване на разходите, свързани с епизоотичните рискове.

Днес започна изземването на птиците от стопанствата в селото. По предварителни данни, в Гушник се отглеждат между 400 и 1000 птици. На място са изпратени 4 екипа на Областната дирекция по безопасност на храните. Съдействие им оказват представители на полицията, както 15 сътрудници, осигурени със съдействието на кмета на община Сливен Стефан Радев.

Областният управител Чавдар Божурски апелира към стопаните да проявят отговорност, да предоставят на екипите всички отглеждани птици, за да се предотврати разпространението на остро заразното заболяване.

Във връзка с констатираното огнище са определени предпазна зона от 3 км около животновъдния обект, в която влизат селата Глушник и Калояново, както и наблюдавана зона от 10 км, в която влизат селата Ттрапоклово, Драгоданово, Блатец, Жельо войвода, Камен, Тополчане, Сотиря, Горно Александрово и Седларево.

В тези зони изрично се забранява търговията и предвижването на домашни, диви и други птици и яйца за разплод, както и разселването на птици за подновяване на дивечовия запас.

По заповед на областният управител на Сливен  Чавдар Божурски Областната епизоотична комисия ще проведе извънредно заседание на 6 ноември, понеделник.
----------------------------------------------------------------------
Без парно заради авария

Авария в топло преносната мрежа остави половин Сливен без парно.
Спряно е топло подаването в кварталите "Ст. Заимов", "Младост", "Дружба", "Сини камъни", "Българка" и "Даме Груев", блок от 1 до 16, съобщиха от ТЕЦ-Сливен. Парно няма да има днес до 20:00 часа.
----------------------------------------------------------------------
Регионалната лекарска колегия благодари на общината за наградени медици

В Община Сливен е получено благодарствено писмо от Управителния съвет на Регионална лекарска колегия – Сливен до кмета Стефан Радев и зам.-кмета по „Хуманитарни дейности“ ПепаЧиликова.

„Уважаеми дами и господа, Приемете най-искрените благодарности на Управителния съвет на Регионална лекарска колегия – Сливен и всички колеги, по повод удостояването на 25 наши колеги, медицински сестри, санитари от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и трима медици от болница „Тракия“ - Стара Загора, с почетна значка на Община Сливен за проявен професионализъм и участие в 10-часова операция за спасяване на пострадала при катастрофа бременна жена и новороденото й бебе.

Фактът, че те получиха отличието на тържествено заседание на Общинския съвет, по повод Деня на Сливен, ни прави горди и уверени, че напрегнатия ни и тежък труд получава заслужено признание“, е написано в писмото, подписано от председателя на Регионалната колегия на БЛС в Сливен – д-р Николай Иванов.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #31 -: 04.11.2017 16:04:35 »
Предприеха мерки за разпространението на птичи грип в Глушник, огнище на инфлуенца е открито и в две ямболски села

Взети са всички необходими мерки за обезвреждане на огнището на инфлуенца в сливенското с. Глушник, както и за информиране на населението, включително и на околните населени места, за остро заразното заболяване – съобщи областният управител Чавдар Божурски.Със заповед на д-р Дамян Илиев, изп.директор на Българската агенция по безопасност на храните, на 2 ноември бе обявено първично огнище на инфлуенца или грип по птиците в дворното стопанство на частен имот в с.Глушник. Съгласно тази заповед бе създадена организация за принудителното обезвреждане по хуманен начин на всички птици в селото. На място бяха изпратени четири екипа на Областната дирекция по безопасност на храните, служители на ОД на МВР в Сливен и сътрудници, осигурени със съдействието на кмета на Сливен Стефан Радев. „Екипите работиха до късно вечерта на 3 ноември.  Обезвредени бяха 380 птици. По предварителна информация, това са птиците в половината домове в Глушник”, съобщи Божурски.  В нощта срещу 4 ноември е осигурена засилена охрана на района, за да не се допуска изнасяне на птици извън селото.

Екипите продължават своята работа. Проведена бе среща с кметовете на Глушник и Калояново, които се намират в предпазната зона от 3 км около животновъдния обект, както и с кметовете на селата в наблюдаваната зона – Трапоклово, Драгоданово, Блатец, Жельо войвода, Камен, Тополчане, Сотиря, Горно Александрово и Седларево. С тяхно съдействие ще бъде установен броят на птиците във всяко едно населено място, указано е при най-малко съмнение за заболяване, да бъдат уведомени ветеринарния лекар и Областната дирекция по безопасност на храните.

„В тези населени места се раздават брошури и листовки, които  указват на хората как се процедира при случаи на инфлуенца и какво представлява болестта. Единственият начин за ликвидиране на огнището и за ограничаване на заразата е болните птици да бъдат унищожени. Нормално е сред стопаните да има известно недоволство. Но след като им бе обяснено за какво става дума,  напрежение вече няма, екипите си вършат нормално работата”, допълни Чавдар Божурски. Собствениците на унищожените птици ще бъдат компенсирани от държавата.

В две големи промишлени предприятия в община Стралджа  птиците ще бъдат унищожени заради заболяване от птичи грип. В 2 км зона около огнищата ще бъдат изследвани всички птици. По непотвърдена информация ще бъдат унищожени над 70 000 птици в обекти в селата Зимница и Чарда. В момента няма сигнали за засегнати домашни птици, но от епизоотичната комисия предупредиха, че рискът от разпространение на заболяването е голям.
-----------------------------------------------------------------------
Куклен театър Сливен се включва в нощта на театрите

Сливен /Снимки: Куклен театър
С мюзикъла за деца „За принцесата, която….” Куклен театър Сливен се включва в нощта на театрите. Инициативата се провежда за пета година.
Представлението ще се състои днес от 18:00 часа. Автор и постановчик е проф. Дора Рускова, режисурата е на Ева Кьосовска, куклите и костюмите са дело на Анна Пулиева, а музиката – на Елена Иванова.

Участват актьорите: Дайяна Димитрова, Мария Райчева, Петромил Денев и Цветелина Николова. Спектакълът по забавен начин представя темата за изграждането на хигиенни навици у децата. Талантливият актьорски екип поднася на зрителя магичен калейдоскоп от интересен разказ, атрактивни костюми и кукли, много музика и танци.В неделя, на 5 ноември от 11:00 часа,  една малка, но много палава питка ще се втурне в гората, за да търси приключения, а  спектакълът е   „Палавата питка”. Автор и режисьор - Ивет Лазарова-Торосян, сценография Диана Узунова – Тодорова, музика Гергана Василева. Участват: Мария Джойкева, Георги Янев.
----------------------------------------------------------------------
Делегати за национално събрание на ПП ГЕРБ бяха избрани на общинско събрание на партията в Сливен

ГЕРБ Сливен /Снимки: ПП "ГЕРБ" Сливен
Делегати за Редовно отчетно- изборно национално събрание на ПП ГЕРБ бяха избрани на общинско делегатско събрание на партията в Сливен. Бяха предложени десет човека за делегати на конгреса на партията, който ще се проведе на 26 ноември. Един от номинираните си направи отвод по здравословни причини.

След гласуване на предложените девет кандидата за делегати, на четвъртото редовно отчетно-изборно събрание от община Сливен отиват Георги Николаев, Силвия Маринова, Мария Белова, Андрей Карапетков, Нина Митева, Христо Котов и Камен Костов. По устав областният координатор на партията Десислава Танева, общинският председател Здравко Костадинов, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и кметът Стефан Радев са делегати по право.

На събранието присъства народният представител Десислава Танева. Тя направи анализ на политическата ситуация в страната, очерта приоритетите на партията за тази година, а кметът Стефан Радев отчете свършеното през първите две години от мандата си.Делегатски изборни събрания се проведоха в останалите общински партийни организации в областта. Освен в Сливен, събрания на 3 ноември имаше и в Нова Загора, и в Твърдица. Делегатите от община Котел бяха избрани на заседание на партийната организация на 30 октомври.

Редовното отчетно-изборно събрание на ПП ГЕРБ се свиква най-малко веднъж на четири години с решение на Изпълнителната комисия. На него лидерът на партията Бойко Борисов ще направи отчет, който ще бъде от името на Изпълнителната комисия. Ще има отчет и на Контролната комисия. Конгресът ще избере председател на партията, негови заместници и нов състав на Изпълнителната комисия, както и на Контролната комисия. Този конгрес ще смени само ръководствата на централно ниво, а не на местно, затова в страната в момента не текат отчетно-изборни конференции на местните структури. Текат само номинации за излъчване на делегати на конгреса.

Като делегати на най-важните форуми на ГЕРБ по право присъстват народните представители и евродепутатите от ГЕРБ, министрите, кметовете и председатели на общински съвети, областни управители, излъчени от партията и членове на ГЕРБ, както и общинските ръководители и областните координатори на партията.

Последният конгрес на партията се проведе на 16 февруари 2014 г.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #32 -: 05.11.2017 12:24:48 »
И през ноември продължават откритите приемни на общинските съветници от ПП ГЕРБ - Сливен

Общинските съветници от ПП „ГЕРБ“ – Сливен продължават срещите си с граждани и през месец ноември. Приемните на представителите на местния парламент преминават при голям интерес. Гражданите на Сливен се обръщат към тях с питания по различни лични и социални теми, както и с въпроси касаещи инфраструктурата на града и населените места в община Сливен. Приемните се организират всеки понеделник от 9:30 до 16:30 часа.
 
Ето графикът на общинските съветници от ПП „ГЕРБ“ – Сливен за месец ноември:
06.11 от 9:30 до 16:30 часа - Христо Котов и Димитър Митев
13.11 от 9:30 до 16:30 часа – Георги Стоянов и Кети Стамова
20.11 от 9:30 до 16:30 часа – Силвия Маринова и Димитър Павлов
27.11 от 9:30 до 16:30 часа – Тодор Начев и Здравко Костадинов
 
Предварително записване - на тел. 044/63 32 23.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #33 -: 06.11.2017 16:01:54 »
Спипаха фалшиви стоки в сливенски магазини

Стоки, имитиращи оригинални марки иззеха служители на “Икономическа полиция” Сливен. Акцията е проведена на 4 ноември, в търговски обекти в града,информират от ОД на МВР-Сливен.

Иззети са спортни стоки от марките  "Адидас", "Найк".
---------------------------------------------------------
Представят книгата „Живот без диети” на Георги Жеков

Книгата „Живот без диети” на Георги Жеков ще бъде представена днес в в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”-Сливен.

Георги Жеков е роден през 1980 г. в Сливен.  След завършване на средното си образование, е приет във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”,  специалност „Български език и история”. Житейските избори, които прави, го водят до САЩ, където прекарва близо седем години от живота си.

В края на 2008г. преживява интензивна духовна трансформация, която завършва с тежък автомобилен инцидент. Лекарите не очакват да оцелее, но за изненада на всички, Георги се възстановява изключително бързо от трудната операция и от пълна амнезия. В началото на 2009 г. се завръща в България.

Днес той е смятан за един от най-младите лектори и автори в областта на холистичната медицина. Книгите му „Другата реалност“ (2012, 2013), „Медицината на новото време“ (2013), „Българските суперхрани. Ч.1“(2014), „Българските суперхрани. Ч.2“ (2015),  „Липсващите елементи на здравето“ (2015), „Вселената в мен“ (2016) и „Живот без диети“ (2017), бързо се превръщат в бестселъри и достигат до десетки хиляди хора не само в България, но и в целия свят. В момента Георги пътува много, представя книгите си в различни градове из страната и продължава да пише и споделя личната си опитност в областта на здравето и всички негови аспекти.

Книгата „Живот без диети” ще бъде представена в 17:00 часа от Кети Бозукова.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #34 -: 07.11.2017 14:45:26 »
33 РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА СТРОЕЖ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ЗА ТРИМЕСЕЧИЕ В СЛИВЕНСКО

През третото тримесечие на 2017 г. местните администрации на територията на област Сливен са издали разрешителни за строеж на 33 жилищни сгради с 51 жилища в тях и със 7 072 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 26 други сгради с 12 087 кв. м РЗП. Това съобщават от Отдел "Статистически изследвания" - Сливен.
Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намалява с 5.7%, а жилищата в тях и общата им застроената площ са по-малко съответно с 3.8 и 10.4%. Броят на издадените разрешителни за строеж на други сгради бележи спад от 23.5%, а разгънатата им застроена площ е по-малко с 37.6%.
В сравнение с третото тримесечие на 2016 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 43.5%, а жилищата в тях и тяхната РЗП намалява съответно с 8.9 и 19.1%. Броят на издадените разрешителни за строеж на други сгради е по-малко с 21.2%, а съответната им РЗП - с 20.0%.
През третото тримесечие на 2017 г. в област Сливен е започнал строежът на 36 жилищни сгради с 59 жилища в тях и с 8 554 кв. м обща застроена площ, и на 19 други сгради с 9 499 кв. м РЗП. Спрямо предходното тримесечие броят на започнатите жилищни сгради се увеличава с 38.5%, жилищата в тях са повече със 103.4%, а общата им застроена площ - със 72.7%. Броят на започнатите други сгради намалява с 9.5%, а общата им застроена площ - с 39.6%.
В сравнение с третото тримесечие на 2016 г. броят на започнатите жилищни сгради нараства със 100.0%, жилищата в тях - с 13.5%, а общата им застроена площ е повече с 20.3%. Броят на започнатите други сгради намалява с 5.0%, докато тяхната РЗП се увеличава с 50.0%.
-------------------------------------------------------------------
СЛИВЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК

На 8 ноември българската полиция отбелязва своя професионален празник - Денят на св. Архангел Михаил.
Честването на тази дата е въведено през 1924 година по инициатива на софийския градоначалник - О.З. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-патрон на полицията е потърсена  консултация от Светия синод. Писменото мнение на Митрополит Стефан изяснява следното: "Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите".
С поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза своя професионален празник. В тържествения ден уважение към работата по полицейските служители и техния празник засвидетелстваха областният управителна област Сливен   Чавдар Божурски, заместник кмета на община Сливен Румен Иванов и директора на ТД ДАНС Николай Чиликов.
„От вашия професионализъм, принципност и честност зависи авторитетът на ведомството, спокойствието и сигурността на всеки един гражданин и на нашите семейства. Именно вие сте стражът на законност и поради това очакванията към вас са големи. От ефективността на вашата работа зависи да оправдаем очакванията на обществото. Имаме сили и воля за това!" с тези думи старши комисар Димитър Величков, директор на областната дирекция на МВР в Сливен, се обърна към всички полицейски служители. Той изказа благодарност за постигнатите добри резултати, което нарежда Дирекцията н едно от челните места в страната. Благодари на семействата на полицаите, за тяхната обич и подкрепа.
С нестихващи аплодисменти беше посрещнато обръщението на областния управител г-н Чавдар Божурски - полицай от кариерата и до скоро начело на областната дирекция на МВР в Сливен. „За мен беше чест да слушам от това място хора като ген. Ганев, Иван Кръстев, Кольо Стоев, Янко Янков, Велико Вълчев, и естествено ген. Манчев. В същото време имах честа и удоволствието да работя и да се уча от хора, които бяха с едно ДНК. ДНК на ченге! Така че утре е празникът на всички нас, които сме с едно и също ДНК." С тези думи Чавдар Божурски честити празника на сливенските полицаи и им пожела живот и здраве. 
Директорът на териториалната дирекция на ДАНС Николай Чиликов, също дългогодишен полицейски служител, пожела на своите колеги здраве, професионални успехи и най-вече да бъдат себе си. Поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев беше прочетен от неговия заместник Румен Иванов. В него се казва: „Като кмет на община Сливен изразявам благодарност за приноса на полицията в утвърждаването на законността и обществения ред, необходими за защита на интересите на гражданите".На тържественото събрание 76 полицейски служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени с „Писмена похвала" със заповед на Директор и началници на районни управления. Четирима служители бяха повишени в длъжност. Получени бяха благодарствени писма от управителя на „Общинска охрана и СОТ-Сливен" Петко Чолаков и граждани на Сливен. В едно от писмата г-жа Ненова казва: „Изказвам своята благодарност към професионалните и достойни хора, работещи в ОДМВР-Сливен. Не мога да посоча имената на служителите, но съм благодарна за доказаната професионална етика и високо ниво на компетентност. На всички полицаи пожелавам много здраве, щастие и още по-високи успехи в бъдещите начинания."
-------------------------------------------------------------------------
СЛИВЕНСКИ ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ГОСТУВАХА В ОДМВР

Ден на отворените врати в ОДМВР-Сливен направи малчуганите съпричастни към предстоящия празник на българската полиция - 8 ноември.
Днес вратите на Областната дирекция на МВР и на Районното управление бяха широко отворени за четвъртокласниците от всички учебни заведения в град Сливен. Инспектори от „Детска педагогическа стая" посрещнаха децата, показа им сградата, различните служби, обясниха им в какво се състои работата на цивилните и униформени полицаи. В хода на обиколката децата придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности.
За да засилят интереса на децата към тази трудна и отговорна професия, служители от Специализираното тактическото звено за бързи действия позволиха на малчуганите да се докоснат до част от полицейското оборудване. Бяха раздадени защитни шлемове, палки, щитове и белезници, които вдигнаха градуса на емоциите и провокираха задаването на множество въпроси от страна на децата. Интересният диалог помогна за утвърждаване ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение. Учениците разбраха, че освен правата, които има всеки човек, той трябва да бъде отговорен за поведението си към своите близки, приятели и обществото като цяло.

slivenpress
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #35 -: 08.11.2017 17:28:15 »
Община Сливен защитава тезата, че не дължи 4,5 млн лв на МОСВ

Стефан Радев /Снимка: Община Сливен, архив
Община Сливен има срок от 14 дни да плати, но смята да обжалва исканите от Министерството на околната среда и водите  4,5 млн лв. Това заяви днес кметът на града Стефан Радев. Министерството има претенции за извършването на първия воден цикъл на Сливен, за изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадни води, които са в експлоатация.

„Възможностите са общината да оспори пред Районния съд, който е издал изпълнителния лист, че не дължи тази сума и респективно да поиска спиране на изпълнението. И ако съдът се съгласи да спре изпълнението то ще бъде дадено  на НАП и те да заведат дело за доказване на претенцията”, обясни Радев.

Целта на общинското ръководство е да предизвика съдебен процес, защото по думите на кмета „досега по процедурата не сме имали възможност да обжалваме или да влияем по някакъв начин на процеса". Община Сливен ще защитава тезата, че не дължи 4,5 млн лв на МОСВ, категоричен е Стефан Радев.

„Община Сливен не за първи път е в такова състояние. Досега не сме позволили такива претенции да спрат работата на общината. Няма да позволим и сега това да се отрази на гражданите. Мисля, че общината не дължи тези средства и ще се борим да докажем тази теза“, каза още кметът на Сливен.

Запор на банковите сметки и служебните автомобили е направен на 7 ноември чрез Частен съдебен изпълнител. Претенциите на министерството са от период, когато действаха пред присъединителните фондове по програма ИСПА 2008-2010 година, време когато договорните отношения не са с административен характер, както са сега договорите по европейските програми. Скандал между общината и изпълнителя "Бул Гейт" стана причина парите по програма "ИСПА" да бъдат спрени от Европейския съюз, а проектът - замразен.

Сега общината дължи около 1 милион лева на фирмата изпълнител, а Министерството на околната среда и водите също претендира за възстановяване на вложените средства.
------------------------------------------------------------------------
Икона на Св. архангели Михаил и Гавриил дари ПП ГЕРБ-Сливен на храма в село Гавраилово

Село Гавраилово /Снимки: ПП "ГЕРБ" Сливен
Икона на Св. архангели Михаил и Гавриил дари ПП ГЕРБ-Сливен на храм "Архангел Михаил" в село Гавраилово. Дарението е по случай храмовия празник на църквата, построена през 1865 година и празник на селото. Проявите започнаха в края на миналата седмица. На 4 ноември на спортната площадка в селото се проведе футболен турнир, а в салона на читалището е подредена изложба на тема "Гавраилово" - моето родно село".Събитията от празничния календар продължиха на 7 ноември с концерт, посветен на 40 години Детски танцов колектив „Здравец" при  НЧ „Слънце- 1928". Пред пълния салон на читалището беше представена богата танцова програма с народни танци от различни фолклорни области на България. Гости на тържеството бяха заместник-кметът на Сливен Пепа Чиликова и общински съветници от ГЕРБ.

Днес пред паметника на загиналите за свободата на България жители на селото бяха поднесени венци и цветя. По-късно отец Силвестър отслужи тържествен водосвет в църквата "Архангел Михаил". Кметът на селото Димитър Андреев поздрави жителите и пожела на всички много здраве и благоденствие.Официални гости на събитието бяха кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, директорът на ДАНС в Сливен Николай Чиликов, председателят на общинската структура на ГЕРБ Здравко Костадинов, общински съветници от ГЕРБ и кметове на населени места.

От името на народния представител и областен координатор на ГЕРБ Десислава Танева беше прочетен поздравителен адрес. Кметът на Гавраилово Димитър Андреев връчи грамоти на хора от селото, допринесли за развитието на културата, спорта и образованието там. Празникът продължи със спортни прояви в Основно училище „Найден Геров".

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #36 -: 09.11.2017 12:56:55 »
ЛЕЧКОВ И МИЛЕВ СИ "ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПКАТА" ЗА ЗАПОРА

Община Сливен е под запор за 4,5 млн. лева. Мярката е наложена от МОСВ заради първия етап на водния цикъл на града, започнат по времето на кмета Йордан Лечков. Според министерството, извършваните дейности не отговарят на европейските и българските правила.
Запорирани са сметките на общината, служебните автомобили, в това число и служебната кола кмета Стефан Радев. На този фон бивши кметове на града си прехвърлят топката и така и не е става ясно кой е отговорен за нарушенията. Според общински съветници Лечков е прекратил договора с фирмата изпълнител на водния цикъл в нарушение.
„Това е долна лъжа. Вие давате дума на хора, които хал хабер си нямат – не са слагали подписи, не са носили отговорност", категоричен е Лечков. Той е категоричен, че прекратяването на договора е довело до много по-малко загуби за общината и добави, че всички, които коментират ситуацията „трупат слава" на негов гръб.
Наследникът на Лечков, Кольо Милев от БСП, смята, че по това време нито общината, нито фирмата изпълнител са имали нужния капацитет, за да изпълнят водния цикъл на града. „Стигна се дотам, че проектът е трябвало да се прекрати, но е прекратен по несъществуващи клаузи. Договорът е прекратен заради корупционни схеми, а такава точка по това време в договорите няма", категоричен е Милев. Той е категоричен, че общината не е защитавала достатъчно интересите си през годините. /bTV/
----------------------------------------------------------------------
ДЕЦА ПРЕГЪРНАХА СЛИВЕНСКО УЧИЛИЩЕ

ОУ "Димитър Петров" празнува 75-годишен юбилей. От училището информират как преминават тържествата:
8 ноември 2017 година, празник е! Вече, 75 години, Основно училище „ Димитър Петров" град Сливен, приветливо разтваря вратите си, за да посреща, обучава и възпитава поколения сливналии. Уж е само сграда, а толкова живот има в него!
Как да му се отблагодарим? Ами да опитаме с прегръдка!
И така се зароди идеята. След тържествената церемония за награждаване на победителите във всички конкурси, състезания, инициативи, посветени на празника, се случи и това.
Децата, които в момента се обучават в училището, се хванаха за ръце и наистина обгърнаха своето училище. Водени от учителите си част от учениците се насочиха към западния изход, а другите към източния, но, за да се срещнат.
Забавляваха се, беше им интересно!
Всеки от класовете пусна към небето балон с пожелания и послания различни.
„Да са здрави, весели, щастливи и успешни децата на нашето училище!"
Честит празник на всички ученици и учители! Нека да пребъде училището и през следващите 75 години!
--------------------------------------------------------------------
СИНЯТА ЗОНА Е С НОВО РАБОТНО ВРЕМЕ ОТ ДНЕС

Работното време на „Синя зона" от днес е променено и вече е от 09:00 до 17:00 часа , съобщи директорът на Общинско предприятие „ Градска мобилност" Димитър Пантелеев.
Досега работното време беше от 08:00 до 18:00 часа,
Днес в страницата на Община Сливен е публикувана промяната на Наредба за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на Община Сливен изменена и допълнена с решение №865/17.10.2017 г., където е посочено новото работно време на „Синя зона" гр. Сливен.

slivenpress
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #37 -: 10.11.2017 15:28:13 »
Над 1600 ученици са върнати в училище

1699 ученици от област Сливен са върнати в училище благодарение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Това съобщи Илонка Толева, старши експерт в Регионалното управление в Сливен.

Екипите са посетили 6645 адреса, като адресите на 781 деца не са намерени, а те ще бъдат издирени допълнително. За 1862 деца е било установено, че са в чужбина, но няма информация дали са се установили трайно или са за сезонна работа с родителите си. 2336 от посетените ученици не учат и не са пожелали да се върнат в училище, уточни още Толева.

Във втория етап от Механизма за обхват ще се издирват деца, които не са се записали на училище през настоящата учебна година.

В сливенска област броят на издирените върнати в училище ученици беше 9700.
-------------------------------------------------------------------------
Психо социална подкрепа за жертвите на трафик на хора

Сливен /Снимка: Община Сливен
Обучение на социалните работници на тема „Идентификация и психо-социална подкрепа на жертви на трафик на хора” се провежда в Сливен.

Лектор на форума е гл.ас. д-р Мариела Тодорова-Колева, преподавател в Педагогически факултет на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, дългогодишен управител (2007 г. – 2015 г.) на Кризисен център за деца, жертви на трафик или пострадали от насилие, с. Балван, община Велико Търново.

Организатори на обучението са Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ).Целите на обучението са повишаване квалификацията на социалните работници, във връзка с идентифицирането на жертви на трафик на хора, психо социалната им подкрепа и закрила, подобряване на координацията, сътрудничеството и между институционално взаимодействие, както и засилване на превенцията.

Обхванати са специалисти от Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за социална рехабилитация и интеграция за незрящи, Общностен център, Център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа,

Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Защитени жилища за лица с умствена изостаналост, Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания и Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #38 -: 11.11.2017 17:11:13 »
Кметът спаси община Сливен от запор за 21 милиона лева

Стефан Радев /Снимка: Община Сливен, архив
Искът на МОСВ от 4 милиона лева, заради който бяха запорирани сметките на Община Сливен, не е единствената претенция, свързана с  водния цикъл на града. Това заяви кмета Стефан Радев. Преди 2 години в общинска администрация е получен иск за връщане на 21 милиона лева по втория етап на водния цикъл, изпълняван в предходния манда и тогава имаше опасност сметките да бъдат запорирани не за 4, а за 21 милиона лева.

Благодарение на усилията, които положи Стефан Радев и съдействието на Министерството на регионалното развитие, вторият воден цикъл беше спасен. Министерството отпусна 1,5 милиона лева субсидия и обектът успешно беше въведен в експлоатация.

„Спасихме се от тази опасност благодарение на помощта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от където ни отпуснаха 1,5 млн. лв. субсидия, за да можем да въведем в експлоатация канализацията, която беше правена по време на предходното управление, и да не дължим тези 21 млн. лв.“, припомни кметът.

Искът за 4 милиона е последната от големите претенции, които е имало към Общината, свързани със стари периоди.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #39 -: 12.11.2017 12:59:19 »
Строят повече жилищни сгради в Сливенско

Разрешителни за строеж на 33 жилищни сгради с 51 жилища в тях и на 26 други сгради са издадени през третото тримесечие в Сливенска област. Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намалява с 5.7%, а жилищата в тях и общата им застроената площ са по-малко съответно с 3.8 и 10.4%.

Броят на издадените разрешителни за строеж на други сгради бележи спад от 23.5%, а разгънатата им застроена площ е по-малко с 37.6%,  сочат данни на Териториално статистическо бюро Сливен.

През отчетния период е започнал строежът на 36 жилищни сгради с 59 жилища в тях и на 19 други сгради. Спрямо предходното тримесечие броят на започнатите жилищни сгради се увеличава с 38.5%, жилищата в тях са повече със 103.4%. Броят на започнатите други сгради намалява с 9.5%, а общата им застроена площ - с 39.6%.

В сравнение с третото тримесечие на 2016 г. броят на започнатите жилищни сгради нараства със 100.0%, жилищата в тях - с 13.5%, а общата им застроена площ е повече с 20.3%.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #40 -: 13.11.2017 17:32:37 »
Очаква се Общински съвет да отпусне средства за плувния басейн на СУ „Константин Константинов“

Благотворителна кампания /Снимки: община Сливен
Община Сливен да предостави допълнителни средства в размер на 7 000 лв. за басейна в СУ „Константин Константинов“ в Сливен. Такова предложение внесе кметът на общината Стефан Радев за предстоящото на 16 ноември, четвъртък, заседание на Общински съвет-Сливен.

Предложението е направено по повод искане на директора на училището за отпускане на средства, необходими за поддържането на плувния басейн. Общинското ръководство пое по-рано през годината ангажимент да намери начин да помогне на обекта да започне работа.

Предоставените средства са част от общото предложение за изменение на бюджета на общината за 2017 г.
За поддръжката на басейна училището е получило 10 000  лева държавни средства.
------------------------------------------------------------------
Детска ясла в Сливен се включи в кампанията „Шанс за живот на малкия Алекс“

Детска ясла №3 в Сливен се включи в каузата „Шанс за живот на малкия Алекс” със събирането на пластмасови капачки. Целта е събраните количества да се предадат за рециклиране, а със средствата да бъде подпомогната благотворителната кауза за малкия Алекс. „Искаме да дарим надежда на болното дете и да покажем, че доброто живее в нас”, каза Антоанета Тодорова, директор на яслата.

В събирането на пластмасови капачки се включиха децата, родителите и персонала на детското заведение. Благодарение на усърдието и нестихващия ентусиазъм на всички, днес бяха предадени голямо количество събрани капачки.„Искам да благодаря на всички за съпричастността, хуманността и добрия пример за възпитание от страна на родители и персонал. Доброто е заразно и ще продължим инициативата“, каза Антоанета Тодорова.

Александър Атанасов е на 1 г., с диагноза Спинална мускулна атрофия, генетично заболяване, несъвместимо с живота. В страни като Германия, Италия, Англия тази година одобряват официално лечението на болестта с едно експериментално лекарство - СПИНРАЗА. Това е поддържащо лечение, за цял живот, като една инжекция струва 100 000 евро.

Сумата е непосилна за семейството на детето, а става въпрос за 4 инжекции на година. В другите страни след като мине процедурата за одобрение на лекарството, то се включва в списъка на финансираните лекарства от здравната каса, т.е. е безплатно за болните.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #41 -: 14.11.2017 17:36:52 »
Ремонтираха здравната служба в село Желю войвода

Приключи първият етап от ремонта на Здравната служба в село Желю войвода. Направен е ремонт на лекарския и стоматологичните кабинети, сменени са подовата настилка, извършено е боядисване на помещенията и смяна на дограмата. В изцяло ремонтираната чакалня са поставени нови пейки със 17 седящи места. Счупените прозорци са подменени.

Поставено е ново осветление пред Здравната служба. Ремонтирани са и тоалетните в сградата. “Средствата за ремонта са предоставени от Община Сливен. Той е извършен за 40 дни”, каза Стоян Генов,кмет на селото. Предстои ремонт на още два кабинета и аптеката.Кметът на Сливен Стефан Радев посети обекта и поздрави кмета на селото Стоян Генов за усилията, които полага, за да осигурява по-добри условия за жителите. За пациентите на Желю войвода се грижат лекар, стоматолог, един фелдшер и две медицински сестри.

Личен лекар е д-р Божидар Кирилов, а зъболекар - д-р Елена Солакова. И двамата са в Желю войвода всеки делничен ден. Те изразиха задоволство от направените промени, които са очаквали отдавна, и благодариха, че вече има реални резултати в полза на пациентите.

Веднъж месечно в Здравната служба идва подвижна лаборатория, която извършва необходимите за пациентите изследвания. “С това улесняваме хората, особено възрастните ни жители, и не се налага те да ходят до града”, каза кметът на Желю войвода. Генов информира, че в детската градина е поставен котел за отопление на пелети, което намалява разходите с 50 процента. По две от улиците е направено закърпване с  асфалт, а десет са чакълирани. Възстановена е спортната площадка.

Очаква се през  следващата година да се асфалтират други две възлови улици, през които ще преминават междуградските автобуси.

“Всички линии се обслужват от “Пътнически превози”. От там предоставят безплатни карти за учениците над 7 клас, които посещават училище в Сливен, и намаление за малките ученици”, допълни Стоян Генов.
--------------------------------------------------------------------
Класически шедьоври от Барток, Моцарт и Шуман в зала „Сливен“

Симфоничен оркестър Сливен със солисти Йоан Латровалиев- цигулка и Димчо Величков – пиано ще представи концерт с популярни произведения – „Румънски танци “ от Бела Барток, „Концерт за цигулка и оркестър №3“ от Волфганг Амадеус Моцарт и „Концерт за пиано и оркестър - Ла минор от Роберт Шуман. Диригент -  Димитър Караминков.

Концертът ще се състои на 16 ноември, четвъртък от 18:30 часа в зала «Сливен».

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #42 -: 15.11.2017 14:54:52 »
„Пушенето и ти”

„Пушенето и ти” е мотото на кампанията под което ще премине тази година кампанията в период 13 ноември - 30 ноември - Международен ден без тютюнопушене. По традиция Международният ден без тютюнопушене се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември. На този ден Регионална здравна инспекция – Сливен, съвместно с БМЧК-Сливен, организира кампания в двора на ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ и ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен.

Съобразено с междучасията на учениците в интервалите 9:50-10:10 ч, 12:30-13:30 ч, 14:50-15:10 ч., доброволци от БМЧК ще предлагат на своите връстници да заменят цигарите с плод. Плодовете са осигурени от РЗИ – Сливен, във връзка с изпълнението на дейности по Национална програма за превенция на хроничните и незаразни болести на Министерство на здравеопазването.

Едновременно с това експерти от РЗИ ще извършват замерване на количеството въглероден монооксид в издишания от пушача въздух за всички желаещи. В училищата ОУ„П. Хитов“, ПГХТ„Акад. Неделчо Неделчев“, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, ППМГ„Добри Чинтулов“, ПГ по икономика "Проф. д-р Д. Табаков", ПГ по текстил и облекло "Д. Желязков" – Сливен, СУ „Иван Вазов“ – Нова Загора, СУ "Г.С.Раковски"-Котел, СУ "Г. Каравелов"-Шивачево ще бъде направена презентация „Пушенето на наргиле – факти и рискове за здравето“.
----------------------------------------------------------
Младежите от ГЕРБ-Сливен дариха играчки на децата от ясла №3

МГЕРБ Сливен /Снимки: ПП ГЕРБ Сливен
Младежите от ГЕРБ-Сливен дариха играчки на децата от ясла № 3. Подаръците бяха връчени по време на Есенен карнавал в детското заведение. Децата поздравиха гостите си с игри, песни, танци и забавления. Инициативата е част от идеите, които разработва персонала за създаване на приятна и спокойна обстановка в яслата. Целта е те да се включват в забавни и образователни игри, каза директорът на детското заведение Антоанета Тодорова. Тя е начело на яслата от миналата година.

„Основната ми цел е да се промени имиджа и да се подобряват условията за отглеждане и възпитание на децата. Целият персонал се старае изключително много при грижите за малките. Много благодарим за помощта предоставена ни от ГЕРБ, Община Сливен и спонсори, с чийто материали и средства направихме много подобрения. В началото на тази година бяха закупени нови масички и столчета, а в двора са поставени нови игрушки и украса, изработени от персонала“, каза още Антоанета Тодорова.До края на годината в яслата се работи по проект „Игра на открито – здраве за децата“. „Открита е дарителска сметка, по която всеки може да помогне според възможностите си. С тези средства искаме да закупим и монтираме нови съоръжения за игра в двора на яслата. Предвидено е да бъдат закупени 3 детски пързалки на стойност 1530 лв.

Така игрите, на открито ще са забавни и полезни. Ще опазят здравето на децата и ще подобри тяхното развитие“, допълни Антоанета Тодорова. До момента по дарителската сметка са постъпили 225 лв. Крайна дата за събиране на даренията е 31 декември 2017 г.Детска ясла № 3, която се намира в кв. „Комлука“, е здравно-профилактично и възпитателно заведение, в което се отглеждат и възпитават деца от 0 до 3 годишна възраст. Те са обхванати в 3 групи. В момента яслата се посещава от 41 деца, като максималният капацитет е 48. В група има по две сестри с две детегледачки.

Общо персоналът е от 18 души. Храната за децата се приготвя в самото заведение, по специална рецептурна книга.

Ясла №3 е една от първите построени в града. Сградата има нужда от ремонт, предстои да бъде санирана. Изцяло са подменени дограмата и кухненския блок.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #43 -: 16.11.2017 15:41:00 »
Общински съвет-Сливен прие промени в две наредби

С решение на Общински съвет-Сливен от днес беше дадено съгласие Общината да кандидатства с проект за изграждане на компостираща инсталация за зелени и биоразградими отпадъци. Проектът е по Оперативна програма „Околна среда“ и е на стойност  3 399 999 лв. с ДДС, от които размерът на безвъзмездната финансова помощ е 100%.

На заседанието днес беше гласувано изменение в бюджета на Община Сливен за 2017 г. Гласува се и изменение в Наредбата за условията и реда за съставяне  на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на  бюджета на Община Сливен.
 
Частично беше прието предложението за изменение в Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градско обзавеждане на територията на община Сливен.

Разшири се обхватът на това, което може да се предлага в преместваемите обекти на централната пешеходна зона в Сливен. Освен периодичен печат, с решението от днес се позволява да се предлагат и сувенири. Не се прие допълнението, според което те да са произведени от членове на Регионалната занаятчийска камара в Сливен.
 
На заседанието беше открита процедура за избор на директор на Общинско предприятие „Градска мобилност“. Положителен вот получиха и предложенията за продажби на поземлени имоти- частна общинска собственост, няколко предложения за прекратяване на съсобственост чрез изкупуване дела на община Сливен, както и откриването на процедури за провеждане на публичен търг за отдаване под наем на общински имоти.

Общинските съветници гласуваха да бъдат отпуснати средства за предстоящите догодина в с. Глушник „Маскарадни игри-2018“, както и на спортни клубове. С решение от днес ще бъдат подпомогнати и граждани, отправили молба за това до Общинския съвет.
------------------------------------------------------------------
Откриха детска площадка и фитнес на открито в кв. „Клуцохор“

кв. Клуцохор /Снимки: Община Сливен
Две площадки за отдих бяха изградени от Община Сливен в квартал „Клуцохор“. Едната площадка е за деца, а другата – с уреди за фитнес на открито.Те се намират една до друга, разположени северно от кръстовището между ул. „Баба Тонка“ и „Патриарх Евтимий“.По време на официалното откриване днес кметът Стефан Радев заяви, че това ще бъдат първите площадки, на които ще бъде монтирано видеонаблюдение.

„Радвам се, че успяхме да превърнем изоставения и неподдържан от години терен в едно приветливо място за отдих и спорт. В началото на мандата поех ангажимент към жителите на квартал „Куцохор“ и техните деца, че това ще се случи. Благодаря на учениците от Националната художествена гимназия, че с таланта си направиха мястото още по-привлекателно“, каза кметът.Първите дошли да се забавляват на детските съоръжения бяха деца от 2 –ро основно училище „Христо Ботев“ и деца от ЦДГ „Синчец“ – гр.Сливен. На събитието присъстваха Областният управител Чавдар Божурски, зам.- кметове и Общински съветници.

Преди изграждането на площадките на мястото имаше стара пързалка, голяма тротоарна площ и пясъчник. На новата детска площадка са поставени пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Спортната площадка разполага с различни уреди – успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър.Гости на откриването бяха децата от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“, които  преобразиха старата чешма, която се намира в близост до двете площадки и е знакова за района на квартала. Изграждането на площадката е част от политиката на кмета Стефан Радев за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих на възрастните и игра за най-малките.

Общината ще продължи да извършва по етапни ремонти и поддръжка на спортни и детски площадки в съответствие със стандартите за безопасност.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ !!!
« Отговор #44 -: 17.11.2017 16:40:14 »
Ученици отбелязаха Световният ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия беше отбелязан днес в Професионална гимназия по механотехника в Сливен.

На голям екран във фоайето на училището беше направена презентация за тежките последици от неразумното шофиране. Бяха експонирани табла със статистическа информация за станалите катастрофи и жертвите при катастрофи.

Ученици от гимназията раздаваха на шофьори и пешеходци флаери с правилата за безопасност на пътя. В проявата участваха ученици-курсисти и  от ППМГ ”Добри Чинтулов”.Управлението на автомобил представлява най-високо рисковата и отговорна дейност, извършвана в ежедневието на човека в условията на съвременното общество. „Затова стремежът е към постигане на високо ниво на обучението, както и възпитание за опазване на човешкия живот по пътищата”, заявиха от гимназията по механотехника.

Световният ден за възпоминание на жертвите от катастрофи се отбелязва всяка трета неделя от месец ноември с решение на Асамблеята на ООН от 26.10.2005 г.

С провеждането на този ден се цели да си спомним за загиналите хора на пътя, да изразим съболезнование към мъката на семействата за понесените загуби и да отдадем необходимото на всички, които участват в ликвидацията на последствията от катастрофи.
-----------------------------------------------------------------------------
Съюзът на ветераните от войните изпрати благодарност за осигурените дърва за огрев

Съюза на ветераните /Снимка: община Сливен
Областната  организация на „Съюза на ветераните от войните в България“ в Сливен изпрати благодарствено писмо за получените от ветераните навреме дърва за огрев.

Писмото е адресирано до кмета на Сливен Стефан Радев и директора на Общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“ - Даниела Йорданова.

„Тази година ветераните получиха дървата изключително навреме. Предните години това се случваше с определени затруднения както по обективни причини, така и по субективни, като забавянето биваше от порядъка на няколко месеца. Дървата се получаваха с голямо закъснение, едва след като е започнал отоплителния сезон“, пише в писмото, подписано от председателя на организацията о.з. полковник Николай Тодоров.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.