Автор Тема: Бой с пачки на балотажа  (Прочетена 4673 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Петър Василев

  • Напредващ
  • **
  • Публикации: 232
    • Профил
Бой с пачки на балотажа
« -: 31.10.2007 21:38:26 »
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-10-30&article=209217

8 спечелиха от раз, тиха война за гласовете на "Атака"

Бой с пачки на балотажа

Изборите ще се решат не с бюлетини, а с пари, алармират щабовете

Бой с пачки ще реши балотажа на местните избори след 5 дена. Това алармираха един през друг партийните щабове в големите градове вчера. И даваха за пример вота в неделя. 600 000 лева са се завъртели само в Благоевград в последните дни преди вота. С тях един от кандидатите платил 5000 гласа, твърдят от конкурентните централи.
40 000 бюлетини били изтъргувани в последния момент в Перник. Там секциите бяха затворени чак в 22,30 ч. А резултатите изненадващо изстреляха мъжа на Милена Милотинова - Димитър Колев, първи. Серия сигнали за купуване на гласове имаше през целия изборен ден в районите със смесено население и по морето.
Само 8 от големите градове избраха кмета си от раз. Бойко Борисов взе София. Славчо Атанасов и Детелина Николова покориха с рекорди Пловдив и Добрич. Кирил Йорданов взе Варна, Дора Янкова - Смолян, Златко Живков - Монтана, Найден Зеленогорски - Плевен, а Хасан Азис - Кърджали.
Парите, а не бюлетините ще решат втория тур, жалваха се участниците в балотажа. 19 големи града ще изберат кмета си в неделя. В 17 от балотажите за първото място се бори БСП. В 7 града червените влизат в челен сблъсък с ГЕРБ. Те са Сливен, Ловеч, Габрово, Враца, Русе, Силистра и Ямбол. В тях хората на Бойко Борисов чакат подкрепа от сините. Но "Раковски" 134 ще призове електората си да гласува по съвест и едва ли ще даде рамо на Генерала. Тихата война по места е за бюлетините на "Атака". Щабът на Волен най-вероятно също ще призове хората си да гласуват по съвест.
В Благоевград, Бургас, Пазарджик и Перник ще са най-кървавите битки. Пазарлъкът за прехвърляне на гласове и подкрепа започна още при първите прогнозни резултати. Вотът показа, че аргументите са по-силни от компроматите, но не и от парите, коментира вчера човекът на БСП Костадин Паскалев, който остана втори след десния Радослав Тасков.
Деветимата загубили изборите в Бургас още мълчат кого ще подкрепят на балотажа. Единствено Ваклин Стойновски съобщи, че ще призове симпатизантите си да гласуват за кандидата на "Атака" Валери Симеонов. Той обаче не обясни защо за броени часове смени коренно позицията си. До късно вечерта в неделя Стойновски тръбеше, че ако загуби, ще подкрепи кандидата на ГЕРБ Димитър Николов. На първия тур Стойновски спечели 13,09% от гласовете и остана четвърти. Досегашният кмет на Бургас Йоан Костадинов, който остана трети с 16,35%, също мълчи, десните ще подкрепят човека на ГЕРБ Димитър Николов.
В Сливен социалистите започнаха пазарлък с кандидата на партия "Тракия" Галин Кънчев. Разликата между червения играч Мартин Славов и водача след първия тур Йордан Лечков е повече от 20 %. Затова със сигурност БСП ще се опита да привлече гласовете за Кънчев. Той взе 11,37% от гласове. Те са предимно на роми и на жители от околните села. В същото време кандидатът на коалиция "Знак за Сливен" Румен Андонов, който има амбициите да представлява десницата, най-вероятно ще призове симпатизантите си да подкрепят Лечков.
Екип на "Стандарт"

Свежо утро

  • Гост
Бат' Румене (Андонов) - ти си!
« Отговор #1 -: 31.10.2007 21:42:36 »
Бат' Румене, ти си. (на ход)

Ще ти позволят ли Иван Костов и пасторите да подкрепиш БСП и Мартин Славов, или ще те накарат да подкрепяш Лечков?

Шах...

И как точно БСП "ще привлекат" предимно ромските гласове от селата на Галин Кънчев? За какво се пазари БСП с Кънчев?