Автор Тема: Добри Божилов - кандидат за евродепутат  (Прочетена 10839 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Dobri_Bozhilov

 • Гост
Понякога има за кого да гласуваш... Добри Божилов - кандидат за евродепутат

Аз - Добри Божилов - журналист и Интернет предприемач, Ви предлагам кандидатурата си за депутат в Европейския парламент. Ако желаете да се запознаетe по-задълбочено с нея, заповядайте на сайта на кампанията:

Добри Божилов... кандидат за евродепутат

За всички, които ще ме упрекнат, че ползвам спам за реклама, им казвам, че са напълно прави, че не съм взел решението без доста съмнения, и им предлагам мотивите си да го направя ТУК:

Относно безплатната политическа реклама в Интернет

Неактивен Петър Василев

 • Напредващ
 • **
 • Публикации: 232
  • Профил
Как един "Спамър" разказва играта на политиците...
или:
Още един пирон в ковчега на вмирисаните Политически динозаври.

Потривам ръце от удоволствие - летвата е вдигната високо (ръкавицата е хвърлена)

Давай Добри, давай Божилов, давай Български юнак!
Не подозираш колко много хора ще те подкрепят...

УСПЕХ!

simeon

 • Гост
добри божилов и добри божилов
« Отговор #2 -: 11.01.2007 17:16:54 »
Въпросът ми е следния- имаш ли, ти, Добри Божилов, кандидат за евродупетат, пардон, евродепутат , няква връзка с министър-председателя на 59-тото правителство на България Добри Божилов. Този същия е роден в котел през 1884 година. Съден е от народния съд пред 44-та и е разстрелян през февруари 45 година. Та ако си му роднина, ти трябва да си му правнук или нещо подобно. За мен този факт е важен, за да знам дали да подкрепя кандидатурата ти.
Остани със здраве!

Dobri_Bozhilov

 • Гост
Добри Божилов - кандидат за евродепутат
« Отговор #3 -: 11.01.2007 21:56:22 »
Нямам никаква връзка с Добри Божилов - министър председател през 1944 г., осъден от Народния съд заради това че преследвал партизаните. Нещо, което може би не знаете за него, е че е останал ерген и не е имал поколение...

simeon

 • Гост
така да бъде
« Отговор #4 -: 12.01.2007 16:29:14 »
Е, то човек не може да знае всичко, все пак мерси за отговора, доволен съм. Имаш шанс за подкрепа от моя страна!
Бъди здрав!

Георги Стефанов

 • Гост
Здравей Добри, симпатичен си ми, но се научи от време на време да удряш и по масата и да викаш силно ;) .

Имам няколко въпроса към теб:

1.   Как в условията на връхлитащи ни две глобални вълни – европейска и световна ще запазим националната си единтичност? Кои са най-важните елементи на тази идентичност и какво накратко трябва да правим за да ги запазим? (А защо не да ги доразвием?)

2.   Демографският проблем е най-важен за България – съгласен съм. Какви идеи имаш за решаването му (повишаване на раждаемостта, програма за привличане на етнически българи напуснали страната и такива които са родени и са живели извън България, но искат да се заселят тук и др?). Възможно ли е пълноценно интегриране на малцинствата у нас? Как? Каква е вероятността да „хукнат” към Европа?

3.   Трябва ли да се изработи Енергийна стратегия на България? Как трябва да действа всеки български евродепутат и правителството по енергийните проблеми на България? (В частност Козлодуй)

4.   Как всеки Евродепутат и Правителството трябва да действат по „Ракиения проблем български”? Не е ли това един своеобразен универсален лакмус за всички? (Както се реши "Ракиеният проблем", така в бъдеще ще бъдат решавани всичките ни проблеми). А ти лично какво ще направиш по въпроса, ако станеш Евродепутат?

5.   Мислиш ли за създаването на нова дясна партия? Като какъв се виждаш там?

Доста зависи от отговорите ти дали ще те подкрепя!

Поздрави,

Георги Стефанов

Dobri_Bozhilov

 • Гост
Георги,

Ето отговорите по номера:

1.Националната идентичност може да се запази чрез инвестиции в култура. Но не в псевдо културата, коята е елегантен метод за източнаване на пари към избрани културтрегери. С истински инвестиции. Това реално е една от малкото области, където имаме някакъв избор. В икономиката нещата до голяма степен са предопределени. В политиката още десетилетия ще сме много слаби. Но чрез култура можем да постигнем много, и то на относително ниска цена. Би било добре да се поучим от опита си от 10 век. Тогава 90% от парите отиват за войните на Симеон, успехите от които помръкват броени години след смъртта му. Останалите 10% отиват за наука, която днес наричаме "Златен век" и която има голямо значение и за други страни и народи.

2.Има 3 насоки на действие - забрана на "абортите по желание", лечение на стерилитета, и начало на опити за държавно организирано размножаване, доколкото ниската раждаемост е проблеми на всички развити цивилизации и е нужно ново поколение мерки.

3.На настоящия етап измъкване от Русия няма не само за България, но и за Европа. Средносрочно и дългосрочно, България може да е напълно независима ако възстанови уранодобива и мине почти изцяло на атомна енергия - френския модел, където 70% от енергетиката е атомна. Ние имаме доста неизползвани още залежи от уран, така че за векове напред може да си светим сами.


4.Този проблем е медийна глупост. Ясно е, че никой няма да спазва това разпореждане и подобно неспазване е практика в целия ЕС по подобни казуси - опити за бъркане във вековни традиции. Никъде просто нищо не става и разпоредбите са безполезна хартия.


5.Да. В случай, че ме изберат, това ще бъде началото на първата дясна партия в България. В нея се виждам като лидер. Това доколко партийната власт ще е централизирана ще зависи от предпочитанията на членовете. На мен властта в партията не ми е нужна, а ми трябва единствено лидерството като средство за лансиране на политическите тези и определяне на отношенията с избирателите.

Dimi

 • Гост
Добри Божилов - кандидат за евродепутат
« Отговор #7 -: 17.01.2007 11:17:05 »
1. Съгласен съм по принцип. Но още преди изборите очаквам много по-конкретна програма с детайли.

2. Притеснява ме израза "забрана на 'аборти по желание'". Това е принципен въпрос за личните свободи и права. Най-вече ме притеснява след първата такава забрана какво още може де бъде забранено в последствие?

3. Интересно. Все-пак са нужни експетрна оценка, разчети, дългосрочен сценарий.

4. Също принципен въпрос. И отговорът е притеснителен. Защото:
- "Никой няма да спазва това разпореждане" означава, че Г-н Божилов предполага, че разпорежданията в ЕС могат да не се спазват и още, че е нормално да се извършват криминални действия (варене на домашна ракия) в разрез с разпорежданията. Какво още ще може да се извършва в разрез с разпорежданията?
- Приемането, че ще има разпореждания, които няма да се спазват означава, че не се приема сериозно самата институция - в сучая ЕС и че се допуска анархия (Т.е. правото е на силния и че всеки е невинен, докато не го хванат. /Та ние нямаме ли си го всичко това и сега?/)
- И защо тогава Добри Божилов иска да участва в издаването на същите тези разпореждания, като стане Евродепутат?

А не е ли Добри Божилов поредния монтиран "разбивач" на дясното пространство?

5. Чуя ли "партия" и след това "лидер на тази партия" преставам мигновенно да слушам повече. Завинаги. Знаем от историята кои бяха лидерите на партии, как завършиха лидерите, партиите и държавите им.

Лично аз смятам че най-голямата опасност в съвременния свят е новото настъпление на тоталитаризма и растящата намеса във всичко лично и съкровенно, което имаме.

За мен, без сериозен щаб от експерти (разбирай много пари) Добри Божилов няма шансове да бъде избран за Евродепутат и ще остане на нивото на популизма и общите приказки.

Така, че аз ще приема нещата сериозно само ако видя каква е подплатата на кандидата и тогава ще си определя отношението към него. Все-пак запазва минимални шансове. (Като зная кои ще са другите...)

Неактивен Петър Василев

 • Напредващ
 • **
 • Публикации: 232
  • Профил
Добри Божилов - кандидат за евродепутат
« Отговор #8 -: 17.01.2007 19:10:52 »
Добри,
Ти със сигурност знаеш, че ще те изкарат всякакъв и си подготвен за това.
За парите, шансовете, за това "от кои си" пише достатъчно в дадените по-горе връзки.
Сигурен съм, че ще им отговориш и за "забраните", "ракията" и "лидерството".
Аз разбрах само едно - СТРАХ ГИ Е!

Dobri_Bozhilov

 • Гост
Добри Божилов - кандидат за евродепутат
« Отговор #9 -: 21.01.2007 09:29:52 »
Дими,

Въпросът с абортите е азбучен за всеки дясно мислещ човек. Фактът, че нашите псевдо-десни лидери го неглижират и го гледат с насмешка, единствено доказва, че те са "псевдо".

Много от разпорежданията на ЕС наистина не се спазват. И то не само в България. Например в Гърция е забранен някакъв еквивалент на шкембе-чорбата, но той се сервира в заведения в големите градове. Просто няма на света бюрокрация, която да взема идеални решения и да ги налага всички. Това не е анархия, защото важните решения - тези за които е ясно, че не са нечия приумица, се спазват.

Не мога да бъда монтиран за разбиване на дясното, защото дясно не съществува. Костов и Стоянов не са десни, а са леви политици по програма и изпълнявана политика. Аз нямам амбиции към техния сегмент. Аз съм се насочил към автентичното дясно, което на света се представя с 2 понятия - тачъризъм и рейгъномика.