Автор Тема: ЙОРДАН ЛЕЧКОВ - НОВИЯТ СЛИВЕНСКИ КМЕТ  (Прочетена 9680 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DJ Живко mix

 • Гост
Йордан Лечков беше избран с 55.93%. Да ни е честит новият-стар кмет!  :)

Johny

 • Гост
Сливен над всичко!
« Отговор #1 -: 05.11.2007 14:11:34 »
Тук и сега искам да поканя хора като Stamat, Kuncho_71, Борис и други да направят едно от следните три неща:
-   Да дадат доказателства за всички, или поне за едно от обвиненията, които отправиха към Йордан Лечков по време на кампанията и да предизвикат действията на властите, или да замълчат в бъдеще.
-   Да се скрият вдън земя ни лук яли, ни лук мирисали.
-   И ако наистина милеят за Сливен - да посочат конкретни проблеми и да направят смислени предложения за тяхното решаване поне с половината енергия, с която плюха по време на изборите. Защото Сливен е по-важен от всички кметове, които са го управлявали до сега.

Сливен над всичко!

Неактивен Анализатора

 • Младши
 • *
 • Публикации: 87
  • Профил
ЙОРДАН ЛЕЧКОВ - НОВИЯТ СЛИВЕНСКИ КМЕТ
« Отговор #2 -: 05.11.2007 19:47:42 »
За последните 4 години градът ни доста западна. Осветяването на четири пет сгради не може да бъде сериозно оправдание за тоталното бездействие.
То се сякоха някакви дървета, то комунални бяха отстранени от исконната им дейност (чистотата и сметосъбирането) и прочие.
Кауфланд е част от програмата на веригата магазини за стъпване на българска земя и кмета няма никакво отношение към тези решения. Просто като кмет е бил длъжен да уважи решението на Общинския съвет за отпускане на терен за изграждане на този хипермаркет.
Вижте за едно има заслуга. Става въпрос за инициативата за изграждане на промишлена зона по протежение на пътя Сливен - Ямбол. Само да не стане някакво объркване и неразбиране. Тази идея бе развита от областните управители на Сливен и Ямбол по предложение на един известен ямболски бизнесмен. "Голямата заслуга" на Лечков беше неговото несъгласие с тази инициатива и упоритата му съпротива такава зона да се развие, защото трябваше да се отпуснат пари за проектиране на устройствен план. Запознати от бившия (вече) общински съвет твърдят, че парите за проектиране на тази зона са били дадени от Лечков на проектанта на градинката с фонтанчето пред входа на общината. Става въпрос за една сума от около 80хил.лв. с които пари всъщност Лечков е заплатил на проектанта на хотела си в парк "Юнак" - направил е "майчин помен с чужда пита." Ако Лечков и щаба му не са съгласни с тези твърдения, да вземат и да докажат с надлежни платежни документи колко са платили за проекта за хотела и колко за смехотворния проект за фонтанчето пред общината.
На всички е ясно, че във властта се натискат да влизат за да крадат.
Простия човек ще каже, че си е направил желязна врата и не могат да го оберат. Това е желязната логика на простия човек.
Сега Лечковия щаб са кмет + 15 общински съветници. Бай Марин Кавръка знае как да купи гласовете на още 6 съветника (пък ако щете ги наричайте утрепки - защото утрепват бъдещето ви и това на децата ви). Утре този железен щаб ще гласува за увеличаване на данък сгради и такса смет примерно с 300% и обирът (кражбата, пладнешкия грабеж) е налице, но и тогава простия човек няма да се замисли защото е прост, а Вие момчета се замислете какво правите в този град. След 4 години в Сливен ще останат около 60хил. застаряващо безперспективно население. Този управленски "елит" може да осигури само това на което е способен, а какво е то ще видим отстрани. Аз се спасявам сам и ще продължа да анализирам положението в града на стоте анцунга (футболисти, мутри, курви). Ще потърся реализация някъде където съм потребен - я в Каварна, я някъде другаде, където мислещите хора са повече и един отгоре няма да направи силно впечатление. :D

Johny

 • Гост
ЙОРДАН ЛЕЧКОВ - НОВИЯТ СЛИВЕНСКИ КМЕТ
« Отговор #3 -: 06.11.2007 11:29:41 »
Подобни неаргументирани изказвания ядосаха и амбицираха моного инертни и иначе кротки хора и те отидоха да гласуват за Лечков.
В какво, например се изразява "западането" на града в последните 4 години?
Сега за проектантите и хонорарите: Има закон за достъп до обществена информация. Най-простото нещо е да се изиска съответната информация за проектите, заплащанията и ако има някакво нарушение да се сезират съответните органи. Ако „запознатите” се страхуват да направят това по някакви причини, биха могли да предоставят тази информацията на някоя медия. Много медии с удоволствие биха се заели с такъв случай, ако той наистина е сериозен.
Това е начинът. Иначе първата реакция към такова изказване е, че това е поредната клевета и поредния опит на някой да ни промива мозъците.
Освен това, ако доказването с документи трябва да се прави при всяко подобно изказване, за друга работа няма да има време. Доказването с документи става по съответния ред – след поискване, по определените за това начини. Освен това – доказва винаги обвиняващият и той е активната страна.
Нека да ви припомня само едно подобно твърдения от преди изборите:
Лечков ще спечели с купените гласове на циганите. Видяхме колко хора му повярваха,  видяхме и кой купи гласовете на циганите.
Лечков си има своите недостатъци, но нека да видим и предимствата му, когато става дума за каузата на град Сливен.
За чистотата и сметосъбирането – там имам много информация за характера, целите на тази (бивша вече) организация, за заплата на Управителя и, за подробности около сметосъбирането и паралелни дейности, но все още нямам пълен набор доказателства. Когато ги събера окончателно и ги предоставя, където трябва ще информирам и вас. Така се прави.
Бих посъветвал Анализатора да гледа по-ведро на света. Сигурно е млад, амбициозен и умен. Не би трябвало да е озлобен и отчаян. Иначе и на новото място сам ще си намери „злите гении”.
Горе главата!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

SofiaRulzzzz

 • Гост
ЙОРДАН ЛЕЧКОВ - НОВИЯТ СЛИВЕНСКИ КМЕТ
« Отговор #4 -: 06.11.2007 20:20:04 »
Всяка държава си има мафия, в България мафията си има държава. Съгражданите пак се продадоха за кебапчета и пачки по 20тачки  :lol: Всъщност кинтите май само на братята роми се даваха... Еми поне те видяха келепира от изборите, а другите имаме честта да изплащаме заема на кмета  :wink:

Kuncho_71

 • Гост
ЙОРДАН ЛЕЧКОВ - НОВИЯТ СЛИВЕНСКИ КМЕТ
« Отговор #5 -: 07.11.2007 11:06:04 »
Джони май мероприятието ти удря на камък!

Доколкото виждам не са само Стамат, Кунчо и Борис:)

Борис

 • Гост
ЙОРДАН ЛЕЧКОВ - НОВИЯТ СЛИВЕНСКИ КМЕТ
« Отговор #6 -: 07.11.2007 19:21:40 »
Кунчо.
Ама и така провъзгласената тяхна спечелена битка е интересна.

Я да питаме Лечков къде са липсващите 11000 гласа на Румен Андонов и как по-дяволите аз съм гласувал като съм на майка си в п*тката на другия край на света. Я ми обяснете как става това?

Просто от бай Тошово време си е останала една система на избори, която си се прилага и в момента?

Някои се изказа, че хората се натиска ли заради кражбата да стават кметове? АХахаха ОВЦЪ. От къде ще откраднеш? След Лечков нищо не остана да се краде, а сега след вторият му мандат сигурно ще продаде Сливен на Ямбол, че поне вече и те да могат да стопанисват нещо.

Много хитро беше от страна на Лечков това с писмото за неправилното броене. :)
Че той някои въобще седнал ли е да брой гласове?

Kuncho_71

 • Гост
ЙОРДАН ЛЕЧКОВ - НОВИЯТ СЛИВЕНСКИ КМЕТ
« Отговор #7 -: 08.11.2007 11:06:25 »
Борисе

Тези изявления на Лечков за липсващите гласове не ти ли приличат, че крадеца вика дръжте крадеца!:)

Лечков от джипове се притеснявал, че той ги вкара тези джипове направо в общината:)

А аз му вярвам, че не купувал гласове то и затова се иска опит.
Но с масовата приватизаторка Десислава Танева явно са обменили опит, тя знае как да вземе гласовете, като с боновите книжки.

Но и резултата, ще е като с тях!

Кмет и обкръжение добре, а тези които гласуваха за тях ............:)

А това с Ямбол не си съвсем прав, защото човека вече го е продал наполовина.

Виж че новоизбраният им кмет е шеф на Лечковите фирми.
Но си прав че тепърва предстои тези фирми да печелят търгове и конкурси:)

Ама и Джони нещо млъкна:)))

Johny

 • Гост
Трябва ли да се спори с радио и телевизор?
Специално за Kuncho и Борис:
Всички знаем, че с радио и телевизор няма смисъл да се спори.
Та за това нямам какво да обсъждам с фанатици с пещерно мислене. Даже и мислене е дума, която не се отнася за вас, но нека се разделим, като ви направя поне един комплимент. Вие се опитвате еднопосочно да облъчвате с мръсотията в душите си хората, без дори да ви интересува тяхното мнение. Искате същата мръсотия да властва и в техните души. Би трябвало да се засрамите от себе си.
Ако, като се появихте в този форум (интересно как така точно по изборите?) беше интересно докъде ще стигнете, то сега на всички е ясно – освен да повтаряте известни отдавна на всички клевети и слухове, без нищо смислено да кажете, друго не можете. Вече демонстрирахте пред всички пълното си интелектуално и идейно безсилие.
Така, че сбогом пещерняци. Мъчно ми е за вас.
За мен и изборите и този форум по същество приключиха. Повече нищо съществено няма да се случи в този план.
Виж последната публикация на Анализатора заслужава внимание:

Цитат на: "Анализатора"
Имам предложение, което искам да обсъдя с няколкото ентусиазти, дето не си начесаха езиците (пръстите).
Като анализирам ситуацията в момента и от последните няколко местни избори стигам до заключението, че в системата има нещо порочно. В какво се състои точно порочността?
Един кмет го избират постоянно живеещите в населеното място. В това няма нищо лошо. Когато обаче се избира кмет на община се получават определено някакви инфекции, при това отразяващи се нездравословно на управленския климат. Става въпрос за това, че кметът на общината се избира и с гласовете на хората от населените места на територията на общината и точно в това е порочността.
Предлагам да се премахне понятието кмет на община, а заедно с него и възможността да го избират от цялата община.
За управлението на общината си има орган и той се нарича - ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, а ние го наричаме "малкия парламент" (оная говорилня в която наред с простотиите понякога се вземат и сравнително рационални решение, на които все по-рядко ставаме свидетели).
Общинския съвет е оня представителен, съвещателен и пр. и пр. орган, който ще изрази съотношението на силите в цялата община, но сегашния избор на кмет на община е несправедлив. Как ще се почувствате, ако за домоуправител във вашия блок съседите от квартала изберат човек, когото не познавате някога да е живял като ваш съсед?
СЕЛО - СЕЛСКИ КМЕТ
ГРАД - ГРАДСКИ КМЕТ
ОБЩИНА - ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ОБЛАСТ - ОБЛАСТЕН СЪВЕТ (съставен от общинските съвети)
ДЪРЖАВА - ПАРЛАМЕНТ


Ако има теми за конкретни предложения, нещо смислено, истински диалог, размяна на идеи бих се включил отново с удоволствие.

Kuncho_71

 • Гост
ЙОРДАН ЛЕЧКОВ - НОВИЯТ СЛИВЕНСКИ КМЕТ
« Отговор #9 -: 08.11.2007 14:55:47 »
Ей Джони, ще ми липсваш закрихте щаба и ти изчезваш, а ние оставаме.

То така остават и около 90 хиляди човека в Сливен който, ще се гърчат да осигуряват финансово бакиите на новия-стар кмет!

То и данъците се децентрализират като от другата година и патентния данък преминава към общините, както и се фксират граници от-до за местните данъци и такси.

То сега ще стане интересно дали, ще се разпродава и малкото останало общинско имущество или ще се вдигат местните данъци и такси, защото някой трябва да връща тези 22 милиона (част от които използвахте за предизборната си кампания, която е финансирана от споменаваните по горе фирми):)

Но то отговара е май ясен-ще разпродавате, защото така и заема ще връщате и комисиончета, ще прибирате:)

Вярно е че се появихме покрай изборите но от интерес и за твое нещастие смятам лично аз да остана във форума:)

Към останалите участници отправям предложение да си създадем нова тема в по подходяща част от форума и да не спираме да говорим за героиствата за новия стар кмет:)

В случая имаме и още 15 воеводи което предполага интересни теми:)

След като го създадете предлагам да оставим инфо къде се е принесъл за да може хората които четяха и понаучиха да имат инфо и да се замислят над това което им казваме:)

Само така, ще премахнем "недоразуменията" като самия кмет и група от власта (недоразумение беше негов израз от предаването на Коритаров)